HTC Sensation
- poruka: 1.258
- |
- čitano: 352.553
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ekran nipsto nije los, neusporedvo je kontrastniji od DHD, naravno rezolucija je dosta veca, unutarnje memorije ima 1.1Gb prazno za aplikacije, zanemaivo manje od DHD-a i vise nego dostatno za sve apliacije koje korisniku trebaju (ja ih trenutno na uredaju imam 200 i slobodno mi je jos 800mb prostora)
Btw. evo i jedna fotografija:
Aaaahh Ksaver :D!
Ekran nipsto nije los, neusporedvo je kontrastniji od DHD, naravno rezolucija je dosta veca, unutarnje memorije ima 1.1Gb prazno za aplikacije, zanemaivo manje od DHD-a i vise nego dostatno za sve apliacije koje korisniku trebaju (ja ih trenutno na uredaju imam 200 i slobodno mi je jos 800mb prostora)
Prvo prikaz boja kod DHD-a je zivlji, drugo sramotno je da jedan DHD(prijasnji top model) ima 400Mb vise memorije nego novi top model, stovise tih 1Gb je sramotno naspram primjerice samsungovih 16/32Gb unturanje memorije koja je usput budi receno visestruko brza u odnosu MicroSD. Takoder nakon 45 stupnjeva gubi kontrast,dok primjerice IncrEdible S i dalje ne gubi, DHD potom pitanju je takoder bolji. Sve ti pise na reviewu od Engadeta koji valjda zna sta pise.
Prostor krivo: DHD ima 400mb minus rom dakle dolazimo do skoro iste brojke, ovo sa bojama necu ni komentirati (DHD ima najgori ekran koji sam vidio u zadnje vrijeme)
Znam da sada proturijecim velikom micromanu, ali i kroz moje ruke je prosao veliki broj mobitela i znam sto pricam ;)
velik sum kod ove biljke, smanji ISO, a ako je na 0 ili 100 onda je ovo lose za kameru.
DHD ima trenutno najvidljiviji S-LCD ekran na suncu, a Sensation i DHD imaju identican ekran tako da ovo sta pises su nebuloze...
kako DHD moze imati losiji ekran a govorimo o istom ekranu sa istom TFT matricom ?
ISO je atomatski, a ekrani nisu isti, mislim mozda jesu ali imaju drugaciju rezoluciju i omjer stranica (ako se to racua kao isti ekran moje isprike)
Staviš micro sd s večiom brzinom npr. class 10 sumnjam da može nadmašit bilo koji mobitel...
nisam rekao da su lagali, samo velim da se vidi vise od 45 stupnjeva i da kamera nije losa
Ja sam prije tri dana kupio MicroSD Transcend 8GB Class 10 za 97kn.
Kada je kartica spojena putem USB čitača, iskreno kopira gotovo tri mp3 pjesme u sekundi :).
Kada je kartica spojena putem USB čitača, iskreno kopira gotovo tri mp3 pjesme u sekundi :).
Moze i info di si kupio rabljeno ne uvazavam.
Moze i info di si kupio rabljeno ne uvazavam.
Kupio sam je u jednom kompjuter shopu u Puli.
Došao, pitao koliko su class 10 kartice, lik kaže nekih 110kn cca, ja reko odmah može i još smo nešto iskombinirali za lagani popust od kakvih 13kn. :)
Btw. Mislim da ta firma niti nema neku web stranicu da ti dam neki link.
EDIT: Ali iskreno, dovoljno je samo na nabavu pogledati i ima popriličan niz class 10 kartica za 100-120kn, čak ima 16GB Class 10 za nekih 170kn što isto mislim da je jako jako dobra cijena.
Niti jedna recenzija nije tako dobra kao osobni doživljaj i dodir s mobom. I to je najbitnije. Može koliko god biti neki drugi mobitel "bolji" ili što već, al ako se meni osobno najviše sviđa određeni, ja ću ga kupiti. Recenzije mogu biti samo vodilje, a ne najvažnije pravilo kod kupnje telefona. Pročitao baren 8 opširnih recenzija o Sensationu i mogu reći npr, da jedna tvrdi da isti ima odličan GPS, a druga da ne valja ništa... Pa onda...
Idi, vidi, isprobaj i na kraju, kupi, ako želiš.
pa mogu reci da se vidi, ali daj mi reci ko bi normalan gledao mob pod tim kutem? obicno pre*****nje .
http://www.supernet.hr/webshop.php?Host=2&CatID=67249&ProdID=M0702572
http://www.ronis.hr/?memorijske-kartice/220/memorijska-kartica-adata-sd-micro-16gb-hc-class10-adapter/SDMICRO16GBHCClass10
Na njuškalu se da i sa 32gb class 10 nači za 350-400kn....
Potpuno se slažem sa tobom, neki potezi HTCa su sramotni... u novom, skupom, high-end uređaju oni štekaju na internoj memoriji?!?! 1GB interne memorije na telefonu takvog razreda?
Trebalo je barem biti 4/8GB interne + SD, a iskreno nebi smetalo niti da je kao SGS2 16/32 + SD kartica....
Ja neću reći da je sva ta memorija potrebna, ja osobno imam Desire sa 8GB SD karticom i to mi je i više nego dovoljno, ali svejedno... u odnosu na konkurenciju, ovih 1GB izgleda jadno.
Ali sa druge strane moram napomenuti da je cijena SD kartica poprilično pala... prije manje od godinu dana nisam uopće mogao naći Class10 karticu u Hrvatskoj, a danas se 8GB Class10 kupi za +- 100kn.
opet bi rađe da mi mob bude od aluminija s manjom memorijom neg s plastikom pa sa više memorije...
opet bi rađe da mi mob bude od aluminija s manjom memorijom neg s plastikom pa sa više memorije...
I ja sam tako mislio,dok nisam vidio da SGS II jedino sto ima plasticno je straznji poklopac, sto je zapravo i prednost, jer je plastika fleksibilnija i prilikom pada ostecenja su manje vidljiva nego na aluminiju. Ostalo je sve u korist SGS II koji je definitivno kompletniji uredaj od Sensationa.
I ja sam tako mislio,dok nisam vidio da SGS II jedino sto ima plasticno je straznji poklopac, sto je zapravo i prednost, jer je plastika fleksibilnija i prilikom pada ostecenja su manje vidljiva nego na aluminiju. Ostalo je sve u korist SGS II koji je definitivno kompletniji uredaj od Sensationa.
kako misliš kompletniji, misliš bolje raspolaže hardverom? Ja se dvoumim između sensationa i samsunga i htc mi je puno ljepši i draži a pogotovo sense UI nasprema tuchwizu.....
kako misliš kompaktibilniji, misliš bolje raspolaže hardverom? Ja se dvoumim između sensationa i samsunga i htc mi je puno ljepši i draži a pogotovo sense UI nasprema tuchwizu.....
Nisam rekao kompaktibilniji, vec kompletniji, kako hardwerski tako i softwareski. Kad vidis onaj 4.3" super AMOLED+ na samsungu i S-LCD na Sensationu odmah vidis razliku. Kamera na SGS II nema problema sa ISO-om ili snimanjem videa pri losem osvijetljenju. I naravno tu je i 16Gb interne memorije kod SGS-a II, dok pak HTC raspolaze sa traljavih 1Gb. A sad kad je SGS II dosao u VIP stvarno nevidim zasto bi uzeo HTC naspram samsunga.