Direktan pristup na udaljeni pc i "šeranje" .

poruka: 26
|
čitano: 14.029
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Nisam nikada koristio tu opciju, pa bih molio da navedete alate koje koristite.

U zadnje vrijeme dosta koristim FileZillu za prebacivanje podataka sa seedboxa.

Može li se također sa tim ftp-om u "zillu" ukucati ip adresa nekog običnog kućnog adsl

korisnika te sa njegovog pc-a prebacivati podaci k sebi?

Nevezano sa tim često koristim i TeamViewe sa međusobnu pomoć i podršku između dva udaljena pc-a.

Dakle, odlične stvari za "daljince", samo još neznam čime se direktno "šerat"?

Još jednostavnije pitanje... hoćete frendu poslat 700mb divx...ima li nešto slično ftp protokolima?

(molim da se ne skreće sa teme i sada navede glupost, upaš taj divx na rs i daš mu linkove, samo

direktno dijeljenje me zanima)

Hvala na konkretnim prijedlozima!

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, nemožeš. Gotovo sva kućna računala imaju dinamični IP, tako da bi morao svaki put naći novu adresu, koja se mjenja svakih 24h. Najlakše ti je Hamachi. Uglavnom, instaliraj na oba računala taj Hamachi i ulogiraj se na oba računala s istim passwordom i imat ćeš opciju dijeljenja datoteka!

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

1 0 hvala 0
17 godina

Zanimljivo, čuo sam za hamachi.

Budem ga isprobao.

Upoznat sam sa 24 satnim dodjeljivanjem nove ip adrese, stoga

bi to stvaralo problem nekom tko 24 sata treba konekciju.

Mislim da nije problem korisniku koji treba 1 do 3 sata uspostavu veze.

Hvala na odgovoru.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imas i TeamViewer, ako ti hamachi iz nekog razloga ne bude stimao. U biti ima dosta remote control programa i svi su jedan google seach udaljeni :P

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je odlicno rjesenje za bilokakve "remote" poslove

http://www.radmin.com/products/radmin/

remote desktop, chat, ftp, slanje komandi and many more ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 20:05 (myself).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Direktan pristup na udaljeni pc i "šeranje" .
Smooth Operator kaže...

Ne, nemožeš. Gotovo sva kućna računala imaju dinamični IP, tako da bi morao svaki put naći novu adresu, koja se mjenja svakih 24h. Najlakše ti je Hamachi. Uglavnom, instaliraj na oba računala taj Hamachi i ulogiraj se na oba računala s istim passwordom i imat ćeš opciju dijeljenja datoteka!

Stvar sa dinamčkim IP-om se riješava vrlo lako-> DynDNS-om.

Dakle to je servis na webu na koji se registriraš. Nakon registracije registriraš i domenu, tipa racunalo.dyndns.org.

Zatim u postavkama routera pod Dynamic DNS(skoro svi routeri to imaju) upises registriranu domenu.

I sada svaki put kad racunalo promjeni IP adresu(u pravilu svaka 24h zbog politike providera), router automatski update-a domenu tako da pokazuje na novu, ažuriranu, IP adresu. Refresh interval traje nekoliko sekundi i naravno sve ovo navedeno je besplatno.

Zatim instaliraš neki FTP server na to računalo, tipa Filezilla Server, i napraviš portforwarding na tom routeru.

Sada se jednostavno spajaš na to računalo ili preko ftp klijenta ili preko najobičnijeg browsera. Upišeš racunalo.dyndns.org i eto te kod "komšije" :).

Slanje filmova od 700 MB i ostale fileove slične veličine ne bih baš preporučio zbog duugog vremena transfera(ako govorimo o standardnom ADSL-u)

17 godina
neaktivan
Skyline kaže...
Smooth Operator kaže...

Stvar sa dinamčkim IP-om se riješava vrlo lako-> DynDNS-om.

Dakle to je servis na webu na koji se registriraš. Nakon registracije registriraš i domenu, tipa racunalo.dyndns.org.

Zatim u postavkama routera pod Dynamic DNS(skoro svi routeri to imaju) upises registriranu domenu.

I sada svaki put kad racunalo promjeni IP adresu(u pravilu svaka 24h zbog politike providera), router automatski update-a domenu tako da pokazuje na novu, ažuriranu, IP adresu. Refresh interval traje nekoliko sekundi i naravno sve ovo navedeno je besplatno.

