Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.361.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...

Mislim da takvima kao ti nema mjesta na forumu jer samo svaki dan nesto s.... i uvodis toksicnu atmosferu na forum, par sala je ok ali svaki dan srati jedno te isto bez imalo znanja je svakako previse. 

ono kad o hw znanju priča netko tko je izjavio da NVidia kartice boostaju na 18xxMhz 

Dosao na forum prije 16mj i vec mislis da znas neki klinac, da boostaju na toliko, imas i sluzbene spec na stranicama proizvodaca, ono sta ti nemas pojma je to da boost na nvidiju jako ovisi o temp samog gpu, ali to je za tebe znanstvena fantastika. To sta nekima boostaju preko toga je zbog bolji temp same graficke. Dvije potpuno iste kartice mogu boostati na sasvim razlicite taktove ovisno o temp gpu, tako da prouci prije nego se... okolo. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Pa tko prica uopce o nebitnih 60hz? Za to je i jedan super spori 1200 dobar, pricamo o frekvencijama dostojnih jacih procesora. Tih 10% je najmanja razlika, normalno je da postoje gpu bound naslovi gdje su u domeni do 144fps razlike male, ali minimalnom korekcijom postavki razlike su i vise nego osjetne.

@ivanzu

Opet nisi mjerodavan jer su sve iste komponente, nitko nije rekao da ne radi, nego da ne radi u nemalom postotku. Pratim sve skupa od prvog dana i imam informacija i vise nego dovoljno.

14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Jel ti citas? 3 konfiguracije su iste, ostalih 5 nije...

14 godina
@ivanzu
Nekako brzo izgaraš za nekoga tko se bavi renderingom. Da nemaš i ti virtualke?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 16:35 (mislioc).
18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...

Mislim da takvima kao ti nema mjesta na forumu jer samo svaki dan nesto s.... i uvodis toksicnu atmosferu na forum, par sala je ok ali svaki dan srati jedno te isto bez imalo znanja je svakako previse. 

ono kad o hw znanju priča netko tko je izjavio da NVidia kartice max boostaju na 18xxMhz 

Moja boosta na 1833 mhza u OC modu ako ju ne klokam,  ali ja sam vljda dobio neispravan primjerak što i nije neko ćudo za nvidiju 

8 godina
protjeran

coek brzo vozi, brzo misli, brzo....err....

Brajanov život
14 godina
mislioc kaže...
@ivanzu
Nekako brzo izgaraš za nekoga tko se bavi renderingom. Da nemaš i ti virtualke?

Ne izgaram ja ne brini. 

14 godina
Ja vas kužim Ryzeni ne rade kak treba, memorija još manje i onda vam ostane jedino ova tema za iskalit bijes prema Intelu koji greškom niste kupili.
9 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...

ono kad o hw znanju priča netko tko je izjavio da NVidia kartice max boostaju na 18xxMhz 

Moja boosta na 1833 mhza u OC modu ako ju ne klokam,  ali ja sam vljda dobio neispravan primjerak što i nije neko ćudo za nvidiju 

boosta tako kad udara temp ili power limite,  ako ti tako boosta dok igraš wot onda ti je kartica pokvarena ili su joj čačkali po biosu ovi kojima si uvalio msi armor rx470

12 godina

Pa ovako se ni djeca ne ponašaju, neki imaju ozbiljnih problema sa psihom, definitivno.

18 godina
odjavljen
mislioc kaže...
Ja vas kužim Ryzeni ne rade kak treba, memorija još manje i onda vam ostane jedino ova tema za iskalit bijes prema Intelu koji greškom niste kupili.

Javil se čovac koji je dal za 4/4 proc soma i pol kuna u 2018. godini i još se zove i3

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...
boosta tako kad udara temp ili power limite,  ako ti tako boosta dok igraš wot onda ti je kartica pokvarena ili su joj čačkali po biosu ovi kojima si uvalio msi armor rx470

Nikakv wot, samo furmark. Ne priznam ja te vaše boostove iz tetrisa

14 godina
Deda kužim te pa i ovi u Kauflandu imaju bolje kompjutere od tebe. Znam da je teško radit na 2 jezgre ali lakše je furat spiku o 60hz.
9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...

ono kad o hw znanju priča netko tko je izjavio da NVidia kartice boostaju na 18xxMhz 

Dosao na forum prije 16mj i vec mislis da znas neki klinac, da boostaju na toliko, imas i sluzbene spec na stranicama proizvodaca, ono sta ti nemas pojma je to da boost na nvidiju jako ovisi o temp samog gpu, ali to je za tebe znanstvena fantastika. To sta nekima boostaju preko toga je zbog bolji temp same graficke. Dvije potpuno iste kartice mogu boostati na sasvim razlicite taktove ovisno o temp gpu, tako da prouci prije nego se... okolo. 

kako ti se da sramotiti više 

dvije iste kartice ajmo uzeti za primjer 1060 gigabyte  G1, kojima je stock boost 1809Mhz, GPU boost 3.0 tehnologija koju ima svaki pascal, se dižu na cca 1950Mhz, a eto neka jedna na 60°C i imat će još uvijek na oko 1930Mhz a nek je druga na 70°C i njoj će boost još uvijek na 1900-1910mhz, tako da ova laprdanja veze s vezom nemaju, uostalom ljudi pokazali stock klokove 1060 i ostalih kartica...

a sad me razuvjeri i pokaži mi igru ili aplikaciju u kojoj giga G1 1060 boosta max na 1809Mhz 

18 godina
odjavljen
mislioc kaže...
Deda kužim te pa i ovi u Kauflandu imaju bolje kompjutere od tebe. Znam da je teško radit na 2 jezgre ali lakše je furat spiku o 60hz.

Kaj ti si na više od 60 hz-a? Nije valjda na prestižmnom TN-u ispranih boja i vezan za stolicu

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

a sad me razuvjeri i pokaži mi igru ili aplikaciju u kojoj giga G1 1060 boosta max na 1809Mhz 

Evo baš Giga G1

9 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...
XXX kaže...

ma možeš ju staviti da majna neoscrypt pa boosta na 1600 i nešto, to nije redovna upotreba kartice, a onaj biserko je to izvalio na neki test u igrama da je nekih cca 1880mhz u pitanju neka opaka custom 1060 

9 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...

Evo baš Giga G1

a jel vidiš onu brojkicu power 1, znači lupaš  PL na 1024X768 dalje neć govoriti o tvojoj objektivnosti 

uostalom ibme je redno pokazao svoj furmark, koji je za očitanje klokova gpu qurčina

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:10 (lav1000).
16 godina

Evo kod mene klokana boost ide do 2050mhz cim temperatura predje 75°C klok pada na 1970mhz

AMD AntiBoy
18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...
lav1000 kaže...
XXX kaže...

ma možeš ju staviti da majna neoscrypt pa boosta na 1600 i nešto, to nije redovna upotreba kartice, a onaj biserko je to izvalio na neki test u igrama da je nekih cca 1880mhz u pitanju neka opaka custom 1060 

Igre su irelevantne kao bilo kakav test jer ako ti u igri prikazuje GPU na 100% dovoljno je da je neki dio GPU-a na 100% i prikvati će ti max iskoristivost...Tonči to objasnio odavno. Takođe ak neko nafrlji ventove za vrijeme testa nek si taj test metne u čušpajz

9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Evo kod mene klokana boost ide do 2050mhz cim temperatura predje 75°C klok pada na 1970mhz

a  speckama piše 1800xxMHz  znači patrick laprda ajmo to blago reći

18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

i meni klokana boosta prek 2100 mhza u igrama bez problema...ali pričamo i pričali smo o tvornički podešenim karticama i ono što proizvođač garantira prek svojih stranica.

9 godina
protjeran
XXX kaže...
dreadmoore kaže...

i meni klokana boosta prek 2100 mhza u igrama bez problema...ali pričamo i pričali smo o tvornički podešenim karticama i ono što proizvođač garantira prek svojih stranica.

e pa po tvornički defaltnim postavkama svaka koja ima deklarirano 1800MHZ boost, u biti boosta oko 1950mhz zato jer imaju  GPU boost 3.0 tehnologiju, naravno ako lupaš po power i temp limitima taj boost se smanji i ispod tog deklrariranog ako treba.

a to o čemu pričamo sa 1060 se vjerovatno ne može dogoditi sa nijednom igrom na svijetu osim ako joj ne ugasiš fanove...a to je onaj biser je ponavljam  izvalio za test u igri, nije bio furmark niti kakav mining program u kojem se to uredno može dogoditi da lupaš u P i T limite...

16 godina
lav1000 kaže...
XXX kaže...
dreadmoore kaže...

e pa po tvornički defaltnim postavkama svaka koja ima deklarirano 1800MHZ boost, u biti boosta oko 1950mhz zato jer imaju  GPU boost 3.0 tehnologiju, naravno ako lupaš po power i temp limitima taj boost se smanji i ispod tog deklrariranog ako treba.

a to o čemu pričamo sa 1060 se vjerovatno ne može dogoditi sa nijednom igrom na svijetu osim ako joj ne ugasiš fanove...a to je onaj biser je ponavljam  izvalio za test u igri, nije bio furmark niti kakav mining program u kojem se to uredno može dogoditi da lupaš u P i T limite...

Na tvornickim postavkama Superposition Benchmark u startu krene sa 1924mhz i onda kad preleti 60°C spusti na 1898mhz 1070 model bar kod mene 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:25 (dreadmoore).
9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
lav1000 kaže...
XXX kaže...
dreadmoore kaže...

Na tvornickim postavkama Superposition Benchmark u startu krene sa 1924mhz i onda kad preleti 60°C spusti na 1898mhz 1070 model bar kod mene 

ne znaš koristiti karticu, trebaš ju malo baciti na gradele da se ugrije na 100°C pa onda upaliti bench da imaš deklarirani boost 

9 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Malo change of topic

GTX1060 vs RX580 u 2018.

Patrick_cro kaže...
Koliko vidim usporedili su red rx580 sa custom nvidiom jer ref ima 1700mhz boost a ne 1900mhz, jedina koja je blizu tome da je custom je gigabyte g1 sa 1850mhz boostom.

evo tog testa i stručne izjave koja se na to odnosi

nekad Chaselol ni kriv ni dužan stvarno ispadne da je HW guru 

16 godina

evo ti pa gledaj deklarirani boost joj je 17xx 

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1070-ARMOR-8G-OC/Specification

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:38 (dreadmoore).
18 godina
odjavljen

Fali ti 150 hza boosta

Hebiga jeftina armorica ali nije da je bitno.

16 godina

pa neznam bas da je jeftina koja joj sad uopce cijena nisam bas pratio

AMD AntiBoy
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Fali ti 150 hza boosta

Hebiga jeftina armorica ali nije da je bitno.

ne fali mu ništa, kartica uredno radi kako radi svaka pascal kartica

evo videić, ako baš uzmeš neki 1080ti FE drekec u nekim benchevima će doći do throttlanja, ali 1060 nema teorije osim ako ugasis fanove

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:53 (lav1000).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice