Pozdrav,
malo je debilno pisati ovu poruku na ovaj forum, no ovo je jedini forum na koji sam prijavljen a vidio sam da ima jos tema o mackama pa se nadam savjetu.
Dakle, o cemu se radi?
Prijateljica je preuzela kucnu macku od svoje bake, nadajuci se da ce se macka lagano prilagoditi na novi stan no to bas nije tako. Macak je narancast (nemam pojma da li to igra ikakvu ulogu, pa spominjem), i nevjerojatno je divlji. Ostavila ga je u spavacoj sobi valjda pola dana, s otvorenim kavezom, i macak je pobjegao ispod kreveta. Ostao je tamo do veceri, kad ga je trebalo preseliti u drugu sobu, gdje sam ja usao u igru jer je ona bila prestrasena.
Uzeo sam rukavice za rernu i nekako ga jedvice izvukao ispod kreveta i odnio u drugu sobu, uz konstantno grebanje, sistanje, bacakanje naokolo... no kako mi prica danas, usred noci je manijak nekako otvorio vrata i vratio se u spavacu ispod kreveta i poceo sistati...
Macka nazalost ne moze vratiti natrag, danas ga vodi veterinaru da mu ukloni pandze, a ja eto pokusavam pomoci googlajuci i raspitujuci se da li netko ima savjeta kako macku olaksati integraciju u novu okolinu.
Pa ako netko ima savjet/iskustva - pisite.