hej, znaš da nakon "Zlatne kune" poduzetnik dobija pozivnicu na bal u Remetincu...
za ovaj 128gb nvme kupite case na aliju za 4-6eur i imate brz usb. kod mene ide oko 400mb write
Eto baš i gledam. Možeš li mi poslati link za case?
Ovaj mi stoji u košarici već par mjeseci, čini se full ok. Ali je 20€.
Ako ima neki za <10€, pls recite.
BTW, naručio sam 5 diskova, uz case solidni pokloni za božić 
NGFF NVME M.2 Solid State Drive External Enclosure 2230/2242/2260/2280 M.2 to USB C 10Gbps SSD Type C USB for M/M+B Key - AliExpress 7
ovaj case mi je najbolji zbog cijene, ali i zato jer se lako rastavlja. podržava i duže ssd-ove. ako se skine poklopac bude još kraći, pa se može i tako koristiti.
obavezno uzeti nvme varijantu, a ne ngff.
nedavno je bio sličan popust za ovakve diskove, s tim da je bio mix kingston, kioxia i još neki.. uzeli smo 10 komada :D
Ekipa koja je za BF uzimala ove kingston 128 gb ssd-ove, ima netko mozda da je uzeo ovaj enclosure iz linka iznad?
Na device manageru mi prepoznaje i taj enclosure i ssd, ali ne mogu uci na disk, javlja da je not accessible.
Stavljam par screenshota, ako netko zna u cem je problem i voljan je pomoci moze mi se i u privat javiti da ne spamamo tu offtopic.
meni je jucer ovaj stigao i sve tip top
https://www.aliexpress.com/item/1005006599367894.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.7df018026hBfkM
jedino sam morao dodijeliti prazan prostor da ga vidim u this pc.
Ekipa koja je za BF uzimala ove kingston 128 gb ssd-ove, ima netko mozda da je uzeo ovaj enclosure iz linka iznad?
Na device manageru mi prepoznaje i taj enclosure i ssd, ali ne mogu uci na disk, javlja da je not accessible.
Stavljam par screenshota, ako netko zna u cem je problem i voljan je pomoci moze mi se i u privat javiti da ne spamamo tu offtopic.
ovako i meni izgleda u disk managementu ako disk nije dobro spojen u kućište, pa prvo to provjeri. ali s obzirom da device manager vidi i adapter i disk rekao bih da nemaš problem s driverima i da je sve spojeno ok.
pogledaj možeš li inicijalizirati disk kroz disk management, a onda mu dodijeliš particiju. ako ne radi, možeš probati i kroz command prompt, samo googlaj diskpart i naći ćeš sve komande.
još jedna opcija je da preko type-c konektora spojiš u mobitel i onda na njemu pokušaš formatirati. jedan svoj (veći) disk sam tako spasio. windows, čak i linux ga uopće nisu vidjeli i ništa iznad nije pomoglo. disk spojen na matičnu, ne na ovo. tko zna šta se koruptiralo na njemu, i na kraju mobitel riješi problem
znaju se diskovi tako zblesirati.
ali inače uzeo sam 2 ovakva adaptera i skroz sam zadovoljan za tu cijenu.
i jesi sigurno uzeo nvme a ne NGFF?
ma ja sam zabrijao, ne prepoznaje mi ssd nigdje, ovaj kingston na device manageru je moj redovni ssd u kompu 

na mobitelu preko c ga isto ne prepoznaje, a uzeo sam nvme enclosure da
daj na ovoj zadnjoj slici u disk managementu odi skroz dolje i vidi imas li ikoji disk da je "crni" unallocated?
Vezano za Gigabyte cashback promociju za grafičke i amazon.de.
Mislim tehnički ja i dalje naručujem iz njemačke. Loše od njih ako drže promociju u košarici, ako stvarno nema mogućnosti da se dobije cashback na račun ako naručim iz Hrvatske?
Stvarno šteta, jer je ovo vjerojatno zadnji voz prije poskupljenja cijena.
Je li se itko usudio riskirati? :D
Predlažem čovjeka za poduzetnika godine i pozivam da mu se dodijeli zlatna kuna
(samo nam mora reći kako se zove, jer sam prilično siguran da je netko sa foruma)
https://www.njuskalo.hr/ssd-disk/128-gb-nvme-ssd-m-2-2230-oglas-45143877
Piše da je prodano, svih 8 komada... bit će prije da je maknuo 
Znači ako si iz Hrvatske, imaš popis trgovina u kojima ostavruješ pravo na cashback.
Amazon.de pa nije ni bitno
Na preporuku kolege Boris grozni kupio sam 2 USB-C kingston sticka od 256GB:
https://forum.bug.hr/forum/post/ostale-hardverske-teme/popusti-akcije-dobre-ponude-hardver/6902593.aspx
1) Oglasavane brzine od 1000/900mb/s vrijede samo za 1TB model - i sve recenzije koje si linkao su recenzije modela od 1TB
najvece brzine koje sam ja vidio su: Read: 870MB/s, Write: 670MB/s (s padom na 150MB/s nakon nekoliko gigabytea) > za test sam koristio MKV od 11GB
no dobro, ocekivao sam sporije brzine jer sam znao da oglasavane brzine uvijek vrijede samo za najveci model
2) Kvaliteta izrade je jako losa - dugo nisam vidio jeftiniju plastiku na nekom USB sticku, imam osjecaj da ga mogu prepoloviti po duzini ako ga malo jace stisnem
Sam USB port se moze uvuci, ali i kad je uvucen je izlozen, tj moze slobodno prasina ulaziti u njega (tj nema nikakvu zastitu) - i sam mehanizam uvlacenja/izvlacenja je jako los (jer se koristi jeftina plastika)
3) ono sto me najvise smeta kod samog sticka i zasto sam pozalio kupovinu - dugacak je skoro 8.5cm, prakticki se moze koristiti kao ravnalo. Ovo je uvjerljivo najduzi USB stick koji sam ikad imao, nisam ni znao da jos prave toliko velike stickove.
Ustekam ga u USB port u TV sa strane i vidim dio sticka kako viri.
Dugo nisam pozalio neku kupovinu kao ovu :D Samo pokazuje da brzina prijenosa nije jedina stvar koju treba gledati kod odabira stickova. Budite pametniji prilikom izbora i nemojte kao ja kupiti prvu stvar koju netko preporuci bez provjere o cemu je zapravo stvar :).
A jesam se nasmijao, ma Boris/stjepanj je zakon....entuzijasta
Na preporuku kolege Boris grozni kupio sam 2 USB-C kingston sticka od 256GB:...
Dugo nisam pozalio neku kupovinu kao ovu :D Samo pokazuje da brzina prijenosa nije jedina stvar koju treba gledati kod odabira stickova. Budite pametniji prilikom izbora i nemojte kao ja kupiti prvu stvar koju netko preporuci bez provjere o cemu je zapravo stvar :).
zato neke kolege jednostavno treba ingnorirati kod preporuka određenih proizvoda - najčešće svih, jer čak i tamo gdje su potkovani znanjem i iskustvom, primjerice stjepko kod intelovih procesora, opet naiđeš na minu, jer dotični lik drastično pretjeruje kod prednosti i mana intela u odnosu na amd, da ne govorimo da nema pojma o monitorima i usb stickovima, a opet se gura kao vrhunski stručLJak i tu gdje zapravo nema pojma
ovo konkretno pitanje odnosilo se na kingston dt max vs sandisk extreme pro, gdje je sandisk usb stick koji ima vrhunske rezultate u brzini, dakle bez ovih lažno oglašavanih brzina koje nakon par gb padnu na razinu hard diska, gdje je sandisk mehanizam uvlačenja/izvlačenja besprijekoran, gdje sandisk ima metalno kućište izvana i 'osjećaj' kvalitete je daleko bolji, koliko god meni osobno to bila zadnja stavka... pa se razvije rasprava gdje ti se kolega čiji si savjet odlučio poslušat neće niti ispričat što te je zajebao
...pa me u takvoj raspravi trolčina poput stjepka posere kad god pokušam objasniti da je sandisk u svemu bolji od kingstona (kako bi nekom poput tebe pomogao da odabere bolji proizvod) i onda netko poput tebe nasjedne na takve trolerske budalaštine i dobije za svoje pare osjetno lošiji proizvod, a još si ti iskusni forumaš za razliku od dosta njih koji nasjednu na stjepka, cryogenica i ostale trolove jer jednostavno ne znaju da su to trolčine kojima je najbitnije da seru, a potpuno im je nebitno što će se netko poput tebe 'okliznut' na njihovom savjetu i popušit pare koje je dao za neki proizvod
forum bi trebao biti mjesto gdje se izmjenjuju mišljenja, gdje bi netko poput tebe trebao doći do informacije koji je proizvod bolji za lovu koju ima, a ne da se trolovi nadjebavaju i nadmudruju budalaštinama, nakon čega ti kao forumaš dođeš do situacije u kojoj si se našao - da po 'preporuci' trola uzmeš u svakom pogledu inferiorni proizvod i osjećaš se prevareno
Ja sam svakako išao uzeti SanDisk Extreme Pro kad sam se s panjom natezao, meni USB radi fantasticno, dobio na kraju 2 neotvorena (no ne i novo) svaki za 30€ sa uključenom dostavom i to 256GB verzije. Definitivno ovaj kingston nije na razini i to smo odmah pisali o tome.
Kovačić
Na preporuku kolege Boris grozni kupio sam 2 USB-C kingston sticka od 256GB:
U ovih 10ak godina na bugovom forumu, jednu jedinu interakciju sam imao sa tim tipom.. Vrijeđanje je počelo u prvom ili drugom postu. Koliko sam primijetio nekidan, udaljen je s foruma. Nadam se da će tako i ostati. Mada, takvi se uvijek vraćaju.
Žao mi je tvog slučaja, al to je stara priča s foruma.. Ljudi vole "upravljati" tuđim novcima. Znaš za idući put.
Žao mi je tvog slučaja, al to je stara priča s foruma.. Ljudi vole "upravljati" tuđim novcima. Znaš za idući put.
Daj stvarno prestanite serendat svi skupa, kakvo upravljanje tuđim novcem? Ove vaše provale se više ne da čitat i samo spamate temu.
Čovjek je okačio prilično dobru ponudu (36 eura) jako brzog usb sticka od 256GB u adekvatnoj temi.
Tko je htjeo mogao je dodatno istražiti sve detalje o sticku, a ne doći ovdje i lupetat kako je stick pazi ovo - predugačak!
Ako netko misli da postoji bolji stick za iste pare onda neka okači link, a ne ovu temu koristiti za osobne napade na nekoga tko je okačio link.
Nitko ovdje nikoga ne tjera na kupnju, imate svi 100 godina staža na IT forumu, a nesposobni ste sami sebi izguglat recenzije i proučit ono što kupujete!
Sve u svemu ta ponuda je i dalje jako dobra i trenutno ne postoji bolji stick za 36 eura, bez obzira na neke mane koje ima.
Pišeš gluposti.
Ako te je*e cijena, onda si kupi one travelere za 5-6€ i uživaj s njima.
On je "oglasio" nešto što je jako dobro, ekstra dobro za 36€, ja sam mu prvi napisao da nije sve tako super kako on piše, on taj USB sigurno nema doma i nije ga isprobao, čim sam mu nešto napisao, odmah je također krenulo prepucavanje, on je najpametniji.
Pišeš gluposti.
Zašto trolaš?
Temu u kojoj se nalazi link se zove akcije i dobre ponude, izvoli pa okači bolji brand stick od 256gb stick za istu ili nižu cijenu.
Ili ti smatraš da treba kačit linkove samo na NAJBOLJE stvar bez obzira na cijenu? Šta je s glavom?
Taj stick je EXTRA dobar za te pare, sve ostalo je lupetanje.
Pišeš gluposti.
Zašto trolaš?
Temu u kojoj se nalazi link se zove akcije i dobre ponude, izvoli pa okači bolji brand stick od 256gb stick za istu ili nižu cijenu.
Ili ti smatraš da treba kačit linkove samo na NAJBOLJE stvar bez obzira na cijenu? Šta je s glavom?
Taj stick je EXTRA dobar za te pare, sve ostalo je lupetanje.
Sandisk je također 256GB imao akciju za sličnu cijenu, doduše, kako je došlo, još brže se rasprodalo.
Pročitaj si par postova više gore kakvi su rezultati za taj kingston, vjerujem da vremenom dolazi do degradacije i još većih padova u brzini, moj Sandisk koji imam već par godina i dalje ima gotovo iste brzine kao prvog dana, koristim ga prvenstveno kao live USB za instalaciju windowsa i svih popratnih programa, sa sandiskom nikad problema što se tiče povrata ako i dođe do nekog kvara (kažem iz iskustva kad sam imao jednog prije pa nije radio, direktno sa njima rješio povrat), pa s razlogom je sandisk kupio prošle godine WD i preuzeo sve njihove proizvode i nastavio gdje su stali.
Ne bih govorio nešto ako stvarno nije tako i da sam nisam isprobao.
Evo, tu su slike testova trenutno, sintetički CrystalDiskMark (prva slika default) i kopiranje datoteka 5GB i 50GB koje nažalost nisu u jednom komadu vec se sastoje od jako puno malih dijelova sa ove stranice https://mmatechnical.com/download-test-files/ , no općenito je bolji bilokakav test nego ništa (formatirao sam sve, pa kasnije u policies ukljucio better performance, pa cu si svoje datoteke vratiti nazad).
Naravno, ima nekad dobrih akcija za svašta, ja sam se sa panjom zakačio jer je on rekao da vani nema ništa bolje za te pare, a nađe se za još jeftinije identičan, a sad kad je čovjek još dao recenziju, vi ga još jašete. A jašete već polako svi jer nam je društvo tako, čim se netko s nekim ne slaže u pojedinim segmentima, treba ga likvidirati. Zato nam i čovječanstvo, ne samo država, polako odlaze u kur*c.
čim se netko s nekim ne slaže u pojedinim segmentima, treba ga likvidirati.
Upravo to vi radite, pokrenuli ste linč na čovjeka koji je okačio link za taj kingston, ko djeca neka.
Jbt ako ti ne paše kingston fino ga zaobiđi i kupi još 12 komada sandiska.
I dosadni ste više s tim sandiskom, ima tema za brze stickove i sve je već objašnjeno 100x.
Znamo svi da je bolji i da ima bolji sustained write, ali košta 20-30 eura više, tako da ne znam dokle treba ponavljat jedno te isto.
Nekome možda nije bitan sustained write i neće svaki dan prebacivati 180GB, ali želi proći jeftinije, gdje je tu problem?
Netko će možda jednom napuniti taj kingston od 256GB i tako ga koristiti, i tu onda uopće nisu bitni padovi nakon određen broj GB.
pa s razlogom je sandisk kupio prošle godine WD i preuzeo sve njihove proizvode i nastavio gdje su stali.
Nije sandisk ništa kupio nego je WD kupio njega.
Upravo to vi radite, pokrenuli ste linč na čovjeka koji je okačio link za taj kingston, ko djeca neka.
nismo pokrenuli nikakav linč nego smo ga demantirali u dijelu gdje on tvrdi da je to stick koji ima brzinu preko 600mbps, a kad ga se upozorilo da je to drek od brzog sticka jer mu brzina začas padne na razinu hard diska, onda je počeo sa svojim klasičnim bahaćenjem i vrijeđanjem
dakle lik nema pojma i preporučuje 'super brzi' usb stick koji to nije
da je prihvatio konkretne argumente, direktna iskustva forumaša i testove koji pokazuju da je oglašavana brzina tog sticka lažna čim zapisuješ išta veće od par giga - a valjda ne uzimaš 256gb da bi prebacivao word dokumente, i da u slučaju da je nekom doista bitna takva brzina postoje daleko konzistetniji i brži usb stick za malu razliku u lovi (o kvaliteti da ne govorimo), ne bi bilo nikakvog problema
međutim lik je trol s kojim se nemere normalno komunicirati i ona nastane to što nastane
Nigdje, daleko najgore vrijeme za slaganje nove konfiguracije još od onog mining ludila 2017./2018., ako ne i gore
Nigdje, srećom pa je sve kupljeno i sastavljeno prije nego što su odlučili stvoriti umjetnu nestašicu.
Samsung, i Hynix a i Micron su tijekom 2023. i 2024. svjesno rezali proizvodnju jer su prethodno imali prezasićeno tržište i pad cijena, što je nama svima pogodovalo..
U principu radije na štetu krajnjeg korisnika, proizvode manje a po komadu/komadima zarađuju više..
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Najgora kletva za kraj 2025 i početak 2026.....dabogdatikrepaoram