Informacije za V. i XV. gimnaziju..

poruka: 34
|
čitano: 19.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ima li ovdje nekih školaraca koji idu u neku od ovih škola?

Nisam dobio dovoljno informacija vezane za te škole pa cu vidit kako ce biti ovdje.

Nema puno pitanja:

1. Bodovni pragovi za te škole?

2. Ima netko da se upisao u neku od te škole a da je imao manje od 60 bodova?

Hmmmm...!?
17 godina

e baš sam ovakvu nekakvu temu htio otvoriti...!

dajte pišite o ovim školama, pogotovo o miocu, kakve su...? planiram se u njega upisati ako bog da...Smijeh

šta gledaš u ovaj potpis, rađe zuri u sunce ili tako nešto
17 godina

isuse daj pišite....-.-

šta stvarno nema tu ljudi uz V. ili XV.?

17 godina
neaktivan
RE: Informacije za V. i XV. gimnaziju..

Cuj, (X)V. je zakon. Isao (ni)sam u nju.

V. se moze upisati s manje od 60 bodova, dok se za XV. isto ne moze reci. 

Vise manje skole su ti jednako dobre, jedino u petoj naucis latinski.

Preporucio bih petu (jer je bolja ;) ), i to prvi turnus. U drugom ti je hrvatski puno tezi. (Znam iz iskustva). 

Sa štovanjem, brahle!
17 godina
neaktivan

MIOC, laksi je, tj. mozes proc bolje sa manje rada, a ako bas voliš neki predmet, moći ćeš ga naučit jednako dobro ko u petoj. Imaš školu samo ujutro, lockeri, umjetnost je proć sa 3....

Sad, prag ti ovisi o navali, prošle godine nisi mogo upast u MIOC sa četvorkom iz tjelesnog, a u petu si upado sa 57 bodova ( to sve govori ). Uglavnom, MIOC razara...

17 godina
neaktivan

Danasnji Vecernji, naslovna, 'nuff said. :)

Sa štovanjem, brahle!
17 godina
neaktivan
brahle kaže...

Danasnji Vecernji, naslovna, 'nuff said. :)

daj postaj šta je na naslovnoj?
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
18 godina

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3302585/index.do

Jej, mojoj školi su pogrešno zbrojili. Ali nvm, stvarno je loša situacija :(

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
Alex55 kaže...

Bodovni prag za 5. gimnaziju je 56 bodova.

al možeš računati na upad sa barem 58.
I jel itko sa BUG foruma planira ove godine upisati MIOC? ja još nisam siguran.
16 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...
Alex55 kaže...

Bodovni prag za 5. gimnaziju je 56 bodova.

al možeš računati na upad sa barem 58.
I jel itko sa BUG foruma planira ove godine upisati MIOC? ja još nisam siguran.
 Planiram ja al nisam siguran zato jer mislim da ce i ove godine biti veliki odaziv pa cu onda rađe u petu.
Hmmmm...!?
16 godina
neaktivan

E da jos nesto jer moguce poslati u dvije srednje skole prijavu za upis? Mislim da u prvu skolu posaljem sve original (svejdodzbe, domovnicu...), a drugu sve to kopirano ali sa potvrdom od škole?

Hmmmm...!?
17 godina

upiso sa se u mioc, yeeeeeeeeeeeeeeaaahhhSmijeh

16 godina
neaktivan

Ja u MIOC hvala Bogu. Mislio sam da ce ih vise biti bez prava upisa, pa sam se bojao da i ja ne upadnem. :) Ali sve je dobro sad.

Hmmmm...!?
17 godina
neaktivan
solz kaže...

Ja u MIOC hvala Bogu. Mislio sam da ce ih vise biti bez prava upisa, pa sam se bojao da i ja ne upadnem. :) Ali sve je dobro sad.

Ma MIOC je najbolji, ove godine opet, u petu si mogo upast i sa 59 bodova, a u MIOCu ti ni  60 nije jamcilo upis. Cestitam solz, sad si jedan od miočana Cool Ja sam upiso prošle godine i mogu ti reć da sam apsolutno oduševljen školom.

Nastava ujutro FTW

17 godina
neaktivan

Sad ću malo popljuvati MIOC, al nadam se da neću dobiti puno thumbs downova...

Ovako, MIOC je kao prvo jako razvikana škola te je zbog toga upis nemoguć ukoliko nemaš 60 bodova. Za V. ne zna toliko ljudi kao za MIOC, no V. je najjača i najkvalitetnija škola u Zagrebu. MIOC kao škola je dosta lagan s obzirom na to da je isključivo matematički i s obzirom na to da su svi upisani unutra 60+ bodova, MIOC je prelagan i nedovoljno kvalitetan. V. gimnazija je jedna od najtežih škola u Zagrebu, no kvaliteta je u njoj daleko veća...

Da ne bi bilo nesporazuma, ja ne idem niti u MIOC niti u V., nego u konkurentsku Lucijanku... Usudio bih se reći da je naša škola teža od MIOC-a... Od V. ipak nije... Kod nas je problem što je samo 1 razred matematički pa nas zbog toga nema previše na natjecanjima, no pogledajte svako natjecanje iz svih prirodoslovno-matematičkih predmeta, ima nas barem na županijskim...

Najviše gledam za informatiku, V. je tamo daleko najjača... Zatim ide MIOC pa mi, što je dosta uspjeh s obzirom da je nas 30-35 po generaciji a vas preko 200 u svakoj...

17 godina
neaktivan

Slazem se da te u MIOCu ne pritiscu toliko kolko u petoj. Sto je po meni dobra stvar. Zasto bi ja morao znat odlicno kemiju ako mi to nece trebat nikad? MIOC je dobar jer ako hoćeš, možeš naučit jednako kao netko u petoj tko hoće naučit, a ako nećeš, i dalje ćeš imat pristojnu ocjenu. A na kraju krajeva, po rezultatima drzavne mature MIOC je drugi, a V. cetvrta Belji se A uvijek je bilo prepiranja izmedju ove dvije škole, u koju god da odeš nećeš pogriješit. Meni je osobno MIOC drazi jer je nastava ujutro, a i ne moraš radit tolko ko u petoj za istu ocjenu.

17 godina

ma mioc je zakon!!Belji se

i baš sam sretan što sam upo...jedva, al briga me ;)

17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Istina... Po top 10 listi iz nekih dnevnih novina, u RH je V. Gimnazija druga po redu iza neke Đakovačke (ukoliko se ja ne varam), a XV. je iza V..

Iza Čakovca... Pošto ne živim blizu Zagreba, upisao sam se u školu koja je poslije ovih zagrebačkih vjerojatno najbolja. To je čudno jer nas po generaciji(gimnazija) ima 40-50, škola ima i strojarski, tekstilni, ekonomski i gimnazijski smjer. S obzirom da je mješovita škola, stvarno čudno što škola ima dobre rezultate. SŠ Ivanec FTW!

Jadna je država koja prvo štedi na školovanju svoje djece!
16 godina
neaktivan

Ja se isto nemrem odlučiti između ove 2 škole...

V. mi je PUNO bliža, ali zato izgleda starije od biblije.... dvorana za tjelesni nije ni 2x2 metra

evo OBILAZAK

XV. mi je puno dalja od V al je lakša i ljepša itd.

Što se tiče stečenog znanja... sumnjam da to ima previse veze u skoli. Prije svega to ovisi o učeniku... kolko je marljiv itd...

17 godina
neaktivan
ak volis uciti idi na V. gimnaziju jer mislim da tamo znaju najbolje iskoristit ucenikov potencijal :=)
svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
18 godina
Cheezl kaže...

V. mi je PUNO bliža, ali zato izgleda starije od biblije.... dvorana za tjelesni nije ni 2x2 metra

evo OBILAZAK

Što se tiče stečenog znanja... sumnjam da to ima previse veze u skoli. Prije svega to ovisi o učeniku... kolko je marljiv itd...

Kakve, pobogu, veze ima veličina škole ili dvorane za tjelesni?

Ja se ne bunim na svoju koja nema pravu dvoranu, a broj učionica je manji od 10.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Cheezl kaže...

evo OBILAZAK

Kakve, pobogu, veze ima veličina škole ili dvorane za tjelesni?

Ja se ne bunim na svoju koja nema pravu dvoranu, a broj učionica je manji od 10.

Ma hebe mi sa za velicinu, neg skola izgleda starija od isusa.....

bilo bi ok da ako vec idem tamo svaki dan da i ljepo izgleda

18 godina

Blah, to je zadnja stvar na koju trebaš misliti.

16 godina
neaktivan

E ima ovdje ko iz XV. ili V. gimnazije da mi kaze koliko imate slobodnog vremena i s kolko prolazite???

I jel iko igra cod4???? Cool

17 godina
neaktivan

Slobodnog vremena dosta, prosječno vrijeme vraćanja iz škole je negdje pola 3, i onda 70% dana ne moraš ama baš ništa radit za sutra :D

Inače, idem  MIOC i prolazim 4,2 Cool

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
Cheezl kaže...

E ima ovdje ko iz XV. ili V. gimnazije da mi kaze koliko imate slobodnog vremena i s kolko prolazite???

I jel iko igra cod4???? Cool

evo ja baš idem u xv. i igram aktivno cod4 Cool

moš ti imat slobodnog vremena kolko očeš, kad prokužiš profesore shvatiš kod koga treba redovito učit kod koga samo prije testova i kod koga treba radit zadaću i to...

pol sata dnevno učenja i zadaće uvrh glave Smijeh

It's gonna be Legen.......waait.....wait for it....DARY!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 10:29 (SPAWNK4MPER ti mama).
17 godina
Alex55 kaže...

Ja idem u V. Gimnaziju... Učim po cijele dane (nije baš uvijek koncentrirano učenje, ali...) i baš nemam slobodnog vremena.

Možda će biti bolje u drugom razredu...

koliki si prosjek imao na polugodištu?

17 godina

ma daj, zašto?

evo ja sam prošo s 4.0

nećemo te tuć Belji se

17 godina
odjavljen

Tako ti je svejedno u koju ces...

Bitno je koliko zelis uciti i napredovati i sto ti je cilj.

Prirodni predmeti su u zagrebackim gimnazijama relativno dobro pokriveni, ali drustveni su uzas (ili je tu problem sto se oni moraju strebati).

To se moze vidjeti po prolaznosti na prijasnjim prijemnim ispitima.

Znam da sam onih davnih dana kada sam uz prirodni faks upisivao i drustveni uplatio te tzv. seminare.

Dosli su nam zagrebacki profesori na drustvene predmete koji su znali manje od nas koji smo isli u gimnazije izvan ZG.

I prolaznost je bila slicna. U nasoj grupi od 60 ljudi nitko nije upao na redovan studij bez placanja, a da je zavrsio zagrebacku gimnaziju. Jedino je bilo nekoliko njih redovno uz placanje.

Docim na  'prirodnom' fakultetu se nije vidjela takva razlika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 0:51 (Mrgud Veliki).
16 godina
neaktivan

E SUPER!

Mislio sam u V, al mislim da sam se predomislio....

spawcamper (ti mama) imas xf?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice