CaPitanje oko carine?

poruka: 12
|
čitano: 4.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
CaPitanje oko carine?

Pozdrav,

evo dobio sam poziv od carine za Linux DVD koj sam BESPLATNO Prehodno narucio na njihovim stranicama,

i sada podignem ja poziv i pise mi da im dostavim racin ili izvod iz karticnog placanja te zovem ja njiih i pitam ih sto da im dostavim kad je roba besplatna,

ono sve im lijepo objasnim sto se unutra nalazi od koga sam dobio itd. . .(jos im na posiljci pise - Canonical Ltd. sends CDs, completely free of charge through the mail to user who request them.

Barem je tako mom frendu pisalo te njemu nijhe stigao nikakav poziv sa carine netgo direkt posiljka iz NLa,pa me zanima sto da sada radim?

17 godina
CaPitanje oko carine?

Da,i gdje je problem?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
17 godina
Re: CaPitanje oko carine?

-carina na software je nula.

-besplatne pošiljke (upravo zbog carine) moraju biti tako označene, (to se često iskorištava i za normalno kupljenu robu..), ali nema nikakvog razloga da se ovakva pošiljka mora posebno delarirati tj. carina za sve robe i usluge ima svoj cjenik. Pošto je ovo besplatna stvar, oni je nemaju (pa samo predpostavljaju...).

-jedino se poštarina kao i špedicijski troškovi mogu naplatiti. (što je za besplatne proizvode smiješno-tužno, tj kog vraga si naručivao nešto što možeš skinuti za par minuta!! -legalno, ili kroz HULK-ubuntu.hr i slične udruge)

-ukratko, svađaj se. Ipak su oni ''jači''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
CaPitanje oko carine?

Slažem se. Al opet, lik je rekao da ih je zvao i rekao im da je to besplatno i ne kaže šta su mu rekli...

Ne vidim smisao otvaranja teme...

15 godina
protjeran
CaPitanje oko carine?

Oni su m irekliu da ja moram imati taj racun ili potvrdu od te firme,odkud da j njih zovem da mi posalju potvrdu da je roba besplatna,ovo je stvarno smijesno,cijeli nas zakon je smijesan ako funkcionira kao ovo!

17 godina
StarTrekOnline kaže...

Oni su m irekliu da ja moram imati taj racun ili potvrdu od te firme,odkud da j njih zovem da mi posalju potvrdu da je roba besplatna,ovo je stvarno smijesno,cijeli nas zakon je smijesan ako funkcionira kao ovo!

pa jesi ostavio kakav mail ili nesto ovima koji su ti slali? Mozda da ih nekako kontaktiras pa da mail iskoristis kao potvrdu?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
StarTrekOnline kaže...

pa jesi ostavio kakav mail ili nesto ovima koji su ti slali? Mozda da ih nekako kontaktiras pa da mail iskoristis kao potvrdu?

A sto da mi posalju kad racun za ovo ne-postoi kad je to free roba?

17 godina
StarTrekOnline kaže...
mind_challenge kaže...
StarTrekOnline kaže...

pa ne račun, neka ti u mail napišu, da je to free i da su ti oni to poslali free kao gift

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
StarTrekOnline kaže...

-nije roba, roba je ono što se na tržištu prodaje, ima cijenu i logično carinu.

OVO JE BESPALTNI OS, piše na kutiji, piše na mediju, piše Ubuntu, što je dovoljno, nek provjere... (zato svaka pošiljka mora biti u originalnoj ambalaži).

kao i razlog da im nemožeš dati račun za besplatnu stvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 16:25 (ihush).
15 godina
protjeran
CaPitanje oko carine?

Ja sam im to i reko i ona kazeb da moze pisati na robi da je besplatno sa sto pceata firme da carina to NEda da je takav zakon!

17 godina
neaktivan
StarTrekOnline kaže...

Ja sam im to i reko i ona kazeb da moze pisati na robi da je besplatno sa sto pceata firme da carina to NEda da je takav zakon!

Da; čak i da je napisana vrijednost robe, carina ima pravo ocijeniti je li ta vrijednost smislena (npr. da ne bi netko uvezao Porsche za 100 kn).

Nego, isprintaj stranicu sa canonical.com gdje se vidi da nude slanje besplatnog CD-ja, i isprintaj stranicu s podacima svog accounta (ili kako si već naručio) gdje se vidi tvoja adresa, da si naručio taj CD i da ti je za to naplaćeno 0 novaca. Mislim da bi to trebalo biti dovoljno.

17 godina
CaPitanje oko carine?

Što rade od muhe slona...

Sve zbog jednog ce-de-a. Lijepo im reci da ćeš skinuti cijeli internet i da ti to ne treba {#} (šalim se)

Reci im neka lijepo pogledaju na netu što je to Ubuntu i neka onda vide što će s tim cd-om, to se tak i tak besplatno može skinuti s neta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice