ubaci dvd od win7 i odaberi repair
Mac OS na PC-u?
- poruka: 1.621
- |
- čitano: 537.997
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
još uvijek nisam riješio grafu... ima ko ideju kako ya nvidia 7025 nema drivera... -.-
Instalirao sam verziju 10.6.6. i sve uz malo muke i truda sve radi. ali me jedna stvar muči, a to je tipkovnica tj. sljedeći znakovi:
@
{
}
i ne mogu skužiti što je ekvivalent crtl + c / ctrl +v?
Napravio sam onu detekciju za tipkovnicu i očita mi je kao iso europska tipkovnica. dodao sam i hrvatski za tipkovnicu i naši znakovi rade super.
ali me muci at, i vitičaste zagrade. malo mi je "teško" programirati bez njih. ima itko isti problem?
Instalirao sam verziju 10.6.6. i sve uz malo muke i truda sve radi. ali me jedna stvar muči, a to je tipkovnica tj. sljedeći znakovi:
@
{
}
Napravio sam onu detekciju za tipkovnicu i očita mi je kao iso europska tipkovnica. dodao sam i hrvatski za tipkovnicu i naši znakovi rade super.
ali me muci at, i vitičaste zagrade. malo mi je "teško" programirati bez njih. ima itko isti problem?
win+c /win+v
hvala, ne znam kako sam probavao pa nije htjelo raditi prije
dali znaš riješenje za at znak i vitičaste zagrade?
upravo tražim neki program za mapiranje tipkovnice, nekako mi se to čini najlogičnije?
@
{
}
@ je Alt(ili ctrl, nisam siguran)+Shift+2(ovaj iznad w, ne na numpadu). { i } sam jednom skužio, ali ne mogu se sjetiti.
upravo tražim neki program za mapiranje tipkovnice, nekako mi se to čini najlogičnije?
Možda da pogledaš prethodnu stranicu?
system ptefrences ,klokni na keybord,čekiraj show keyboard ......
Definitivno ću ovo probati jer:
{ je alt shift š
} je alt shift đ
[ je alt š
] je alt đ
ovo je za sve programere :)
navikao sam na win kad programiram na alt gr b i v :)
Još jedno malo glupo pitanje? Kako se registrirati na app store? Tj kako bez davanja svog broja kreditne kartice. Naima na webu i youtubu svi pokazuju da ima se opcija odabrati pod kreditnim karticama NONE, a ja tu opciju moram odabrati.
Pa mi baš nije najsigurnije stavljati broj svoje kartice na neku piratsku verziju mac os-a.
Imam verziju 10.6.6. od Hazarda, jel vi imate opciju non kod kartica?
Još jedno malo glupo pitanje? Kako se registrirati na app store? Tj kako bez davanja svog broja kreditne kartice. Naima na webu i youtubu svi pokazuju da ima se opcija odabrati pod kreditnim karticama NONE, a ja tu opciju moram odabrati.
Pa mi baš nije najsigurnije stavljati broj svoje kartice na neku piratsku verziju mac os-a.
Ja ''None'' još nisam vidio ,pa bih molio da me prosvjetli onaj kome to uspije.
Inače ,ne stavljaš na ''piratsku verziju'' ,nego na original App Store ,jel kod OS X-a nema Genuine provjere!!
Sve kaj se uspije instalirati i normalno proraditi ,tretira se kao original Mac!!
Dobro, malo sam "harikirao" ovu riječ piratski.
Tražio sam ja rješenje po netu. None je vezan uz državu. Ako si za državu odabereš USA, onda ti se pojavi none.
Ja sam tako krenuo napraviti i stvaljao neke podatke od usa grada i zip code i sve kako valja i onda mi je rekao da kontaktiram njihovu podršku.
Na kraju sam instalirao iTunes na laptop i tamo se regao sa svojom karticom i zdravo. nije mi se više dalo zezati
Ja ''None'' još nisam vidio ,pa bih molio da me prosvjetli onaj kome to uspije.
Inače ,ne stavljaš na ''piratsku verziju'' ,nego na original App Store ,jel kod OS X-a nema Genuine provjere!!
Sve kaj se uspije instalirati i normalno proraditi ,tretira se kao original Mac!!
Za "None" ne smiješ ići odmah na register, nego prvo bez acc. skineš neki free app i onda kad te pita za pass ideš na register.
Da li osx ima neka kombinaciju tipki za prebacivanje slike sa jednog monitora na drugi,nešto slično kao WIN+P na WIN7 ?
Da li osx ima neka kombinaciju tipki za prebacivanje slike sa jednog monitora na drugi,nešto slično kao WIN+P na WIN7 ?
Probaj ovo pogledat, možda pomogne. Nemogu pogledat video jer skidam bfbc2 pa mi sve trokira. Iako sumnjam..
http://www.butterscotch.com/tutorial/Configuring-The-Dock-And-Menu-On-Your-Dual-Monitor-Desktop
Sry zaboravio sam pastat link
Probaj ovo pogledat, možda pomogne. Nemogu pogledat video jer skidam bfbc2 pa mi sve trokira
?
Znam za to,ali dali ima neka shortcut na tipkovnici -koji to isto radi ?
Znam za to,ali dali ima neka shortcut na tipkovnici -koji to isto radi ?
Jedan čovjek po pokazivao kako se napravi taj shortcut, pošaljem ti PP kada pronađem di sam našao.
Evo konačno sam uspio staviti 10.6.8 na svoj PC....
Još mi zvuk ne radi. Ako netko zna kako to rješiti neka mi se javi..
Probaj sa VoodooHDA, imaš kext na Multibeastu, mislim da je 0.72 zadnja verzija
Jesam, probao sam i neće...
Jesam, probao sam i neće...
Probaj nać neku stariju verziju VoodooHDA, i stavi kext na desktop i instaliraj sa KextBeastom
Prvo odeš u system,library,exstensions-tamo izbriši AppleHDA.kext ,ako si stavljao voodoohdaako i njega izbriši .
Otvori multibeast ,driversi,kext and enebelers,audio-i tu po slici stavi viđena na tri drajvera.
ja nisam uspio nikako upogoniti grafu na asrock n68 s3 ucc, i slika mi je bila 1024*768 na monitor 1920*1080 .. niti jedni dirveri koje sam probo nisu radili samo je rezultiralo panic screanom -.-
Prvo odeš u system,library,exstensions-tamo izbriši AppleHDA.kext ,ako si stavljao voodoohdaako i njega izbriši .
Otvori multibeast ,driversi,kext and enebelers,audio-i tu po slici stavi viđena na tri drajvera.
Probao sam i to i ne radi.
U gornjem desnom kantunu imam onu ikonicu za pojačvanje i smanjivanje zvuka ali se ništa ne čuje.
Probati ću popodne ponoviti opet ali neznam.
Mogu li "zastavice" utjecati na zvuk? Pitam jer jedino mogu pokrenuti 10.6.8 sa " -v -f busratio=16 cpus=1 arch=i386 "....
Kad otvoriš sistem report,što ti piše pod aodio ?
edit:
Provjeri dali u folderu exsensions ima AppleHDA.kext ili voodooHDA.kext ,to obavezno moraš izbrisati,prije istalacije novih audio kext-a.
Kad otvoriš sistem report,što ti piše pod aodio ?
Pisalo mi je tipa intel high definition audio..
Ali sam to sinoć izbrisao.