Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 746.379
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony Xperia U

Taj mob. se u bombonu dobije za 1.700kn. Je li to na bonove ili pretplatu?

Može li se on otključati da radi na svim mrežama, ali bez da čekam bombon da mi ga otključa tek za godinu dana? Možda ovdje?

Negdje sam pročitao da ti kodovi ne uspijevaju otključati bootloader. Treba li uopće otključavati bootloader da bi mob. radio na svim mrežama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

ti kodovi ti samo otkljucavaju mob na sve mreze...a bootloader mozes sambpomocu patcha a fastboot se placa za otkljucavanje

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Sony Xperia U
domac5 kaže...

ti kodovi ti samo otkljucavaju mob na sve mreze...a bootloader mozes sambpomocu patcha a fastboot se placa za otkljucavanje

Znači, ako želim da mi mob. radi na svim mrežama, dovoljno je kupiti kôd? Ne treba dirati bootloader?

14 godina
Sony Xperia U

tak je...taj kod ti daju poslije godinu dana a mozes ga i kupit...makar je bolja ona druga metoda koja je malo skuplja al ti otkljucava fastboot pa ces moc stavljat custom kernele

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ja sam kupio Xperiu U u bonbon-u i ispalo je da je otključana. Možda je to samo iznimka, a možda se stvarno prodaju otključane (?).

Istraži ovdje na forumu ako je još netko kupio taj mobitel, pa vidi jesu li i njihove otključane.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 16:37 (macak).
14 godina
Sony Xperia U

Hvala još jednom (već sam stisnuo gumb "Hvala").

Kupujem ga u ponedjeljak... valjda neće nestati u ova tri radna dana.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Sony Xperia U

kupio sam mobitel danas, prezadovoljan sam :)

nemogu još ništa opširnije jer ga nisam puno koristio, ali ovako što se tiče brzine i svega ostaloga je predobar, a još nisam stavio niti jednu aplikaciju ni drugi launcher.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...

nemogu još ništa opširnije jer ga nisam puno koristio, ali ovako što se tiče brzine i svega ostaloga je predobar, a još nisam stavio niti jednu aplikaciju ni drugi launcher.

Čestitam!!! Znaš li možda je li ti zaključan na bonbon/t-mobile, ili si nekim čudom dobio otključan kao i forumaš macak? 

14 godina
diskDEfragmenter kaže...
antimadridista kaže...

Čestitam!!! Znaš li možda je li ti zaključan na bonbon/t-mobile, ili si nekim čudom dobio otključan kao i forumaš macak? 

sad sam stavio Tomato karticu i radilo je, izgleda da je otključan na sve mreže!

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
Sony Xperia U

evo koristim mobitel već 2 dana pa ću napsiati svoje mišljenje i objaviti mali "review".

- Pakiranje i sadržaj:

mobitel dolazi u dimenzijama ne baš velikoj kutiji, ali je sadržaj unutra dobar. U kutiji je mobitel, punjač, kabel, slušalice (ne baš dobre kvalitete), doatni "poklopac" koji možete staviti umjesto crnog pri dnu, i ono što mi se najviše svidjelo, dva screen protectora i krpica za ekran (ovo će vam dosta često trebati).

Sve u svemu, solidno pakiranje, dosta više sadržaja nego što sam dobio sa Xperia X8.

- Ekran i kvaliteta prikaza:

mobitel ima jako dobru kvalitetu prikaza. za neke će ekran biti premalen, ali mislim da se na kvalitetu prikaza nitko neće požaliti. Boje su oštre i čiste i generalno nemam nikakvih pritužbi na kvalitetu prikaza.

Ono što je loše je to što se ekran dosta često uprlja i prikluplja svu nečistoću sa vaših prstiju pa ćete često morati koristiti krpicu koja dolazi u kutiji sa mobitelom :)

- Brzina:

mobitel me jako iznenadio brzinom. Dobro, može se pretpostaviti da je brz prema specifikacijama, ali je lijepo vidjeti da mobitel sa ovakvom cijenom doslovno "leti". Svoj posao jako lijepo obavlja Cortex A9 dual core procesor koji radi na taktu od 1GHz. Moram reći da je po defaultu Sonyev launcher za mene loš, puno lošiji od GO Launchera kojeg sam skinuo i instalirao odmah nakon pola sata korištenja, ali možda je do mene, nekom će se možda default launcher i svidjeti.

Igre jako dobro i brzo rade s obzirom da je grafički čip u mobiterlu odličan (Mali 400 GPU- msilim da je isti grafički čip kao u Galxyu S3). Probao GTA 3 (na najvišim postavkama kvalitete), FIFA 12 i još dosta zahtjevnih 3D igara, niti jednom nisam osjetio ni najmanji trzaj u igrama.

Dakle Sony je napravio odličnu stvar što se tiče brzine sa ovim modelom.

- Baterija:

još jedan stvar na koju ljudi koji nisu niti isprobali ovaj mobitel često prigovaraju, a iskreno neznam što su očekivali. U ova dva dana koristio sam ga jako puno i mogu reći da je baterija dobra, nije sjajna ali nikako niej ni loša. Prvi dan kad sam ga koristio uspio sam je isprazniti i morao sam mobitel staviti na punjenje, ali uz normalno korištenje berz problema izdrži cijeli dan, čak i više bez problema.

-Interna memorija:

e to je ona stvar koja će mnoge odbiti od kupnje. Mobitel ima 8GB svoje interne memorije, 2GB koristi sistem, 2GB su dostupna za aplikacije, a 4GB za vaše datoteke (muziku, video i ostalo),  nema utora za SD kartice.

naravno da je to loše, ali nije toliko loše koliko se naglašava. Trenutno na mobitelu imam instalirano preko 30 aplikacija, uključujući i 10-ak igara i ostalo mi je oko 1,5GB slobodno od tih 2GB za aplikacije. Za igre koje zahtjevaju dodatno skidanje datoteka, one se spremaju u onih 4GB koji su dostupni za vaše datoteke, a ne u onih 2GB za apliakcije i to je jedna pozitivna stvar.

- Kamera:

Tu vam baš nsioam previše na pomoći jer baš ni ne koristim kameru često, ali mogu reći da je daleko bolja nego na svim mobitelima koej sam imao dosad. Uslikao sam nekoliko slika po danu i izgledale su dosta čisto i lijepo.

od ostalih stvari koje nisam napomenuo, iznenadilo to što je mobitel otključan na sve mreže (kupljen u bonbon paketu).

- Zaključak:

sve u svemu jako sam zadovoljan mobitelom. Ako tražite neki best-buy do 2000kn, dalje ne trebate tražiti, ovaj mobitel će vam biti itekako dobra kupnja za taj novac. Dobra vijest je da bi uskoro trebao izaći i update za Ice Cream Sandwich.

+ zagarantirana brzina i ugodno korištenje sa dual-core preocesorom i odličnim grafičkim čipom

+ dobro pakiranje i sadržaj koji dobivate u paketu

+ otključan na sve mreže (ovo se odnosi na mobitel iz bonbon ponude)

+ odlična kvaliteta prikaza

+ dobar za personaliziranje i mijenjane izgleda (umjesto crne možete staviti crveni nastavka dolje).

- nema utora za SD kartice (najveći i jedini veći nedostatak)

- ekran se lako uprlja

- slušalice koje dobijete sa mobitelom nisu kvalitetne

to bi bilo to za ova prva dva dana koliko imam ovaj mobitel. AKo vas još nešto zanima i ako sam nešto zaboravio napisati, pitajte :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 18:18 (antimadridista).
Moj PC  
6 0 hvala 6
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

to bi bilo to za ova prva dva dana koliko imam ovaj mobitel. AKo vas još nešto zanima i ako sam nešto zaboravio napisati, pitajte :)

Ja  ga imam cca tjedan dana(bonbon akcija :) ). Kupio sam ga jer mi treba manji mobitel koji mogu staviti u džep za vrijeme određenih aktivnosti i čije eventualno oštećenje neće biti tragedija.Isprva sam bio izuzetno zadovoljan, a onda slijede prvi problemi pa me zanima da li je to do firmwera ili uređaja.

Kao prvo kada baterija padne ispod 5% mobitel krene u shutdown i tu se zaglavi te jedino vađene baterije pomaže. Znam da nije pametno puštati bateriju da se isprazni ali dogodi se.

Drugi problem je GPS. On vidi satelite ali ih ni nakon 15 minuta ne može fiksirati. Probano na nekoliko lokacija. HTC Desire HD i Samsung S3 na tim mjestima fiksiraju satelite za 30-ak sekundi.

Naravno da postoji novi firmware ali on donosi neke nove bugove koji mi se još manje sviđaju od ovoga. Npr. kraće trajanje baterija, problemi sa wireless mrežama, problemi kod javljanja prilikom slušanja muzike. Nemaju svi te simptome  ali opet je   previše ljudi prijavilo probleme da bi riskirao sa nadogradnjom firmwarea i time pokvario funkcije koje su mi ipak bitnije iako GPS nije nebitna stavka. Ovo sa gašenjem da se izbjeći ali ne volim kad stvari ne funkcioniraju kako bi trebale.

13 godina
Nadogradi firmware.Dosta je brži s tim najnovijim i uopče nema toliko bugova.A GPS puno brže radi
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Nadogradi firmware.Dosta je brži s tim najnovijim i uopče nema toliko bugova.A GPS puno brže radi

Ako odeš na službeni forum od Sony-a vidjet ćeš da su neki ljudi prijavili drastično smanjennje trajanja baterije nakon upgrade-a na novi firmware. Ono što je još gore kod puno ljudi se javlja problem kod poziva prilikom slušanja muzike. Tada se izgube svi tonovi tj. bilo koji oblik zvuka(razgovor, zvono, muzika) i jedino reset pomaže. Dosta ih je prijavilo da mreža radi daleko slabije nego na firmwareu koji sada imam i na kome nije bilo nikakvih problema. Taj zadnji firmware upravo je izašao da popravi greške prethodnog firmware-a(koji je noviji od ovog koji ja imam)gdje kod mnogih mreža apsolutno nije radila ili se gubila(i WiFi, i 3G). Što me uvijek fasciniralo kod upgrade-a firmware-a  na mobitelu jest činjenica da se nekim  ljudima pojave problemi, a nekima ne. U životu sam upucao na stotine firmware-a što na diskovima, switchewima, tape unitima, računalima ali ako se meni nakon toga pojavio problem u određenim okolnostima onda se  javljao i svima drugima i bio otklonjen jer je problem generalan. Ovdje nekima radi, a nekima ne čak i nakon factory reset-a. U takvim okolnostima mora biti velika kritična masa da bi se krenulo u brzi razvoj novog firmware-a. Ne znam zašto je to tako(valjda quality control) ali ne želim biti u grupi koja će upiknuti bug, zatim nositi mobitel na servis, pa ga nakon 45 dana dobiti kao popravljenog,  a zatim ga nakon 2 dana vratiti sa istim simptomima. Imam iskustva sa navedenim slučajem pa ne želim ukucavati firmware koji potencijalno mogu napraviti veću štetu.

Zato i pitam kolegu koji ima mobitel kupljen od istog operatera, poprilici u isto vrijeme-dakle vjerojatno ista serija i isti firmware-da li ima problema. Na kraju je moguće da  moj mobitel ima hardwerske probleme pa želim što više suziti broj potencijalnih uzroka problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 9:52 (kuglof).
13 godina
Ajde ne pametuj i nadogradi firmware ako hoćeš,a ako nećeš nemoj.Nemoj nas maltretirat a ne želiš ništa poduzeti
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Jeli netko uspio rootati ovaj mob?

Dečo mešalica je v morju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nažalost zasad se može rootati samo ako otključaš bootloader
robimarko@gmail.com
14 godina
Sony Xperia U

Što, zar je stvarno navigacija tako zeznuta? Negdje sam pročitao da puno pomogne ako se koristi A-GPS funkcija, tj. da mobitel s interneta povuče podatke o položaju satelita. Znam da internet u pokretu košta, ali može se uzeti neki mali internet paket tipa 100MB za prvu pomoć kad si u pokretu i nemaš WiFi. Možda to pomogne..

Navigacija mi je jedna od bitnijih stvari (često idem pješke i moram pronaći neku ulicu), pa me zanima je li problem u GPS-u na mobitelu ili bi možda trebalo instalirati neku drugu navigaciju za Android tipa IGO itd... umjesto koristiti Google Maps???

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 11:15 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da spomenem usput, update Google Mapsa od nekidan donio je novu opciju - offline use.

To u praksi znači da se određeni dio karte može spremiti, npr. pregledaš kartu preko wirelessa, spremiš dio koji ti treba i kasnije je otvoriš bez da troši data promet.

14 godina
Sony Xperia U
ja sam napravio update na najnoviji firmware i nemam nikakvih problema koje je kolega iznad naveo, samo moram reći da GPS na mobitelu nisam isprobavao, možda ću danas pa van javim ima li problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
ja sam napravio update na najnoviji firmware i nemam nikakvih problema koje je kolega iznad naveo, samo moram reći da GPS na mobitelu nisam isprobavao, možda ću danas pa van javim ima li problema.

Hvala kolega. Zaista bih bio zahvalan da pokušaš pa mi javiš.

13 godina
Ja sam ga probao i prvi puta mu je trebalo jedno 30 sekundi
robimarko@gmail.com
15 godina
Sony Xperia U

Ponestalo ga na T-Comovom webshopu ima par dana (Xperia U)

Vi koji ste uzeli Xperiu U povoljno preko webshopa, jesu li vam se odmah javili čim ste poslali zahtjev ili ?  Navodno u roku od 24 sata imaju fore, evo meni prošlo 28 sati i ništa...brine me što danas tog mobitela kojeg uzimam više ni nema u ponudi (Samsung Galaxy Advance)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 14:04 (ALVIN).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U
evo probao sam GPS i sve uredno radi, trebalo mu je nekih pola minute da se spoji, na najnovijem firmware-u sam.

btw. evo službene vijesti iz Sonya, kroz idućih nekoliko dana kreće ICS update za Xperiu P, a nakon toga na redu je i Xperia U.
http://blogs.sonymobile.com/products/2012/08/17/update-on-ice-cream-sandwich-android-4-0-software-upgrade-for-2012-xperia-smartphones/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Gdje ima kupiti taj mobitel,vidio sam na bonbon stranici da se mogu kupiti cak i u ducanima obuce,sto mi izgleda nerealno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 21:08 (Racek).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U
je, istina je, ja sam kupio u dućanu shoe-be-do. Pogledaj na njihovoj stranici, imaš popis dućana.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Sutra ću obići 2 shoe-be-do-a,nadam se da ce biti mobitela za prodaju :)

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

Ja sam ga naručio na bonbon web shopu u petak i još mi na narudžbi piše neisporučeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ma neobaziri se na to.Ja sam imao dvije narudžbe još 05.08 i dobio Xperie 08.08 a još uvijek piše neisporučeno
robimarko@gmail.com
14 godina
Sony Xperia U

Evo danas mi je stigao mob. Super je i jako sam zadovoljan, ali se već dva sata mučim sa spajanjem na PC preko USB-a. Instalirao sam onaj PC Companion i stalno mi piše no phone connected. Probao sam ga spojiti ugašenog i PC companion ga opet ne vidi. Windows ga prepoznaje kao removable storage, ali ne vidi kapacitet. Piše available 0bytes, used 0bytes. I ne mogu ništa. Možda je do XP-a na mom laptopu? Ali svejedno, trebalo bi raditi. Zna li netko kako spojiti ovaj mob sa PC-jem da se više ne mučim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 18:20 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj promijeniti USB connection mode u postavkama mobitela (Settings -> Xperia -> Connectivity).

Možda je problem u MTP protokolu, imaš li na tom XP instaliran SP3?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice