Kakva je situacija s trzanjem nakon nekog vremena?
Sony Xperia Z2 - rasprava
- poruka: 376
- |
- čitano: 107.356
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Kakva je situacija s trzanjem nakon nekog vremena?
Wat? To ne postoji na Sonyevim uređajima. Z mi je bila na istom ROMu 1 godinu i još uvijek je radila ko iz dućana.
Eto da i ja napišem svoj kometar nakon 20 dana korištenja.
Uglavnom uređaj je za svaku pohvalu zasad, a pogotovo baterija. Ja još ne mogu vjerovati da može izdržati do 5 dana bez punjenja (poslovni korisnik), sa razgovorima, non-stop wifi uključen, Whatsapp, sinkronizacija 2 mail profila, One drive itd.
Javim se za pet dana i stavim "skrinšot", tko ne vjeruje
Kvalitete izrade je vrhunska, stvarno se ima dojam premium uređaja (moj je bijele boje).
Kupljen u Vipu kod raskida-ponovnog sklapanja ugovora.
Gledam Z2 i ja - 550€ u odnosu na S5 i M8 500€. Dosta se mislim... s obzirom da Z2 donosi Qi punjenje, no brine me osjetljivost stakla na padove, težina uređaja i osjećaj kod držanja koji baš i nije nešto. M8 privlači zbog softvera i kvalitete izrade, S5 jer je zaokružen i ima odličan ekran.
Gledam Z2 i ja - 550€ u odnosu na S5 i M8 500€. Dosta se mislim... s obzirom da Z2 donosi Qi punjenje, no brine me osjetljivost stakla na padove, težina uređaja i osjećaj kod držanja koji baš i nije nešto. M8 privlači zbog softvera i kvalitete izrade, S5 jer je zaokružen i ima odličan ekran.
Da M8 ima bolju kameru, ne bi ni pljunuo za Z2 i S5.
Meni je kamera od 0-10 važna 0 na mobitelu, s obzirom da ima SLR sa sobom.
A dslr nemam tako da mobitelom sve slikam :)
Uglavnom uređaj je za svaku pohvalu zasad, a pogotovo baterija. Ja još ne mogu vjerovati da može izdržati do 5 dana bez punjenja (poslovni korisnik), sa razgovorima, non-stop wifi uključen, Whatsapp, sinkronizacija 2 mail profila, One drive itd.
Kvalitete izrade je vrhunska, stvarno se ima dojam premium uređaja (moj je bijele boje).
To da ti baterija traje 5 dana prodavaj nekom drugom ili si ne poslovan korisnik pa ga drzis na mirovanju cijelo vrijeme...
Ako iskljucis sve sto si nabrojao i ostavis za pozive samo moze dogurati i do dva tjedna ziher....
Ja neznam na kakvim si ti drogama al ocito neke dobre... covjek je nabrojao toga masu i kaze 5 dana. Imas na predhodnoj stranici test baterije pa procitaj. Ti vjerojatno da ti kaze da se bacis s krckog mosta bi ga poslusao i bacio se. Baterija na uredjaju od 5 dana koristenja i to poslovnog zadnji put je bila na 3310 nokiji tako da... tko je spominjao nocenje 1% i wifi. Kakva su ti to mjerila i usporedbe. Zna se sto se gleda za potrosnju baterije .
A nemoj se cudit ako zaradis prijavu za vrijedjanje
Samo da razjasnim. Dakle onako kako sam napisao, uređaj se koristi za razgovor, mail i eventualno koji privatni sms.
Nikakve igrice, surfanje ili "fejsanje" ili što drugo.
Ako što fotkam preko Wifi se uploada na OneDrive.
Neznam zašto mislite da je nevjerojatno da nebi zdržao do 5 dana.
Evo slika od danas ujutro kad je skinut sa punjenja prije posla, pa do povratka doma. Sad popodne pa do jutra zbog ne korištenja neznam da li će pasti za 2 max 3%.
Pa tko vjeruje, vjeruje, a tko ne želi ni nemora!
Citat sa GSM Arene:
Coupled with an impressive stand by time the Sony Xperia Z2 was able to achieve an 89 hour endurance rating. It represents the interval between charges if you do 1 hour of each activity (video, calling and browsing) per day.
Pa imaš tu mali "punjenac" od nekih 10-20% koliko vidim, no nikome ništa.
Daj poslikaj SOT, meni je to puno bitnije.
Na tebe ;)
Screen on time, stisni na Screen (http://www.bug.hr/_cache/453fa2395cef8d64c29fff4346b568b1.jpg?rand=354227537) i okači Screenshot.
Na tebe ;)
Screen on time, stisni na Screen (http://www.bug.hr/_cache/453fa2395cef8d64c29fff4346b568b1.jpg?rand=354227537) i okači Screenshot.
sorry ova fotka je stara par dana, i prijatelj me je pitao da mu dam fotku screen-a ali sam mu rekao da to nisam slikao. koliko se sjecam mislim da je bio 5h screen ?
znam nije puno, ali ja svasta radim na mobu, slusam glazbu, fejs, messenger, whatsapp, wi fi mi je slabo ukljucen jer imam 5gb brzog neta a i flet na mobu tako da mi wi fi nije ni potreban.
nemam ukljuceno nista da mi sacuva bateriju, jedino mi eto brightness ili kako se vec kaze ispod pola. i dosta zovem.
PS. iiii slikam ko lud :D haha
SVaki review je Z2 smjestio na vrh po trajanju baterije, u odnosu na M8, S5 i G3, dakle sumnjam da je tu moguće nešto drugačije.
meni 3% trosi. ponavljan ne znam mozda je tako kod z1 ali ja nikakvih slicnig problema nisam imao, nemam razloga lagati ili slicno, a i cuo sam da je netko rekao kao nemoj updejtat na kitkat imaces jos vise bugova ovo ono kakve su to gluposti ? meni mob savrseno radi cim sam ga kupio odma sam update uradio.
i sad evo jedva cekam 4.4.4 :)
baterija je odlična. cijeli dan surfam, emailovi, G+, instergram, nekoliko poziva, vijest, poruke, smart narukvica, lifelog, wifi i bluetooth non-stop uključeno, i jedva 50% potrošene baterije. sa SGS3 nema šanse da baterija izdrži toliko, nakon 10h isprazni bateriju. kao da Z2 ima akumulator, a ne bateriju za raziku od SGS3.
meni 3% trosi. ponavljan ne znam mozda je tako kod z1 ali ja nikakvih slicnig problema nisam imao, nemam razloga lagati ili slicno, a i cuo sam da je netko rekao kao nemoj updejtat na kitkat imaces jos vise bugova ovo ono kakve su to gluposti ? meni mob savrseno radi cim sam ga kupio odma sam update uradio.
To je Google nešto zahebo sa tim play storeom, a što se tiče laggova, mislim da na Z1 nema, ali Z na 4.4.2 lagga (ako je OTA update, ali svi koji su apdejtali preko PC Companiona (OTA 300mb, PC Comp 900mb) kažu da Kit Kat savršeno radi, ali ja neželim stavljati Kit Kat (radio on savršeno ili ne) zato jer ima neki stvari koje mi jako jako smetaju, kao Notif. bar gdje se postavke zasebno i iako je 99% ljudi sitnica, meni jako smeta.
To je Google nešto zahebo sa tim play storeom, a što se tiče laggova, mislim da na Z1 nema, ali Z na 4.4.2 lagga (ako je OTA update, ali svi koji su apdejtali preko PC Companiona (OTA 300mb, PC Comp 900mb) kažu da Kit Kat savršeno radi, ali ja neželim stavljati Kit Kat (radio on savršeno ili ne) zato jer ima neki stvari koje mi jako jako smetaju, kao Notif. bar gdje se postavke zasebno i iako je 99% ljudi sitnica, meni jako smeta.
onda cekaj onaj android L :P cek koji je onda taj android L ? ja tu nis ne kuzim lol :D
Android L a.k.a Android Lime a.k.a Android 5.0 je zapravo redizajn KitKata, dok je KitKat napravljen zbog poboljšanja performansi, ali što ti to znaći (ako nemaš Nexus uređaj) kad svi (Sony, HTC, LG, Samsung i manje poznati) stavljaju svoj "skin" (temu) pa zapravo neće biti velike promjenje (kod nekih, kao kod Samsunga), ali Sony jako slabo prerađuje (što mi se jako jako, ali ne dovoljno, pa imam Nova Launcher :P) i (pretpostavljam) na Sonyevim uređajima (i Nexus) će se taj prelazak najviše osjetiti.
Android L a.k.a Android Lime a.k.a Android 5.0 je zapravo redizajn KitKata, dok je KitKat napravljen zbog poboljšanja performansi, ali što ti to znaći (ako nemaš Nexus uređaj) kad svi (Sony, HTC, LG, Samsung i manje poznati) stavljaju svoj "skin" (temu) pa zapravo neće biti velike promjenje (kod nekih, kao kod Samsunga), ali Sony jako slabo prerađuje (što mi se jako jako, ali ne dovoljno, pa imam Nova Launcher :P) i (pretpostavljam) na Sonyevim uređajima (i Nexus) će se taj prelazak najviše osjetiti.
Mislim da si pobrkao malo. Ja bi prije rekao da je KK bio redizajn JB-a (novi launcher, stari UI) i eksperimantalni ART (priprema za L).
L je pak novo doba, ART je zadani kompajler (Dalvik je mrtav i zato su i izbacili ovaj developer preview), napravili su novi UI, launcher je malo dorađen i lockscreen. Također, štedljiviji je (na XDA Nexus 5 bez problema ima 6h SOT s tim L develop. prev., zamisli kolko to još ide gore s custom kernelom) i brži.
Koliko ja znam, glavna zadaća KitKata je bila optimizacija.
A MKBHD, kaže je glavna zadaća L redizajn.
Koliko ja znam, glavna zadaća KitKata je bila optimizacija.
A MKBHD, kaže je glavna zadaća L redizajn.
Posve suprotno, to je samo na površini. "L" uvodi 64-bitnu podršku, uvodi AEP (!), službeno prelazi na ART, vizualno i tehnički bitno drugačiji sustav animiranja, hrpu novih API-ja, redizajn postojećih i drastične optimizacije potrošnje i performansi na svim poljima. Već u dev verziji razlike su ogromne.
Kroz 2-3 dana ocekujem skren šut potrosnje baterije i obavezno klikni na zaslon da se vidi koliko je sati aktivan. Ako 5 dana gura baterija i izmedju 10-15h ekran u pogonu odmah mjenjam s5 za z2. Lp
Kroz 2-3 dana ocekujem skren šut potrosnje baterije i obavezno klikni na zaslon da se vidi koliko je sati aktivan. Ako 5 dana gura baterija i izmedju 10-15h ekran u pogonu odmah mjenjam s5 za z2. Lp
Ma da, sigurno.
Ako gura 5 dana, onda je SOT negdje 5 sati, sumnjam da je išta više.