Kako printati u programu Catia ?

poruka: 4
|
čitano: 3.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me koje postavke moram podesiti da bi mogao printati dokumente iz radioničkog crteža.Jednom sam dakle,imao nacrt,tlocrt i bokocrt i bio je još predmet u izometriji-jedino što mi je tada isprintano bio je predmet u izometriji a ostalo nije.

U čemu je problem ?

16 godina
neaktivan

Najvjerojatnije ti je mjerilo bilo preveliko da bi ti sve stalo na papir!!!

Stisni desni klik na okvir svakog pogleda i idi na "properties" , tamo pod karticom "View" pronadi "Scale and Orientation" i pod "Scale:" umijesto 1:1 upisi 1:3 ili manje i umanjit ce ti se pogled i tako za svaki od njih (nacrt,tlocrt,bokocrt,izometrija itd.).Uglavnom imas kvadratic koji ti se nece mjenjati osim ako mjenjas postavke "papira" na kojemu ce biti cijeli nacrt, a to mijenjas na "File - Page setup" i tamo izaberes A4 ili koji vec trebas.

Nadam se da sam bio od pomoci!!!

Ako jos sta trebas samo pitaj.

GAS--NIŽA--NIŽA...... Bankina-plot---HIŽA...... -------- !!!Bem ti špur proklizava mi tur!!!
16 godina
neaktivan
Re: Kako printati u programu Catia ?

Hvala za vašu zainteresiranost za moj problem.

Nažalost,još nisam uspio.Stavio sam na sve poglede mjerilo 1:2 i kad odem na preview,sve dobro izgleda ali i dalje mi izbacuje prazan papir nakon printanja.

Da li treba što raditi s marginama jer sam ih probao mijenjati na 0 a po defaultu su bile 10 ?

16 godina
neaktivan

Fakat nemam pojma zakaj nece!!! Daj probaj kad odes na print ekran provjeri si da ti je izabrano A4 format papira ili A3 ako ti printer to podrzava i pod obavezno da ti je izabrano "NO FITTING" na "Position and Size" izborniku jer hoce i to zezati ako je izabrano "Fit to" pa ti onda u njemu pise 10% ili tako neto onda ti i zoom ode u nebesa pa to provjeri da bude 100% i po mogucnosti stisni gum "Center" da ti nebi pobjegao prikaz koji mora biti crven a ne sivi!!!

GAS--NIŽA--NIŽA...... Bankina-plot---HIŽA...... -------- !!!Bem ti špur proklizava mi tur!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice