Nokia 5800 problem

poruka: 151
|
čitano: 64.650
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nokia 5800 problem
Mitsuoka kaže...

nista evo uspija san fala bogu

Cudno meni se hoce instalirat. Jesi downlodao najnoviji sa nokine stranice baš za win 7 x86 ili x64 ili si onaj sa mini cd-a koji je došao uz mob?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Mitsuoka kaže...

Cudno meni se hoce instalirat. Jesi downlodao najnoviji sa nokine stranice baš za win 7 x86 ili x64 (to je PC suite) ili si onaj sa mini cd-a koji je došao uz mob?

ali ovo je NSU, stavia san u xp compability mode i proradija je

17 godina
Mitsuoka kaže...
Hyperion kaže...
Mitsuoka kaže...

Cudno meni se hoce instalirat. Jesi downlodao najnoviji sa nokine stranice baš za win 7 x86 ili x64 (to je PC suite) ili si onaj sa mini cd-a koji je došao uz mob?

Nije to pc suite već baš NSU sam skinuo i nisam trebao nikakav compatibility radit.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Mitsuoka kaže...
Hyperion kaže...
Mitsuoka kaže...

Nije to pc suite već baš NSU sam skinuo i nisam trebao nikakav compatibility radit.

ako moze link, ja ga nigdje nisam nasao

17 godina
Mitsuoka kaže...

ako moze link, ja ga nigdje nisam nasao

http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaSoftwareUpdaterSetup_en.exe

Samo klik na link, skinut će ti nešto sitno, onda to pokreneš i to će ti tek downloadat NSU nešto slično kao za windows live messenger kada moraš skidat...

16 godina
neaktivan
Nokia 5800 problem

imam problem sa 5800,kad primim poziv ponekad mi zvucnik ne radi i moram prekinuti poziv.kada taj isti poziv primim odmah potom opet onda cujem drugu stranu normalno mada mi se nekada dogodi da tek po 3 pokusaju cujem sugovornika ali se to nikad ne događa kada ja upučujem poziv.

Molim ako netko nesto zna jer primam i do 30 poziva dnevno a mobitel je star tek par dana

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Džimba kaže...

imam problem sa 5800,kad primim poziv ponekad mi zvucnik ne radi i moram prekinuti poziv.kada taj isti poziv primim odmah potom opet onda cujem drugu stranu normalno mada mi se nekada dogodi da tek po 3 pokusaju cujem sugovornika ali se to nikad ne događa kada ja upučujem poziv.

Molim ako netko nesto zna jer primam i do 30 poziva dnevno a mobitel je star tek par dana

Kad je proizveden tvoj mobitel? Raniji mobiteli su imali problema s otkazivanjem zvucnika (navodno 30% mobitela) "u slusalici", nakon cega je Nokia promijenila proizvodjaca zvucnika. Mobitel ces najvjerojatnije morati nositi na servis, da ti promijene zvucnik.

16 godina
neaktivan
Nokia 5800 problem

kupljen je kod Švercera prije 3 dana,neznam kada je napravljen ali mob jest novi.Zanima me jos dali kopija podržava garmina? hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Džimba kaže...

kupljen je kod Švercera prije 3 dana,neznam kada je napravljen ali mob jest novi.Zanima me jos dali kopija podržava garmina? hvala

otipkaj *#92702683# i vidi datume. Možda piše i pod *#0000#

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
Džimba kaže...

kupljen je kod Švercera prije 3 dana,neznam kada je napravljen

Nisi valjda vec bacio kutiju? Pise ti na kutiji kaj je mobitel proizveden. Koju verziju softvera imas? Ako imas zadnju (v31), onda vrati mobitel.

Džimba kaže...

Zanima me jos dali kopija podržava garmina? hvala

Kakva kopija? Mislis ono nesto 5800 mini dual sim sto se reklamira po oglasnicima? Mislim da stvar nema GPS pa ne znam sto ce ti Garmin.

16 godina
neaktivan
Džimba kaže...

uvalili su ti stari model koji je imao problema s zvučnikom

odi na servis i kupi novi zvučnik kad nisi kupio mob legalno

Neznam di se ide za to .
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...
Džimba kaže...

covjece,taj problem je bio prije godinu dana,ne mogu da vjerujem da su ti to podvalili....ali nije to nista strasno,na youtube-u ima video kako to otkloniti i tako je uradila i vecina ludi na ovome forumu:)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

otipkaj *#92702683# i vidi datume. Možda piše i pod *#0000#

pišu datumi samo za softvere 16,09,2009

mbaksa kaže...

Nisi valjda vec bacio kutiju? Pise ti na kutiji kaj je mobitel proizveden. Koju verziju softvera imas? Ako imas zadnju (v31), onda vrati mobitel.

Kakva kopija? Mislis ono nesto 5800 mini dual sim sto se reklamira po oglasnicima? Mislim da stvar nema GPS pa ne znam sto ce ti Garmin.

nisam ali ne vidim gdje pise god. verzija jest v31 ali ima i prilagođenu inačicu.Nerazumijem zasto da vratim mob?

koliko znam da postoje kopije koje ne podržavaju garmin ali ja sam tražio i dobio telefon sa garminom također aparat ima GPS antenu

RPG vs TENK kaže...

nevjerujem da je stari,verzije softvera su od ovog ljeta,osim toga švercer kaže da je problem do zagušenosti mreža ovih dana a ako i ne onda ce mi on servisirati mob na njegov trosak

kod njega kupujem mobitele posljednih 5god i sigurniji sam u njega nego bilo koje trgovine mada i on ima trgovinu

stevan94 kaže...
RPG vs TENK kaže...

covjece,taj problem je bio prije godinu dana,ne mogu da vjerujem da su ti to podvalili....ali nije to nista strasno,na youtube-u ima video kako to otkloniti i tako je uradila i vecina ludi na ovome forumu:)

mislim da nije do tog problema,mob je bio skroz nov kada sam ga ja dobio.Neznam koliko mi se sviđa da sam rastavljam novi mob kao na youtube-u

17 godina
neaktivan
Nokia 5800 problem

Hakiranje mobitela nije nikakva rizična operacija i poništit se može

resetom ili firmware updateom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Džimba kaže...
mbaksa kaže...

nisam ali ne vidim gdje pise god. verzija jest v31 ali ima i prilagođenu inačicu.Nerazumijem zasto da vratim mob?

koliko znam da postoje kopije koje ne podržavaju garmin ali ja sam tražio i dobio telefon sa garminom također aparat ima GPS antenu

Ako ti mobitel radi te problem, vrati ga sverceru - trazi drugi ili nek ti ga popravi.

Meni na kutiji od mobitela, na jednoj od etiketa gdje je i IMEI napisan pise "Oct 2009" - pa eto, tako znam kad je proizveden moj mobitel. Na kutiji ti ujedno pise gdje je mobitel napravljen. Ako je napravljen u Kini ili Tajvanu - nije dobro. Smijeh

Nije mi vise nista jasno - imas dva mobitela, jedan Nokia 5800, drugi kineska ili kakva vec kopija? Ili imas samo jedan mobitel, ali nisi siguran je li to Nokia ili kopija? Ili sto? Ne kuzim - pitao si da li kopija podrzava Garmina, a sad prvo kazes da postoje kopije koje ne podrzavaju garmin, no ti si trazio i dobio telefon s garminom, sto implicira da si kupio kopiju koja podrzava Garmin i ima GPS prijamnik. Ili u osnovi kazes da tvoj mobitel podrzava Garmin pa da zbog toga nije rijec o kopiji? Daj k vragu napisi jedan suvisli post - sto tocno si kupio, o kakvim kopijama pricas?

Jesi li ili nisi kupio ovaj mobitel? Na linku imas detaljne slike, vidis kako izgleda sucelje i kako se mobitel ponasa u radu.

16 godina
neaktivan
Nokia 5800 problem

Kupio sam jedan mob i to je original,mada na njemu pise made in china.dobio sam ga sa garminom

osim toga problem je rijesen jer otkazivanje zvucnika nije do mobitela več zbog mreže,provjerio sam kod mušterija i oni imaju iste probleme na drugim mobitelima.

sve pet

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Džimba kaže...

Kupio sam jedan mob i to je original,mada na njemu pise made in china.dobio sam ga sa garminom

osim toga problem je rijesen jer otkazivanje zvucnika nije do mobitela več zbog mreže,provjerio sam kod mušterija i oni imaju iste probleme na drugim mobitelima.

sve pet

da,original iz chine!!? kakve veze ima to sto si dobio garmin na njemu???

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
moderator
stevan94 kaže...
Džimba kaže...

sve pet

da,original iz chine!!?

I ja sam malo iznenadjen... No ipak cini se da se mnoge nove Nokije zaista rade u Kini. BTW moja je napravljena u Madjarskoj.

16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
Džimba kaže...

sve pet

da,original iz chine!!? kakve veze ima to sto si dobio garmin na njemu???

da da original iz kine,provjerio sam kodovima.Garmin ne radi na kopijama samo na origi

mbaksa kaže...
stevan94 kaže...
Džimba kaže...

sve pet

da,original iz chine!!?

I ja sam malo iznenadjen... No ipak cini se da se mnoge nove Nokije zaista rade u Kini. BTW moja je napravljena u Madjarskoj.

da znam da su prve bile u mađarskoj ali ove nove su ipak u kini,mada je original 100posto,

BTW kako se vama sviđa mob,meni je mrak,vec sam i imao symbiane-odlican os

17 godina
moderator
Džimba kaže...
da znam da su prve bile u mađarskoj ali ove nove su ipak u kini,mada je original 100posto,

A sad... Moja bas i nije "prva"... Stara je manje od tri mjeseca... Namigiva

Meni se mobitel opcenito jako svidja, ali imam par zamjerki:

• rezistivni ekran koji nije bas osjetljiv na prste (moras koristit nokat ili "alate")
  • ne pamti tip tipkovnice za pojedine unose (SMS hocu pisati u punoj horizontalnoj querty tipkovnici, a alarm stelati u "vertikalnoj" tipkovnici samo s brojevima - medjutim, kad bi to bilo tako, stalno bi morao mijenjati tip tipkovnice - to je apsurd, jer sada svaki put kad stelam alarm moram ekran zarotirat u horizontalni polozaj i onda nabadat po sitnim tipkicama pune querty tipkovnice, a zelim upisati samo broj!)
  • kad ides surfat integriranim browserom ili ides na Ovi download cesto mi ne ponudi bezicnu mrezu pa se prvo moram spojiti na bezicnu mrezu pa tek onda pokretati browser - Opera Mobile je super, nista ni ne pita, samo se spoji na bezicnu ako je ima
  • negdje ide jednostruki, drugdje dvostruki klik - ne shvacam tu nedosljednost
  • swipe radi samo u galeriji
  • ako dvaput kliknes na sliku preko file browsera, ne mozes se "setati" po sljedecim i prethodnim slikama - za to bas moras ici u galeriju
  • u galeriji su nagurane sve moguce gluposti - zasto nisu odvojene fotografije, snimljeni videozapisi, downloadani videozapisi, ostale graficke datoteke?
  • nekad zna biti preosjetljiv na rotiranje - ja bih radije da se to moze iskljuciti, da se sucelje zarotira samo ako gledas fotografije
  • integrirani MP3 player ima premale korake za podesavanje glasnoce (bar kad koristis onaj kontroler na slusalicama ili tipke na rubu) - tesko si je namjestiti optimalnu glasnocu - mada, to se da rijesiti instalacijom nekog alternativnog
  • fotke su jadne, flash baca nekakvo zuto/zeleno svjetlo
  • sadrzaj koji downloadas iz Ovi storea ne mozes instalirati na karticu - a kolicina memorije na samom mobitelu nije bas zavidna
  • oznacavanje SMS-ova za brisanje ili sto vec, ili pak datoteka, je uzasno - to mora da je radio neki teski debil - prvo kliknes na Options, pa u izborniku skrolas prema dolje, pa kliknes na Mark/Unmark, pa kliknes na Mark - i tako za svaku pojedinu poruku! Umjesto da kliknes na Mark/Unmark i onda oznavas/deoznacavas poruke jednostavnim klikom na njih pa da imas opciju "End marking" ili tako nesto

Vjerojatno bi se naslo jos ponesto, ali eto... Osmijeh Generalno gledano sam zadovoljan, dobro mi drzi signal (u stanu u kojem mnogo mobitel "padaju", odnosno veza se prekine, s ovim jos mogu razgovarati), ali na softveru treba jos puno raditi... Neka "rjesenja" zaista ko da su proizasla iz uma intelektualno zakinute osobe.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Džimba kaže...