Zatim instaliraš neki FTP server na to računalo, tipa Filezilla Server, i napraviš portforwarding na tom routeru.

Sada se jednostavno spajaš na to računalo ili preko ftp klijenta ili preko najobičnijeg browsera. Upišeš racunalo.dyndns.org i eto te kod "komšije" :).

Slanje filmova od 700 MB i ostale fileove slične veličine ne bih baš preporučio zbog duugog vremena transfera(ako govorimo o standardnom ADSL-u)

Znam, imam već dyn.dns na poslu. Sad ti meni kaži, da li da napravi ovo što sam mu ja rekao, ili što si ti?! Šta je lakše?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan

Ovo što si ti napisao je lakše za napraviti, ako pod lakše podrazumjevamo količinu utrošenog vremena.

Međutim ovo rješenje koje sam ja predložio je raširenije i fleksibilnije, budući da se udaljenom računalu može pristupiti s bilo kojeg računala koje ima pristup internetu, dok tvoje rješenje uz pristup internetu  traži i poseban software(hamachi) na svakom računalu s kojeg želiš uspostaviti vezu prema udaljenom računalu.

Oba rješenja će zadovoljiti njegove potrebe, a sada je na njemu da odluči što ga više zadovoljava. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skyline kaže...

Ovo što si ti napisao je lakše za napraviti, ako pod lakše podrazumjevamo količinu utrošenog vremena.

Međutim ovo rješenje koje sam ja predložio je raširenije i fleksibilnije, budući da se udaljenom računalu može pristupiti s bilo kojeg računala koje ima pristup internetu, dok tvoje rješenje uz pristup internetu  traži i poseban software(hamachi) na svakom računalu s kojeg želiš uspostaviti vezu prema udaljenom računalu.

Oba rješenja će zadovoljiti njegove potrebe, a sada je na njemu da odluči što ga više zadovoljava. 

Ha, vjerojatno ga je zadovoljilo. Prošla su 2 mjeseca od kad smo u ovoj temi raspravljali. Lurkaš staru temu.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan

uuuuuu, nisam ni išao za tim, čitao sam ovako redom jer sam prvi put na ovome podforumu, a ovo je bilo pri vrhu...

Ispričavam se :)

that's not my style :)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

aaaa,ovo je moj server! xZero-Server...

Stvarno radi! Preporucujem ti HFS. Super je,da bi radio potrebno je postaviti port forwarding na ruteru i excepciju u firewallu Cool

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Stvarno radi! Preporucujem ti HFS. Super je,da bi radio potrebno je postaviti port forwarding na ruteru i excepciju u firewallu Cool

WTF?! Pogrešna tema, ili?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 14:39 (Smooth Operator).
16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...
xZero1 kaže...

WTF?! Pogrešna tema, ili?!

Sta s temom? Zasto pogresna? Pa to je file server HFS...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
15 godina
neaktivan

ne vidim razlog zatvaranja ove teme., kad zapravo nitko nije konkretno odgovorio kako spada...ove sve ponudene mogucnosti su samo za prijenos podataka., ali cim dode do pucanja ili mjenjanja ip adrese., vjerojatno dolazi i do pucanja tog velikog podatka koji se prenosi.. jedino ako netko nije dignul ftp ., ili ima nekakvi download menager ili neki slicni programcic... s hamachijem i home ftp serverom vec sam puno podataka prenio ., i to je jednostavno.. ali dosao sam na ovaj forum s jednim malo kompliciranijim pitanjem., a vidim da je ova tema dosta slicna...

svaki web hosting ima svoju ip adresu., pa mene zanima., jel se ikako moze kakva skripta uploudat na neki web hosting., te s nekakvim programom s koje god ip adrese da se spajam ., stalno spojim s tom skriptom i muljam internet da mi je staticka ip adresa interneta zapravo ip adresa od web hostinga ?... znam da mozda malo glupo zvuci, ali mozda je netko mozgal o slicnom problemu i uspio ga rijesit...

ako netko misli s proxy serverom i slicnim stvarima probao slicno napravit., dolazi do drugog problema.. sto mi proxy ip adresa zna nestat., ili se zblesirat, te se nikako nemoze upravljat njome.. a da ne spominjem kolki mi ping na odredene adrese., tako da ikakva konbinacija s proxyjem pada u vodu... jedino ., ako se ikako moze zmuljat da kao proxy koristis od web domene ip adresu :D

ukratko., nemam pojma kak sforsirat komp da radi na statickoj ip adresi ( bez pucanja ) ., treba mi stalno jedna te ista ..

i ne., ne zelim platit 400kn mjesecno da ju dobijem ( niti manje pare ) ili besplatno ili ko ga sljivi, ionako nije neka ozbiljnija stvar.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

DYNDNS?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne., probao sam to., ne valja... sad zasto :D ., odi probat igrat neku igru preko neta ., pretpostavimo da igras " starcraft , war3, aoe3 " kaj ja znam., ukratko strategiju, di ti ne smije puknut net. s " dyndns " ne mozes to izvest., hamachi sam po sebi., recimo da se stigne rekonektat , ali nije to to jer hamachi ne mozes koristit za sve stvari..

treba mi takva staticka ip adresa., da svaki put kad ja na "whatismyip.com/" dodem, da mi je ta ip adresa koju ja glumim staticka.

najslicnije dobijem preko proxyja., ali ne dobim stalnu koja mi nece puknut..

17 godina
neaktivan
hellbani kaže...

ne., probao sam to., ne valja... sad zasto :D ., odi probat igrat neku igru preko neta ., pretpostavimo da igras " starcraft , war3, aoe3 " kaj ja znam., ukratko strategiju, di ti ne smije puknut net. s " dyndns " ne mozes to izvest., hamachi sam po sebi., recimo da se stigne rekonektat , ali nije to to jer hamachi ne mozes koristit za sve stvari..

treba mi takva staticka ip adresa., da svaki put kad ja na "whatismyip.com/" dodem, da mi je ta ip adresa koju ja glumim staticka.

najslicnije dobijem preko proxyja., ali ne dobim stalnu koja mi nece puknut..

Da je tako, propale bi mnoge informatičke usluge, hostinga, servera i sličnih stvari.

17 godina
neaktivan

Ej Torrente or FS :)
To možeš jednostavno napraviti preko torrenta.
Postupak:
Napraviš torrent, metadata kopiraš i pošalješ frendu na e-mail, usput mu pošalješ
svoju trenutnu IP adresu i port od torrent klijenta. npr xx.xxx.xx:yyyyy
Doduše, on može tvoju trenutnu IP adr. saznati iz e-maila, al dobro.
Torrent napraviš bez trackera, kad torrent klijent pita za tracker ignoriraš.
Učitaš željeni torrent u torrent klijent.
U utorrentu pod advanced staviš  bt.enable_tracker:  to "true".

Tvoj frend učita torrent, klikne na njega u klijentu i pod peers napravi desni klik, otvori se polje add peers, upiše tvoju IP adresu i port. Čarolija počinje.

Ako se zbog dinamičke IP, promjeni IP jednostavno mu pošalješ svoju novu IP-ad i nastavite sherati.

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To je vrlo jednostavno. Podigne se FTP Server na tom računalu (npr. FileZilla ftp server). U njemu napraviš korisničke račune (tko može što downloadati i kojom brzinom), i to je to. Onda čak i preko web browsera možeš pristupiti tom kompu (preko javne ip adrese), upišeš korisničke podatke i downloadaš što ti treba, ili preko FileZilla ftp klijenta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Iako je tema stara i riješena i zapravo želim pitati nešto drugo, nisam htio otvarati novu temu jer bi joj naslov bio vrlo sličan ovome.

Dakle, zanima me kako ono što je navedeno u prvom postu funkcionira na nekoj lokalnoj mreži. Znači, recimo imam više računala u mreži, ja sam administrator, i želim da dio podataka sa svih računala bude dostupan svim userima na mreži, i ti folderi se šeraju i sve štima. E sad, ne želim da sve bude šerano svima, i pitanje glasi: Da li ja mogu, i kako, kao administrator, pristupiti podacima na računalu usera ako taj disk ili folder nije šeran, i da li to mogu napraviti izravno ili ga prvo moram šerati? Ako moram šerati, mogu li to napraviti sa svog računala ili se mora s onog gdje je disk i fizički smješten?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Direktan pristup na udaljeni pc i "šeranje" .

Nisi naveo o kojim se OS-ovima radi. U slučaju Windowsa, postoje administrative shares - na Wikipediji imaš objašnjenje što su i kako se uključuju i isključuju.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan

Da, ispričavam se, Windows.

Zahvaljujem na brzom odgovoru i informativnom linku lijepo je pojašnjeno, ja sam malo tražio ali eto ova riječ "shares" mi je nedostajala u potrazi očito, a iskoristit ću priliku i pitati još nešto, na ovom linku piše da, ako sam dobro shvatio, pristup nije moguć removable diskovima. Znači li to da removable diskovima nikako ne mogu pristupiti preko mreže nego samo s tog računala?

I ima li u tom smislu razlike između eksterne flash memorije i eksternog usb hard drivea?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 11:40 (falcao).
17 godina
neaktivan
falcao kaže...
Znači li to da removable diskovima nikako ne mogu pristupiti preko mreže nego samo s tog računala?

I ima li u tom smislu razlike između eksterne flash memorije i eksternog usb hard drivea?

Možeš dijeliti i removable driveove, ali nisam siguran ostaje li postavka admin sharea sačuvana nakon odspajanja i ponovnog spajanja pogona i/ili ponovnog pokretanja računala. Najbolje je da isprobaš radi li u različitim slučajevima. Mislim da između USB flash memorije i USB čvrstog diska može, ali i ne mora biti razlike - ovisi kako se kontroler u USB sticku odnosno USB čvrstom disku javljaju računalu (stick uvijek kao Removable drive, dok USB kontroler u vanjskom čvrstom disku disk može prikazati kao Removable drive ili Local drive - ovisi o kontroleru).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan

Razumijem, ali kako ja mogu preko admin shares dijeliti i removable disk na nekom drugom računalu u mreži budući da diska nije bilo prilikom boota i kako ja uopće mogu vidjeti da je on priključen na neko računalo u mreži ako nije podijeljen od strane korisnika koji ga je priključio?

I na kraju opet ono što sam na početku pitao jer to mi nije jasno ni principijelno, razumijem da se disk može podijeliti ali da li mogu pristupati podacima na tom nekom disku ali da on ostane nepodijeljen jer ne želim da bude vidljiv na mreži već samo da ja mogu pročitati/upisati nove podatke?

17 godina
neaktivan

Kao što sam napisao, nisam siguran (budući da to nisam radio) čuva li Windows postavke dijeljenja uklonjivih diskova pri odspajanju uređaja i/ili ponovnog pokretanja računala. Probaj malo eksperimentirati.

Admin shareovima mogu pristupati samo korisnici koji su u "Administrators" ili "Backup Operators" grupi korisnika - ostali korisnici im ne mogu pristupati.

Admin shareovi nisu vidljivi u Windows Exploreru, tako da im se pristupa unošenjem adrese računala i imena sharea u adresnu traku. Koji su sve shareovi postavljeni na određenom računalu, a obično su to po jedan za svaku particiju (C$, D$, E$, ...) koje Windows postavlja prilikom boota, možeš vidjeti u Computer Management konzoli, pod System Tools -> Shared Folders -> Shares.

14 godina
protjeran
falcao kaže...

Pozdrav.

Iako je tema stara i riješena i zapravo želim pitati nešto drugo, nisam htio otvarati novu temu jer bi joj naslov bio vrlo sličan ovome.

Dakle, zanima me kako ono što je navedeno u prvom postu funkcionira na nekoj lokalnoj mreži. Znači, recimo imam više računala u mreži, ja sam administrator, i želim da dio podataka sa svih računala bude dostupan svim userima na mreži, i ti folderi se šeraju i sve štima. E sad, ne želim da sve bude šerano svima, i pitanje glasi: Da li ja mogu, i kako, kao administrator, pristupiti podacima na računalu usera ako taj disk ili folder nije šeran, i da li to mogu napraviti izravno ili ga prvo moram šerati? Ako moram šerati, mogu li to napraviti sa svog računala ili se mora s onog gdje je disk i fizički smješten?

Tko će složiti shared foldere i permissione tako da im mogu pristupati određeni korisnici?

I left my wallet in El Segundo.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice