Wlan zaštita problem

poruka: 66
|
čitano: 29.380
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
*****Wlan zaštita

imam iskon duo, thompson modem...

stavio zaštitu al opet imam feeling da me neko krade, jer mnogo prometa JE obavljeno a nemoguće da sam ja...

nevjerujem tom kurtzu od modema i njgeove WEP i WPA  šta se nudi u mom adminu...

dal mogu insatl neki program koji mi broji promet i brzinu, i neki program za zaštitu.. il niš od toga,,,

fala na info..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: *****Wlan zaštita

WPA nema sanse da ti netko probije, tako da ti samo stavi WPA, i mirne si duse. Ako si bas toliko paranoican, stavi jos MAC access control, ali mislim da je to pored WPA (WPA2) potpuno nepotrebno).

17 godina
neaktivan

Hmmm... čudno, jer WPA (ispravno konfiguriran) bi trebao biti sasvim dovoljna zaštita.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Kako si konfigurirao zaštitu, koju vrstu zaštite si koristio?

Ako si imao WEP onda si sam kriv, a ne modem ?

Moraš napisati malo više informacija.....

WPA s 63 znaka nema šanse "provaliti".

17 godina
neaktivan

Cisto sumnjam da mu je i WEP netko isao provaljivat, nije to toliko tesko, ali sumnjam da ima nekog susjeda koji to zna, a uz to je dovoljno zloban da mu krade internet i ide mu probijat WEP. Ljudi koji to znaju napravit obicno doma imaju vise nego dovoljan internet. A ako je stvarno naletio na nekog takvog, utrpaj mu WPA i dovidenja ;))

17 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

moj lap radi kad je wep zaštita aktivna, kad stavim wpa nemogu se spojit na net,

jednostavno nema wpa ponuđeno u lapu..

ili ja neznam naći.... kmeee....

što se tiće onih programčinća za kontroliranje obrtaja prometa, znam da imam u korisničkim str.

al hoćem na kompu sebe glečdati...

isprika zbog zvezdica... pusa :x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wlan zaštita problem

Znači ipak si koristio WEP zaštitu, a to ti je kao da je nemaš.

Wirles zero Configuration od Windowsa će rješiti tvoj problem,

naravno ako imaš XP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2008 22:26 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
wick kaže...

moj lap radi kad je wep zaštita aktivna, kad stavim wpa nemogu se spojit na net,

jednostavno nema wpa ponuđeno u lapu..

ili ja neznam naći.... kmeee....

E sad, nisam 100% siguran u kojem service packu dolazi podrska za WPA. Mislim da sa SP1 (govorim o Windowsima XP). Provjeri koji service pack imas. Ako imas Service Pack 2 mora ti bit ponuden WPA.
17 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

iman toshibin lapić i u njem je ugrađen bio tablet pc edition....

ofkors nalepnica je iza oriđiđi sa keyom.. (bar se nadam)

service pack 1....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da nebi bilo da sam se krivo izrazio, instaliran... još je isti tablet edition win,,,,

17 godina
neaktivan

Nisam sad blizu laptopa od stare...a snimi onda sp2..to ti je najmanji problem..ionako bi ga trebao imati..ili pricekaj par dana pa snimi odmah sp3

17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

WPA nema sanse da ti netko probije, tako da ti samo stavi WPA, i mirne si duse. Ako si bas toliko paranoican, stavi jos MAC access control, ali mislim da je to pored WPA (WPA2) potpuno nepotrebno).

Mislim da si u zabludi jer WPA je poput WEP relativno lako probit. Druga stvar je ako pod WPA mislis na WPA2 koji je napredniji i za red velicine sigurniji od prethodna dva. Mac filtriranje je "zastita" samo od susida "umirovljenika", a u praksi je nepotreban.
17 godina
neaktivan

@ wifi

Mislim da si u zabludi jer WPA je poput WEP relativno lako probit. Druga stvar je ako pod WPA mislis na WPA2 koji je napredniji i za red velicine sigurniji od prethodna dva. Mac filtriranje je "zastita" samo od susida "umirovljenika", a u praksi je nepotreban.

wifi, daj koncizne upute kako se WPA (Tkip) s 63 znaka "probije", sigurno imaš dosta iskustva.

17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

@ wifi

wifi, daj koncizne upute kako se WPA (Tkip) s 63 znaka "probije", sigurno imaš dosta iskustva.

Radio sam kod kuće test WPA2 TKIP i uz dobru word listu dođeš do mreže, skeniraš, uzmeš par paketa (ne bilo kojih), odeš kući, legneš spavat, i za par sati imaš probijen key. Vratiš se nazad i luduješ. Za WPA je potrebna samo dobra word lista.

Također sam testirao kod kuće i WEP i za njega mi je trebalo oko 10 minuta i to za 128 bit (ili koliko već) WEP.

MAC filter može pomoći ali ako je "cracker" pametan i to može "zaobići".

Postoji tona programa koji prate promet (ali ne znam napamet ni jedan sada) i ako misliš da te netko krade postoje i načini da saznaš jel to moguće. Uz pametno korištenje bilo koje INternet tražilice možeš naći stotine guide-a, tutoriala, i how to-a na ovu temu. Nemoj zaboraviti da je to također ilegalno i ako uspiješ uhvatiti nekoga uopće se nemoj ustručavati nazvati policiju.

music is my first love and will always be my last
17 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

WPA.. sakrij SSID (prije toga ga promjeni u neki svoj proizvoljni)..

plus.. koliko se sjecam Thomson ima mogucnosti prikazati sto je spojeno sve na njega (tipa: telefon, Racunalo LAN (ime kompa, ip adresa), Racunalo Wireles (ime kompa, ip adresa) ). pa ako nista drugo pogledaj na njemu samome sto kaze.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us?
Xerxes: Brought peace?
Reg: Oh, pea-- Shut up!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

WPA.. sakrij SSID (prije toga ga promjeni u neki svoj proizvoljni)..

plus.. koliko se sjecam Thomson ima mogucnosti prikazati sto je spojeno sve na njega (tipa: telefon, Racunalo LAN (ime kompa, ip adresa), Racunalo Wireles (ime kompa, ip adresa) ). pa ako nista drugo pogledaj na njemu samome sto kaze.

Da, skrivanje SSID-a puno pomaže. To sam zaboravio napomenuti..

17 godina
neaktivan

@ VOODOO

Nemaš pojma što govoriš.

WEP - statički key (zato se lako otkrije)

WPA i WPA2 - dinamički key (key se neprestalno mijenja)

Ima li word lista sljedeće znakove * $ #[ ^- ~  itd.

Koliko ta word lista ima znakova, mislim na velika, mala slove i brojeve,

ima li ASC II oznake.

Prvi put čujem da uz word listu dođeš do mreže.

Hajde, daj s "šalabahtera" koje programe koristiš?

Meni još nitko nije "probio" zaštitu, iako ne koristim hide SSID ni MAC filtriranje,

a u susjedstvu sam s dosta wifi mreža.

Jednom sam primjetio Deauthentication attack, tko zna možda si to ti bio!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2008 10:38 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

@ VOODOO

Nemaš pojma što govoriš.

WEP - statički key (zato se lako otkrije)

WPA i WPA2 - dinamički key (key se neprestalno mijenja)

Ima li word lista sljedeće znakove * $ #[ ^- ~  itd.

Koliko ta word lista ima znakova, mislim na velika, mala slove i brojeve,

ima li ASC II oznake.

Prvi put čujem da uz word listu dođeš do mreže.

Hajde, daj s "šalabahtera" koje programe koristiš?

Meni još nitko nije "probio" zaštitu, iako ne koristim hide SSID ni MAC filtriranje,

a u susjedstvu sam s dosta wifi mreža.

Jednom sam primjetio Deauthentication attack, tko zna možda si to ti bio!!!!

WPA2 se i probija sa deauthenticationom jer kad se događa ponovno authentication šalju se paketi iz kojih možeš dobiti podatke i key (ili password kako neki zovu) za WPA(2). ARP paket se pokušava dekriptirati preko wordliste a wordlista ima sve znakove koje si ti naveo, čak i više ako ih staviš unutra.

I točno znam što govorim jer sam isprobavao sa prijateljima.

I vjerojatno nisam bio ja jer nisam razbijao ničiju mrežu bez dozvole. Nisam glup.

I koristim samo aircrack-ng na linuxu za takve stvari. I to Atheros chipset koji je možda najbolji za to..

Ako ne vjeruješ pošaljem ti detaljan video kako to radim na svojoj mreži (iako ja osobno znam svoje keyeve, to ne znači ništa, bitna je metoda).

17 godina
neaktivan
I još jedan dodatak. U slučaju deauth-a i ponovnog slanja ARP paketa može se iz njega saznati i SSID. Toliko o skrivanju istog.
17 godina
neaktivan

Momak neblamiraj se bezveze.

Snifanje ARP prometa prvenstveno služi za otkrivanje IP Lan adrese.

Deauthentication attack je znak nemoći, očaja.

Koristeći samo aircrack-ng nemožeš ništa.

Zanimljiva je ta tvoja metoda, štoviše revolucionarna.

Daj ajde, objasni kako pročitaš password?

17 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

Pogledaj kako ja otkrijem SSID, MAC adresu i vrstu zaštite!

http://wifihopper.com/screenshots.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Momak neblamiraj se bezveze.

Snifanje ARP prometa prvenstveno služi za otkrivanje IP Lan adrese.

Deauthentication attack je znak nemoći, očaja.

Koristeći samo aircrack-ng nemožeš ništa.

Zanimljiva je ta tvoja metoda, štoviše revolucionarna.

Daj ajde, objasni kako pročitaš password?

http://www.aircrack-ng.org/doku.php

pročitaj i pogledaj, ima nekoliko guide-a tamo. Ne koristim SAMO aircrack-ng nego sve toolove koji se vežu za njega. As I said, isprobao sam, uspio sam, i ako želim mogu ući u većinu mreža. Ako ti ne znaš kako to radi onda nemoj govoriti drugima da se blamiraju nego provjeri činjenice i pokušaj to napraviti prije nego se praviš pametan i počneš vrijeđat druge.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2008 11:15 (V00D00).
17 godina
neaktivan

@V00D00

Nisi mi objasnio kako pročitaš key?

Budi dobar dečko i pomozi BUG zajednici da se zaštiti od zlih hackera!

Putiti te crack sitove, previše vjeruješ u bajke.

Moram ti priznati da nijednu mrežu s WPA ili WPA2 zaštitom uz nelogičan key

nisam uspio otključati.

Usput rečeno takve zaštite ako su ispravno konfigurirane "probiju" se samo s

brutalforce(pogađanje) metodom. E, sad hoćeš li pogoditi 63 znaka je

pitanje znanstvene fantastike, a ne znanja ili aircracka i tih tvoj crack sitova.

17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

@V00D00

Nisi mi objasnio kako pročitaš key?

Budi dobar dečko i pomozi BUG zajednici da se zaštiti od zlih hackera!

Putiti te crack sitove, previše vjeruješ u bajke.

Moram ti priznati da nijednu mrežu s WPA ili WPA2 zaštitom uz nelogičan key

nisam uspio otključati.

Usput rečeno takve zaštite ako su ispravno konfigurirane "probiju" se samo s

brutalforce(pogađanje) metodom. E, sad hoćeš li pogoditi 63 znaka je

pitanje znanstvene fantastike, a ne znanja ili aircracka i tih tvoj crack sitova.

WPA crackiranje se indeed svodi na bruteforce.. zato sam rekao da dobre wordliste pomažu. U slučaju da je korisnik pametan i stavi stvarno neku bolesnu kombinaciju znakova vjerojatno se nikad neće provaliti. Iz iskustva govorim da ljudi stavljaju gluposti vamo kako bi bilo što lakše im zapamtit valjda..

Kažem, moguće je, ali u slučaju nekog bolesnog key-a nitko ne može reći koliko vremena je potrebno bruteforce-u da ga probije. Sve enkripcije se uglavnom svode na to da uspore crackere a ne da ih u potpunosti izoliraju.

Uostalom to nije "crack site" nego stranica programa koje koristim i gore su guide-ovi kako se koristi. Ako pogledaš u guide vidit ćeš kako "pročitam key", tj kako ga bruteforce-aš u slučaju WPA zaštite.

17 godina
neaktivan

Objasni BUG zajednici svojim riječima, iskustvom itd. kako pročitaš key

Najlakše je postaviti link, i sad ja znam sve, a u biti neznam ništa, osim copy-paste.

Kakav je to bolestan key, ako imaš dobru world listu.

Valjda za tu tvoju dobru world listu nema zapreka.

17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Objasni BUG zajednici svojim riječima, iskustvom itd. kako pročitaš key

Najlakše je postaviti link, i sad ja znam sve, a u biti neznam ništa, osim copy-paste.

Kakav je to bolestan key, ako imaš dobru world listu.

Valjda za tu tvoju dobru world listu nema zapreka.

Za WPA? Najlakše radiš deauth client-a dok on ne pošalje ARP paket. Dok radiš deauth u pozadini stalno loviš pakete. Kad si napokon ulovio ARP paket onda ga samo pustiš kroz drugi program koji ima listu "passworda" i vrti ih kao bruteforce dok ne uspije dekriptirati ARP paket.

U slučaju da lista sadrži pass onda će uspješno dekriptirati i reći ti da je to pass, a ako je SSID bio skriven onda će i njega ispisati. Poslije toga se samo spojiš s tim pass-om u mrežu.

Ovo je full jednostavno ali to je uglavnom to. Možda sam nešto zaboravio, a možda sam nešto sitno i krivo napisao. Ne znam sada napamet kako ide nisam se igrao s time otkako sam na službenom putu. I ne da mi se pisati detaljan guide kako to radi ako tebi i dalje nije jasno i lijen si pročitati šta piše.

I ne znam jel se samo praviš pametan ili znaš neke stvari pa pokušavaš ponižavat druge svojim znanjem, ali nadam se da si napokon zadovoljan.

17 godina
neaktivan

Nisam zadovoljan, nikako.

WPA je dinamički ključ, što znači da se neprestalno mijenja.

Uz ključ dužine npr.30 znakova i više, koliko ti treba vremena i paketa

da otkriješ pravi ključ? Koliko pogađanja?

Koje veličine je tvoja world lista, koliko MB ?

Što radiš ako "žrtva" ima isključen DHCP na AP-u, kako se onda spojiš?

Usput rečeno hide SSID i MAC kontrolu koriste samo mala djeca.

17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Nisam zadovoljan, nikako.

WPA je dinamički ključ, što znači da se neprestalno mijenja.

Uz ključ dužine npr.30 znakova i više, koliko ti treba vremena i paketa

da otkriješ pravi ključ? Koliko pogađanja?

Koje veličine je tvoja world lista, koliko MB ?

Što radiš ako "žrtva" ima isključen DHCP na AP-u, kako se onda spojiš?

Usput rečeno hide SSID i MAC kontrolu koriste samo mala djeca.

Govorim o WPA PreShared Key-u ako nisi shvatio do sada. A za dobijanje istog ti je dovoljan jedan pravi paket. Vrijeme ovisi o veličine liste. Listu više nemam jer mi ni ne treba, ne probijam tuđe mreže iz zabave. Očito se smatraš nekim velikim guruem ili znalcem zaštite, i zašto onda na postavljeno pitanje čovjeku ne odgovoriš sa konstruktivnim odgovorom umjesto da stalno pokupašaš dokazat da si pametniji od mene. Ja nisam ovo sve napisao zato da se hvalim ili pravim pametan nego samo da pokažem kako određene postavke ne pomažu puno ako netko želi i zna kako provaliti. Povlačim se iz ove rasprave a ti ako želiš sada budi sretan i likuj koliko te volja. I dokazuj se koliko god želiš. Nadam se da će to još malo nahraniti tvoj ego.

17 godina
neaktivan

Namjerno sam forsirao ovu temu jer si zaglumio velikog hackera koji može "probiti"

WPA ili WPA2 zaštitu.

Uz pravilnu konfiguraciju tj. dovoljnu dužinu ključa i izbor znakova, nema šanse.

Npr. ovaj ključ se ne može dešifrirati:

*7090#\S"3Q*/3P5vM?++tw2204w?M&I%\s%6[-([4S"G]!gY7+trZqAd|"~W)D

Moguće je "probiti" WPA ili WPA2 zaštitu uz ključ npr: HDZzna

jer je kratak i logičan, te Dictionary Brute Force će otkriti, a paket s ovakvim ključem

će se lako uhvatiti jer je kratak i nepruža puno dinamičkih kombinacija.

Evo nekoliko izvadaka iz tvojih postova iz kojih je razvidno da nagađaš:

Radio sam kod kuće test WPA2 TKIP i uz dobru word listu dođeš do mreže (WTF)

MAC filter može pomoći ali ako je "cracker" pametan i to može "zaobići".

(Svaki cracker iz predostrožnosti prvo što napravi klonira Mac adresu)

Da, skrivanje SSID-a puno pomaže. To sam zaboravio napomenuti..

(Moš mislit što hide SSID i Mac kontrol doprinose zaštiti wifi mreže)

Svojim postovima o razbijanju WPA i WPA2 doveo si ljude u zabludu!

Čovjeku sam odgovorio da će mu Wieless zero Config. od Win. riješiti problem

i ispravno sam detektirao da je imao WEP zaštitu.

Uopće nije u pitanju moj ego ili da se pravim pametan, već ti strašiš ljude nebulozama.

17 godina
neaktivan

Stvarno se slazem s Verbatimom, ne koristi puno WPA, ako mu stavis password duljine 3 znaka, koji se pritom zove GOD ili 123 ;))

Inace, cisto sumnjam da mu netko ide i WEP zastitu razbijat (sto nije tako tesko), ali WPA, hmm, onda se stvarno rodio pod nesretnom zvijezdom.

Ono, o cemu ti govoris VooDoo su obicni Dictionaryi, i nema sanse da mu brute forcas password ako ima neku kombinaciju malih i velikih slova te brojki.

Evo, samo da navedem kao primjer. Prijatelj mi je na jednom linux stroju brute forceom razbio (ne samo meni, nego jedno polovici od 40 ljudi) dictionary word od 7 slova. Mislim da je stroj bio neka dvoprocesorska zivina, a koliko se sjecam trebalo mu je negdje oko 6 sati da dobije nase passworde. Naravno, bilo kakve kompliciranije nije uspio probiti.

Sada uzmi u obzir da je ta masina duplo mocnija od laptopa (pretpostavimo da se razbijanje radi s laptopa, jer je to u 90% slucajeva ;)) i da je on citao lokalno datoteku u kojoj su spremljeni passwordi, tj. nije morao slati nikakve pakete preko mreze, cisto sumnjam u razbijanje WPA u nekom realnom vremenu. Koliko se sjecam, kada sam to na faxu ucio (prije godinu i pol dana, ako se dobro sjecam), tada WPA2 uopce nije bilo moguce razbiti, a WPA stvarno jaaaaako tesko, na nekom uberstroju u nekom ne bas isplativom vremenu ;)

Da se razumijemo Voodoo, vjerujem ja da si ti to probio, ali da se to nekome dogodi u realnosti (tj. da mu susjed to napravi) je otprilike ravno 0.000000000001% ;)

Uostalom, kako je Verbatim rekao, imas popis spojenih uredaja. I da vidim kako mi susjed probija WPA zastitu, odem tamo pa ga nalupam metlom ;))

Iskreno, tolika muka je isplativa kad zelis doc do nekih vaznih podataka (neciji neotkriveni kucni uradak ;))) a ne nekom krast internet.

Edit: ne znam jel to spomenuto negdje, ali ja bi za generiranje poveceg prometa u 97% prvo okrivio neku vrstu spyware-a, a ne probijanje WLAN zastite.

Tako da si proskeniraj komp (tj. sve kompove u mrezi) s nekim antispyware alatom. Meni je buraz pokupio jednom neko sranje, koji mi je generirao ogromnu kolicinu prometa. I to jos kad se upalio njegov komp ja nisam mogao izaci na Internet, ne znam kako je to uopce moguce, nit se sjecam kako se napast zvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2008 16:01 (Mithrandir).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice