Punjenje mobitela u inozemstvu

poruka: 9
|
čitano: 3.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

slijedeci tjedan idem u Čile, pa me zanima dali je moguce puniti mobitel koji radi na nasoj voltazi..ovdje su podaci o nasoj i o voltazi u Čileu:

Croacia

Voltaza

230 V

Frek.

50Hz

tip uticnice

C / F

Chile

220 V

50 Hz

C / L

Vjerujem da nije pa me zanima dali ima nesto u cipoteci za kupiti ili negdje drugdje, nekakav adapter i koji tocno..

i oni koji imaju iskustva s koristenjem moba u inozemstvu, dali je dovoljno iskljuciti mobilni promet (radi se o iphonu) ili je pametnije izvadit sim kraticu dok sam tamo?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zbavi ovo ako možeš kako : http://store.apple.com/us/product/MB974ZM/B

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma vidio sam to..neda  mi se dat opet preko 100 kn, posto ne putujem svako malo..mislio sam nesto po 40, 50 kn..pa max do 100..

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ćeš odsjesti u hotelu, onda možeš tražiti adapter koji će ti omogućiti spajanje na njihovu mrežu (ukoliko ga trebaš). Isto možeš provjeriti ako im pošalješ e-mail u kojem ćeš i jednostavno upitati da li imaju tu opciju.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

koliko sam čuo od poznanika koji je bio tamo, može se skoro svugdje koristit isti punjač ko i kod nas (C tip, onaj samo sa 2 kontakta)

jer imaju utičnice koje podržavaju i C i L tip priključka, šuko utičnica nema baš

kako ti izgleda taj punjač?

u hotelima bi svima trebalo biti moguće...

i još jedna stvar: NAPON!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Punjenje mobitela u inozemstvu
klinik kaže...

slijedeci tjedan idem u Čile, pa me zanima dali je moguce puniti mobitel koji radi na nasoj voltazi..ovdje su podaci o nasoj i o voltazi u Čileu:

Croacia

Voltaza

230 V

Frek.

50Hz

tip uticnice

C / F

Chile

220 V

50 Hz

C / L

Vjerujem da nije pa me zanima dali ima nesto u cipoteci za kupiti ili negdje drugdje, nekakav adapter i koji tocno..

i oni koji imaju iskustva s koristenjem moba u inozemstvu, dali je dovoljno iskljuciti mobilni promet (radi se o iphonu) ili je pametnije izvadit sim kraticu dok sam tamo?

po ovome bi ti trebalo raditi

voltaža odgovara (naša mreža je 220-230V), sad je samo pitanje da li i utikači odgovaraju - dizmenzijski
najbolje da pošalješ email sa pitanjem u hotel u kome budeš odsjeo pa će ti oni objasniti ili nabaviti odgovarajući kabel

16 godina
neaktivan

dobio sam laptop iz Čilea i u glavnom imao je isti nastavak kao nasa uticnica, dakle to mi nije preblem..problem mi je voltaza, jer kad sam ga ustekao u nasu uticnicu, ekplodirao mi je njegov adapter...znaci ja mobitel od tud, sto se tice nastavka, mogu bez problema ustekati tamo, ali strah me zbog razlike u voltazi da se ne desi isto s mobitelom.. ne odsjedam u hotelu, familija mi je dolje.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Punjenje mobitela u inozemstvu
klinik kaže...

dobio sam laptop iz Čilea i u glavnom imao je isti nastavak kao nasa uticnica, dakle to mi nije preblem..problem mi je voltaza, jer kad sam ga ustekao u nasu uticnicu, ekplodirao mi je njegov adapter...znaci ja mobitel od tud, sto se tice nastavka, mogu bez problema ustekati tamo, ali strah me zbog razlike u voltazi da se ne desi isto s mobitelom.. ne odsjedam u hotelu, familija mi je dolje.

NAPON, rekao sam, NAPON!

napon je isti

dakle taj adapter nije bio za 220/230V i 50Hz ili je bio neispravan

sigurno je lijepo pisalo na njemu...

pa ako ti je familija dolje onda valjda znaju na kojem naponu im rade uređaji...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
Ako imaš originalni iPhone punjač sve bi ti trebalo radit bez ikakvih adaptera. C tip priključka je identičan našem bez uzemljenja i dimenzije će ti odgovarat, a ispravljači su ionako univerzalni za sve mreže već neko vrijeme. Inače bi trebalo biti dovoljno samo isključit podatkovni roaming i ako se ne javljaš na telefon i ne zoveš, neće ti se poznat na računu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice