Ime pjesme
- poruka: 41
- |
- čitano: 13.365
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Sada nisam siguran da li je to to, jer znam da je tomislav Ivičić je izvodio na talijanskom (ali neznam da li ju je izvodio na hrvatskom), ali mislim da je ovo ono što tražiš:
Đorđe Marjnović - Marina
VEĆ MNOGO DANA VOLIM JA MARINU
AL´ NJENI HLADNI POGLEDI ME BRINU
DA HRABROST SKUPIM NIKAD NEMAM SNAGE
DA MOGU JEDNOM DA JOJ PRIZNAM SVE
AL´ KAD MI ONA MALO BLIŽE PRIĐE
TAD SRCE ODMAH MI U PETE SIĐE
I VIŠE NE ZNAM KAKO MI JE IME
ODJEDNOM KAO DA SAM POSVE NEM
MARINA , MARINA , MARINA
ZAR NE ZNAŠ DA VOLIM TE JA
MARINA , MARINA , MARINA
UČINI DA SRCE MI SJA
MOJA LEPA MALA , LJUBAV NIJE ŠALA
NEMOJ SA MNOM DA SE ŠALIŠ
O NE , NE , NE , NE , NE
lime wire je tvoj prijatelj ;)
Pošto je to dosta stara pjesma i pjevač je srbin mogla bi naći na stanicama od kuda se skidaju ili slušaju narodnjaci i pjesme s balkana.
Pošto ne slušam narodnjake nemam pojma odkuda, ali mi je frend pričao o nekoj folkoteci i yucafeu (ili tako neš), pa probaj.
Pošto je to dosta stara pjesma i pjevač je srbin mogla bi naći na stanicama od kuda se skidaju ili slušaju narodnjaci i pjesme s balkana.
Pošto ne slušam narodnjake nemam pojma odkuda, ali mi je frend pričao o nekoj folkoteci i yucafeu (ili tako neš), pa probaj.
....Kazalište Prljavo - "Imala Je Oči Boje Dunava/Dinama"( ovisno o verziji iste).
Rocco Granata: "MARINA" iz 1959-te. Pozdrav!
A kaj je najbolje mislim da sam negdje našla da je pjesma negdje početkom 20. st nastala isto neki tal. tako da je Granata 2. koji je obradio pjesmu...
Hvala!
Ak ikak znate di bi na HR mogla nać pjesmu pomozite i recite, naravno, samo za slušanje nebi niš ilegalno skidala ;)
Ak ikak znate di bi na HR mogla nać pjesmu pomozite i recite, naravno, samo za slušanje nebi niš ilegalno skidala ;)

Marina od grupe Pro Arte je druga pjesma.
Tih godina u Jugoslaviji uglavnom su prepjevavane pjesme s talijanskoga ili engleskoga jezika, tako da je često jednu te istu pjesmu izvodilo više različitih izvođača. Tek sedamdesetih godina pjevači i grupe su počeli izvoditi pjesme većinom domaćih autora.
Osim Đorđa Marjanovića, ovu Marinu je pjevao i Duško Jakšić, a mislim da je Tomislav Ivčić pjesmu izvodio,ali na talijanskome .

Ja imam hrv verziju, ali na kazeti.. a za komp moram provjerit... samo ručno, jer mi srč ne radi...

https://www.youtube.com/watch?v=eN58yd_J0JI&NR=1
zanima me ome ove pjesmem, nemrem je nigdje nac nit sjetit se....
90% sam siguran da pjeva Robbie Williams
imam hrpu njeogivh stvari al tu nemrem nac, ak je njegova (ziher sam da je)
molio bih ime pjesme ciji tekst ide ovako
kupi mi babo motor kawasaki
jer moja cura luda je za njim
odvest će je odrpanac svaki
koji ima motor motor kawasakiiii
prijatelj cuo na radiju ali nije cuo ime pjesme... molim sto prije... hvala