"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.391
|
čitano: 6.219.165
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima kakva naznaka za xiaomi mi3, kad bi se prodavao za EU i koja bi cijena bila?

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Je li netko dobivao preko carine mobitel u vrijednosti većoj od 160 eur nakon 1.7? Ako da, je li bilo carine ili samo PDV?

Do prije 1.7.2013. se na mobitele plaćao samo PDV, ali navodno odkako smo u EU za sve proizvode kakvih se i u Europi proizvode, carinska stopa više nije 0% nego se i to plaća (npr u njemačkoj se proizvodi neki mobitel, onda carina za sve mobitele koji se uvoze izvan EU a iznad 160 eur vrijednosti se osim PDV-a plaća i carina)

14 godina

O tome smo već pisali milijun puta! Carine NEMA! Samo PDV plaćaš, mada imaš nekakve jako male šanse da prođeš bez PDV-a, no zato uvijek računaj na taj PDV dok nešto kupuješ, a skuplje je od 22 EUR-a...

Maurer
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mogu se kladit da nisi dobro pročitao ili razumio što sam napisao

Do 1.7 je carinska tarifa za mobitele bila 0%

Od 1.7 nadalje se mijenjaju carinske tarife na način da ako se neki proizvod proizvodi u EU onda sličan takav proizvod ne može imat 0% carinsku tarifu. To bi značilo da ako se ikakav mobitel proizvodi u Europi, onda na mobitele iz uvoza izvan EU se plaća carina. Samo ja nemam pojma je li to vrijedi za mobitele pošto su firme (brendovi) u EU a proizvodnja im je izvan EU tj. u Kini (manje više)

To što se miljun puta pisalo do sada više ništa ne znači ako su se stvari promijenile. Zato pitam je li netko dobio u zadnja 2 mjeseca mobitel u većoj vrijednosti od 160 eur i je li platio samo PDV ili i carinu (ne računa se ako je nekome prošao paket bez troškova jer to ne daje odgovor na pitanje)

:)

14 godina
Halo čovječe,i dalje je stopa carine na svu tehniku 0%,jedino pdv plaćaš
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan

Nije za svu tehniku ni prije bilo sve 0%. Možda za veći dio tehničke robe ali ne sve

jbg izgleda nema druge nego čekat službeni odgovor od carine :(

16 godina

Uvijek je stopa carine na svu elektroniku i informatiku bila 0% za fizičke osobe u poštanskom prometu.

Plaćaš samo PDV u iznosu od 25% plaćenog mobitela. Kada dobiješ PCP broj pod kojim se tvoj paket vodi na carini, ti im pošalješ mail i račun/izvještaj s benga koliko si mobitel platio, oni onda šalju mobitel tebi i poštaru platiš 25% tog iznosa preračunatog u kune.

Ne moraš zvati, pitati carinu o tome kada je puno nas sve to prošlo.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

Svu elektroniku?

odašiljači za TV = 5%

baterije = 8-12% ovisno o vrsti

osigurači = 5-10%

el sklopke = 10-14%

žarulje = 10-12%

hladnjaci = 5-10%

kućanska elektronika (pegle, mikrovalne itd) = 5-14%

itd....

0 6 hvala 0
12 godina
Skrewdriver kaže...

Svu elektroniku?

odašiljači za TV = 5%

baterije = 8-12% ovisno o vrsti

osigurači = 5-10%

el sklopke = 10-14%

žarulje = 10-12%

hladnjaci = 5-10%

kućanska elektronika (pegle, mikrovalne itd) = 5-14%

itd....

Molimo te da se presliš na forume vezane za žarulje, hladnjake i kućanske aparate i prestaneš ovdje prosipati pamet.

Pitao si za mobitele, i nekoliko si puta dobio odgovor, ne budi naporan i dosadan.

Ukupna cijena=Plaćeni iznos*1,25+20ak kn fiksnih pristojbi carini i pošti.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina

Da li je netko isprobao kakve igre na Tronsmart TS7? Evo ja probao Death Rally i Rayman Jungle Run i fali FPS-a, tj. ko da je igra u slow motion-u

Na iPhone 4 je sa PowerVR SGX 543 MP2 radilo bez greške i brzo, pa mi je malo čudno da sa PowerVR SGX 544 radi sporije...

Maurer
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Možda se nismo razumijeli. Jesi li ti iz BiH i navodiš li carinske stope za tu državu? Kod nas je bila i ostala 0%.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

Pozz

huh... načitah se ovih postova ..... al' opet nisam načisto... {#}

razmišljam kupiti kineza do 150 USD eventualno 160 USD i koji god izdvojim nekako saznam milion nekih mana koje čine telefon neatraktivnim.

Šta preferiram kod telefona?

display od 4.5" -5"

rezu do 720p (koliko je loše 220ppi da ne idem na HD ako nema mnogo razlike?)

1Gb RAM-a

Quad 1,2 CPU

kamera je od manjeg prioriteta

Vozim MTB pa bi stabilan rad GPS-a dobro došao

možda da ima već nekih custom romova i sl.

baterija do 2 dana da traje, ono standardno

Evo par mobova koje sam zapazio, pa ako nije problem preporuka od ovih ili nekih u ovom cjenovnom segmentu.

http://www.geekbuying.com/item/Cubot-GT99-4-5-Inch-HD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smartphone-1GB-4GB-12-0MP-Camera-Android-4-2-OS-with-3G-GPS-Black-316504.html

http://www.geekbuying.com/item/Bluebo-B9500-4-8Inch-IPS-HD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-1GB-RAM-4GB-ROM-13-0MP-Camera-Android-4-2-1-OS-3G-GPS-Grey-317678.html

http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-TS7-Glacier-4-7inch-HD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-1G-4G-12-6MP-Camera-Android-4-2-OS-3G-GPS-Black-317667.html

http://www.antelife.com/epai-xiaocai-s8-mtk6589-quad-core-1-2ghz-smartphone-with-4-7-inch-ips-screen-1gb-ram-4gb-rom-dual-camera-12-0mp-5-0mp-black.html

http://www.antelife.com/star-q9000-mtk6589-quad-core-smart-phone-with-5-inch-ips-screen-andriod-4-2-1g-ram-4gb-white.html

http://www.antelife.com/mpai-s4-quad-core-smartphone-with-mtk6589-1-2ghz-android-4-2-5-0-inch-hd-ips-screen-gps-wifi-gray.html

http://www.antelife.com/flying-f9500-s4-mtk6589-cpu1-2ghz-android-4-2-3g-phone-1gram-4grom-5-0inch-ips-1280-720-screen-gps-wifi-80mp-black.html

http://www.geekbuying.com/item/ZTE-V967s-5-0-Inch-IPS-QHD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smartphone-1G-RAM---4G-ROM-Android-4-1-OS-5-0MP-Camera-3G-GPS-Blue-316981.html

http://www.geekbuying.com/item/Lenovo-A820-4-5inch--MTK6589-Quad-Core-Smartphone-IPS-QHD-Screen-1GB-RAM-4GB-ROM--8-0MP-Camera-with-3G-GPS-Russian-Black-315234.html

Čuo sam kako Cubot GT99 ima prob s zvukom kod nekih 2g-3g mreža, da ima liniju pixela koja kasni, spor GPS koji se može popraviti. Zato bih volio nekih koji je provjereno najstabilniji ima već neke fixove za male nedostatke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 2:11 (DinoB).

0 0 hvala 0
14 godina

ako vam na 17track i singpost stoji samo "Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)", probajte pogledat tn ovdje

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
David87 kaže...

Da li je netko isprobao kakve igre na Tronsmart TS7? Evo ja probao Death Rally i Rayman Jungle Run i fali FPS-a, tj. ko da je igra u slow motion-u

Na iPhone 4 je sa PowerVR SGX 543 MP2 radilo bez greške i brzo, pa mi je malo čudno da sa PowerVR SGX 544 radi sporije...

Imam CUBOT GT99 ali ima iste specifikacije i mogu ti reci da sam i ja pomalo razocaran performansama u igrama (sa osnovnim aplikacijama nema problema), probao sam death rally i da kao da je najednom neki blagi slow motion ali sto me jos vise zabrinjava jest da mi je nakon nepunih minutu igre jednostavno bijeli ekran, igra i dalje radi i mogu pucati sve se cuje ali jednostavno je bijeli ekran. Pokusao sam vise puta pokrenuti igru i restartati mobitel ali ne pomaze, da li je do igre ili moba stvarno neznam. I btw
PowerVR SGX 543 MP2 je dvo-jezgreni gpu a PowerVR SGX 544 jednojezgreni.

Izgleda da je tako jeftina cijena ipak s razlogom. Govorim o cubotu gt99 i problemima koje ja imam konkretno:

1. GPS vrlo los, lock nakon 2-3 min sto i nebi bio toliki problem da se ne gubi i da je prezican (koliko god netko govorio da mu super radi)

2. Iritantna skripava straznja maska.

3. Crta na dnu ekrana koja je doduse neprimjetna i koja nakon restarta nestane ili je vrlo mala

4. Podrska je nepostojeca, cubot ne zeli objaviti source code, i na njihovom forumu su rekli da neplaniraju bas izdati update androida (4.2.2, 4.3)
5. Lose performanse u igrama i cudni bugovi (moguce je da igre nisu optimizirane za ovaj chip, kao primjer se Navigon uopce ne zeli instalirati).

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 13:31 (stroj69).
14 godina
neaktivan
stroj69 kaže...

Imam CUBOT GT99 ali ima iste specifikacije i mogu ti reci da sam i ja pomalo razocaran performansama u igrama (sa osnovnim aplikacijama nema problema), probao sam death rally i da kao da je najednom neki blagi slow motion ali sto me jos vise zabrinjava jest da mi je nakon nepunih minutu igre jednostavno bijeli ekran, igra i dalje radi i mogu pucati sve se cuje ali jednostavno je bijeli ekran. Pokusao sam vise puta pokrenuti igru i restartati mobitel ali ne pomaze, da li je do igre ili moba stvarno neznam. I btw
PowerVR SGX 543 MP2 je dvo-jezgreni gpu a PowerVR SGX 544 jednojezgreni.

Većina tih mobitela je bazirana na MTK i PowerVR čipovima, pa je pitanje je li to samo problem kod Cubota ili se i kod ostalih uređaja mogu očekivati slični problemi.

12 godina

Ne znam kakve ste performanse očekivali od mobitela koji se bazirani na A7 procesorima, i tom PowerVR SGX 544 grafičkom chipu.

Radi se o jezgrama koje ne karakterizira osobito velika snaga, ali s obzirom da se radi o quad core chipsetu, svakodnevne i nezahtjevne zadaće se izvode brzo i fluidno. Međutim, ne razumijem kako očekujete da uređaj kao Cubot GT99 bez ikakvog gubitka frameratea vrti neke od zahtjevnijih igara na Androidu.

Gore je bio spominjan iPhone 4, sa svojom PowerVR 543MP2 grafikom, ali treba naglasiti da ovaj MP2 označava dvojezgrenu grafiku, dok se kod MTK chipseta radi o jednojezgrenoj grafici, tako da će iPhone 4 ipak bolje vrtiti igrice jer, ugrubo rečeno, ima dva malo lošija grafička chipa, a jedan od razloga je ispoliraniji OS.

Evo npr. možete naći na netu za novi MTK6592 chipset, koji je pravi octa core chipset (ne 4+4), na Antutu postiže 25000 bodova, dakle četverojezgreni Snapdragon 600/800 ga "opere" bez problema. Tu je ta razlika u moći jezgre, MTK koristi slabije A7 jezgre dok Qualcomm koristi Krait jezgre koje su skoro duplo moćnije.

Tako da što se tiče kineskih uređaja upogonjenih MT6589 i MT6589T procesorima, nemojte očekivati neke zavidne rezultate u gamingu. Pogotovo ovo vrijedi za one koji kupuju "skuplje" Kineze s Turbo chipsetom, po meni to ne vrijedi tih novaca koji se doplaćuju u odnosu na običan 6589 chipset. Radi se o tome da je procesor praktički isti, samo overclockan s 1,2GHz na 1,5GHz, a grafički chip s 286 MHz na 357MHz.

Po meni, jedino vrijedi dati malo više novca za dodatnih 1GB rama ili gorilla glass.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
2 2 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ma razumijem ja to sve, A7 je vrlo mali chip i bez obzira sto je quad-core on je negdje na razini nekog dual-core A9 na 1.0Ghz, tako da ni ne ocekujem neke snapdragon performanse, taj death rally vrti solidno samo sto nakon nepunih min mi je ekran kompletan bijeli. Sve u svemu mobitel je cist okey, za cijenu je ajmo reci prolazan ali mozda kojih 20-30$ nize bi bilo realnije.

Uglavnom ono sto hocu reci jest da je mobitel sa razlogom jeftin, jer sam vidio da ga neki ljudi hvale do nebesa i pricaju kako za te novce i te "performanse" nema nista slicno, i jos ga idu usporedjivati sa recimo Galaxy S3 i pricaju kako su performanse slicne samo je razlika u cijeni astronomska.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
stroj69 kaže...

Ma razumijem ja to sve, A7 je vrlo mali chip i bez obzira sto je quad-core on je negdje na razini nekog dual-core A9 na 1.0Ghz, tako da ni ne ocekujem neke snapdragon performanse, taj death rally vrti solidno samo sto nakon nepunih min mi je ekran kompletan bijeli. Sve u svemu mobitel je cist okey, za cijenu je ajmo reci prolazan ali mozda kojih 20-30$ nize bi bilo realnije.

Uglavnom ono sto hocu reci jest da je mobitel sa razlogom jeftin, jer sam vidio da ga neki ljudi hvale do nebesa i pricaju kako za te novce i te "performanse" nema nista slicno, i jos ga idu usporedjivati sa recimo Galaxy S3 i pricaju kako su performanse slicne samo je razlika u cijeni astronomska.

A7 quad core je poprilično bolji od A9 dual core. A9 jezgra je za nekih 25% jača, ali s obzirom da moderniji proces, A7 jezgra troši manje energije.

Mobitel je za tu cijenu vrhunski, a ne cist "okey", jer su jedino zahtjevnije igre mjesto gdje njegov hardver "štuca" i prav probleme. Ne razumijem po kojoj logici bi ti uređaj sa 720p zaslonom, 8MP kamerom, quad procesorom, 1GB rama itd. htio dobiti za manje od 700kn. Pogledaj malo ponudu koju nude brand proizvođači u tom cjenovnom rangu.

Performanse u svakodnevnoj uporabi, surfanju, itd. su odlične i nema nikakve razlike u odnosu na Galaxy S3, jedino gdje će se vidjeti razlika jest u igrama. A uzmeš npr. S3 mini koji je ugrubo skoro duplo skuplji od Cubota, dobiješ lošije performanse u igrama i sporije izvršavanje svakodnevnih funkcija.

Treba biti realan, mobitel ima svojih mana, ali za tu cijenu se itekako mogu "prožvakati". Još nadodam da ima funkciju dual sima, npr. Samsung u ovom rangu ima Galaxy S Duos S7562 koji je blago rečeno katastrofalan u svakodnevnim zadaćama, igre da i ne spominjem.

14 godina
neaktivan

neken n6 ili thl w200?

povoljno huawei y200 s garancijom, ps2...

0 0 hvala 0
15 godina

assassin.st je potpuno u pravu, treba biti realan.

Za te pare se po meni dobije odličan mobitel.

Onaj kome je gps nužan i želi igrati najzahtjevnije igre koje postoje treba tražiti neki drugi skuplji, mobitel.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

za igre treba kupiti playstation i sve ok

3 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
payo kaže...

za igre treba kupiti playstation i sve ok

Da a posto je GPS vrlo los i skoro neupotrebljiv bi po tvome vrlo vjerovatno trebao kupiti i GPS uredjaj. Nis budem onda uz cubota fural psp i gps uredjaj i nemam brige onda. Gle ja ni malo ne zalim sto sam uzeo mobitel i vjerovatno ce sljedeci opet biti neki "noname" ali neki pretjeruju sa hvaljenjem i usporedbom sa brand mobitelima.

11 godina
neaktivan

Samo da napomenem da na Zopo C2 GPS radi fantastično u svim uvjetima tako da ne stoji ona priča o MTK čipsetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

gledam na banggoodu jedan mobitel, model haipai a9500, kopija s4, mobitel je jeftin a cini mi se ok, sto vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zasto kupovat te kopije kad imas dobre kineske brendove?

You got to lose to know how to win
15 godina

Ipak sam se odlučio za neo N003...naručen pa kada stigne...pošto do sada nisam imao ovako velik mobitel može li netko preporučiti kakvu zaštitu da uzmem (futrolu ili nešto slično), za ekran sam uzeo na ebay-u.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam ga uzeo na Chinapadmallu, problema nije bilo u slanju jedino su ga poslali za 2 tjedna kad im je stigao ponovno in-stock {#} U svakom slučaju, nakon toga je za 10-ak dana bio u Zagrebu. A za zaštitu, imaš za kupiti kožnu futrolu, flip case i ovo.

11 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Ipak sam se odlučio za neo N003...naručen pa kada stigne...pošto do sada nisam imao ovako velik mobitel može li netko preporučiti kakvu zaštitu da uzmem (futrolu ili nešto slično), za ekran sam uzeo na ebay-u.

di si ga narucio? ja sam isto narucio taj, i uz to sam uzeo i smart case i koznu futrolu, nisam znao sta bi, pa uzeo oboje :D

15 godina
prefontaine kaže...
stručnjak kaže...

di si ga narucio? ja sam isto narucio taj, i uz to sam uzeo i smart case i koznu futrolu, nisam znao sta bi, pa uzeo oboje :D

Yoymart.com...tu sam ga uzeo jer ga na ttmal nije bilo a na chinapad je skup...platio ga 267$ sa osiguranjem pošiljke. A ti, gdje si uzeo sve to?

Frka85
11 godina
neaktivan

ttmalls. mob, sluše, folija, futola kozna i smart futrola, sve skupa za $270

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice