Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 537.096
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Mac OS na PC-u?

Instaliran Lion pomoću Kakewalka ali neće da boota sa hdd nego pomoću usb sticka na kojem se nalazi Lion za instalaciju. HDD je Seagate ST500DM002-1BD142 . Inače sve radi savršeno dobro osim podizanja sustava, tj. radi i on ali kako sam napisao moram svaki puta da ga pokrenem preko usb-a. Na starom WD500GB sve radilo iz prve. Ne znam u čemu je problem sa tim diskom ili što već. Ako netko ima nešto za napisati molim da se javi. Hvala.

nunaVk

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mac OS na PC-u?
nunaVk kaže...

Instaliran Lion pomoću Kakewalka ali neće da boota sa hdd nego pomoću usb sticka na kojem se nalazi Lion za instalaciju. HDD je Seagate ST500DM002-1BD142 . Inače sve radi savršeno dobro osim podizanja sustava, tj. radi i on ali kako sam napisao moram svaki puta da ga pokrenem preko usb-a. Na starom WD500GB sve radilo iz prve. Ne znam u čemu je problem sa tim diskom ili što već. Ako netko ima nešto za napisati molim da se javi. Hvala.

Pokušaj sa multi beast -snow edition.link

16 godina

Probaj instalirati Chimeru. Radi na svim Intel procesorima od Core2 nadalje. Download

zzz kaže...

Valjda sa Lion edition ,pošto ima Lion instaliran!

I ako sve drugo radi ,MultiBeast mu ni ne treba.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 16:22 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Probaj instalirati Chimeru. Radi na svim Intel procesorima od Core2 nadalje. Download

zzz kaže...

Valjda sa Lion edition ,pošto ima Lion instaliran!

Ne,neke neke verzije multi b. su imale neke pogreške ,i nis htjele podizati os.

17 godina

Pokušao sa Chimerom i ništa, samo piše verified dmi (bar mislim da je tako). Jedini način na koji uspijevam podići sustav je onaj preko usb-a, bar za sada. Uzeo HDD od djece WD500(dosta glasan hdd tako da ga ne mogu staviti u svoj pc) i sve radi normalno tako da znam da je u pitanju disk,  možda ovaj Seagate ima drugačiji način pisanja ili tako nešto? 

nunaVk
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 20:10 (nunaVk).
16 godina
Mac OS na PC-u?

Pokušaj ovako ,u MultiBeast odaberi EasyBeast install (slika 1).To bi trebalo napraviti particiju od 200 MB na tvom hard disku,na kojok se nalazi osx,(naravno u MultiBeastu odaberi disk na kojem je instaliran osx).
Ta particija od 200 MB pravi tvoj hard bootdisk.Kad MoltiBeast završi dobitčeš novi folser Extra(slika 2).
U biosi prijavi hard na kojem se nalazi osx kao boot disk.

Pokušaj sa najnovijom verzijom multib. za lion, ako ne pomogne pokušaj sa moltib. za snow leopard.

1 1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 9:59 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pokušao sa MB za Lion i nije radilo, sada sam trenutno na Windowsima pa moram napraviti backup i nešto kopirati pa ću pokušati sa MB za S.Leopard. Da napomenem da mi ne radi boot ni kada instaliram S.Leopard koji je isto tako radio bez problema na prošlom hdd-u.

nunaVk
17 godina

Ponovno ništa, pokušao sa Chimerom, MB za Lion i MB za S.Leopard. Evo dvije slike (znam da je loša kvaliteta) možda pomognu.

Boot sa hdd-a Boot sa hdd-a
Boot sa usb-a Boot sa usb-a
nunaVk
16 godina
nunaVk kaže...

Pokušao sa MB za Lion i nije radilo, sada sam trenutno na Windowsima pa moram napraviti backup i nešto kopirati pa ću pokušati sa MB za S.Leopard. Da napomenem da mi ne radi boot ni kada instaliram S.Leopard koji je isto tako radio bez problema na prošlom hdd-u.

S obzirom da su svi original Macovi (MBP ,iMac ,MacPro) do ''early 2011'' imali Seagate diskove ,možda je neispravan disk. Probaj sa bilo kojim drugim. I ako ne radi Kakewalk ,probaj Unibeast metodu.

zzz kaže...

Ne,neke neke verzije multi b. su imale neke pogreške ,i nis htjele podizati os.

Prvi put čujem ,a dosad sam ''napravil'' desetak Hackintosha sa Lionom uz pomoć raznih verzija MultiBeasta i nikad problema.

zzz kaže...

Ta particija od 200 MB pravi tvoj hard bootdisk.Kad MoltiBeast završi dobitčeš novi folser Extra(slika 2).

Pokušaj sa najnovijom verzijom multib. za lion, ako ne pomogne pokušaj sa moltib. za snow leopard.

EFI particiju od 200 mb napravi svaki OS X kod instalacije. Na originalima ,tu je bootloder ,ali na Hackintoshu ona nema nikakvu funkciju ,osim što je tu firmware ,od kojeg nikakve koristi.

Na Hackintoshu ,bootloader je u Extra folderu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 14:07 (kizo2703).
17 godina
Mac OS na PC-u?

Disk je novi i ispravan je, dobio ga prije mjesec dana u zamjenu jer je stari seagate riknuo (na njemu bio Lion). Boot plist i ostale fileove imam i neće, čak sam pokušao kopirati sve iz foldera extra, zamijenio boot file na hdd-u sa onim sa usb-a  i ništa. Evo sada pokušavam da instaliram S.Leopard ponovno pa ću vidjeti ima li razlike. Ako ne uspije vraćam Windowse dok ne kupim drugi hdd.

nunaVk

0 0 hvala 0
17 godina

Vraćam Windowse, nema uspjeha sa ovim hdd.

nunaVk
13 godina
Mac OS na PC-u?

Jučer sam uspio instalirati iAtkos S3v2 (10.6.3) no nije bilo opet sreće sa zvukom, a danas sam instalirao iAtkos L2 (10.7.2) no vuče se jer nemam za njega kextove ni za grafičku ni za ništa :(

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Može li mi neko napisati koju grafičku karticu kupim a da je kompaktibilna sa OS X Snow Leopard/Lion ? Instalirao sam ATI_Inyt kext i lijepo prepozna grafičku al performance su nikakve, kada vrtim lijevo-desno u Launchpadu dosta sporo se to prikazuje, kao na XP-u kada scrollas po browseru sa onboard grafičkom.

http://img689.imageshack.us/img689/8365/systeminformation.png

http://img220.imageshack.us/img220/558/finderp.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Može li mi neko napisati koju grafičku karticu kupim a da je kompaktibilna sa OS X Snow Leopard/Lion ? Instalirao sam ATI_Inyt kext i lijepo prepozna grafičku al performance su nikakve, kada vrtim lijevo-desno u Launchpadu dosta sporo se to prikazuje, kao na XP-u kada scrollas po browseru sa onboard grafičkom.

http://img689.imageshack.us/img689/8365/systeminformation.png

http://img220.imageshack.us/img220/558/finderp.png

2600 je poprilicno dobro podrzana, probaj nac kext za nju i isnstaliras sa kext helperom

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina

2600 je poprilicno dobro podrzana, probaj nac kext za nju i isnstaliras sa kext helperom

Netkas je napravio kext za ATI 2600 XT, ali za OS X Leopard :(

Za Snow Leopard/Lion nema kextova pa tražim neku jeftinu zamjensku koja ima Open GL i Quartz.

13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Je li ko uspio napraviti Hackintosh sa AMD 7950 grafičkom?

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SaidSikiraX kaže...

Je li ko uspio napraviti Hackintosh sa AMD 7950 grafičkom?

http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=22&t=66213&start=0

Još ništa od toga...

14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?
Zanima me da li mogu instalirati mac os na svoj pc: Procesor: Intel Pentium Dual Core E5800 3.2 GHz, Grafička: Nvidia GT220 1GB, Matična: Gigabyte G41MT-S2, I ako mogu instalirati koja verzija bi bila najbolja?
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 23:37 (cedevita od limuna).

0 0 hvala 0
13 godina
cedevita od limuna kaže...
Zanima me da li mogu instalirati mac os na svoj pc: Procesor: Intel Pentium Dual Core E5800 3.2 GHz, Grafička: Nvidia GT220 1GB, Matična: Gigabyte G41MT-S2, I ako mogu instalirati koja verzija bi bila najbolja?

Probaj sa iAtkos S3 (OS X Snow Leopard) ili iAtkos L2 (OS X Lion)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 13:54 (Cromaki).
16 godina
Mac OS na PC-u?

Koji
WiFi Adapter
najbolje radi na hackintoshu,i gdje ga ima kupiti kod nas ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Ja ti imam: D-Link DWL-G122 i mogu ti reći da radi sasvim OK, jer na CD-u ima Mac OS X 10.4 kextove, koji super rade na 10.6/10.7.

EDIT: zaboravio sam napomenuti da je jednini problem što svaki put kada upališ računalo na OS X-u moraš otići u Sys. Pref. i pod DWL-G122 moraš se ručno spojiti na svoju mrežu, barem kod mene no vjerovatno nisam nešto dobro konfiguirao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 20:25 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ja bih si volio instalirat Mac na ovaj komp što mi je pod "Moj PC" Probavao sam sa dvije verzije iPC-a, probao sam i još neke Macove, ali ništa ne radi. Što je najbolje, ne radi niti u Virtual Machineu. Kod jedne verzije iPC-a preko one jabuke se pojavi mali onaj križić, kao znak zabrane, a druga verzija se ni ne boota već se odmah pokreću Windowsi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebas INTEL CPU. Zaboravi AMD.

14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Eo da i ja malo dosađujen sa mojin problemom... Probao sam instalirat dual boot Win7 i Mac OS X SL (Retail verziju, u BIOS-u sam promijenio iz SATA u AHCI) preko iBoota, no instalaciju sam mogao pokrenut samo u safe modeu, tako da i nakon instalacije u OS mogu ući samo preko safe modea (+ neželi mi čita USB, niti CD/DVD-e, nema interneta, tako da nisam opće moga pokrenit Multibeast). Dalje, skinija san iAtkos S3 V2 (znači Snow Leopard) i spržija, uspješno san boota i instalacija je išla glatko, al nakon instalacije na prvom rebootu OS jednostavno "zablokira" na onom boot screenu (znači vidi se jabičica a čak ni nema onog kruga šta se obično vrti ispod nje). Proba san uć preko safe modea, neželi ni onda, proba san sa -v (+proba san i još svašta tipa GraphicEnabler=no busratio=23 itd. itd. itd. al neće nijedno) bootat da vidim u čemu je problem ali onda mi se pojavi tekst koji prekrije možda pola ekrana i stoji tu pola sekunde, onda samo nestane i stoji crna slika... Dalje... skinija san iAtkos L2 (znači lava), spržio i to sve (čak i provjerio MD5 i sve se "poklapa") i kad ga bootam izbaci mi "Error parsing plist file", i neće boota (naša san po int da su neki problem riječi ponovnim prženjem, ja sam i pržio i skidao opet al neradi čak ni na virtualnoj mašini). Kopa san 2 dana po internetu kako da ovo sredin al neće pa neće... Ako neko slučajno možda zna ijedno rješenje za ova 3 primjera neka javi :-)
PS. moja konfa: core i5 2500k, ASRock H67M, 4gb ddr3, radeon hd5570 (proba san i bez grafe u sva 3 slučaja i isti je problem)... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
geekHR kaže...

Eo da i ja malo dosađujen sa mojin problemom... Probao sam instalirat dual boot Win7 i Mac OS X SL (Retail verziju, u BIOS-u sam promijenio iz SATA u AHCI) preko iBoota, no instalaciju sam mogao pokrenut samo u safe modeu, tako da i nakon instalacije u OS mogu ući samo preko safe modea (+ neželi mi čita USB, niti CD/DVD-e, nema interneta, tako da nisam opće moga pokrenit Multibeast). Dalje, skinija san iAtkos S3 V2 (znači Snow Leopard) i spržija, uspješno san boota i instalacija je išla glatko, al nakon instalacije na prvom rebootu OS jednostavno "zablokira" na onom boot screenu (znači vidi se jabičica a čak ni nema onog kruga šta se obično vrti ispod nje). Proba san uć preko safe modea, neželi ni onda, proba san sa -v (+proba san i još svašta tipa GraphicEnabler=no busratio=23 itd. itd. itd. al neće nijedno) bootat da vidim u čemu je problem ali onda mi se pojavi tekst koji prekrije možda pola ekrana i stoji tu pola sekunde, onda samo nestane i stoji crna slika... Dalje... skinija san iAtkos L2 (znači lava), spržio i to sve (čak i provjerio MD5 i sve se "poklapa") i kad ga bootam izbaci mi "Error parsing plist file", i neće boota (naša san po int da su neki problem riječi ponovnim prženjem, ja sam i pržio i skidao opet al neradi čak ni na virtualnoj mašini). Kopa san 2 dana po internetu kako da ovo sredin al neće pa neće... Ako neko slučajno možda zna ijedno rješenje za ova 3 primjera neka javi :-)
PS. moja konfa: core i5 2500k, ASRock H67M, 4gb ddr3, radeon hd5570 (proba san i bez grafe u sva 3 slučaja i isti je problem)... 

Probaj opet sa iAtkos L2, dat ću tu link na PP, on bi ti trebao raditi bez frke. Tu sam napravio mali guide za svoju matičnu ploču, ali za tvoju će biti i bolje.

http://www.osx86.net/desktops/17721-guide-os-x-lion-ecs-945gct-m2-mobo.html

Prilikom "Customize" izaberi samo osnovne stvari koje ti trebaju, no nemoj ništa označiti za grafičku karticu jer inače često zapne na tom logo-u, točnije na PCI Configuration Begin...

Nakon instalacije sve bi trebalo biti ok.

13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pomoc...

Zelio bi instalirati Mac OS na PC.

Mora biti dual booth Windows 7 64bit i Mac OS.

Komp mi sluzi za video obradu i nezgodno mi je nositi dva kompa kada sam na putu. Bitno mi je da mi uredno vrti Adobe CS5.5 paket i Final cut.

Vjerovatno bi se dodao jos neki HDD.

Konfiguracija je sljedeca:

1.   MBO ASUS SABERTOOTH P67, socket 1155, Intel P67 Chipset, firewire, USB 3.0

2.   CPU i7-3770K

3.   HDD Kingston SSD Now V200 128gb

4.   HDD Seagate ST2000DM001 2TB 64mb 7200 6GB/s

5.   VGA AS ENGTX550 TI DC/DI/1GD5

6.  DVD Sony Optiarc AD-5280S

7.   Blu Ray Sony BD-5300S

8.   RAM Patriot Viper G2 1600MHz 8GB  x 2 kom = 16 GB

9.   Kuciste ZALMAN Z11 PLUS

10. Napajanje 600w Silverstone Strider Essential ST60F-ES

11. Monitor 27 LG E2770V

12. Printer ink-jet Canon Pixma IP4950

13. Tipkovnica Speed link Bedrock USB

14. Miš  A4 Tech K3-230

15. Zvučnici Creative A220 2.1

Gleda sam po forumima i tražio odgovaraju li komponente ali se nisam bas snasao...

Ako netko može reci odgovaraju li komponente za Hackintosh i ako mi se moze preporuciti nekoga tko moze napraviti Hackintosh u zamjenu za

hrvatske kune dobro ocuvane :)

0 0 hvala 0
13 godina
ficx kaže...

Pomoc...

Zelio bi instalirati Mac OS na PC.

Mora biti dual booth Windows 7 64bit i Mac OS.

Komp mi sluzi za video obradu i nezgodno mi je nositi dva kompa kada sam na putu. Bitno mi je da mi uredno vrti Adobe CS5.5 paket i Final cut.

Vjerovatno bi se dodao jos neki HDD.

Konfiguracija je sljedeca:

1.   MBO ASUS SABERTOOTH P67, socket 1155, Intel P67 Chipset, firewire, USB 3.0

2.   CPU i7-3770K

3.   HDD Kingston SSD Now V200 128gb

4.   HDD Seagate ST2000DM001 2TB 64mb 7200 6GB/s

5.   VGA AS ENGTX550 TI DC/DI/1GD5

6.  DVD Sony Optiarc AD-5280S

7.   Blu Ray Sony BD-5300S

8.   RAM Patriot Viper G2 1600MHz 8GB  x 2 kom = 16 GB

9.   Kuciste ZALMAN Z11 PLUS

10. Napajanje 600w Silverstone Strider Essential ST60F-ES

11. Monitor 27 LG E2770V

12. Printer ink-jet Canon Pixma IP4950

13. Tipkovnica Speed link Bedrock USB

14. Miš  A4 Tech K3-230

15. Zvučnici Creative A220 2.1

Gleda sam po forumima i tražio odgovaraju li komponente ali se nisam bas snasao...

Ako netko može reci odgovaraju li komponente za Hackintosh i ako mi se moze preporuciti nekoga tko moze napraviti Hackintosh u zamjenu za

hrvatske kune dobro ocuvane :)

Slobodno instaliraj OS X Lion, matična ploča je kompaktibilna.

13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

A ostale komponente, grafička, hdd, ram... Cuo sam da vecina ima problema sa zvukom...?

0 0 hvala 0
13 godina
ficx kaže...

A ostale komponente, grafička, hdd, ram... Cuo sam da vecina ima problema sa zvukom...?

Grafička je dobra, sa ostalim komponentama se nema problema. Najbitnija je MBO.

Za zvuk se lako sredi, pronađeš si kext za svoj audio i to je to. Veći je problem za neke lijeve i starije kao što je kod mene, no sredio sam.

Tvoj audio codec je ALC892 pa kada instaliraš potraži na  osx86.net

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 16:00 (Cromaki).
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru :)

Ima li ovdje netko da to radi u zamjenu za KUNE, a po mogucnosti da je iz Karlovca?

Problem mi je sta imam jako malo vremena za igrati se sa tim, a netko ko ima iskustva ce to relativno, brzo i bezbolno napraviti...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice