ADSL: Iskon ili H1

poruka: 13
|
čitano: 9.678
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Planiram uzet ADSL internet, u Osijeku, nažalost na mojoj lokaciji Bnet nije dostupan, on mi je bio primarni izbor, te zbog toga što sam podstanar pa bih trebao uzet internet na "svoje ime", jedini izbor su mi T-com, Iskon i H1!?
T-com odmah ispada iz izbor jer su jednostavno preskupi, ako neko ipak smatra da T-com ipak ima prednost nad ostalim navedenim, neka obrazloži pa ću razmislit!?

E sad, ovakvo je stanje:

H1:
od 1,5 Mbps/128 kbps do 3 Mbps/256 kbps - 100 kn (u paketu je i telefon al to me ne zanima, telefon će bit zaključan na pozive)
od 4 Mbps/256 kbps do 8 Mbps/512 kbps - 160 kn (za telefon ista stvar ko gore u zagradi)

Iskon:
od 2,5 Mbps/512 kbps do 5 Mbps/512 kbps - 135 kn

od 5 Mbps/512 kbps do 10 Mbps/512 kbps - 185 kn

Ovako, prvo me zanima dali su to konačne cijene, nema još nekih naplata za modem, itd, itd, njuško sam na njihovim stranicama ali nisam ništa uspio nać, dalje me zanima dali bi imao još neke dodatne troškove, jer sam prije imao telefon tu ali je isključen, računi su plaćeni i nema zaostataka s te strane, samo je bio T-com telefon ali je isključen jer nije bio potreban, tako da me i to zanima, i to je više manje to, pa eto ako ima neko bilio kakvih prijedloga i informacija neka slobodno napiše, te imam još jedno pitanje, dali je razlika između 4 mbps i 8 mbps osjetna, dosta koristim net i kod kuće imam vezu od T-com-a brzine 4 mbps, sve je OK i radi sve OK, samo ipak imam dojam da je povećanje brzine isplativo, odnosno da ne bi džabe plaćo više ako mi je 4 mbps dovoljno, pa eto molim i oko toga neke savjete, i na kraju, hvala svima unaprijed!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 20:04 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: ADSL: Iskon ili H1
Pa sam vidiš da Iskon nudi najpovoljniju ponudu.Internet je najpovoljniji i što je najvažnije nisi prisiljen kao korisnik koristiti fiksni telefon i druge slične stvari koji mnogi drugi operateri "obilato" zahtijevaju.Što se tiče same iskonove ponude u ovom slučaju flat interneta nude ti se dvije opcije ona prva i jeftinija 5mb/512kb za kao što si rekao 130 i nešto kuna te skuplja 10mb/1mb za nisam siguran kakvih cca 200kn,što se tiče samog ugovaranja možeš ugovorit na max 18 mj,pri tom modem dobivaš tojest plačaš 1kn.Naravno ni H1 nije loš sa tim paketom za "99"kn no nezaboravljaš da H1 ide preko tcomu parice te stoga bi te to dodatno koštalo kakvih 60kn za svaki mijesec u slučaju Iskona neplača se. ISKON rula u tvom slučaju!... :D .
16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Pa sam vidiš da Iskon nudi najpovoljniju ponudu.Internet je najpovoljniji i što je najvažnije nisi prisiljen kao korisnik koristiti fiksni telefon i druge slične stvari koji mnogi drugi operateri "obilato" zahtijevaju.Što se tiče same iskonove ponude u ovom slučaju flat interneta nude ti se dvije opcije ona prva i jeftinija 5mb/512kb za kao što si rekao 130 i nešto kuna te skuplja 10mb/1mb za nisam siguran kakvih cca 200kn,što se tiče samog ugovaranja možeš ugovorit na max 18 mj,pri tom modem dobivaš tojest plačaš 1kn.Naravno ni H1 nije loš sa tim paketom za "99"kn no nezaboravljaš da H1 ide preko tcomu parice te stoga bi te to dodatno koštalo kakvih 60kn za svaki mijesec u slučaju Iskona neplača se. ISKON rula u tvom slučaju!... :D .

Ovo me najviše zanima, jer sam čuo da se u nekim slučajima to ne plaća, nešto ako je infrastruktura od H1 onda se to ne plaća?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
Točno,ako je H1 infrastruktura te pritom koristiš njihove usluge u tom slučaju neplača naknada no ako ide H1 kao što sam iznad napisao preko tcom žice nažalost plača.
16 godina
neaktivan

A ništa, moram provjerit kod njih, ako moram plaćat T-com-u infrastrukturu, onda je jedina preostala opcija izbor, odnosno Iskon!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 22:26 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja imam iskon trio i racuni su mi oko 220 kn...imam flat 3Mbit koji skoci na 6 kad ugasim iptv prijemnik...apsolutno nikakvih zamjerki nemam i super sam zadovoljan....

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nebulaznji ako nečeš H1 idi na Iskon mema se tu šta puno razmišljati...Optima je skuplja.
16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Nebulaznji ako nečeš H1 idi na Iskon mema se tu šta puno razmišljati...Optima je skuplja.

Niko ne bulazni, nego samo kažem da mi se H1 čini isplativiji, ako se ne mora ništa drugo plaćat, ako se mora plaćat pretplata T-com, onda je Iskon izbor!?

PS: Sad sam tek skužio da sam napiso Optima, mislio sam na Iskon!? :)

14 godina

A amis?

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lokacija Osijek, kao što piše u prvom post-u!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja bih ti preporučio Iskon.

Imam Iskon DUO paket s brzinom do 10mbps, sveukupno mjesečno plačam oko 2xx kn (ovisi koliko se pegla po telefonu) što i nije tako puno, slično sam znao imati kod t-coma sa brzinom od 4mbps.

http://www.speedtest.net/result/2325604014.png

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 23:15 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Javi mi, na private, e-mail adresu, poslat ću ti kkompletne iformacije.

Quos ego
16 godina
neaktivan

Znači ovakvo je stanje, provjereno kod H1, infrastruktura je njihova, tako da ne moram T-comu ne moram ništa dodatno plaćat, što se tiče samih providera, malo sam se raspitao, za H1 sam čuo samo pohvala, ali ne od puno ljudi pošto većina koje sam pitao imaju nekog drugog provider-a, a što se tiče Iskon-a, iskustva su također pozitivna ali se tu i tamo našlo par koji kažu da im ide sporo net često, da im se zna smrznit ruter često, itd, itd, al većinom pozitivna iskustva, pa evo, zanima me koja vam se ponudi čini najisplativija:

H1:
od 1,5 Mbps/128 kbps do 3 Mbps/256 kbps - 100 kn (u paketu je i telefon al to me ne zanima, telefon će bit zaključan na pozive)
od 4 Mbps/256 kbps do 8 Mbps/512 kbps - 160 kn (za telefon ista stvar ko gore u zagradi)

Iskon:
od 2,5 Mbps/512 kbps do 5 Mbps/512 kbps - 135 kn

od 5 Mbps/512 kbps do 10 Mbps/512 kbps - 185 kn

Kod H1 je telefon uključen, ali će bit zaključan pa nema dodatnih troškova na njega, što znači da su ovo praktički cijene samo za internet usluge, pa eto, dali se isplati uzimat veću brzinu, dali je 3 mbps sporo za streaming utakmica i sličnih stvari, uglavnom, jednostavno što vam se čini najisplativije i što bi vi uzeli da morete birati između ove 3 opcije?! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice