Zato što ja nemam volje trpit kada kamionu pukne guma, restoran ne radi ili slučajno kupiš pokvarena prsa. Naravno da je automatizacija super, ali ako ta automatizacije prečesto pukne, kao što je slučaj s većinom idiot proof OSova, onda sam primoran raditi sam, dapače i želim raditi sam jer me to zanima i interesantno mi je, puno draže mi je uzgojiti sam kokoš jer onda kada je pojedem osjećam da sam nešto dobro napravio i da se moj trud isplatio. Windowsi su puni te automatizacije, ali kada u toj automatizaciji nešto pukne, jako je teško popraviti - rađe ču imati Jugića kojeg mogu sam popraviti kada pukne, nego Mercedesa kojeg moram nositi na skupi servis. Ubuntu je po tome puno bolji od Windowsa jer ima neku granice gdje je previše automatizacije, ali po ovome tempu to neće biti dugo.
odlično! ali ja tvrdim da to ne smije biti jedini način, mora postojati alternativa za one koje to ne zanima i ne žele sve to sami raditi...samo mi nemoj sad reći da su tu OSX i win, jer su oni alternativa koja se plaća, a između ostaloga, već postoji (mnogo) linux alternativa, što znači da se i linux developeri slažu s tim načinom...