A sad... Moja bas i nije "prva"... Stara je manje od tri mjeseca... Namigiva

Meni se mobitel opcenito jako svidja, ali imam par zamjerki:

• rezistivni ekran koji nije bas osjetljiv na prste (moras koristit nokat ili "alate")
  • ne pamti tip tipkovnice za pojedine unose (SMS hocu pisati u punoj horizontalnoj querty tipkovnici, a alarm stelati u "vertikalnoj" tipkovnici samo s brojevima - medjutim, kad bi to bilo tako, stalno bi morao mijenjati tip tipkovnice - to je apsurd, jer sada svaki put kad stelam alarm moram ekran zarotirat u horizontalni polozaj i onda nabadat po sitnim tipkicama pune querty tipkovnice, a zelim upisati samo broj!)
  • kad ides surfat integriranim browserom ili ides na Ovi download cesto mi ne ponudi bezicnu mrezu pa se prvo moram spojiti na bezicnu mrezu pa tek onda pokretati browser - Opera Mobile je super, nista ni ne pita, samo se spoji na bezicnu ako je ima
  • negdje ide jednostruki, drugdje dvostruki klik - ne shvacam tu nedosljednost
  • swipe radi samo u galeriji
  • ako dvaput kliknes na sliku preko file browsera, ne mozes se "setati" po sljedecim i prethodnim slikama - za to bas moras ici u galeriju
  • u galeriji su nagurane sve moguce gluposti - zasto nisu odvojene fotografije, snimljeni videozapisi, downloadani videozapisi, ostale graficke datoteke?
  • nekad zna biti preosjetljiv na rotiranje - ja bih radije da se to moze iskljuciti, da se sucelje zarotira samo ako gledas fotografije
  • integrirani MP3 player ima premale korake za podesavanje glasnoce (bar kad koristis onaj kontroler na slusalicama ili tipke na rubu) - tesko si je namjestiti optimalnu glasnocu - mada, to se da rijesiti instalacijom nekog alternativnog
  • fotke su jadne, flash baca nekakvo zuto/zeleno svjetlo
  • sadrzaj koji downloadas iz Ovi storea ne mozes instalirati na karticu - a kolicina memorije na samom mobitelu nije bas zavidna
  • oznacavanje SMS-ova za brisanje ili sto vec, ili pak datoteka, je uzasno - to mora da je radio neki teski debil - prvo kliknes na Options, pa u izborniku skrolas prema dolje, pa kliknes na Mark/Unmark, pa kliknes na Mark - i tako za svaku pojedinu poruku! Umjesto da kliknes na Mark/Unmark i onda oznavas/deoznacavas poruke jednostavnim klikom na njih pa da imas opciju "End marking" ili tako nesto

Vjerojatno bi se naslo jos ponesto, ali eto... Osmijeh Generalno gledano sam zadovoljan, dobro mi drzi signal (u stanu u kojem mnogo mobitel "padaju", odnosno veza se prekine, s ovim jos mogu razgovarati), ali na softveru treba jos puno raditi... Neka "rjesenja" zaista ko da su proizasla iz uma intelektualno zakinute osobe.

Sto se tice browsera i konekcije nastimas da te svaki put pita i uvijek ce ti ponuditi wifi ili ce te pitati da li da potrazi wifi tako da ne moras ici tamo ovamo. Sto se tie poruka Ne mroas tako brisati. primljenje poruke brises direktno ikonicom kante za smece a ostale options delete. NE moras iz oznacavati. Moj prijedlog je da stavis da ti poruke grupise po danima pa tako mozes brze bruisati. Jednostavno obrises cijeli dan. Na kojem mobu fotke nisu jadne? Ja ga jos nisam sreo. Nisu na 5800 nista posebno al ni na ostalima nisu puno bolje. Za to postoje fotoaparati.

17 godina
moderator
logic kaže...

Sto se tice browsera i konekcije nastimas da te svaki put pita i uvijek ce ti ponuditi wifi ili ce te pitati da li da potrazi wifi tako da ne moras ici tamo ovamo.

Napravio sam to, ali eto - u nekoliko navrata mi se dogodilo da mi je ponudio samo "mobitelski internet" i onda hoces-neces - ako neces, program se zatvara. Onda se rucno spojim na WiFi pa radi. Dobro, nije neki bed, sad sam bas isprobao isprobao u vise programa i ili se sam automatski spojio preko WiFija ili mi je ponudio prvo WiFi.

logic kaže...

Sto se tie poruka Ne mroas tako brisati. primljenje poruke brises direktno ikonicom kante za smece a ostale options delete. NE moras iz oznacavati.

Znam da ih ne moram tako brisati, da se moze i preko ikone, no ni to nije idealno rjesenje jer moras za svaku pojedinu poruku potvrditi brisanje. Bilo bi bolje da ukljucis oznacavanje poruka pa ti oznaci svaku poruku na koju kliknes (ili da se onda s lijeve strane pojavi kucica u koju mozes staviti iksic/kvacicu) pa onda s oznacenim porukama mozes sto vec hoces - obrisati, premjestiti. Idealno bi zapravo bilo da ima mapu Trash pa da brises poruku klikom na ikonicu s kantom za smece, pa ako si obrisao nesto sto nisi zelio, odes u smece i vratis to. To bi svelo "klikanje" na minimum.

logic kaže...

Moj prijedlog je da stavis da ti poruke grupise po danima pa tako mozes brze bruisati. Jednostavno obrises cijeli dan.

Grupiranje po danima, brisanje cijelog dana? Kako se to ukljucuje? Izgleda da mi je to promaklo...

logic kaže...

Na kojem mobu fotke nisu jadne? Ja ga jos nisam sreo. Nisu na 5800 nista posebno al ni na ostalima nisu puno bolje. Za to postoje fotoaparati.

Ma jasno, ali ono... Steta kad vec imas tako mocnu stvarcicu u ruci da nema ipak malo bolji fotic... Necu mijenjat ovaj mobitel, ali... Ne znam, poceo sam razmisljati o Omniji HD zbog toga..

17 godina
neaktivan

Onda sam ja jedina budala kojem aparat na mobu ne znaci apsolutno nista. Sto se tice poruka ides meni poruke opcije podesavanja ostalo prikazi poruke u grupama da.

17 godina
moderator
logic kaže...

Onda sam ja jedina budala kojem aparat na mobu ne znaci apsolutno nista.

A gledaj, nekome na mobitelu nisat ne znaci to sto ima multimedijalne poruke, nekome nista ne znaci to sto mozes otvarati dokumente Microsoftovog Officea, nekome nista ne znaci sto mozes snimati video, gledati filmove, sto ima GPS navigaciju, sto ima libelu... Solidan fotic u mobitelu nekima moze biti od koristi, pogotovo onima koji vole fotkati, a ne da im se sa sobom uvijek vuci fotic.

I ima jos jedna super stvar - fotic ima mogucnost GPS tagiranja! Znaci, moze ti za svaku fotku zabiljeziti gdje je okinuta. Nekim ljudima je to od iznimne koristi - recimo biolozima, koji mogu pofotkati primjerak zivotinje koji im je od interesa i u odmah imaju zabiljezenu lokaciju nalazista. Znaci, ne moraju za sobom uvijek vuci fotic i GPS uredjaj, nego jednostavno imaju mocni mobitel. E sad, jos da daje malo kvalitetnije fotke...

Eto, sve ovisi o tome sto ti treba, odnosno sto ocekujes od mobitela. Pa imas i recimo mnoge ljude koji samo razgovaraju i pisu SMS poruke pa si kupuju skupe smartphonove - kolko to ima smisla? Ja volim tu i tamo okinuti koju fotku, ali isto tako ocekujem bar kakvu-takvu kvalitetu fotke - a na 5800 su fotke, onako, na rubu... Taman da ti nije gust fotkati...

logic kaže...

Sto se tice poruka ides meni poruke opcije podesavanja ostalo prikazi poruke u grupama da.

Hvala, ovo je korisno. Al bi svejedno trebali srediti oznacavanje poruka - ovo kako je sad je neupotrebljivo - to je bilo puno bolje rijeseno na starijim, obicnim (ne-Symbian) Nokijama, pa je jadno da je sad na novom OS-u to dovedeno do neupotrebljivosti.

17 godina
neaktivan

Pa ne znam. Ja recimo nikad nisam bio ljubitelj all i one uredjaja jer si tu uvijek nekako zakinut. Ja volim da ako kupim mobitel da on radi svoju primarnu zadacu a to je telefoniranje i sve vezano uz to a ako kupim smartphone da on ima multitasking otvaranje office aplikacija i slicne stvari. fotoaparat mi se nikako ne uklapa u sve to tako da mi nije bitno. Za te stvari sam kupio ixusa za kojeg citam a i sam sam se uvjerio da je odlican kompakt aparat sa dosta mogucnosti manuelnog podesavanja. Meni je puno vaznije recimo bilo da ima gps nego aparat. Ko je imalo zaljubljen u fotkanje sa prezirom ce pogledati bilo koji aparat u mobilnim telefonima i uzece neki dslr ili dslr like aparat. Znaci neku imalo mocniju spravicu. Nekako ne mogu zamisliti ijednog biologa koji ide u expediciju sa mobilnim telefonom ;). Sa druge strane tesko da se ista kvalitetnije moze strpati u tako male sprave. Fizika je fizika i optika zuzima mjesto i tu se malo sta moze napraviti. Svi ti silni megapixeli u mobilnim su mlacenje prazne slame. Vidim mobitele koji se xvale cini mi se sa 12 MP ili tako nesto. Meni  je to smijesno jer mi frend uzeo profi aparat d90 i platio ga sa objektivom 2500 EURA a ima 12 mp. 

Znam da karikiras  ali nadam se da se razumijemo.

17 godina
moderator
logic kaže...

Pa ne znam. Ja recimo nikad nisam bio ljubitelj all i one uredjaja jer si tu uvijek nekako zakinut. Ja volim da ako kupim mobitel da on radi svoju primarnu zadacu a to je telefoniranje i sve vezano uz to a ako kupim smartphone da on ima multitasking otvaranje office aplikacija i slicne stvari. fotoaparat mi se nikako ne uklapa u sve to tako da mi nije bitno. Za te stvari sam kupio ixusa za kojeg citam a i sam sam se uvjerio da je odlican kompakt aparat sa dosta mogucnosti manuelnog podesavanja.

To sto tebi nije bitno, ne znaci da nije bitno i svima drugima. Nego reci - zar ti cijelo vrijeme sa sobom u jednom dzepu nosis mobitel, a u drugom Ixus?

logic kaže...

Meni je puno vaznije recimo bilo da ima gps nego aparat.

Opet - radi se o tebi - ne mozes svoje zelje, potrebe, misljenja imputirati drugima. Meni nije vazno ono sto je vazno tebi. Isto tako, mogao bih sad iskomentirati analogno tvojem komentaru - zasto za sobom ne vuces postenog garmina, bilo u automobilskoj izvedbi ili onog terenskog? Jer to su bolje/mocnije stvari od mobitela.

logic kaže...

Nekako ne mogu zamisliti ijednog biologa koji ide u expediciju sa mobilnim telefonom ;).

Tko je ista govorio o ekspediciji? Vidim da ne poznas ni jednog biologa. Namigiva Jel mozes zamisliti biologa koji sece gradom, selom, sumom, gdjegod, i ugleda interesantnu zivotinjsku ili biljnu vrstu - mozda otkrio novo nalaziste te vrste u Hrvatskoj? Ili je u nekoj stranoj zemlji uocio neku vrstu koju jos nije vidio? A sa sobom nema "neki dslr ili dslr like" aparat, niti ima Garminov GPS... Ali ima mobitel, Nokiu 5800 recimo - i moze fotodokumentirati nalaz i zabiljeziti njegovu lokaciju... Jest, i fotoaparat u Nokiji 5800 ce obaviti zadatak fotodokumentiranja, no onaj u Omniji HD ce to napraviti - bolje. A oba mobitela ce to obaviti neusporedibo bolje od dslr fotoaparata kojeg u tom trenutku nemas sa sobom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 21:22 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Primijeti da ja cijelo vrijeme govorim meni i ja. Apsolutno ne imputiram da je to univerzalno misljenje ili da svako treba tako razmisljati. Jednostavno kome je to bitno uzece drugi aparat. Samo to kazem.

Sto se tice expedicije naravno da nisam mislio bukvalno vec karikirao ;)

16 godina
neaktivan
Nokia 5800 problem

meni on služi uglavnom za telefoniranje jer imam sve skupa 100 poziva dnevno pa ga nemam vremena koristiti za ista drugo,osim navece kad ga stavim izvanmrežno

iz istog razloga ni nemam vremena pisat ovako velike postove,-ebiga netko mora i radit a ja radim preko 15h,privatna tvrtka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hoces reci da smo mi besposlen?

cccccccccccccc

;)

17 godina
Nokia 5800 problem

Mbaksa, spomenuo si u jednom postu da moras koristiti nokat za ekran.

Sad da te pitam, jel imas najnoviji firmware??

Ja sam recimo probao iPhoneov TS prije par dana (imao sam "cast" koristiti ga par sati) koji glasi kao najbolji i mogu ti reci da sam se razocarao.

Razlika je gotovo neprimjetna izmedju resistivnog i kapacitivnog (ili kako se vec zove).

To me dovodi do zakljucka da je software, tj. OS glavni i odgovoran za osjetljivost ekrana.

Koristio sam jos 3-4 TS mobitela i mogu ti reci da je razlika minimalna izmedju njih.

Ako nemas novi firmware, predlazem ti da si ga pod hitno stavis jer je TS daaaaleko bolji sa novijim firmwareom.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice