Pozdrav ljudi zanima me misljenje nekog strucnijeg od mene, jeli dovoljno 512 rama na Androidu Jelly Bean ? Ovaj planiram piknut http://www.prestigio.com/products/Smartphones/MultiPhone/MultiPhone_5000_DUO ( Koristio bi ga za Internet, MP3 i tu i tamo koja igrica ). Ispricavam se ako vec ima ovakva tema jer ja je nisam nasao.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Niko ?
Idealno bi bilo 2gb rama.
Sad 512mb može proći s tim da ne planiraš imati 32gb aplikacija i igara.Trebao bi imati od tih 512 uvijek oko 150 mb free.
Hvala na odgovoru, ma uzasno mi se svidja ovaj mobitel samo me muci tih 512 rama, to bi mi bio 1. Android tako da se ne razumijem previse u to. Neznam morat cu jos dobro razmislit
Hvala na odgovoru, ma uzasno mi se svidja ovaj mobitel samo me muci tih 512 rama, to bi mi bio 1. Android tako da se ne razumijem previse u to. Neznam morat cu jos dobro razmislit
Dovoljno je,za ono što ti planiraš,i više nego dovoljno. Također imam 512 MB RAM-a i sasvim je dovoljno za poigrat koju igricu,surfat,slušat mjuzu i to :) tako da da,možeš ga uzeti i bit će ti dovoljno
Dovoljno je,za ono što ti planiraš,i više nego dovoljno. Također imam 512 MB RAM-a i sasvim je dovoljno za poigrat koju igricu,surfat,slušat mjuzu i to :) tako da da,možeš ga uzeti i bit će ti dovoljno
daj Boze da si u pravu :D :D
po mom iskustvu sve isznadICS treba gigu rama. na jb sad rijetko kad imam vise od300-400MB slobodno u idleu od gige rama pa ti vidi. jedna pokrenuta aplikacija +Browser i potrosio si ram... osim nekih custom romova tesko da ces se s 512 usrecit
Puknut ce mi glava od premisljanja, neki mi kazu da je dovoljno, a neki da nije.
Pogledaj šta ja imam na kompu. Diže 7-icu bez ikakvih problema.
512MB rama ti je sasvim dovoljno za mobitel, ja imam tablet od jedne gige rama i ozbiljno nikad mi ne uzmanjka (uvijek imam preko 400mb free iako mi očita da imam sve ukupno 768mb rama).
Nadam se da si u pravu =)
Android koristi onoliko rama koliko mu je na raspolaganju ali ipak mislim da je 512mb za JB premalo...
Glasajte ljudi
9 | 512 RAM - Dovoljno |
---|---|
11 | 512 RAM - Nedovoljno |
Jebo ga ti pa dovoljno je! Ako samsung galaxy mini 2 ima 512 MB RAM-a,800mhz procesor, a samsung najavio update na jelly bean (ili je već došo,ta vijest je stara par mjeseci) onda nevidim zašto na ovom tvom nebi bilo dovoljno.
Pozdrav!
Molim pomoć što prije.
Naime na mom Androidu mi se pojavljuje u OS Monitor appu da imam problem.
Umjesto 1GB pod RAM TOTAL mi piše 660MB. Imam verziju ICS 4.0.3
Zanima me jel to normalno, meni se čini da nije?
Model je Huawei Ascend P1 (VIPnet Hrvatska)
Hvala puno na odgovorima
dosta ti je posto je to vanilla adnroid, nema nikakvih pi***rija , kupi i uzivaj...
Osobno, mislim da je premalo. Zena mi ima Prestigio 4500 DUO s 1GB RAM-a i zna se desiti da joj javi kako joj je memorija puna iako nema nesto puno aplikacija.
Ono, klasika ... HD Widgets, Fejs, Viber, Angry Birds i jos nesto sitno. U startu nakon prvog boota nije imala 1GB nego malo vise od pola, jer vec predisntalirane aplikacije pojedu nesto RAM-a.
512MB ce biti dovoljno ukoliko neces instalirati puno aplikacija i morat ces vecinu aplikacija koje instaliras prebaciti na SD karticu (ukoliko to omogucavaju).
Bolje si kupi za 200 kn skuplji Prestigio 4500 DUO s 1GB nego Prestigio 5000 DUO s 512MB. Razlika od 0,5" u ekranu je zanemariva, a uz to na PAP 4500 DUO dobijes Gorilla glass IPS ekran otporan na grebanje, a i nesto je vece rezolucije od 5" modela.
Osobno, mislim da je premalo. Zena mi ima Prestigio 4500 DUO s 1GB RAM-a i zna se desiti da joj javi kako joj je memorija puna iako nema nesto puno aplikacija.
Ono, klasika ... HD Widgets, Fejs, Viber, Angry Birds i jos nesto sitno. U startu nakon prvog boota nije imala 1GB nego malo vise od pola, jer vec predisntalirane aplikacije pojedu nesto RAM-a.
512MB ce biti dovoljno ukoliko neces instalirati puno aplikacija i morat ces vecinu aplikacija koje instaliras prebaciti na SD karticu (ukoliko to omogucavaju).
Bolje si kupi za 200 kn skuplji Prestigio 4500 DUO s 1GB nego Prestigio 5000 DUO s 512MB. Razlika od 0,5" u ekranu je zanemariva, a uz to na PAP 4500 DUO dobijes Gorilla glass IPS ekran otporan na grebanje, a i nesto je vece rezolucije od 5" modela.
to je interna memorija ne RAM
A i ta interna se da rješiti tako da memorijsku karticu postaviš kao da je dio interne koja služi za aplikacije recimo.
BTW, čovjek je postavio pitanje za taj mobitel prije više od 2 mjeseca?