Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 339.989
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Napokon posjedujem Xperiu P
Stara engleska poslovica kaže: beauty is in the eye of beholder,tj. ljepota je u oku onoga tko gleda.

A ako baš želiš zaštiti tu ljepotu onda ćeš je morati stavit u neko zaštitno kućište (zamjena ekrana je uvijek bila skupa).

Unlock bootloadera je za sada omogućen samo onima koji nemaju tvornički zaključan bootloader, a custom ROM-ova za sada imaju dva ako se ne varam.

BTW Unlockom gubiš garanciju, a rootanje je moguće i bez unlocka (samo preko Gingerbread-a.
16 godina
Xperia P

Xperia P, 2 dana stara.

Skinuo karte za offline visepilota (4,95 Eur lifetime) da isprobam prije nego kupim cijelu navigaciju visepilot (29,95 lifetime) ali:

Visepilot mi se nece povezati sa AGPSom.

I kada pokrenem Visepilot u autu (mob ukljucen u punjac), u viseu zadano stalno osvjetljenje ekrana-mob ode na black screen (stdby) i moram pritiskati tipku desno...

Molim Vas za pomoc, unaprijed hvala.

PS:ukoliko je tema Off topic, brisem post

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

Jel mi može iko reć dojmove o Xperiji P jer je mislim uzest.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Xperia P
Na internetu imaš popriličan broj review-a tako da možeš steći dojam o aparatu, a korisnici će ti uglavnom dati pristrano mišljenje (što je sasvim prirodno).

Ako te zanima nešto konkretno, slobodno pitaj.
12 godina
neaktivan
Xperia P

pregleda san te rewieveve al me zanima jeli ekran dovoljno velik za surfanje internetom i za igre 

0 0 hvala 0
16 godina

Pa čuj, sve zavisi kakave su ti preferencije. najlakše ti je poći do nekog telekom centra i pogledat mobitel uživo (ne mora nužno biti taj, dovoljno je da je neki koji ima 4" ekran i istu rezoluciju kao Xperia P.

Konkretno, ako misliš da ćeš moći surfati klasičnim stanicama bez zoom-a, to zaboravi (za ti treba tablet). Po mom mišljenju ekran je po veličini na granici ugodnog korištenja jednom rukom.

Inače baš i nemam sitnu ruku, a do sada sam korisio iPhone 3GS (ekran 3.5 ") rzlike u veličini nisu tako drastične (par milimetara širi ekran i viši za nekih centimetar i po). Upravo sam imao prilike nakratko isprobati   Samsung Galaxy III (ekran 4.8 "), i iako ga nije problem držati u ruci, uključiti pretraživanje na Google Play-u (nalazi se u gornjem desnom kutu ekran) jednom rukom dešnjacima je gotovo nemoguće, a čak ni tipkanje jednom rukom (palcem) po tipkovnici nije baš najugodnije iskustvo.

12 godina
neaktivan
Xperia P

Kod nas VIP je pustio novu promotivnu i ekstremno povoljnu tarifu koga traje do kraja na septembar. Sada zelim da obnovim dogovor ali izbor na telefona mi je ogranicen na trenutnu ponudu (Xperia P, Xperia S i Xperia Tipo), dok nove modele (V, T, J) nema da budu na ponudu do kraja na oktobar.

U jedna vakva situacija opet razmiljam za Xperia P ali opet sam u nedoumicu u vezu sa baterijom.

Kakva je situacija sa baterijom nakon ICS upgrade? Jel neko moze da tacne brojke za povecanju trajanje? Jel mozda znate neki site koji ima uradeno neki test na bateriju sa GB vs. ICS? 

Sa druge strane Xperia S je samo 50eur skuplja od Xperia P, a nudi i bolja rezolucija na ekranu, vise memorija, brzi procesor, bolja kamera. Jedino mi se ne dopada sto me malo veci i tezi nego Xperia P i sto od mog druga koji radi u VIP cuo sam da od 20tak prodadenih telefona neki 15 su ispratili na servis.

Jel moze malo pomoc...

0 0 hvala 0
12 godina
Xperia P
Ak mozes uzmi xperiu s... Losija joj je kvaliteta izrade,ali ima duplo memorije bolju kameru al ne puno,bolji ekran i dosta jaci hardver te bateriju.
Xperia p je super mob ali baterija joj nikak nije jaca strana... Xperia u ima jacu bateriju! Ugl. Ak kozes radje uzmi xperiu s al ni p nije los izbor nikako
prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo da ja napisem koju pametnu,mobitel je zbilja super,sve 5 ali baterija je pljuga totalna...malo vise se zaigras i isprazni s taj čas....al opet i brzo se napuni,al ipak sve drugo je odlicno,fino sjedi u ruci,mislim da je tih 4inča baš pogođeno kak spada,ko zna ak buju jaču bateriju napravili...kaj ga imam 3dana prezadovoljan sam..{#}

16 godina
Ako se "malo zaigraš" na bilo kojem smartfonu ove klase bateriju ćeš istrošiti za 4-5 sati, mobilni procesori i grafički kooprocesori troše previše energije na maksimalnoj brzini.
12 godina
neaktivan

da to je istina baterija ishlapi taj čas... nego zna mozda neko zakaj mi neda sliku uploadati sliku na fejs preko one aplikacije bas?nema sanse nejde i nejde,kaj nekaj mora biti upaljeno ili kaj?

12 godina
neaktivan
Xperia P
Ja koristim dvije besplatne aplikacije za bateriju...Easy Task Killer i Easy Batery Saver, produže trajanje za duplo, vrijedi probati!

