Kako natjerati gore navedeni router da radi na DynDNS? J*beni T-Comov firmware nema mogućnost konfiguracije DynDNS postavki. Mislim da je problem u PowerUseru koji nema to mogućnost. Ne mogu biti root user jer PowerUser jedini i default . Najradije bih stavio defautni firmware koji nije T-Comov, no nisam siguran da li bi tada mogao koristiti MaxTV.
THOMSON ST780 DynDNS problem
- poruka: 12
- |
- čitano: 22.566
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
itko? već 3 dana stoji post, molim pomoć
taj problem sam imao i ja... glupi t-com je pol opcija sakrio u tom thomsonu...
probaj se ulogirati na router sa
user: administrator
pass: !M1PhoIAD2
nakon toga sam uspio konfigurirati dyndns, i piše mi Update succesfull... ali nikako ne mogu pristupiti, kao da neki firewall blokira, a sve sam ih poisključio, i na kompu, i na routeru...
kada probam pingati host, lijepo sa strane piše IP adresa, znači da je našao, da dyndns radi, ali nema responsa, uvijek mi je "request timed out", ne kužim zašto...
ajde ak tebi uspije, podijeli s nama... ;)
meni radi vec par komada bez ikakvih problema. moras na routeru forwardat portove do tog neceg cemu zelis pristupiti. evo sad sam probao pingati jedan dyndns i ne prolazi ping, ali se mogu spojit na njega. btw.moj svjet je da upalis firewall na routeru. ako imate konkretnih pitanja, pucajte.
pozz
meni radi vec par komada bez ikakvih problema. moras na routeru forwardat portove do tog neceg cemu zelis pristupiti. evo sad sam probao pingati jedan dyndns i ne prolazi ping, ali se mogu spojit na njega. btw.moj svjet je da upalis firewall na routeru. ako imate konkretnih pitanja, pucajte.
pozz
Pozdrav,
Imam T-comov router Thomson SpeedTouch ST780. Koristim žični način spajanja.
Stvar je u tome što očito ovaj router ima problema s port-forwardom.
Uglavnom trebao bih za neku igru napraviti port forward UDP i TCP portova, dok TCP uredno radi, UDP se uopće ne očitava tj. kao da nije forwardan. Tako barem javlja port checker program.
A i stvar se očituje kod igranja, pošto mi stvara probleme kao kad nije napravljen port forward.
Čitao sam negdje da bi novi firmware trebao ispraviti te probleme vezane uz port forward UDP portova, no neznam koji da instaliram i kako? Ima li netko provjereni firmware koji da stavim da mi to napokon proradi?
Hvala.
Vezano za ovu temu. Usao sa admin passwordom, podesio DynDNS i sve je ok prvi dan, drugi dan dodjem, a ono neka luda IP adresa podesena, koja nema veze ni s cim. Ima netko neku ideju?
Meni DynDNS uredno radi osim porta 80. Ne mogu pristupiti apacheu na port 80
Evo opet mi resetirao IP adresu i postavio neku sa 10.81.... Je li netko zna da li su 10.81.... T-comove adrese ili je to nesto drugo?
Edit: Bas sam si razmisljao da li pobrisati ovaj post ili priznati svoju glupost i odlucio priznati da se ne dogodi drugima .
Iz ne znam kojeg razloga sam umjesto Internet Interfacea izabrao Managment Interface i slao DynDNS-u pogresnu ip adresu . Barem sada radi ako nista drugo.
upali firewall da prorade igre, ako ga ugasiš skroz skoro pa i ništa servera za igranje ne pronađe, primjer Battlefild2 nađe samo 300 servera a ima ih preko 2000. znam da nema logike ali stvar drži vodu i za torrente (forwardat portove inače rade kako hoće, nekad da nekad ne).
Imam sličan (ako ne i isti) problem kao vi, napravio sam kućni apache server, besplatnu domenu, dy dns updater i forvardirao portove na nesretnom st 780 t-comovom routeru (upalio sam firewall na njemu).
I moja web stranica nikako neće na net, na tom serveru radi odlično, ali na drugima neće, ali ga zato mogu ping-ati. S port checkerom sam probao vidjeti za taj port 80 koji mora biti otvoren da bi sve radilo te je javilo grešku "connection timed out". Kako, forvardao sam portove, upalio firewall, uradio sve, a opet neće...
Molim vas pomoć
Meni je administrator radio bez frke.
Danas sam reset modema zbog nekih postavki i vise ne prihvaca:
user: administrator
pass: !M1PhoIAD2
Anyone?
Pozz svima,
Evo idem sljedeći tjedan na more pa sam posudio od frenda stari laptop Acer TravelMate 2300 koji nema u sebi Wifi karticu
Zanima me koji je kvalitetniji od jeftinijih USB-a da se kupi da se dolje mogu spojit i procitat mail ili eventualno nes malo prosurfat. Spajao bi se na net preko HTC Wildfire-a S kad on radi u modu ko bezićni router samo mi jos treba neki USB da se spojim pa lijepo molim preporuku.
Puno hvala.
PS. Slučajno sam zaljepil u krivu temu poruku