1
PPPoE na iPod Touch-u
- poruka: 5
- |
- čitano: 3.455
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam jednu malu dvojbu. U rujnu sam prešao na Iskon.DUO CARNet i neugodno se iznenadio da se izuzev rutera na internet spajam PPPoE konekcijom. Ali eto navikli smo se doma i nismo o tome ni razmišljali dok nisam kupio iPod Touch... Neugodna li iznenađenja kada sam se sjetio kako se spajam na internet. Molim Vas da mi date nakakav savjet, jer eto sigurno nisam jedini.
Iskon mi je isporučio Simens Gigaset SX763 WLAN dsl koji naime ima mogućnost PPPoE-a ali eto Iskon je onemogućio postavljanje takve konekcije već to mogu samo na račnalu koje ide na internet. Ako je netko već uspio to riješiti, vjerojatno bi to bilo najbolje riješenje.
Hvala Vam svima unaprijed,
Andrei =)
Ovako. Ja neam taj ruter ali sam kod frenda podesavao. Imas u opcijama negdje kada se podesava username i password pa te pita kakav tip spajanja zelis. Imas "Dial on demand" i "Always on". Pretpostavljam da je tebi na Dial on demand pa se spaja kada ti stisnes da se spoji. Ako stavis na Always On spojen je cijelo vrijeme na net te se automatski reconnecta svakih 24 sata (obicno u ponoc).
Uglavnom neznam gdje je tocno opcija ali sam 200% siguran da ima i da se da nastimat. Pogledaj uokolo i sigurno ces naci.
Ja imam taj Siemensov router i ne mogu ga nikako podesiti da radi tako da ne moram podizati PPPoE konekciju svaki put kad upalim kompjuter. Telefonski priključak je preseljen u drugi stan i, što je najgore, na starom priključku je sve radilo (s istim routerom i postavkama).
Ma već smo mi prije pokušavali, ali ruter se i nakon svih opcija neće spojiti na internet. Glupo mi je da imam taj iPod a skoro niš s njim doma nemogu... Da li netko možda zna da se to već napravilo na njemu. On naime podržava L2TP, PPTP, IPSec...