Uklanjanje bloatware sa androida bez root-a
- poruka: 5
- |
- čitano: 3.307
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako znati koji bloatware nije obvezan za ispravan rad OS-a tj. koje aplikacije su bloatware (što je dodano na osnovni OS Jelly Bean 4.3)?
Recimo imam Sony Experia M (C1905) od VIP-a, pa bih maknuo višak nepotrebih aplikacija (korištene jednom da vidim o čemu se radi ili nijednom),
jer mi je standardnih 1 GB popunjen i ne mogu više raditi redovne nadogradnje aplikacija koje redovno koristim.
Što ako nešto pođe krivo, kako vratiti system na prvobitno stanje, prije izmjene/brisanja viška?
Generalni savjet je da slobodno mozes ukloniti sve sto imasu u spisku aplikacija sve bitne stvari se nece tu prikazati.Amozes uvijek vratiti na pocetno stanje tako sto kliknes na enable all. Uklanjaj jednu po jednu.
Generalni savjet je da slobodno mozes ukloniti sve sto imasu u spisku aplikacija sve bitne stvari se nece tu prikazati.A mozes uvijek vratiti na pocetno stanje tako sto kliknes na enable all. Uklanjaj jednu po jednu.
Noob pitanje, a otkud će vratiti izbrisani bloatware?
Postoji neka "hiden" particija sa kompletnom instalacijom, pa se napravi reinstall/restore?
Ili se sa ovim "uklanjanjem" samo brišu ikone, a aplikacije i dalje zauzimaju memoriju (što mi neće pomoći u mom problemu)?
NEke stvari deinstalira a neke iskljuci....