Malo je poduzi post, ali jednosatvno sam morao napisati svoje neko misljenje.
Nekad tamo 2010 godine sam pozelio malo clockati svoj E8400, jer mi je "falilo" par FPS-ova, ali nisam mogao jer mi se CPU grijao (na kraju je ispalo da uopce nije bilo do pregrijavanja nego mi je maticna bila fail...radilo sve, ali cim povecam voltazu resetira se, nebitno). I onda sam se bacio u potragu, bilo je nekih dobrih hladenja, ali kako zivim u Mostaru, ponuda je u to vrijeme bila OCAJNA, znaci u cijelom gradu sam uspio naci 2 (malo bolja) hladnjaka, ito Noctua NH-C12P i drugi je isto bio Noctua ali neki jaci i ja se odlucim za ovaj. Cak sam pitao tu na forumu kakvi su hladnjaci, da se ne zaletim i na preporuku kolege miki1981 (kojem zahvaljujem :D) sam uzeo isti. Mogu vam reci odlicno me sluzio, tem su uvijek bile ispod prosjeka i nije bilo zezanja s njim. Sve je radilo do prosle godine kada mi je "stari" PC vrijeme pregazilo pa sam morao mjenajti sve, normalno uzeo sam novu maticnu i i5 i rx480 itd itd, i sve to sam donio sa osmjehom na licu kuci, bacio se na sastavljanje i onda SOK, hladnjak se ne moze namontirati na maticnu, ona podloga koja ide iza, sa zadnje strane maticne ne odgovara, rupice nisu na istom mjestu. Jednostavno sam ostavio hladnjak po strani i pukao custom. Do prije 3-4 mjeseca je radilo sve ok i onda uspijem mjenjati i5 za i7 (jer mi je PUBG malo stopao :D), ali nisam mjenjao hladnjak, ostao od i5, i procesor mi se poceo grijati, load temp su mi isle do 89, sto mi je neprihvatljivo. Tada sam poceo razmisljati o svom hladnajku, nije mi jasno kako ne moze na novu maticnu, malo sam prosurfao, nije mi trebalo dugo mozda 15 min, da upratim da Noctua ima mounting kit kojim stari hladnjaci mogu na nove maticne. Trazio sam kako doci do kita, nasao na ebay za nekih 20$ i racunam narucit cu, ali, opet, nesto mi nije dalo mira i pogledam ja na njihovoj stranici, moze li se naruciti, kad tamo IZNENADENJE "Owners of Noctua CPU coolers* can obtain the NM-i115x Mounting-Kit free of charge via this from". Znaci trebam racun Noctua hladnjaka, racun maticne ploce i sliku jednog i drugog. Kako sam hladnjak kupio prije 7 godina, normalno nemam racuna, i ja im napisem fino tako, uslikam hladnjak na kutiji od maticne, posaljem sliku racuna maticne i ovu sliku i kazem da nemam racun jer sam davno kupio hlandjak i za 2 dana mi stize poruka na mail, vasa narudzba je poslana, i doci ce za cca 10 dana, i stvarno poslje 10 dana dolazi paketic, i ja rastavim maticnu kad tamo SOK :D, poslali krivi kit, za AMD proc. Ja ima napisem tako i tako, sutra odmah dobijem poruku iz supporta kako se duboko ispricavaju zbog greske i da me mole ako nije problem uslikam taj kit sto sam dobio sa svojim imenom i datumom i isprika sto to traze, ali eto radi sigurnosti im treba slika. Ja uslikam i posljem i pitam adresu da im vratim ovaj kit i za koji sat dolazi poruka kako je novi ispravni kit poslan, a stari ne spominju. Jucer me zena zove na posao i kaze evo ga, stigao. Sinoc sam sve to namontirao i temperature su se odmah spustile sa 38 na 27.
Znam da sam pretjerao sa opsirnoscu, ali sam imao potrebu napisati sve to. Znaci nakon 7 godina od kupovine oni su usluzni i paze na svoje korisnike. Ne samo jedan, nego 2 kita sam dobio, doduse jedan greskom.
Kada budem mjenjao hladnjak 100% cu opet uzeti Noctua, jer su me s ovim definitivno kupili. U meduvremenu sam imao i 2 ventilatora na kucistu, takoder od Noctua i oni su za pohvalu.
Eto toliko od mene.
Ako netko treba Mounting kit za noctua hladnjake za AMD procesore, NM-AM4 mouting kit, rado cu ovaj poslati.
pozz