Pozdrav svima,
otvaram ovu temu jer me zanima da li je itko vidio komet Neowise koji je ovih dana vidljiv iz gotovo cijelog svijeta pa tako i HR?
Ja sam u Zagrebu,i već par noći i jutara pokušavam vidjeti taj komet,ali nisam imao sreće.
Jutros (prije pola sata,znači u 4:15h) sam išao gledati prema sjeveroistoku i ugledao vrlo svjetlo nebesko tijelo,ali nisam siguran da je to Neowise pošto nisam vidio ''rep'.
Inače su mi prirodne znanosti fascinantne od kad sam bio mali i to se održalo do danas pa bi vrlo rado vidio taj komet,pa ako ga je netko vidio i gdje točno na nebu gledati u koje doba,molio bi ga da podjeli tu informaciju.
Ako vas zanima evo link s Indexa o kometu:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-na-izborno-jutro-nad-hrvatskom-snimljen-komet/2195719.aspx

coffe,coffe,coffe.....

) i amaterski teleskop čije sam uvećanje zaboravio. Golim okom nema šanse, barem više ne, sinoć je čak i ovako bila dosta bleda i nejasna. Imam i fotografiju, izgleda identično kao ova koju je okačio metallic. Van grada bi verovatno bilo bolje, ali kao što su kolege već napisale, za pravu stvar smo zakasnili. Sinoć su se baš lepo videli Jupiter i Saturn, otprilike na suprotnoj strani neba (Jupiter je bio ubedljivo najsjajnije telo na tom delu neba, a Saturn nešto bleđi, sa leve strane).