Pozdrav forumaši.
Šta kažete za ovu zvučnu karticu ?
Isplati li se uzeti ?
Imate li kakvu bolju preporuku ?
Vidim da kartica podržava 7.1 sustav.Da li to znači da može i 5.1 sustav ?
Hvala
Pozdrav forumaši.
Šta kažete za ovu zvučnu karticu ?
Isplati li se uzeti ?
Imate li kakvu bolju preporuku ?
Vidim da kartica podržava 7.1 sustav.Da li to znači da može i 5.1 sustav ?
Hvala
Evo slika
Nemam pojma zašto ne mogu staviti sliku.
Spojio bih Logitech Z-5500,ali samo da mi radi lijevi i desni prednji,centralni i woofer.
nema potrebe za skupom zvucnom
s obzirom da zvucnici imaju opticki ulaz
uzmi nesto kao xonar ds, spoji optickim kabelom i miran si
Pa većina matičnih ima čist pristojne integrirane zvučne karakteristike. A prave profesionalne zvučne kartice se ne koriste da bi na njih spojio takve jefinjače od zvučnika
Razliku nećeš primjetiti. Jedino ak nemaš matičnu s 5.1 ili optičkim ulazom onda ti se isplati tak neš kupovati.
Imam matičnu ploču sa 5.1 podrškom i 1 x optički izlaz ali opet to nije sve kao profesionalna zvučna kartica,a sa druge strane nisu to nikve jeftinjače od zvučnika,radi se o najboljim PC zvučnicima koji su izašli na tržište i vrlo su kvalitetni i više nego su dovoljni za kućnu atmosferu.Ne treba mi HI-FI sustav od 10.000 kuna za sobu.
Razlika između integruše i pristojne zvučne kartice je i više nego očita. Tako da s tom karticom nećeš pogriješit sigurno
Razlika između integruše i pristojne zvučne kartice je i više nego očita. Tako da s tom karticom nećeš pogriješit sigurno
Volume odgovor ti je se odnosio na ovu od Creativa zvučnu karticu?
Imam matičnu ploču sa 5.1 podrškom i 1 x optički izlaz ali opet to nije sve kao profesionalna zvučna kartica,a sa druge strane nisu to nikve jeftinjače od zvučnika,radi se o najboljim PC zvučnicima koji su izašli na tržište i vrlo su kvalitetni i više nego su dovoljni za kućnu atmosferu.Ne treba mi HI-FI sustav od 10.000 kuna za sobu.
Pa to ti ja i pokušavam reći. Zašto hoćeš profesionalnu zvučnu karticu ako nemaš profesionalnu opremu? Na Z5500 koji je nekih 2500kn bio (što se smatra popriličnom jeftinjačom kad se radi o zvučnicima) razliku na nekoj običnoj ili profi zvučnoj kartici nećeš primjetiti.
Čist se slažem da ti bolje za doma ne treba, i sam imam nešto jeftinije, ali slično i bolje mi ni približno ne treba.
No otkad je to Logitech sinonim za kvalitetu zvuka? Pogledaj malo koliko dođu BOSE, JBL, HARMAN itd. kućni sistemi sistemi. Prek 5000-6000 tisuća eura.
Ukoliko ne misliš koristiti tako nešto, spajati glazbene instrumente i slušati FLAC, a ne mp3 i waw i youtube audio zapise bolja zvučna kartica od te koju imaš ti nema apsolutno nikakvog smisla. Radije novac preusmjeri u nešto bolje
Općenito, razliku s prelaska integruše na zasebnu karticu ćeš itekako osjetiti.
Što se tiče tvog izbora ja da biram išao bih prije na xonara. Tu creative sam imao kratko vrijeme i nisam baš bio oduševljen
Ovo ajd da si odgovorio prije 10 godina, danas na novim pločama i nekim običnim zvučnicima do 3000kn možemo se kladit u što god želiš da razliku nebi primjetio kad bi ti neku mp3cu pustio. Tako da tko voli nek izvoli. Ukoliko se ne baviš ozbiljno glazbom ili ne sviraš neki instrument koji se može spojiti na računalo to nema smisla.
To su zvučnici koji su izašli 2004 i tad su bili među najboljima, a do sad je izašlo milijardu boljih. Što se tice zvučne i spajanje optičkim kablom nečeš nikakvu razliku primjetiti spojiš ih na zvučnu od 500kn ili ovu koju imaš na matičnoj jer je digitalni izlaz a glavni posao obrade zvuka se izvršava u dekoderu i pojačaju koju su u zvčnicima.
preko optike, odnosno digitale nema razlike
zvuk zavisi o dac-u u zvucnicima
jedino je razlika sto xonar ds npr podrzaje dts, eax itd
dok intergrirane vecinom ne
iako novije maticne imaju pristojne zvucne, sasvim dovoljne 99% korisnika
pogotovo ako spajaju digitalno
tako da ta zvucna i sve skuplje od 300-400kn
su uglavnom bacanje novca
slicno kao i audiofilski kabeli...
Pa to ti ja i pokušavam reći. Zašto hoćeš profesionalnu zvučnu karticu ako nemaš profesionalnu opremu? Na Z5500 koji je nekih 2500kn bio (što se smatra popriličnom jeftinjačom kad se radi o zvučnicima) razliku na nekoj običnoj ili profi zvučnoj kartici nećeš primjetiti.
Čist se slažem da ti bolje za doma ne treba, i sam imam nešto jeftinije, ali slično i bolje mi ni približno ne treba.
No otkad je to Logitech sinonim za kvalitetu zvuka? Pogledaj malo koliko dođu BOSE, JBL, HARMAN itd. kućni sistemi sistemi. Prek 5000-6000 tisuća eura.
Ukoliko ne misliš koristiti tako nešto, spajati glazbene instrumente i slušati FLAC, a ne mp3 i waw i youtube audio zapise bolja zvučna kartica od te koju imaš ti nema apsolutno nikakvog smisla. Radije novac preusmjeri u nešto bolje
Nisam rekao da je Logitech sinonim za kvalitetu zvuka ali Z-5500 su kvalitetni kao PC zvučnici,a BOSE je jedan od najjačih brendova na tržištu što se tiće kvalitete zvuka ali dosta su skupi.Sve u svemu da zaključim,dakle HI-FI oprema me ne zanima a od navedenog koristim samo FLAC.Sa druge strane ja uzimam zvučnu od nekih jedva 500 kuna tako da ne možeš tvrditi da je neka profesionalna zvučna kartica i da bi dobro služila za spajanje zvučnika od 5000 eura jer ima i zvučnih kartica od 3000 kuna i više.Sve u svemu hvala na informacijama ali nećemo ići na ozvučenje za diskoteke,držimo se logija :)
To su zvučnici koji su izašli 2004 i tad su bili među najboljima, a do sad je izašlo milijardu boljih. Što se tice zvučne i spajanje optičkim kablom nečeš nikakvu razliku primjetiti spojiš ih na zvučnu od 500kn ili ovu koju imaš na matičnoj jer je digitalni izlaz a glavni posao obrade zvuka se izvršava u dekoderu i pojačaju koju su u zvčnicima.
Bik izašli su 2004 ali, ajde molim te reci mi koji su to trenutno bolji za PC da ih odmah kupim.
Ja nisam govorio o optici već općenito o korištenju pristojne zvučne kartice u odnosu na ono što se dobije na matičnoj. Promjenio sam nekoliko zvučnih kartica i govorim iz iskustva, a ne da pamatujem i pričam bezveze. Nisam neki ekspert za zvuk ali razliku itekako čujem
Što se tiče tvog izbora ja da biram išao bih prije na xonara. Tu creative sam imao kratko vrijeme i nisam baš bio oduševljen
Ima li xonar optički izlaz?
Ima li xonar optički izlaz?
imaju svi, mislim
ali najjeftiniji dg ne podrzaje dts
ja sam isao na ds, koji je malo skuplji, ali vrti sve surround formate
ako ti nije bitan surround, dg spoji optikom i miran si
ili intergriranu ako ima opticki (ili koaksijalni digitalni)
Bik izašli su 2004 ali, ajde molim te reci mi koji su to trenutno bolji za PC da ih odmah kupim.
Ti ozbiljno misliš da su to najbolji zvučnici?! progooglaj malo, otvori koju stranicu sa hifi zvučnicima, ima i logitech novih modela kao Z906 ali opet ne može se ni to uspoređivat sa ozbiljnim hi-fi zvučnicima za malo više novaca.
A OK, možemo se prepucavat koliko hoćemo jer svi imamo neka iskustva. Samo mislim da bi bilo zanimljivo napraviti testiranje pa da vidimo dali bi prepoznao isti zvuk na istom sustavu s različitim zvučnim karticama. Razlike ima kad se rade mjerenja u gluhim komorama, sad da je nečije uho toliko osjetljivo, ne znam baš...
Ako ja s Xonar DG naspram VIA VT1708S na Logitech S220 zvučnicima primječujem razliku, tko si ti da to osporavaš?
Ti ozbiljno misliš da su to najbolji zvučnici?! progooglaj malo, otvori koju stranicu sa hifi zvučnicima, ima i logitech novih modela kao Z906 ali opet ne može se ni to uspoređivat sa ozbiljnim hi-fi zvučnicima za malo više novaca.
Drugo je hifi zvučnici !
To nisam uopće spomenuo niti me trenutno zanima.
Z-906 iako su noviji nisu uspjeli pokopati Z-5500, ima cijela rasprava na forumu o tome.
Ako ja s Xonar DG naspram VIA VT1708S na Logitech S220 zvučnicima primječujem razliku, tko si ti da to osporavaš?
Ja sam predsjednik federativnog zvučnog saveza jugoslavije
A za ovu:
A za ovu:
To je asus xonar dx/xd
Pozdrav! Ja razmisljam o kupnji spomenute kartice, posto mi je racunalo mm centar, a i dosta igram. Imam harman kardon suround pojacalo i kef q50 zvucnike. Zanima me koliko to ima smisla i koliko dobivam na kvaliteti zvuka uopće? Riječ je o ovoj kartici.http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052310007