Jel netko uspio update na ICS, a da je mob iz T-mobilea?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Zato jer romovi trenutno nisu potrebni. Ovaj stock je fluidan i stabilan. A vjerojatno ce i doc službeni jelly bean pa se nitko ne želi mučit s portanjem. Jedino ako ga želiš rootat zbog nekih app koje trebaju root npr. Titanium Backup itd.

Jeste čuli za ove hakerske app:

WifiKill-možeš onemogučit internet bilo kojem uređaju koji je spojen na isti ruter kao i ti.

Droid sheep-možeš upadat ljudima(koji su spojeni na isti ruter) u face,gmail itd.

imam droid sheep, tj. slično tome, u kafiću upadaš svakome u face, al nije zabavno :)

i mobitel naravno mora bit rootan :)

14 godina
Xperia P

hahah otkljuco sam si ruter pa se iz kafica preko puta svi spajaju na mene...joj svasta te danasnje cure(drolje) rade...droid sheep <3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
danijel3009 kaže...
Ja koristim dvije besplatne aplikacije za bateriju...Easy Task Killer i Easy Batery Saver, produže trajanje za duplo, vrijedi probati!

Jel netko uspio update na ICS, a da je mob iz T-mobilea?

Evo ja sam uspio (ali ne službenim putem, nego 'ručno' pop uputama sa xda-developers foruma). :-)

Na ICS-u ti ne trebaju task killeri, battery saver-i i ostale gluposti, jer imaš Extended Battery Saver mode.

14 godina
Xperia P

Imam ovaj mobitel i mogu reći da sam veoma zadovoljan pa čak i što se tiče baterije.

Baterija mi izdrži i do 3 dana ukoliko ga normalno koristim.

Ukoliko radim nešto zahtjevnije baterija bez problema izdrži 1 dan.

Ne znam jel imam sreće što sam dobio možda bolji primjerak no ja sam zadovoljan.

Usput da pitam, jel se može mob rootat ako nemam otključan bootloader?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može, ali za sada jedino preko GB-a (dakle ako si na ICS-u moraš napraviti downgrade na GB, naravno ručno, pa rootati i onda podići na ICS). Imaš upute na xda-developer forumu.

BTW S obizrom da ti je bootloader zaključan nećeš moći flashati custom kernele, ali ćeš imati root ovlasti za programe.

14 godina
maxym kaže...

Može, ali za sada jedino preko GB-a (dakle ako si na ICS-u moraš napraviti downgrade na GB, naravno ručno, pa rootati i onda podići na ICS). Imaš upute na xda-developer forumu.

BTW S obizrom da ti je bootloader zaključan nećeš moći flashati custom kernele, ali ćeš imati root ovlasti za programe.

Nemam ICS, još uvijek sam na GB.

Ako može direktan link do teme jer sam tražio al nisam se mogo snaći.

I jel bi me mogli zezat ovi u T-mobile-u za garanciju ako sam napravio root?

Pozz

16 godina

Evo ti je link:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=29752123&postcount=530

Upute su za Xperiu S, ali isto radi i na Xperii P

Ne znam da li tamo imš linkove za download Fastboot-a, ali i to možeš pronaći ako malo pretražiš njihov forum. Uglavnom trebati će ti ICS firmware, pa preporučam ovo:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1838457

Ovaj firmware sam ja stavio, i za sada nema nekih većih problema (osim par standardnih bugova), a usput možeš deinstalirati   TCom bloatware.

Ovi u TMobile-u mogu uvijek zezati ako je bilo što mijenjano.

14 godina
Xperia P

Hvala ti, još me zanima jel postoji mogućnost da zadržim trenutni FW prilikom rootanja tj da ne moram flashat ICS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kaj još kome aplikacija za fejs ne radi ili samo meni?

16 godina
Trawis kaže...

Hvala ti, još me zanima jel postoji mogućnost da zadržim trenutni FW prilikom rootanja tj da ne moram flashat ICS?

Sam upgrade sa GB na ICS podrazumijeva i promjenu firmware-a, tako da ćeš sa upgrade-om na ICS dobiti novi firmware bez obzira root-ao mobitel ili ne. Jedina mogućnost da zadržiš taj firmware je da samo root-aš uređaj (prema onom postupku) i da nakon toga ne upgrade-aš uređaj na ICS što po meni nema logike, jer je sa ICS-om Xperia sasvim novi uređaj, browser je puno brži, riješeni su neki bugovi u browseru (doduše dobiješ i neke nove bugove, ali sa tim se u principu da živjeti) i baterija ti solidno traje bez potrebe za raznim programima za memory management.

14 godina
Xperia P

Problem prilikom roota.

Sve sam napravio kako je tamo pisalo jedino što sam izostavio ono flashanje.

Problem Problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P
Neka javi netko kada dođe ICS za T-mobile, jer ne želim izgubiti garanciju, svi govore da imaju neke greške, pa za svaki slučaj...

0 0 hvala 0
16 godina
Probaj postupak još jednom (ili par puta), navodno ne uspije uvijek iz prve.
14 godina
maxym kaže...
Probaj postupak još jednom (ili par puta), navodno ne uspije uvijek iz prve.

Probao sam 4 puta, očito nemam sreće {#}

12 godina
Xperia P

Evo nakon tjedan dana još uvijek sam presretan jer mobitel je vrh i ne znam zašto je baterija svima tako loša, a meni izdrži dan-dva bez problema, a igram igrice, surfam, muzika 2-3 ure na dan ...

Zanima me jel se moze rootat na ICS-u? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Može ali samo ako ti je otključan bootloader, inače moraš ići preko GB-a.
12 godina

Ne namjeravam otključavati bootloader i ne da mi se ponovno flashati GB ... Onda ću čekati lakše metode.

14 godina
Iggx kaže...

Upravo mi se na companionu pojavio ics za t-mobile mrežu pa provjerite :)

Meni ništa :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice