Električna gitara

poruka: 79
|
čitano: 42.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Električna gitara
Xbox360 Modder kaže...

Jel se na Ibanezu GRG170DX mogu svirat gunsi,ac dc i metallica i kakvi su pickupi ?????(ako neko zna ili ima iskutva neka odgovori)

A kakvo ti je to pitanje? Možeš ti i na violini to svirat... :)
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Jel se na Ibanezu GRG170DX mogu svirat gunsi,ac dc i metallica i kakvi su pickupi ?????(ako neko zna ili ima iskutva neka odgovori)

Ja sam čuo da Ibanezova RG Tremolo serija nema dobre bridgeove (zovu se "Edge III bridge"), tj. da se zbog njih gitara brzo raštima. E sad, ova gitara ima drugačiji bridge, ali je GRG serija u skoro pa istom rangu s RG serijom, tako da ja ne bi riskirao s Ibanezom koji ima tremolo (to je ona ručica). A mislim da ti ionako tremolo neće trebat, jedino ako postaneš neki opaki fanatik i maestro...

Inače Ibanezi imaju onaj hard-rock zvuk pa bi ti i oni bili dobri za Metallicu, AC/DC, G'n'R.

A pickupovi... Mislim da su na toj gitari Ibanezovi pickupovi, al meni nisu ni bitni neki pickupovi s potpisom, više mi je bitan zvuk. Znači, kad ćeš odabirati gitaru, gledaj koji ti zvuk najbolje paše, zato što se pickupovi ne kvare često na gitarama.
And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
16 godina
autorov komentar
kompotko kaže...
Xbox360 Modder kaže...

A kakvo ti je to pitanje? Možeš ti i na violini to svirat... :)
 Možeš ti to na violini svirat ?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...
 Možeš ti to na violini svirat ?

Ne mogu, jer ne sviram violinu Nevinašce

Al na klasičnoj/akustičnoj/električnoj gitari mogu.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
Električna gitara

Da ne otvaram novu temu, što mislite o Yamahi RGX 121S? Čitao sam da je dobra za početnike koji žele svirati hard rock i heavy metal.

...something diabolic
16 godina
neaktivan
Električna gitara

Ja sam isto počeo svirati gitaru električnom gitarom-i drago mi je zbog toga.Uglavnom kupio sam yamahin komplet za 2k kn(gitara, pojačalo, torba, žice , štimer...).I zadavoljan sam

17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Da ne otvaram novu temu, što mislite o Yamahi RGX 121S? Čitao sam da je dobra za početnike koji žele svirati hard rock i heavy metal.

Ako tražiš gitaru za početnike (ne zovu se tako zato što ih je lakše svirati, nego zato što su jeftine i zato što su za one neodlučne), uzmi onu koja ti najljepše zvuči.

Te sve "gitare za početnike" su iste kvalitete i možeš ili imati sreće, pa ti gitara poživi i 15+ godina, ili pikneš točno onu koja ne valja, i otiđe ti za godinu dana...

Kolko sam ja čuo, elektrika (pickupovi) ne crkavaju često, čak i oni najjadniji, jedino trebaš paziti na to kako je sve složeno. Znači, kad kupuješ, gledaš dal je sve dobro složeno, da ništa nije labavo, i ako kupuješ te jeftinije gitare, uzmi bez tremola (one ručice) zato što jeftinije gitare imaju jeftine tremole koji brzo raštimaju gitaru...

A što se tiče ove Yamahe, meni izgleda ok. Na tebi je da ju isprobaš kako ti leži u ruci, dal ima onakav zvuk kakav bi ti htio i sl. Na kraju krajeva, TI ćeš svirati gitaru pa zato odaberi onu koja ti se najviše sviđa...
They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
17 godina
Električna gitara

Dosta ljudi pljuje Squier gitare. No dosta su jeftine i solidno zvuče (meni koji počinjem svirati). Što mislite o tim gitarama? Jesu li isplative?

...something diabolic
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 17:22 (Lovac).
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Dosta ljudi pljuje Squier gitare. No dosta su jeftine i solidni zvuče (meni koji počinjem svirati). Što mislite o tim gitarama? Jesu li isplative?

Za početnike su sasvim u redu.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Dosta ljudi pljuje Squier gitare. No dosta su jeftine i solidno zvuče (meni koji počinjem svirati). Što mislite o tim gitarama? Jesu li isplative?

Fender Squier je definitivno najisplativija gitara za te novce

I da, dosta ljudi pljuje po Squieru, ali to su oni koji su samo čuli i pretpostavili da je Squier sranje, tj. nisu se sami uvjerili u to. Da, Squier Bullet, najjeftiniji Squier, je sranje i počne se brzo raspadati, ali Affinity, Standard i Deluxe Squier se mogu održati dosta dugo, a Deluxe serija, koja dosta košta, može parirati i originalnom Fender Stratu...

Čak si i ja namjeravam nabaviti Squiera, sviram već par godina, jedino što nemam para, pa to sve stoji samo na namjeri...

Uostalom, ima i glazbenika koji sviraju na Squieru, ne znam koji, al sam jednom negdje vidio vijest ili tak nešto o glazbenicima sa Squierom...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
Električna gitara

Ta koju sam gledao je Bullet, tako da sad neznam... čitao sam da su se raspadajuće radile do 2007. kada je ljepenka zamjenjena lipinim drvom.

...something diabolic
16 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Ja sam totalni početnik i želio bi kupit električnu gitaru do 1700 kn nemojte mi pričat zašt ne uzmem akustičnu za početak jer oću električnu

i samo električnu.S toga ak zna neko neku el. đitru do 1700 kn ? Uglavnom bih sviro Gunse i AC DC više Gunse,znači trebam đitru za rock.

Jel misliš da će ti sa takom gitarom od 1700 kuna biti dobar zvuk za sviranje Gunsa i AC/DC.Ja bih ti preporučio gitare (pogledaj slike) samo što puno koštaju i treba ti dobro pojačalo Marshall koje je isto tako skup i ako  misliš svirati samo kod kuće u svojoj sobi onda bolje kupi akustičnu pa uči na njoj pa jednog dana kad skupiš novca onda kupi pravu gitaru i pojačalo.Znam par ljudi koji su isto tako vikali hoću električnu a ne akustičnu i roditelji daju masne pare i ispostavi se na kraju da čovjek ili ne zna  svirati ili mu se više ne da svirati.Na kraju svega tvoja odluka je zadnja.
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Ta koju sam gledao je Bullet, tako da sad neznam... čitao sam da su se raspadajuće radile do 2007. kada je ljepenka zamjenjena lipinim drvom.

Bullet je Bullet, tu nema kvalitete, jednostavno nabace najlošije drvo i stave obične željezne dijelove (pitanje dal su i kromirani) koji ni ne drže štim, a drvo puca ako je u malo više vlažnijem i toplijem prostoru... Radije uštedi ~300 kn više pa kupi Affinity Squier jer Bullet ćeš brzo morati mjenjati, imaš sreće ako ti poživi godinu dana...
MEGATON kaže...
 Jel misliš da će ti sa takom gitarom od 1700 kuna biti dobar zvuk za sviranje Gunsa i AC/DC.Ja bih ti preporučio gitare (pogledaj slike) samo što puno koštaju i treba ti dobro pojačalo Marshall koje je isto tako skup i ako  misliš svirati samo kod kuće u svojoj sobi onda bolje kupi akustičnu pa uči na njoj pa jednog dana kad skupiš novca onda kupi pravu gitaru i pojačalo.Znam par ljudi koji su isto tako vikali hoću električnu a ne akustičnu i roditelji daju masne pare i ispostavi se na kraju da čovjek ili ne zna  svirati ili mu se više ne da svirati.Na kraju svega tvoja odluka je zadnja.
Ajde molim te reci, zašto na Epiphoneu, kopiji Les Paula, ne bi mogao svirati Gunse i AC/DC?! Možda neće dobiti sasvim isti zvuk, ali na akustičnoj će biti još dalje od pravog zvuka Gunsa i AC/DC-a.
Uostalom, akustična iste kvalitete kao električna košta više zbog toga što ju je teže izraditi (akustične imaju rezonantnu kutiju s kojom ima puno posla dok električne imaju blok drveta koji treba samo oblikovati), tako da one kvalitetne počinju iznad 2000 kn.

I zašto bi trebao gitaru od ~5000 kn da dobije dobar zvuk? Uostalom, ako mu se ne sviđa zvuk, uvijek može promijeniti pickupe i dobiti drugačiji zvuk... S višom cijenom dobiva jedino veću kvalitetu dijelova i izrade, tak da mu se gitara od 5000 kn neće raspasti za 5 godina nego će držati i 20 godina.

Zato, ako hoće svirati G'n'R i AC/DC treba kupiti gitaru s humbackerima ("debelim" pickupima, hrv. magnetima) koji daju onaj hard-rock zvuk...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
Električna gitara

Da li netko zna koja je razlika između Stagg S300 i S402 osim što S402 ima jedan humbucker?

...something diabolic
16 godina
neaktivan
Električna gitara

da se pita mene ja bi počeo od klasične prvo jer ipak je nju najlakše naučit a onda kasnije bih otišao na električnu.

jedna moja draga prijateljica je nedavno kupila električnu + pojačalo za cirka 1700 kn. ne znam koji je to točno model ali onako, za početnike odlična gitara. budem pitao pa javim.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Električna gitara

Kad smo vec kod gitara bio bih sretan ko malo dijete da mi ova padne u ruke cijena sitnica 25 000 dolara!!!Šutim

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
neaktivan
Raving Rabbid kaže...

da se pita mene ja bi počeo od klasične prvo jer ipak je nju najlakše naučit a onda kasnije bih otišao na električnu

A di si molim te čuo da je klasična lakša za svirat od električne???

Električnu je najlakše svirati od svih vrsta gitara...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 21:22 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
...
Ajde molim te reci, zašto na Epiphoneu, kopiji Les Paula, ne bi mogao svirati Gunse i AC/DC?! Možda neće dobiti sasvim isti zvuk, ali na akustičnoj će biti još dalje od pravog zvuka Gunsa i AC/DC-a.
Uostalom, akustična iste kvalitete kao električna košta više zbog toga što ju je teže izraditi (akustične imaju rezonantnu kutiju s kojom ima puno posla dok električne imaju blok drveta koji treba samo oblikovati), tako da one kvalitetne počinju iznad 2000 kn.

I zašto bi trebao gitaru od ~5000 kn da dobije dobar zvuk? Uostalom, ako mu se ne sviđa zvuk, uvijek može promijeniti pickupe i dobiti drugačiji zvuk... S višom cijenom dobiva jedino veću kvalitetu dijelova i izrade, tak da mu se gitara od 5000 kn neće raspasti za 5 godina nego će držati i 20 godina.

Zato, ako hoće svirati G'n'R i AC/DC treba kupiti gitaru s humbackerima ("debelim" pickupima, hrv. magnetima) koji daju onaj hard-rock zvuk...
Ove slike gitara šta ih je on stavio... male su al ako dobro vidim... to su Gibsonova SG serija i Les Paulica... ipak su malo više ok ~5000 kn... cijena im je prije ~10000-12000kn, onih običnih, a custom su i preko 20000 kn... a ako se brineš za gitaru (ovu skuplju - orginal) može ona poživit i duže od 20 godina... mala opaska.

Ma može svirat G'n'R i AC/DC bez frke, samo ako ima distorzije i može i efekte na to stavit, još bolje...

Samo nikako ne kupuj gitare Made in China, Made in Mexico, Made in Indonesia ili mejdinštajaznamšta... Najbolje u obzir uzmi samo made in Japan i made in USA, ipak su najbolje po kvaliteti, a na kraju krajeva električna gitara je američki proizvod...

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Raving Rabbid kaže...

da se pita mene ja bi počeo od klasične prvo jer ipak je nju najlakše naučit a onda kasnije bih otišao na električnu

ja ne znam jer ništa ne sviram ali čujem kada prijatelji o tome pričaju. dobro, možda je tebi lakše.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kad smo vec kod gitara bio bih sretan ko malo dijete da mi ova padne u ruke cijena sitnica 25 000 dolara!!!Šutim

Van Halenova gitara, hhehehe, vidi se iz aviona... tj gitara s njegovim signatureom, a možda je baš ova njegova...
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Zar nije malo precijenjena ova gitara??? Ja bi rađe American Deluxe Strat, a on je valjda 20 puta jeftiniji... Osmijeh
Raving Rabbid kaže...
i_rambo_plache kaže...

ja ne znam jer ništa ne sviram ali čujem kada prijatelji o tome pričaju. dobro, možda je tebi lakše.
 Pa električna gitara ima uži vrat, niže postavljene žice i zvuk dobiva električnim putem pa se sve one finte mogu lakše izvesti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 21:37 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
Raving Rabbid kaže...
i_rambo_plache kaže...
Raving Rabbid kaže...

Električnu JE najlakše naučit svirat i najlakše ju je svirat...

Ne svira se prstima, kao klasična... znači ne treba tolika koordinacija lijeve i desne ruke... kod sviranja klasične gitare najteže je uskladit desnu i lijevu ruku i teže je naučiti desnu od lijeve ruke. (ako si dešnjak, za ljevaka obrnuto vrijedi)
Imaš pojačalo, koje primi i najmanji trzaj žice, znači ne moraš jako trzati da se čuje ton, a k tome možeš izvoditi hammer onove i pull offove praktički u nedogled, a čut će se normalno, dok kod akustične, 1, eventualno 2 HO ili PO i već nema vibracije dovoljno jake da proizvede normalnu glasnoću tona...
Možeš svirat solaže, bez problema, skroz visoko na vratu, dok ti kod akustičnih smeta rezonantna kutija...
Al opet, i akustična ima svojih čari naspram električne, al definitivno je električnu lakše svirat...
itd.
17 godina
Električna gitara

To je replika Frenkestein gitare koju je Eddie sklepao polovicom sedamdesetih a izradio ju je Fender u 300 primjeraka i da vraski je skupa no ne postoji ijedna druga slicna njoj gitara je posebna kak god se pogleda a koliko ce tek vrijedit za 100 godina mozes si samo mislit ko je god ima drzi legendu u rukama koja ce trajat puno puno godina!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
neaktivan
Električna gitara

Ne kužim kaj je to tak posebno kod Frankenstrata? Custom made gitara koja vrijedi max. 5000 $, a ostalih 20000 $ je samo Van Halenov potpis. Kaj nije to malo, onak, snobovski?

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ne kužim kaj je to tak posebno kod Frankenstrata? Custom made gitara koja vrijedi max. 5000 $, a ostalih 20000 $ je samo Van Halenov potpis. Kaj nije to malo, onak, snobovski?

Jep, 20000$ je njegov signature...hihihi
17 godina
Električna gitara

Pa malo bogami i je normalno da ona ne vrijedi toliko naplatili su potpis no gitara je 99% kao original iz 70-tih odnosno replika a to nije lako napravit!!Cool

17 godina
neaktivan
Električna gitara

Nema veze kolko je teško napraviti repliku, čak bi i 5000 $ bilo previše. Uz to, više su cijenjene gitare napravljene prije 40-50 godina, a ni one ne postižu takvu cijenu.

Evo gitare koju bi ja htio i koju ću imati ako bude para. Fender Stratocaster American Deluxe Sunburst. Aaaah.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 22:13 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Nema veze kolko je teško napraviti repliku, čak bi i 5000 $ bilo previše. Uz to, više su cijenjene gitare napravljene prije 40-50 godina, a ni one ne postižu takvu cijenu.

Evo gitare koju bi ja htio i koju ću imati ako bude para. Fender Stratocaster American Deluxe Sunburst. Aaaah.....

ah da. moj profa iz glazbenog rekao je da bi sve dao za nju iako nebi nikad na njoj svirao... veli da se ne smije na njoj svirat. to je samo za gledanje
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 22:17 (Raving Rabbid).
17 godina
neaktivan
Raving Rabbid kaže...
i_rambo_plache kaže...

ah da. moj profa iz glazbenog rekao je da bi sve dao za nju iako nebi nikad na njoj svirao... veli da se ne smije na njoj svirat. to je samo za gledanje
 Hehehehe, ima pravo... Al ja bi ipak sviral na njoj, osim ak je neki model iz 70ih, 80ih...

Ovo bi ja:

81' godište, Classic White... ili Explorera, također Classic White... awww =)
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 22:23 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
Električna gitara

e, ove dvije bih ja želio:

nije mi bitno dali imam gitaru vrijednu 50000i još nekoliko nula$ te da se ne usudim svirati jer je kolekcionarni primjerak. rađe bi jednu s kojom mogu uživati kada sviram te naravno, da lijepo izgleda.

Gibson Les Paul Classic Gibson Les Paul Classic
Gibson Firebird Gibson Firebird
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice