Iznajmiti radnika ?!

poruka: 10
|
čitano: 1.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Iznajmiti radnika ?!

E ovako. Ovo je malo cudno pitanje za ovaj forum ali nisam imao koga drugog pitat.

radi se o tome da bi trebao unajmiti nekog majstora da mi na tavanu u nekih 15-20 kvadratnih metara postavi pod tj. laminat i na zidove i strop stavi gipsane ploce. Nista drugo.

Svu opremu vec imam.,samo bi znaci trebao doci i to napraviti jer se ja ne razumijem u to i bolje to prepustit strucnjaku.

Zanima me da netko kaze pribliznu cifru koliko bi me to izaslo? Da platim tom majstoru. Znaci ima potreban alat.,znaci ploce i laminat sam vec donio gore i u tih 15-20 kvadratnih metara i jos bi mu ja pomagao.

Znam da se placaju po satu.,kolika mu bi bila takva satnica? dali bi mogao platit odjednom da mi kazete bilo kakvu cifru? pitam ovo jer ja idem jos u srednju.,a stari nezna to napravit i nismo bas pri parama a ja imam neke pare pa me zanima dal da uopce trazim nekog da mi to napravi.

Hvala i pozz

Proud to be adicted to WoW
16 godina
Iznajmiti radnika ?!

Što se laminata tiče mislim da nije potrebno zvati nikakvog majstora, to možete ti i stari napravit za cca. 3 sata. Posao nije kompliciran niti je potrebno neko iskustvo, nakon što uklopite prva dva reda već ćete bit profići :D.

Za ploče bi ipak bilo poželjno pozvati nekoga tko radi sa tim, ne vjerujem da majstoru treba više od dva dana da to napravi (može i za dan ako nema puno komplikacija, krivina itd.). Znači ne može ti majstor uzet za max. dva dana posla više od 300-400 kn. i još ako ćeš pomagati...

16 godina
neaktivan
RE: Iznajmiti radnika ?!
Champollion kaže...

Što se laminata tiče mislim da nije potrebno zvati nikakvog majstora, to možete ti i stari napravit za cca. 3 sata. Posao nije kompliciran niti je potrebno neko iskustvo, nakon što uklopite prva dva reda već ćete bit profići :D.

Za ploče bi ipak bilo poželjno pozvati nekoga tko radi sa tim, ne vjerujem da majstoru treba više od dva dana da to napravi (može i za dan ako nema puno komplikacija, krivina itd.). Znači ne može ti majstor uzet za max. dva dana posla više od 300-400 kn. i još ako ćeš pomagati...

da imas pravo. lako za laminat. znaci mislis da nebi trebao uzet preko 500 kn? recimo i da radi to nekih 2-3 dana po koliko sati bi o to napravio? za te pare

17 godina
neaktivan

Najbolje ti je pitati nekoga poznatog da ti to napravi, ili otići konkretno nekom majstoru i pitati.

Ovaj posao nije velik i nebi te trebao puno koštati, parsto kuna.

Champollion kaže...

Znači ne može ti majstor uzet za max. dva dana posla više od 300-400 kn. i još ako ćeš pomagati..

Moram se osvrnuti na ovo jer nije točno u svakom slučaju. Meni je npr. majstor kupaonicu kompletnu radio 3 dana (struju, zidove, keramiku, vodoinstalaterske poslove) i uzeo 12000 kuna. Još mi k tome većina ljudi koji znaju kakvo je bilo i kakvo je sad kažu da sam dobro prošao. Tak da to nema veze sa duljinom nego opširnosti posla. Namigiva

P.S. Sve i da ne nađeš nekog majstora, ako ti i stari imate imalo iskustva sa alatom generalno i ponekad nešto radite, ni gipsane ploče nisu nikakav problem. Ja sam ih sam stavljao u kuhinji u starom stanu zbog devastiranosti zidova. Relativno je lagano sve to napraviti.

Naravno, tebi će trajati dulje, ali naučit ćeš nešto, a i gušt je sam raditi. Evo i pločice sam si sam postavljao, bez da sam išta znao prije o tome, i savršeno su ispale.

Pogledaj po webu, konkretno na forum.hr imaš dosta dobrih savjeta o svemu što se tiče radova u kući i stanu. Samo malo truda, i bit ćeš ponosan da si sam nešto napravio. :)

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 10:29 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Iznajmiti radnika ?!

Isuse 12 000 kuna je stvarno puno, bez obzira što je to možda realna cijena(ne kužim se u to). Ako ništa, nije ti radnik zavlačio po tjedan, dva da ispadne kao da nešto radi- nego je sve brzo završio.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."
17 godina
neaktivan
A čuj, trebalo je razbiti staru kupaonu skroz, ravnati zidove, nove cijevi kompletne za vodu, nove cijevi za grijanje, nove elektroinstalacije, glazuru na pod, pločice na sve zidove i pod, nove sanitarije namontirati, gletati strop... Svašta nešto.

Na kraju me kupaonica od 5 kvadrata ukupno koštala cca 20 000 kn. :D
17 godina
neaktivan
Iznajmiti radnika ?!

Ideš, dakle čistoća ne znači samo pola zdravlja, već i pola novčanika(ili više njih, kako kome) Osmijeh

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."
17 godina
neaktivan
Ne bi vjerovao koliko to sve košta. Nisam ni ja, u tešku depru sam bio pao. Kad počneš uvijek nešto uleti šta nisi planirao i tako. A sve je skupo.

Al dobro, dosta off topica. Malo sam oteo temu kolegi.
16 godina
neaktivan

ma nema problema. da morat cu vidit sa starim da pitamo konkretno nekog majstora. ma ako ce on to meni napraviti za cca 500kn meni super.

a sto se tice da sami to uradimo.,vec jesmo. zapravo jedan dio stopa smo zakucali ploce, jer se na stropu ne zidaju s onom smjesom. sve u svemu nije bas predobro ispalo ali bi se dalo sredit.

ma bas zato i hocu da mi dode profi da kaze di sta treba i zavrsi ostatak.,jer necu da mi na kraju ispadne upo noci padne na glavu ploca :D

16 godina

Champollion kaže...

Znači ne može ti majstor uzet za max. dva dana posla više od 300-400 kn. i još ako ćeš pomagati..

Moram se osvrnuti na ovo jer nije točno u svakom slučaju. Meni je npr. majstor kupaonicu kompletnu radio 3 dana (struju, zidove, keramiku, vodoinstalaterske poslove) i uzeo 12000 kuna. Još mi k tome većina ljudi koji znaju kakvo je bilo i kakvo je sad kažu da sam dobro prošao. Tak da to nema veze sa duljinom nego opširnosti posla. Namigiva

Apsolutno se slažem ali kad sam pisao post mislio sam na konkretno njegov slučaj, ne bi imalo smisla kad bi majstor autoru teme uzeo recimo 1000 kn za taj posao jer objektivno ne vrijedi toliko. Naravno da za neke druge vrste poslova dnevnica može izać puno više nego što možeš zamislit, između ostalog i sam si se u to uvjerio :D.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice