Curenje nafte

poruka: 141
|
čitano: 35.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Curenje nafte
Ovo je zaista katastrofa za cijeli svijet.
http://www.pc44.byethost31.com/
15 godina
Curenje nafte

Nisam pročitao sve pa nezz jel je već netko napisao:

Naime Rusi su predložili Amerima da bace nuke na rupu jer su oni to već radili, a Ameri su im odgoorili da neće takvu glupost napravit.

15 godina
protjeran

HAHAH tek onda ces vidit kako ce nafta i benzin poskupit

mislim da ce se oni zadnji smijat Izlanuo se

born to be gamer
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Rusi su stvarno pravi izbor za nuklearna "pitanja". Imaju iskustva -.-

Mozda su htjeli da odleti u zrak jer rusi su pokusavali da vijest o eksploziji ne dođe u javnost tek nakon pet dana se skuzilo za eksploziju.

http://trackmill.com/free-rider-2/Tracks/796682
14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Ne mogu koristiti nuklearku jer je Luisiana udaljena 50km od naftne mrlje.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Meni je žao životinjskog i biljnog svijeta,tako da ovo prvenstveno doživljavam kao ekološku katastrofu..manje kao ljudsku. Čovjek je na kopnu uljez,a kamoli na moru.

15 godina
protjeran
lordlojkus kaže...

Ma neka od 1Kt deknu,nece se ni osjetiti na dubini od 1.5km pod morem.

Ili neku sa jacim konvencijonalnim eksplozivom npr.HMX.

Jer manje bi stete izazvala ova da rjesenja nego sto je nafta ucinila svojim istjecanjem.

14 godina
neaktivan

Ne zna se uopce ni bi li eksplozija zatvorila rupu ili bi ju samo prosirila, a sto se atomskih bombi tice to su bajke. Jedna takva bomba bi proizvela zagadenje jednakih razmjera kao sva ova nafta sto je do sada iscurila.

Radit ce se nekakav cep vjerojatno. Moj izbor bi bio beton, i to nekakve velike betonske "lopte" slicne jezevima tako da se moze zaglaviti, nakon sto bi se glavnina zaustavila onda se moze nesmetano zaustaviti do kraja preciznim radovima na dnu.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 13:06 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ne zna se uopce ni bi li eksplozija zatvorila rupu ili bi ju samo prosirila, a sto se atomskih bombi tice to su bajke. Jedna takva bomba bi proizvela zagadenje jednakih razmjera kao sva ova nafta sto je do sada iscurila.

Radit ce se nekakav cep vjerojatno. Moj izbor bi bio beton, i to nekakve velike betonske "lopte" slicne jezevima tako da se moze zaglaviti, nakon sto bi se glavnina zaustavila onda se moze nesmetano zaustaviti do kraja preciznim radovima na dnu.

Nisu li govorili o nekim nezapaljivim bombama,koje bi samo urušile pukotinu..a ne bi dovele do apokalipse..

14 godina
neaktivan

Kvaka je u tome sto vjerojatno ni sami ne znaju kako tocno izgleda taj mjehur nafte u kori niti koliko je to duboko, ako roknu nesto unutra moglo bi im se dogoditi da se odlomi malo veci komad stijene nego sto su si oni to zamislili a onda bi tek bilo veselja. Naravno, nisam upoznat sa njihovim mjerenjima provedenim na lokaciji i pricam napamet. Vidjet cemo sto ce biti.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Mogli bi i nagurati neku cijev (kao zvono) na rupu i vuci u tankere. Taman vremena da se zabetonira oko cijevi i stavi ventil da ograniči istjecanje.

I drugom platformom bušiti sastrane u prvu rupu i prebacit pritisak na platformu.

Znam da je problem sto je u moru ali kad mogu bušit ukoso ispod državne granice i krast naftu, mogu i ovo.

Stari avijatičar...
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Kvaka je u tome sto vjerojatno ni sami ne znaju kako tocno izgleda taj mjehur nafte u kori niti koliko je to duboko, ako roknu nesto unutra moglo bi im se dogoditi da se odlomi malo veci komad stijene nego sto su si oni to zamislili a onda bi tek bilo veselja. Naravno, nisam upoznat sa njihovim mjerenjima provedenim na lokaciji i pricam napamet. Vidjet cemo sto ce biti.

Priroda im daje znakove kako rjesiti problem a oni se muce.Sve im pred nosom,a oni nevide.

Evo zamislimo ovako.Da je ta rupica (pic**) i da uzmemo celicnu sipku(kur**).Eh sad taj kur ovaj sipku zabijemo u pic ovaj rupicu i nema vise nafte.Ali izleda da su oni svi ti strucnjaci nevini pa neznaju na taj nacin da zacepe pic ovaj rupicu.

A sta mislite bili neka od 100Mt zacepila tu pic ovaj rupicu.

14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Da svi su nevini...SmijehSmijehSmijehSmijeh

Stari avijatičar...
16 godina
neaktivan
AIX 2.0 kaže...
rustweaver kaže...

Priroda im daje znakove kako rjesiti problem a oni se muce.Sve im pred nosom,a oni nevide.

Evo zamislimo ovako.Da je ta rupica (pic**) i da uzmemo celicnu sipku(kur**).Eh sad taj kur ovaj sipku zabijemo u pic ovaj rupicu i nema vise nafte.Ali izleda da su oni svi ti strucnjaci nevini pa neznaju na taj nacin da zacepe pic ovaj rupicu.

A sta mislite bili neka od 100Mt zacepila tu pic ovaj rupicu.

ako je zacepe, ispod ce se stvoriti pritisak i nafta ce probit kanale između "šipke"...problem je samo ublažen. Ma treba poslušat ruse i bacit atomsku unutra i više ne probijat gdje im nije mjesto

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
lordlojkus kaže...

Pa? Očito nisi čuo za "čiste" bombe. A drugo, to je 1.5 km pod vodom. S tim da bi to bila KONTROLIRANA podzemna eksplozija.

rustweaver kaže...

Ne, ne bi proizvela zagađenje jednakih razmjera jer je naglasak na KONTROLIRANA eksplozija. Možda hoćeš reći da je trenutno stanje bolje nego da zatvore to sa nuklearkom? Stari moj dolje više nema ni žive biljke kamoli ikakve životinje. A i ako je koja živa uginut će uskoro... Neće sad staviti 5 megatona bombu, već neku slabu tek tolko da zatvori rupu. Evo ti i link na

kak bi to izgledalo. Doduše ovo nije izvedeno pod vodom, ali Bože moj, drastične situacije zahtjevaju drastične mjere. Ja drugu alternativu ne vidim.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
14 godina
neaktivan

"As such, high-yield clean bombs were a public relations exercise. The actual deployed weapons were the dirty version, which maximized yield for the same size device."

Ciste bombe nikad nisu zazivjele, a i te ciste bombe nisu dovoljno ciste za ovakve primjene. Koristenje atomske bombe da bi se zatvorilo otjecanje nafte je ekvivalent koristenju pneumatske busilice da bi se pricvrstila slika na zidu. Nema veze sto ti je to kilometar i pol pod morem kada ti vrela para izleti van, malo si se preracunao sto se tice temperature koje postize atomsko naoruzanje. I pitanje je koliko je taj teren geoloski stabilan, vjerojatno su i konvencionalni eksplozivi daleko manje snage pod velikim upitnikom a kamoli onda atomska bomba.

Bas kao sto je netko rekao treba otvoriti par busotina na toj lokaciji da se smanji pritisak i onda ici sanirati ovu rupu.

16 godina
Curenje nafte

Iako ja preferiram nuklearno rijesenje cisto zato sto bi bilo bas fora mogu se i iskoristiti i druga slicna rijesenja, naravno manje snage, ali bez radijacije.

To su naravno americka Mother of all bombs i ruska Father of all bombs.

Mother Mother
Father Father
15 godina
neaktivan
Curenje nafte

zalosno .

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -
14 godina
neaktivan

S druge strane, ako je teren superstabilan, eksplozije bi ga mogle uciniti nesabilnim, sto bi u konacnici moglo dovesti do, ne rupice nego kratercine iz koje bi se sva nafta izlila u roku od par dana. Morate imati i na umu da urusavanjem stijene dolaze odnekuda, nisu se materijalizirale iz nicega. Prema tome ako su se stijene odlomile sa rubova rupe rub je oslabljen kao sto je i cep, a ispod toga je golemi pritisak nafte koju tlaci cijeli njen pokrivac od stijena u kojem bi se stvorile pukotine prouzrocene udarnim valom eksplozije.

15 godina
neaktivan
Curenje nafte

Ljetovanja su kikiriki, ionako će za godinu većina zaboraviti na to pa opet sve po starom (što se tiče ljetovanja).

"BP chief Tony Hayward sold shares weeks before oil spill" - Telegraph.co.uk

Kao što kaže Rahm Emanuel, Chief of Staff u Bijeloj Kući "You never want a serious crisis to go to waste". Američka vlada sigurno neće propustiti priliku da ovu (upitno) nesreću iskoristi kao razlog za novi korak prema policijskoj državi.

BP je oduvijek imao bliske veze s američko vladom. Ne mislite valjda da će guzonje nadrapati. Green je sada in. Dionice bilo koje tvrtke koja proizvodi green rastu. Veoma je popularno pljuvati po nafti i baljezgati i globalnom zatopljenju.

Ne brinite, isti ti ljudi koji su godinama onečišćivali strane zemlje bez ikakvih posljedica samo će se shiftati i odjednom će biti CEO-ovi proizvođača green automobila, a zakon će biti tako dobro složen da ćeš biti eko-terorist ako voziš išta drugo ili ako koristiš žarulje koje, ne daj Bože - nisu štedne!
 Iznenađen

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 17:01 (Random.).
16 godina
SUPER :) kaže...
UBIZEC cORPORATION kaže...
mislim da je ovo sve namještaljka da ameri nemogu jednu rupu zatvorit a imaju tolko para i tehnologije :/

Ne kuzim zasto bi neko bezveze unistavao citav biljni i zivotinjski svjet.

profit. boli njih kuyac za biljke i životinje.

čak se ne bi začudio da je ovo napravljeno da bi se cijena nafte na tržištu podigla. naftni lobi je uz gay lobi valjda najjači na svijetu..

s druge strane, čudilo me ne bi da je ovo "saboritano" samo da se ne bi pisalo o drugim stvarima..

znaš ono.. kad god neka priča puni stupce medija, treba pogledat kaj se događa "iza", jer se obično tada odvijaju mutni poslovi..

15 godina
protjeran
Sint1 kaže...

Iako ja preferiram nuklearno rijesenje cisto zato sto bi bilo bas fora mogu se i iskoristiti i druga slicna rijesenja, naravno manje snage, ali bez radijacije.

To su naravno americka Mother of all bombs i ruska Father of all bombs.

One nebi mogle pod vodu jer su to termobaricne bombe.

16 godina
rustweaver kaže...
...

Ne, nisam se preračunal, jako dobro znam šta je fuzija i fisija i šta znači temperatura od par milijuna kelvina. Ali poanta je da se bomba detonira pod zemljom i to proračunato, naravno da se neće bacit prva koja padne pod ruke. Rusi su to radili, Rusi su to uspjeli, uspjeli bi i sad. I to je to. Dok oni hlade muda i smišljaju toplu vodu, to se već moglo riješit. Problem je jedino to šta oni žele tu faking naftu. E pa sad ju imaju. Dabogada propali i BP i cijeli tamo vražji turizam i ribolovstvo i sve. Pa nek se uče pameti...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
14 godina
neaktivan

Rusi su radili puno toga sto ne bi smjeli raditi, o tome se uglavnom ne prica. To im je proslo samo zato sto je to radeno u bivsem sovjetskom savezu, tko se zalio na radioaktivno zagadenje isao je u gulag kao neprijatelj drzave.

Kao sto nas fizika uci, nafta ima manju gustocu od vode stoga nafta zeli gore a voda zeli dolje, na naftu dodatno vrsi pritisak i sam sloj nepropusnih stijena sto rezultira veoma visokim tlakom. Cak i kada bi zanemarili potencijalno zagadenje detonacije nuklearnog oruzja pod vodom postavlja se realni rizik stvaranja pukotine duz cijelog pokrova i urusavanja istog, sto bi dovelo do jednog snaznog potresa i omanjeg tsunamija kao i dosada nevidene kolicine nafte na povrsini mora. A to su samo ociti problemi, sto je tek sa onima kojih ce se netko sjetiti kasnije?

15 godina
neaktivan
Ja bih na to stavio kupolu, kao što sam već rekao, i kad je stave, zabetoniraju je, bace materijala (razno raznih) na nju... Da nebi se stvori pritisak dok oni nju betoniraju, stave cijev na vrhu da mogu sisat naftu... Tako da oni najviše profitiraju, jer opet dobiju bušotinu...
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
16 godina
odjavljen
Curenje nafte

Ako malo razmislite, bilo kakva eksplozija bi zatvorila ovu rupu koja sad curi, ali bi otvorila još veću rupetinu iz koje bi još veća količina nafte sukljala van. Njima treba

(
) ako misle bilo što radit sa eksplozivom. Treba im implozija - čitav "bazen" sa naftom se mora urušit sam u sebe.

Ako to riješe nuklearkom, dobar dio nafte će vjerojatno nestati u eksploziji a ostatak će zatrpati morsko dno. Problem riješen, bušotina izgubljena. A vi ste vlasnik naftne kompanije. Sumnjam da bi itko od vas rezao granu na kojoj sjedi, pa makar ispod sebe imao 100 drugih grana (bušotina). Oni žele sakupiti što više nafte iz te bušotine (kad je bal, nek je maskenbal) doke god mogu, tj. dok im netko ne zaprijeti likvidacijom tvrtke ili još gore - zabranom svih operacija vađenja nafte i "izgon" iz tog biznisa.

Slavina iz koje cure novci vam je pukla i uništava zid i skupi parket. Pa nek ga uništava, treba skupit svu lovu iz nje dok još ima. Lako za zid i parket, ima toga a novca baš i nema.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 19:38 (Sum_of_all_fears).
15 godina
protjeran
Curenje nafte

Znali itko kolki je promjer cjevi ili rupe iz koje istice nafta.

A sta ako se explozija desi iznad rupe.Onda ce se tlo od explozije nabiti i zacepiti naftu.

Zar nemogu uzeti drugu cjev i samo je zabiti u tu rupu i nastaviti cuclati naftu.

http://aixtended.com/
14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Pa koliko ja vidim oni su rupu začepili i tankeri odvoze naftu

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
protjeran
lordlojkus kaže...

Pa koliko ja vidim oni su rupu začepili i tankeri odvoze naftu

Krivo vidiš evo ti uživo snimka http://drewdurigan.com/radiogeekheaven/live-gulf-oil-spill-video/cam/

Besplatno je

http://trackmill.com/free-rider-2/Tracks/796682
14 godina
neaktivan
Curenje nafte

Tako je bilo na vijestima Cool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice