Trošak interneta

poruka: 4
|
čitano: 1.363
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Trošak interneta

nisam našao slično pitanje, pa ću pokušati ovdje. Molim ako ima neki stručnjak da mi objasni koji su troškovi ISP-a prilikom pružanja usluge spajanja na internet. Konkretno me zanima koliko se provajderu povećaju troškovi, ako me prebaci s brzine 4 na brzinu 10. Dakle, koliko se njemu povećaju troškovi (struja, voda, komunalije .. :-) ) i koji su to zapravo troškovi ako povećanje sa 4 na 10 kod npr T-coma stoji 100 kn? hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trošak interneta

pa nema mu troska. kabel je kabel... sve ovisi kolko ti on pusti kroz taj kabel ili ti ga na kraj krajeva optiku. Njemu je to kao tebi kad izvuces iz deca vode jednu ili dvije kapi.Neznatno...

TCOMU(u ovom slucaju) je isto imao ti 4 Mbit/s ili 20Mbit/s. Sve ovisi da li mozes toliko imat i da li zelis tj. da li ti triba toliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Trošak interneta

razumijem ja to, ali mene zanima dali se provajderu povećavaju troškovi ako me prebaci sa 4 na 10? ako uzmemo pojednostavljenu bilancu: ja provajderu plaćam za 4 Mbit/s 80 kn, a njegov trošak je 20 kn ostvaruje 60 kn dobiti. ako povećam brzinu na 10 Mbit/s za što plaćam 180 kn, a njemu i dalje trošak ostaje 20 kn u tom slućaju zarađuje 160 kn. Ako je to istina da se provajderu ne povećavaju troškovi, onda je razlika u  cijeni za brzinu 4 Mbit/s i cijeni za brzinu 10 Mbit/s bezobrazno i nerealno velika

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Trošak interneta
zeljko6 kaže...

razumijem ja to, ali mene zanima dali se provajderu povećavaju troškovi ako me prebaci sa 4 na 10? ako uzmemo pojednostavljenu bilancu: ja provajderu plaćam za 4 Mbit/s 80 kn, a njegov trošak je 20 kn ostvaruje 60 kn dobiti. ako povećam brzinu na 10 Mbit/s za što plaćam 180 kn, a njemu i dalje trošak ostaje 20 kn u tom slućaju zarađuje 160 kn. Ako je to istina da se provajderu ne povećavaju troškovi, onda je razlika u  cijeni za brzinu 4 Mbit/s i cijeni za brzinu 10 Mbit/s bezobrazno i nerealno velika

Pa istina. ISP zaraduje vise ako ti uzmes vecu brzinu. Nerealno velika? Pa istina ako gledas tako. Al ti placas uslugu, a oni bolju uslugu napalacuju vise.

To ti je kao SMS. Zasto placas svaku poruku kad je operateru to besplatno?

Njima bi bio trosak kad bi 1000 ljudi tili vecu brzinu, onda bi tribali sve te ljude nekako ugurat u taj svoj bandwith i mozda bi tribali bolju komunikacijsku opremu.

Alo vako se sve svede na uslugu. nije bitno sta on koristi nego sta daje.

Kapitalizam zna bit kuja..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice