Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 400.208
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

Probati cu tu opciju za vikend, definitivno bolji izbor nego imati dodatnu app na uredaju. :)

10 godina
neaktivan
Na mobitelu ,Z3 od mog klinca, zvuk je jako slab (ton zvona i slušanje glazbe također). Imam osjećaj kao da je na jednoj četvrtini glasnoće , iako je pojačan do kraja.
Do danas nisam ni znao za taj problem jer mi ga klinac nije ni spominjao , a danas sam mu instalirao MM android (bio je na 5.1 lizalici do sad), nije stizala ota nadogradnja sa t-mobilea pa sam ovaj instalirao sa Flashtool-som. Inače mobitel je kupljen u t-comu pa sam njihov softver i instalirao.
Kaže mi da mu he takav tih bio i prije nadogradnje , iskreno ja baš nisam siguran u to jer je ovo stvarno tiho.
Zanima me ima li netko takav problem? Još i što bi to moglo biti te da li ima netko prijedlog kako to riješiti ?. Možda neka aplikacija ili što li već…
hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ha gle, tih priča da je tih i tiši u odnosu na konkurenciju ima još od originalne Z, i vjerojatno ima u tome nešto ali ja sudim po svom primjerku koji je doista dovoljno glasan, što ne znači da su i drugi. Koliko ja znam aplikacijom se to ne može riješit već jedino zadiranjem u sistemske datoteke je moguće naterat ga da to malo pojača.

11 godina
RobotTitan kaže...
new kaže...

Hm, meni ne prolazi Loud speaker i Ear speaker testove na Z3 Compactu. Jedino stvar koja me iritira je da Xperijin home screen nema opcije za uključivanje rotacije na MM, ostalo mi se čini da je sve kao i prije.

Vidjet ću koliko će izdržati kroz tjedan telefon.

Konačno još netko kome ne prolaze ta dva testa na MM. Vjerovatno bi se još netko našao kad bi svi isprobali dijagnostiku.

Jutros mi je stigao nekakav update softvera (OTA) od cca 15,4 MB i od onda više nema problema sa testiranjem Loud speaker i Ear speaker testova na mom Z3.

11 godina
bubimir13 kaže...

ha gle, tih priča da je tih i tiši u odnosu na konkurenciju ima još od originalne Z, i vjerojatno ima u tome nešto ali ja sudim po svom primjerku koji je doista dovoljno glasan, što ne znači da su i drugi. Koliko ja znam aplikacijom se to ne može riješit već jedino zadiranjem u sistemske datoteke je moguće naterat ga da to malo pojača.

I moj Z3 je dovoljno glasan ali je činjenica da je najtiši od svih mobitela (zvučnik slušalice prilikom razgovora) u obitelji a imamo ih 4 ukupno. 3 Samsunga i moj Z3. Tako je bilo i dok sam imao Xperia P. Prije pojave smartphonea Sony nije imao taj problem - naprotiv.

16 godina

Jel kupovao netko preko ove stranice? Cini mi se dosta povoljno, 350 dolara sa shippingom

0 0 hvala 0
11 godina
Robilad kaže...
Robilad kaže...
deepshitcro kaže...

U pravu si, imam ZTE ZXDSL 931VII.

Isti taj model imam i ja, na lollipopu i na kitkatu je radilo odlicno sve, dok je na marshmallowu promjenjen driver za wifi i velim ipv6 konekcija radi problem kod tog rutera. Možda se moze izmjeniti nesto u ruteru da se popravi to, ali nisam neki znalac kod mreza. A bome nisam ni pronasao rjesenje na netu osim te aplikacije, iako dosta ljudi ima problema upravo s tim sporim wi-fi na marshamallowu.

Neznam jel i dalje koristis onu aplikaciju, ali nasao sam bolje rješenje u postavkama rutera: Uđeš u ruter pod Application/DNS Service/DNS/ - pod IPv4 DNSServer 1 stavi 8.8.8.8 , pod IPv4 DNSServer 2 stavi 8.8.4.4 , pod IPv6 DNSServer1 upiši 2001:4868:4860::8888 , a IPv6 DNSServer2 ostavi prazno

Isprobano i sada WiFi leti kao i prije ;)

I ja imam isti ruter. Donijeli su ga tehničari T-Coma kad su mi uvodili optički kabel. Imam isti problem sa Wi-Fi-em od kako imam taj ruter i MM. Kako mogu ući u ruter da promjenim te postavke? Ruter mi je spojen sa PC-em samo kabelom za internet.

Ili mislite negdje na mobitelu..? Uglavnom, ne razumijem...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 22:21 (RobotTitan).
16 godina

Nakon prijašnjeg pljuvanja moram Z3 kameru pohvaliti nakon što si je XDA ekipa dala truda pa porta razne modifikacije, nove drivere itd..  imam dojam da su poboljšali kameru za 30%, nažalost zahtjeva rootan uređaj. Znaci sve je u softweru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

I ja imam isti ruter. Donijeli su ga tehničari T-Coma kad su mi uvodili optički kabel. Imam isti problem sa Wi-Fi-em od kako imam taj ruter i MM. Kako mogu ući u ruter da promjenim te postavke? Ruter mi je spojen sa PC-em samo kabelom za internet.

Mozes i preko moba i preko kompa namjestiti, u browser upises 192.168.1.1 otvori ti se stranica tvog rutera, pod user upises user a pod pasword upises serijski broj rutera koji pise na poledjini samog rutera. Nakon logiranja ulazis u postavke rutera gdje namjestas ono sto sam gore pisao.

9 godina
Ljudi, moze li se(i ako moze gdje) ugasiti jeb... vibracija dok su upaljeni zvukovi?! Dok se stisa do kraja vibro ne radi, a cim upalim tonove upali se. Pocinje me to pomalo zivcirat vec... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Robilad kaže...

Mozes i preko moba i preko kompa namjestiti, u browser upises 192.168.1.1 otvori ti se stranica tvog rutera, pod user upises user a pod pasword upises serijski broj rutera koji pise na poledjini samog rutera. Nakon logiranja ulazis u postavke rutera gdje namjestas ono sto sam gore pisao.

Malo se bojim mijenjati postavke rutera da se ne poremeti možda nešto drugo. Naime, preko tog rutera gledam 2 TV-a (svaki ima svoj maxtv prijemnik) , primam internet 100 Mbit/s (stvarnih 95mbit/s) i imam fiksnu tel. liniju.

15 godina

Dosadio mi vec MM i trosi mi bateriju da to nije normalno. Prije mi je mobitel izdrzao cak i do 3 cijela dana bez punjenja, sad ga skoro svaki dan moram stavit na punjač..

Idem flashat "moonwalker-amaluna" v5.1 pa javim dojmove :)

http://www.twitch.tv/hypersonicfox
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baterija je odlična na vecini ali rom alamura je prenatrpana svim mogućim modifikacijama i tu dolazi do bugova, slimm novi je po meni najbolji rom za z3 trenutno dostupan što se tiče baterije i brzine.
15 godina
bik kaže...
Baterija je odlična na vecini ali rom alamura je prenatrpana svim mogućim modifikacijama i tu dolazi do bugova, slimm novi je po meni najbolji rom za z3 trenutno dostupan što se tiče baterije i brzine.

a da li taj rom ima isti software za kameru i tweakove da bi se poboljšao render?

koje su prednosti naspram amalune? :) (osim što neće imati bugove)

16 godina
WithSkill kaže...
bik kaže...
Baterija je odlična na vecini ali rom amaluna je prenatrpana svim mogućim modifikacijama i tu dolazi do bugova, slimm novi je po meni najbolji rom za z3 trenutno dostupan što se tiče baterije i brzine.

a da li taj rom ima isti software za kameru i tweakove da bi se poboljšao render?

koje su prednosti naspram amalune? :) (osim što neće imati bugove)

Sve ti piše na njihovim stranicama:

Amaluna

http://forum.xda-developers.com/z3/development/rom-moonwalker-amaluna-v1-0-0-d6603-33-t3364612

SliMM

http://forum.xda-developers.com/z3/development/rom-slimm-t3359907

Oba roma imaju drivere sa Xperie X kamere, amaluna ima više opcija, tweakova i nacina podešavanja, po kvaliteti su negdje podjednaki. Slimm je više stock android, troši manje memorije, brži je, nema ugrađen xposed, 20 razlicitih tema i fontova koje ja ne koristim a koje mozes sve naknadno staviti na slimm ako baš želiš.

9 godina
Netko ? Ja ne mogu pronaci, a mozda ni nema toga? Na prosloj verziji androida je bilo za ugasiti...
14 godina
neaktivan

Pozdrav. 

Od nedavno imam problem sa audio levelom na svojoj z3. Zvucnici kod slušanja muzike i zvuk zvona su jako tihi čak i na maxu,također je zvuk sa slušalicama tiši nego prije. Updateao sam na 6.0 ali nisu odmah nakon update počeli problemi tako da nisam siguran jel u vezi toga. Ostale stvari rade normalno. Ima li itko sličnih problema? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hmm, nemam otključan bootloader, a ne želim ga otključati preko službenih stranica da ne izgubim garanciju. Ima li alternativa za flashanje roma?

Ovaj ukrajinski sam flashao preko flashtoola ali je bio .img file a ne zip...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najbolje ti je otkljucati. Sonyjev stav je da se garancija ne gubi otkljucavanjem bl, jedino ne pokrivaju jamstvom uređaj koji ima custom rom a isti software je uzrok kvara na uredaju. Tako da ti je svejedno imao lb ili ub kad ćeš stavit custom rom. Meni u supportu piše da garancija važi.
Nema lijepse sreće nqs androidaša kad imaš Twrp sa par klikova volume down, a xda dev zajednica je u zadnjih par mjeseci stvarno jaka za z3, nema šta nema :-)
13 godina
bik kaže...
Najbolje ti je otkljucati. Sonyjev stav je da se garancija ne gubi otkljucavanjem bl, jedino ne pokrivaju jamstvom uređaj koji ima custom rom a isti software je uzrok kvara na uredaju. Tako da ti je svejedno imao lb ili ub kad ćeš stavit custom rom. Meni u supportu piše da garancija važi.
Nema lijepse sreće nqs androidaša kad imaš Twrp sa par klikova volume down, a xda dev zajednica je u zadnjih par mjeseci stvarno jaka za z3, nema šta nema :-)

Pa za recovery ne treba otključavati BL, jedino kaj bi dobio s otključavanjem su custom kerneli (i time možda malo bolje trajanje baterije), oni custom romovi (Aosp, aokp i sl) ovak i onak rade lošije od Sonyevog stock

Na koji support misliš? Onu njihovu app?

Dal imaš problema s DRM ključevima (ima onaj drm restore zip na xda)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 19:18 (speedy56).
9 godina

Ljudi, moze li se(i ako moze gdje) ugasiti jeb... vibracija dok su upaljeni zvukovi?! Dok se stisa do kraja vibro ne radi, a cim upalim tonove upali se. Pocinje me to pomalo zivcirat vec... :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Onda se situacija porpavila za LB jer kad sam ja poceo s beta i custom romovima nije pola toga radilo na lb.

Custom kernel je strava stvar, koristim advanced stock kernel za mm, po meni najvažnije prednosti da je mob puno brži na njemu, bolje upravljanje memory-om a vjerovatno i bolja baterija. Ima i OC koga zanima.

Support app da, kaže jamstvo važi, zašto ne bi važilo?

DRM kljuceve sam pogubio jer nisam napravio backup (zato za takve postoji taj drm restore koji fleshas nakon roma i rješeno).

16 godina
@Deepshit
Pa imaš opciju "vibracija za pozive" on off? To ti se sAmo upali kad upalis tonove ako sam dobro shvatio? Meni ne.
9 godina

Ja hocu ugasit vibraciju kada mi zvukovi NISU stisani. Bespotrebno vibrira i zivcira me kada cujem zvuk. To sto si stavio mi je uvijek ugaseno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 22:14 (deepshitcro).
13 godina
bik kaže...

Onda se situacija porpavila za LB jer kad sam ja poceo s beta i custom romovima nije pola toga radilo na lb.

Custom kernel je strava stvar, koristim advanced stock kernel za mm, po meni najvažnije prednosti da je mob puno brži na njemu, bolje upravljanje memory-om a vjerovatno i bolja baterija. Ima i OC koga zanima.

Support app da, kaže jamstvo važi, zašto ne bi važilo?

DRM kljuceve sam pogubio jer nisam napravio backup (zato za takve postoji taj drm restore koji fleshas nakon roma i rješeno).

A onaj šum kamere (kamera je nešto lošija bez DRM ključeva), jesi možda primijetio nešto?

16 godina

Bez drm gubiš neke funkcije ali ih lako vratiš

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/xperia-z1-z2-z3-series-devices-drm-t2930672

Jel koristiš ti koji custom rom ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 11:07 (bik).
16 godina
deepshitcro kaže...

Ja hocu ugasit vibraciju kada mi zvukovi NISU stisani. Bespotrebno vibrira i zivcira me kada cujem zvuk. To sto si stavio mi je uvijek ugaseno.

Kad ugasim ne vibrira kad upalim vibrira, tebi nešto poblesavilo..

12 godina
On zeli ugasiti vibraciju kada je zvuk ukljucen kod obavijesti, a ne samo poziva koliko sam ja shvatio. Nisam za to nasao opciju nigdje, ali meni vibracija ne smeta :p
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

1 0 hvala 0
13 godina
bik kaže...

Bez drm gubiš neke funkcije ali ih lako vratiš

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/xperia-z1-z2-z3-series-devices-drm-t2930672

Jel koristiš ti koji custom rom ili?

Znam za taj drm restore, rekao sam u jendom svojme prošlom postu, s tim je kamera onda normalna?

Ja sam na stocku kojeg onda modam i flasham s čim hoću, ne vidim smisao u onim stock based custom romovima, već sam govorio ranije u temi

Sad si mi bacio bubicu s BL-om, razmišljam da otključam, ali ću vjeorjanto pričekati novi upgrade pa onda sve u jednoj turi riješiti, ali kakve sam sreće, upgrade će izaći taman kad više neću biti doma i kad ću imati samo mobilni internet 

16 godina
Da kamera je normalna. Stock based custom romovi jedino i valjaju, na cm,asop i sl pola toga ne radi kak spada.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice