USB wireless adapter

poruka: 243
|
čitano: 169.700
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: USB wireless adapter
SilvioS kaže...

Jedno pitanje, na bonbon mreži sam (mobitel), i zaključio je kako bi mi za tipa mjesec dana korištenja bilo vrlo zgodno kupiti paket interneta od 5 GB za 45 kn (pošto bonbon ostavlja istu brzinu prijenosa nevezano o potrošnji paketa - D: 75Mbps; U: 21Mbps), i hotspotati s mobitela kako bi na PCu uhvatio signal pomoću WLAN USB adaptera.

Koji adapter bi bilo najbolje uzeti (jeftinije je bolje :D) koji će moći iskoristiti maksimalnu brzinu, a koji bi i kasnije koristio nakon što uvedem normalan internet u stan - udaljenost do routera tipa 3-4m kroz 2 zida.
PS. riječ je o mobitelu Xperia Z (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot)

Pa zapravo ne bi trebao imati puno problema oko izbora...

Danas svaki adapter podrzava 100,150,300mpds tako da koji god uzmes neces pogrijesiti...A i cijena se osobito me razlikuje..:)

Battlelog: Ratkapa16
16 godina

Svaki stick bi trebao biti dovoljno dobar (ili dovoljno los) za tih par metara kroz 2 zida, ovisi od cega su zidovi..makar bi mogao tih par metara i kablom do rutera, svako online igranje ce ti biti bez psovka tada.

A cemu hotspot+wlan stick sada, zasto ne usb tethering sa xperia Z ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 21:25 (kunof00).
15 godina
neaktivan

Znači primjerice ovo bi trebalo biti skroz ok?

http://www.instar-informatika.hr/tp-link-tl-wn727n-150mbps/TPL-TL-WN727N

Ili antenica igra ulogu?

http://www.instar-informatika.hr/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-usb-adapter/TPL-TL-WN722N

@krunof00, iskreno nisam nimalo upoznat s tom tehnologijom, tek sam sad otkrio da postoji kad si spomenuo... Nisam baš educiran po pitanju mrežnih tehnologija

SilvioS
11 godina
SilvioS kaže...

@krunof00, iskreno nisam nimalo upoznat s tom tehnologijom, tek sam sad otkrio da postoji kad si spomenuo... Nisam baš educiran po pitanju mrežnih tehnologija

Ne treba nikakva edukacija.Prilagodeno je avim korisnicima tako da nemas problema...Nades na postavkama mobitela opciju usb tethering,ukljucis je,na pc odes na network and sharing center(control panel),i vidjet ces tamo da je spojen,ali je disablean.Jednostavno ga enableas i to je to...

A mozda ti se automatski spoji cim ukljucis tethering.

15 godina
neaktivan

I preko USB 2.0 će mi održavati pristojnu brzinu kao i stick bez visokog pinga? :)

SilvioS
11 godina
SilvioS kaže...

I preko USB 2.0 će mi održavati pristojnu brzinu kao i stick bez visokog pinga? :)

Ja sam bas pokusao prije par dana preko usb(2.0),i sve je potpuno isto bilo kao i klasicno spajanje preko wifi adaptera, tako da nemas brige...

16 godina

Za sada ti je korisnije spojit Z pa djelit vezu bonbon interneta tetheringom, kasnije moze Z glumiti i wifi stick ali to je nepotrebno posto su stickovi jeftini.

usb 2.0 podrzava brzine do 480 Mbit/s (60 MB/s), s obzirom na nase internet providere miran si jos godinama.

A ping ovisi o raznome na bezicnoj vezi, jedino žicom je to ujednacenije.

11 godina

..ako već uzimaš USB wifi stick uzmi neki sa vanjskom antenicom koja bar ima  3-5 dBi za razliku od unutarnjih sa -20dBi.

15 godina
neaktivan

Hvala svima na vrlo konstruktivnim i detaljnim savjetima, dobio sam sve informacije koje sam mogao pozeljeti :)

Za pocetak cu probati samo sa xperiom i ustediti par kn! :)

SilvioS
16 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Imam pitanje. Dobio sam vdsl i imam 30/5 Mbit/s ali sada mi je dosta slabiji wifi signal. Moram li kupovati access point ili ima neki drugi način, antena...?

Router je ZTE ZXDSL 931VII

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozz svima..Dakle i meni je nedavno uključena opcija od t-coma,Turbo 30. I dok na žici imam svih 30 mbit na svom USB wirless adapteru D-link DWL-G122 dobijem samo 21 mbit..Udaljenost između ZXdsl 931VII routera i adaptera je 1,5m.. Pretpostavljam da je adapter usko grlo jer već ima koju godinu,pa sam u razmisljanju o nabavi novog.. Da li bi ovaj adapter ispod riješio moj problem i imali ko iskustvo sa njim!!

http://www.links.hr/?naziv=mrezna-kartica-adapter-usb2-0-tp-link-tl-wn723n-802-11b-g-n-150mbps-mini-adapter-za-bezicnu-mrezu&option=artikl&id_artikl=053.503.093

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 8:13 (čistač).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav!

Postoji li neki USB Wireless adapter poput AirLive WL-1700USB a da je long range?? Ovaj je već dosta stariji.

Trebala bih se od sebe do bratove kuće spojiti na njegov wireless koji i sada hvatam ali samo ako se nalazim u sobi na ulaznim vratima i to običnim wirelessom iz laptopa pa bih htjela da signal bude jači a ne znam kako to postići pa mi je netko savjetovao taj adapter

hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Neznamo na kakvu "kantu od antene " misliš , jer ih svakako nazivaju i one što" izgledaju" kao iluminatori za sat. antene i one što od limenke pive nabace na postojeću antenu rutera itd.

Druga stvar je što neznamo ni kakav USB adapter misliš, sa unutarnjom ili vanjskom antenicom ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav svima, 

danas je napokon dosao novi iskonov internet (nakon vikenda provedenog bez ikakvog interneta jer su naravno nešto ....)

Paket je 50/10, router ZyXEL VMG5313-B30A

Zicano dok radi televizor na laptopu je 47,3/9,8

Bezicno laptop je oko 42/9, udaljen jedan zid

Zabrinjava me kompjuter koji je 2 zida dalje i ima maksimalno  18/9, download varira od 10-18

Imam stari USB wifi adapter i trazim dobro rjesenje da mi se brzina poveca na maksimalno!

Ja mislim da je problem u adapteru. Kolika je cijena dobrog adaptera ili bih morao ici zicom?

EDIT: trenutan adapter je: http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WN422G

Hvala za pomoć :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 19:12 (andrej555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

..nađi neki koji ima i "n" mod jer ti taj ima samo "b" i "g" ( tj. samo teoretski 54Mb, praktično do 20-tak Mb).

Pošto se radi o zidu između gledaj uzeti neki USB wifi-adapter koji ima vanjsku antenicu/e , samo pazi da ne kupiš kinesko sra.e kome je adapter toliko mali kao da je u usb-utičnici.

Nešto kao TP-Link TL 822N , TL 722NC

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 19:42 (AF139).
16 godina
andrej555 kaže...

..

Zabrinjava me kompjuter koji je 2 zida dalje i ima maksimalno  18/9, download varira od 10-18

Imam stari USB wifi adapter i trazim dobro rjesenje da mi se brzina poveca na maksimalno!

..

prije nabavke provjeri u istoj sobi (bez zida), ako je rezultat bolji/dobar, tad su smetnje/armatura problem i ostat će jednako.. žica/bušilica ili neko zaobilaženje su tad rješenja. Bežični (i zapravo svaki) signal ovisi o smetnjama, zatim o standardu, b, g, n... i teoretskim brzinama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
USB wireless adapter

Znaima me koji wireless adapter uzeti, usb ili pci?

Trenutno imam 4mb/s osnovni tcom internet, postoji šansa možda do nekih 7-8mb/s.. 3800m od centrale sam pa je banana speed..

Uglavnom htio bi maknuti 20m utp kabel iz kuhinje/hodnika... do routera imam nekih 7-8 zračne linije jedna vrata i recimo 1-2 zida...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

svakako pokušaj zadržati lan-kabal, ali ako se mora nemoj uzimati pci jer je fiksna na poziciji PC-a već uzmi usb wifi adapter sa obavezno vanjskom antenicom koja ima bar daset puta bolji domet za razliku od tog što izgleda kao memory-stick.

Vidi npr. kao  TL 722NC

10 godina
USB wireless adapter

PC je odmah pokraj vratiju, tako da tu nebi trebalo biti problema. Što se tiće kabla, smeta jer se jako vidi (svaki dan pitane od strane majke, dali baš taj kabel mora tamo biti....), a i kad selim pc do tv-a je prekratak.

Probat ću s pci rješenjem, ako ne bude dobro nebi trebao biti problem zamjeniti za usb ili kupit antenicu s kablom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

sve to je 'isto' teoretski..

-USB ima u svakoj trgovini, jeftin. PCI samo u trgovinama koje se time bave, nema toliko izbora i cijena je dvostruka.

-oba mogu imati odvojivu antenu/kabel.. ali to je dodatni trošak. (tad je cijena slična).

-ugrađena ima manu ako je PC na lošem mjestu/smetnje, ali isto je s USB osim ako se produžnim USB kablom to riješi.. ali USB i duži kabel su dodatni problem, napon i kvarovi.. Ako jedna radi, radit će i druga na istom mjestu. Tad je prednost PCI zbog trajnosti (ali ni to nije sigurno). Izbor ugl pobjeđuje USB zbog cijene pa ga lakše baciš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
USB wireless adapter

Isprobao sad s PCI, dobivam nekih 50-tak kb/s manji download. Upload isti. Ping na speedtest jednak.

Signal mi je 3-4 crtice od 5. Na laptopu na istom mjestu je 5/5, mobitel 3/5.

Mislim da ću sutra vratiti u links, jer mi je s kablom download oko 450 kb/s, s wifijem pada ispod 400.. tako da mi se ne isplati. Očekivao sam max 10kb/s manje, a ne 40-50.

Na lapu je razlika u downloadu nekih 20kb/s, manje nego s kablom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 15:38 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Wifi ti nikako neće biti dobar kao lan-kabal jer je podložan smetnjama .

Na par mjesta sam u privatnim kućama zahvaljujući električarima koji su ostavili tel. utičnice po prostorijama uspio spojiti lan ( srećom koristili su kablove sa 2 ili čak 4 parice). tako da se nije trebalo provlačiti po podovima a na tih 10-20m je sve radilo odlično samo se trebalo potruditi i prespojiti kako treba na mrežne utičnice umjesto telefonskih .

Uvijek će USB wifi adapter sa antenicom biti bolji od PCI kartice jer do 5m usb probužnog kabla nemaš nikakvih gubitaka a kad sa PCI kartice spajaš par metara koaksa do antene imaš gubitke u signalu pa npr. umjesto standardnih 100mW do antene dođe samo 50mw .

10 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Meni treba jedan usb wi-fi adapter za novi kompjutor , udaljenost od kompa i modema je nekih 7,5 metara ne znam koji je dobar i sto treba pazit prilikom kupovine toga.

0 0 hvala 0
14 godina
Ryan95 kaže...

Meni treba jedan usb wi-fi adapter za novi kompjutor , udaljenost od kompa i modema je nekih 7,5 metara ne znam koji je dobar i sto treba pazit prilikom kupovine toga.

Uzmi Airlive 1700USB i uživaj.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan

A  gdje mogu kupit taj i znaš li možda koliko dođe?

15 godina
USB wireless adapter

Evo izaberi, svi ovi adapteri će savladati tu udaljenost.

http://protis.hr/products/index/wireless-adapteri/48

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
USB wireless adapter

pozdrav,

trebam malo pomoc oko odabira adaptera, jer mi je dosta potrebna a ne znam koju odabrati.

trenutno sam na h1 mrezi i koristiom fritzbox 7330. Inace bit trebao imat brzinu od 10mbit, ali u sobi  kojoj mi se nalazi laptop imam dosta slab signal i brzina jedva da mi je 1mbit.

Tu kako sam citao najbolje je uzet usb adapter koji ima vanjsku antenu, pa ako mi moze netko samo rec koja je najbolja, ili ako ima nekih boljih cija se cijena krece kao i kod ovih:

http://protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-tplink-tlwn722n-high-gain-150mbps-24ghz-80211ngb-atheros-detachable/44666

http://protis.hr/products/details/tplink-tlwn821nc-300mbps-wireless-n-usb-adapter-mimo-technology-usb-cradle/77806  - sad ne znam dal ovaj uopce ima vanjsku antenu

http://protis.hr/products/details/usb-wirless-adapter-tplink-tlwn822n-high-gain-300mbps-24ghz-80211ngb-atheros-qss-button/46223

0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

Ovaj je dobar, imao sam ga, samo treba pažljivo rukovati s ovim antenama, ima 1,5m usb kabel i lijepo stoji na ravnoj površini, a prijem signala je odličan.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

e da li znas mozda koja je otprilike razlike izmedu toga i ostalih?

15 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Ovaj je dobar, imao sam ga, samo treba pažljivo rukovati s ovim antenama, ima 1,5m usb kabel i lijepo stoji na ravnoj površini, a prijem signala je odličan.

stara tema,ali da pitam,koliki  signal toj anteni vidim brzinu primanja ali ne vidim dBi..lp

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice