Udaljeni pristup ip kameri

poruka: 2
|
čitano: 9.745
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Udaljeni pristup ip kameri

Poštovani,

želja mi je iz udaljene lokacije putem browsera pristupiti ip kamerama spojenim na lokalnu mrežu. Imam tri kamere koje funkcioniraju i mogu gledati njihov signal dok sam u dometu svoje kućne mreže. Čitao sam na forumima kako je potrebno imati statičnu ip adresu kako bih se mogao s drugog računala spojiti na kamere te kako je potrebno napraviti port fowarding i nakon toga bi sve trebalo biti u redu. Otišao sam na dyn.com/dns kako bih napravio besplatni račun, no nekako mi je sve izgledalo drukčije no što je bilo opisano u forumima... Izgleda da je malo kompliciranije dobiti free account... Zato sam pronašao stranicu no-ip.com, tamo uredio besplatni račun pomoću usernamea (mojusername.no-ip.info) i pomoću njega mogu se spojiti do sučelja za pristup svom ruteru. U ruter sam pod postavkama aplikacije upisao pod DDYN pružatelja usluge no-ip.com, svoj username i password kako bi se aktualizarala moja svakodnevna ip adresa s mojim računoma na no-ip.com.

Zatim sam u postavkama jedne (D-link) kamere nasumce promijenio port u 51223 i u ruteru sam otišao na port fowarding te isto tako promijenio podatke o portu i unio ip adresu kamere. Teoretski, to bi trebalo biti to...mislim... Ako odem na www.mojusername.no-ip.com:51223, trebao bih dobiti pristup kameri, ali ništa se ne događa... Iznutra u lokalnoj mreži sve radi dobro, izvana mogu pristupiti ruteru, ali nikako da povežem to nešto između...

Može li mi tko pomoći?

P.S. internet imam preko H1 telekoma, ruter je ZTE ZXV10 H201, kamere su sve D-linkove

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Udaljeni pristup ip kameri

Prema ovome bi trebalo funkcionirat. Jedino ak si mozda fulao negdje u koracima. Probaj forward njihovih defaultnih portova.

O kojem browseru se radi?  Meni daje samo u exploreru, na mozili i na chromu nece. Pogledaj i postavke sigurnosti u browseru, nekad i to hoce kocit. Makni svu sigurnost za probu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 9:41 (Vsipusic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice