4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 3.698
|
čitano: 1.524.571
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
Mahegiarct kaže...
Uzeti B818 ili MF289F? Sumnjam da se ista drugo moze naci za 50ak eura. 5G su dosta skuplji, a vjerojatno nece biti jos ohoho godina kod mene na selu.
Toranj 250353. Mobitelom mjerim 200-300Mbps DL.

4G frekvencije se postupno prebacuju na 5G, tako da ćeš i ti imati ubrzo "5G" na dijelu sadašnjih 4G frekvencija a tvoj 4G router ih više neće vidjeti pa ćeš ostati bez agregacija i brzina :P

Toranj koji imaš će ti tokom godine ostati bez 4G B1 banda jer ga HT prebacuje na 5G N1 band pa ćeš sa 4G routerom ostati samo na B20+B3(+B3) :P

I dobit ćeš nove bandove 5G N28 i 4G B8 band ali ta dva modela gotovo sigurno ne mogu agregirati B20+B8+B3+B3 iako to treba provjeriti

5G routeri uredno podržavaju i agregiraju 4G+5G frekvencije pa si još i na dobitku s agregacijama i brzinama

5 godina
Nekako mi je logicno bilo da ce po selima to postupno biti za koju godinu, ali ako se zaista planira prebaciti na 5g kroz neko blize vremensko razdoblje onda cu gledati i router koji podrzava 5g. Nema mi druge :D

Koliko sam shvatio nekako se najvise preporucuje ovaj nr5103e, xiaomi cpe pro i mc801a. Sa kojim cu ja kao "prosjecan" korisnik imati najvise benefita?
Ili da uzmem ono sto prvo naleti od tri navedena po nekoj dobroj cijeni?

0 0 hvala 0
13 godina

Zašto za ZTE MC888 ULTRA negdje piše da koristi Snapdragon X65, a negdje Snapdragon X62 chipset?

12 godina

X62 je chipset

3 mjeseca
rakonja kaže...
Tirkiz kaže...

rakonja si isprobao staviti samo LTE B8 band i koje brzine ti daje?

Baci nam i slikicu tog banda iz skripte da vidimo bandwidth

Hvala :)

Može, večeras kad bude malo manje zagušeno!

Upravo! Na ovom trenutnom tornju, najudaljenijem....katastrofa!Ovo je WiFi mjerenje, a preko žice na tv-u slično, Ping 39, DL 6.26, UL 6.9! Budem se uskoro poigrao sa zaključavanjem čelija na tornjevima, pa budem opet probao. Ali ta B8 frekvencija čini mi se uvijek ubije brzinu, kad se pojavi kao primarna!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:21 (rakonja).
3 mjeseca
rakonja kaže...
Tirkiz kaže...

rakonja si isprobao staviti samo LTE B8 band i koje brzine ti daje?

Baci nam i slikicu tog banda iz skripte da vidimo bandwidth

Hvala :)

Može, večeras kad bude malo manje zagušeno!

Upravo! Na ovom trenutnom tornju, najudaljenijem....katastrofa!Ovo je WiFi mjerenje, a preko žice na tv-u slično, Ping 39, DL 6.26, UL 6.9! Budem se uskoro poigrao sa zaključavanjem čelija na tornjevima, pa budem opet probao. Ali ta B8 frekvencija čini mi se uvijek ubije brzinu, kad se pojavi kao primarna!

P.S-nešto zablesa pri objavi, pa objavi duplo!Nisam uspio skužiti dali se može ukloniti objava!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:22 (rakonja).
12 godina
I ja sam u potrazi za 5g ruterom ali to je sve nenormalno skupo. Ostaje vidjeti dali ce tcom imati kakvu ponudu, ako je tocni da se od 20-24.1 gasi 3g mreza na podrcucju cijele Hrvatske. A ja svoj Alcatel mv40 ruter imam vec nekoliko godina. Najeftinije slicno sam nasao ZTE MF 50, ali volio bi nesto bolje...al ocito do 150€ i nema
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
dinos3 kaže...

Zašto za ZTE MC888 ULTRA negdje piše da koristi Snapdragon X65, a negdje Snapdragon X62 chipset?

Dok sam pokušavao nabaviti MC888 Ultru, tj.tehnički sam je bio kupio za 130 EUR, ali sam prvi puta riskirao, tj. ponesem prošlim uvijek pozitivnim iskustvima, spustio gard, i platio PayPall Frends načinom plačanja (bez zaštite potrošača).....,ispalo je da sam poklonio nekom novce! Uglavnom ništa od Ultre, lekcija za cijeli život naučena. Tada sam malo istraživao oko nje, i u nekim prepiskama po stranim forumima je netko napisao da postoje dvije verzije, jedna sa X62 (kao MC888 Pro chipsetom), a druga sa x65 chipsetom(navodno MC888A i MC888A Ultra). navodno da neki telekomi imaju te slabije verzije, možda po sopstvenoj naruđbi, vjerovatno manji troškovi! E sad koliko je to točno ,nemogu znati......,ali je DDavorin u to svakako više upučen.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:48 (rakonja).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice