Usporeni rad računala i interneta

poruka: 24
|
čitano: 15.089
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jučer sam normalno ugasio komp (na strat, pa Turn Off Computer) i bio je ugašen sve da jutra. Ujutro sam ga upalio i pojavio se Big Fuckin problem. Odjednom je kompjuteru trebalo 7 minuta da se upali, otvaranje My Computera traje čak i do 30 sekundi, pokretanje programa i mozile skoro pa minutu i tako dalje, kratko rečeno komp je spor kao i internet od danas, sporiji od windows 98.Plač

Prvo sam mislio da je virus, ma kakvi. Pretražio sam sa pet antivirusna programa i nije pronašao nikakvo smeće (sranje). Antivirusni koji s pretraživali su Avast, AVG, COMODO Firewall Pro i još neka dva. Zanimljivo je to da na kompu nije ništa pokrenuto, baš sam gledao na što točno troši toliko memorije kada je toliko spor i kad stalno na kućištu svijetli lampica i pokazuje da nešto traži. Jučer je sa svim programima i antivirusima brzo radio, a sada nevjerojatno spor. Dok sam pretraživao antivrusnim programima, svaki je išao po tri do četiri sata…LoL nevjerojatno.Šutim

Zna li netko nekakvo rješenje jer pomalo mi ovako spor komp ide na živce i mogao bi dobiti „nogom u potiljak“ ili udarac „pod rebra“.

Pomozite...Viče

Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

defragmentacija HDD-a ?

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Usporeni rad računala i interneta

Ili hardwer-ski problem sa memorijom računala?

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x2048, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music
17 godina
neaktivan

PC se možda umorio od puno radaNamigiva Da,trebalo bi napraviti defregmentaciju hard diska. Jednom zgodom, kupio sam novi hard i na njega sam svašta nabacio,potrebno i nepotrebno. Stvorila se gomila podataka, i što je najgore 'razbacali' su se posvuda. Komp je jedva disao. Nakon što sam ga očistio na gore navedni način, sve se vratilo na staro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma daj laprdate bezveze sa defragmentacijom,...covjeku se drasticno usporio komp od zadnjeg gasenja.

Pogledaj u procesima sta ti trosi procesorskog vremena i memorije i jednostavno ih probaj ugasiti, ako ne uspijes probaj sa System Restore.

Ako ne pomogne onda su dobri izgledi da je greska u hardveru.

Aha! I jedna natuknica: "Windows 98 nije bio spor, spora su bila racunala na kojima se vrtio.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2008 22:03 (croart).

0 0 hvala 0
17 godina

Defragmentacija definitivno, no provjeri i da nije memorija u pitanju ili kondići na matičnoj, ako je starija (imao sam takav slučaj - sve najedno se totalno 10x usporilo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo samo da odgovorim na ovo, riješio sam taj problem, instalirao neki antivirusni koji mi je našao viruse. Nije mi jasno zašto mi antivirusni koji su već bili instalirani to nisu našli?
Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina

Moguce je pojavljivanje bad sectora na HDD... takva stvar mi se dogodila na laptopu

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moze li mi neko pametan reci zas mi je komp.tako spoor... Viče  

imam brzi internet...onaj ISKON...

a moji kumovi imaju isti komp.ko ja i stalno im se pojavljuje da je memorija puuuna..al opet je brrrz...

cistila sam disk... i opet isto...

jel to moze bit zato sto mi je komp.star....sigurno 15 god??

MOLIM VAS POMOZITEEE!

hvala unaprijed! ;)

0 0 hvala 0
17 godina

15 godina star :) Na cemu ti radis, na 486???? Da... vrlo je vjerovatno da je radi toga :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
vanessa kaže...

imam brzi internet...onaj ISKON...

a moji kumovi imaju isti komp.ko ja i stalno im se pojavljuje da je memorija puuuna..al opet je brrrz...

cistila sam disk... i opet isto...

jel to moze bit zato sto mi je komp.star....sigurno 15 god??

MOLIM VAS POMOZITEEE!

hvala unaprijed! ;)

Oh jooj, ma sta da ti ja sad kazem na to...

Jest da ti je racunalo staro ali internet bi trebao biti ok na njemu, naravno ne kao na novijm racunalma ali ipak...

Ovako, prvo si skeniraj racunalo sa antivirusom (ima ih hrpetina "free") i antispywer-om (npr. Spyware Terminator, Adaware, Spybot)

Nakon sto si se uvjerila da nema stetocina ili nakon sto ih ocistis ljepo si skines TuneUp utilities (to je program koji ce ti gotovo automatski ocistiti i podesiti racunalo).

Ima mogucnost automatskog ciscenja i ubrzavanja racunala, a ti jednostavno trebas samo odabrati na pocetku koja ti je brzina interneta i jos neke postavke koje sam ja zaboravio... i zatim kliknes Clean ili Start (ovisi koja je opcija) i on ce sve obaviti za tebe.

Vidjeti ces uostalom tamo ti je napisano:  Increase performance

Free up disc space

Clean up

Costumize...

Dosta korisna opcija je u tvojem slucaju COSTUMIZE, tamo bi trebala poiskljucivati opcije poput:

Show mouse pointer

Animate windows when minimizing...

Fade out menu....

Show shadows under menu....

To su opcije koje ti gotovo neces niti zamjetiti da ih nema a rasteretiti ce tvoj procesor i graficku, ustvari sa tim opcijama smanjujes vizualne efekte koji nisu tebi od velikog znacaja ali se osjete na ubrzanju kod starijih racunala pogotovo(ali nemoj zanemariti niti ostale opcije u meniu Costumize)

Zatim deinstaliraj sve programe koji su ti nepotrebni i naposlijetku Defragmentacija (ta je opcija isto ukljucena u TuneUp) i pobrini se da ti C disk nije pun, treba ostati nesto slobodnog mijesta za normalan rad racunala.

Naravno ima jos hrpetina stvari koje bi mogla napraviti ali ovo bi trebalo za pocetak pomoci i poigraj se malo sa TuneUp Utilities i iskoristi sve opcije za ciscenje itd...

Ako ti nesto i krene krivo uvijek imas System Restore koji ce vratiti racunalo u prijasnje stanje.

Eto... valjda ce pomoci.

Uzivaj!

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 19:38 (croart).
16 godina
neaktivan
vanessa kaže...

svako ima svoju metodu,ja to predlažem da skineš i instaliraš nekoliko alata,ovim redom(od 1 do 4)..i tako ih pokreneš
uz micanje ovih vizualnih efekata,stavljanje koša za smeće s 10 na 3 posto..to bi trebalo biti to..
skinuti možeš s ovh linkova..ovdje

deni klik na my computer-properties-advanced-settings-visual effects-odkačiš sve osim ovih..

ove ostaviš ove ostaviš
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 20:29 (seneka).
17 godina
seneka kaže...
vanessa kaže...

svako ima svoju metodu,ja to predlažem da skineš i instaliraš nekoliko alata,ovim redom(od 1 do 4)..i tako ih pokreneš
uz micanje ovih vizualnih efekata,stavljanje koša za smeće s 10 na 3 posto..to bi trebalo biti to..
skinuti možeš s ovh linkova..ovdje

Od tih alata antivirusi i antispyware-i su ok, ali registry cleaner nece bas osjetno pomoci kod ubrzanja (pomoci ce naravno, ali mislim da to nije glavni uzrok usporenog rada) a uostalom ukljucen je u TuneUp tako da nema potrebe za instaliranjem nekoliko aplikacija za istu namjenu.

Ali izbor je na Vanessi, vjerujem da joj je svaki savjet dobro dosao.

16 godina
protjeran

Bad sector na HDD-u je vrlo cest uzrok sporog rada... Predlazem da skines neki alat i provjeris HDD od bad sectora. Ja sam imao takav problem i uzrok je bio bad sector.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
croart kaže...

Od tih alata antivirusi i antispyware-i su ok, ali registry cleaner nece bas osjetno pomoci kod ubrzanja (pomoci ce naravno, ali mislim da to nije glavni uzrok usporenog rada) a uostalom ukljucen je u TuneUp tako da nema potrebe za instaliranjem nekoliko aplikacija za istu namjenu.

Ali izbor je na Vanessi, vjerujem da joj je svaki savjet dobro dosao.

što se tiče registry repaira,sve ovisi koliko ima grešaka,nepostojećih referenci i sl..kao što kaže rambox,ako je oko 1000 i više,može usporit komp..tune up i sl optimizatore baš ne volim.-
CCleaner će počistit disk,registry repair registar,malwarebytes odradit svoje,superantispyware možda još nešto naći..
ako su windowsi u kakvoj-takvoj kondiciji,nisu zagušeni na C particiji,kao što i sam kažeš,moglo bi pomoći...
neka izabere sama..slažem se..

ne bi peporučio da sad ide deinstalirati programe i sl..
ja bi napravio ovako..

ps:jedino taj hardver,u kavom je stanju,jel čiščena prašina..i sl,to ne znamo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 20:58 (seneka).
16 godina
neaktivan

jojjjj.... sad ste mi dali toliko savjeta da neznam ni ja koji da izaberem...i nezz koji je najbolji... xD.... al hvala vam na pomoci,pokusat cu nesto.... HVALA! Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ti se neda gnjaviti s cleanerima,možeš instalirati i jedan solidan alat/optimizator koji je za razliku od tune up util. potpuno bespalatan,ima mogućnost nadogradnje,a zove se glary utilities,skinuti ga možeš s ovog linka   http://download.cnet.com/Glary-Utilities/3000-2094_4-10508531.html
ali CC leaner bi trebala imati uz to na kompu za čiščenje diska.. ,registry repair ti onda ne treba..

ovdje je uputstvo za upotrebu http://priucnik.com/glary-utilities/  

on se ostavi na tvorničkim postavkama,uostalom sve piše u priručniku,ovo za nepradne korisnike nemoj koristiti,ako ne znaš točno što radiš..dovoljnio je 1-click-maintenance..(scan for issues- kad završi-repair)

EDIT.uz to malwarebytes  free obavezno.(uz uzimanje apdejta,također se nadograđuje novim verzijama)spybot  ti ne treba,nikakve koristi od njega..samo zauzima 50-ak MB na disku .za razliku od ovih malih i učinkovitih alata..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 14:13 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti sve gore navedeno ne uspije,formatiraj disk i nanovo instaliraj Windowse.Ako ne znaš kako,daj nekom frendu da ti to napravi.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 15:19 (dncrmt).
17 godina
dncrmt kaže...

Ako ti sve gore navedeno ne uspije,formatiraj disk i nanovo instaliraj Windowse.Ako ne znaš kako,daj nekom frendu da ti to napravi.

Ovakvi savjeti zlata vrijede.Smijeh

16 godina
neaktivan

hahaha....Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kazes da ti je komp radio bez ikakvih problema, te si ga nakon toga ugasio. Kada si ga upalio, boot traje puno duze..

Ovo je sasvim dovoljno da iskljucis softwareski problem - gotovo sigurno je problem u hardveru. Ali za svaki slucaj svejedno baci oko na task manager i pogledaj da neka aplikacija ne zauzima previse memorije i procesorskog vremena. Nakon toga (ako je sve u redu) pregledaj hardver sa softwareom namijenjenim tome:

Evo, sto se mogu iz glave sjetiti:

MemTest za testiranje memorije

SpeedFan za S.M.A.R.T dijagnostiku HDD - a

http://www.almico.com/sfdownload.php 

http://www.memtest.org/#downiso

Pogledaj na stranicama sta znace rezultati testova i kako se uopce koriste ovi programi.

Ako oni kazu da ti je hardver ok, odnesi racunalo na servis. Nadam se da imas garanciju.

Evo jos nesta, ako te zanima..

http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 15:22 (!mpact35).

0 0 hvala 0
17 godina
!mpact35 kaže...

Kazes da ti je komp radio bez ikakvih problema, te si ga nakon toga ugasio. Kada si ga upalio, boot traje puno duze..

Ovo je sasvim dovoljno da iskljucis softwareski problem - gotovo sigurno je problem u hardveru. Ali za svaki slucaj svejedno baci oko na task manager i pogledaj da neka aplikacija ne zauzima previse memorije i procesorskog vremena. Nakon toga (ako je sve u redu) pregledaj hardver sa softwareom namijenjenim tome:

Evo, sto se mogu iz glave sjetiti:

MemTest za testiranje memorije

SpeedFan za S.M.A.R.T dijagnostiku HDD - a

http://www.almico.com/sfdownload.php 

http://www.memtest.org/#downiso

Pogledaj na stranicama sta znace rezultati testova i kako se uopce koriste ovi programi.

Ako oni kazu da ti je hardver ok, odnesi racunalo na servis. Nadam se da imas garanciju.

Evo jos nesta, ako te zanima..

http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Eto tek toliko za tvoju informaciju sigurno nije bio problem u hardveru nego je  "Storm Heroes" imao virus.

A ovo sve ispod sto je napisano je u stvari problem drugog korisnika sa slicnim problemom.

Eto nekada je dobro procitati post-ove pa vidjeti da li je problem mozda vec rijesen ili su neke stvari vec eliminirane pa se moze malo konkretnije, ucinkovitije i naravno brze pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 22:11 (croart).
16 godina
neaktivan

A to stoji, procitao sam samo prvi post. Ali, svejedno mu nisam dao los savjet!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pozz...ma nie potrebna nikakva defragmatacija diska nego samo probaj vratiti sistem unatrag i rijesena stvar ili pogledaj programi koji ti se pokreću s windowsom pa oni koji ti nisu potrebni isključi ih...sam

Klik na “Start”, pa na “Run…”.

Samo sljedi upute po slikama i irjesena stvar

Nadam se da ce ti se ubrzati i da ce sve ok raditi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice