Pozdrav,
Kolega i ja smo odlučili djeliti internet, imamo optičku vidljivost no dijele nas 2 kučna zida od njegova ThomsonTG782i routera,
pošto mu je spojen telefon i tv problem mu je preseliti ga u sobu koja gleda prema meni. Srečom kabel za internet mu prolazi do sobe s kojom me dijeli samo prozor
pa me zanima ako postoji kakav uređaj koji ima utor za taj lan kabel od interneta te još jedan lan izlaz za spajanje s njegovim kompom i usb priključak za wireless adapter Tp-link TL-WN722N
koji bi se postavio vani na točku s kojom imam apsolutnu optičku vidljivost.
Znači trebam:
Preporuku za neki router koji ispunjava uvjete opisane podebljanim slovima (imam još jedan ThomsonTG782i od Tmobila ako bi on odgovarao)?
Preporuku za vanjsku Wi fi antenu koja može hvatati signal na 400-600 metara,
mislio sam uzeti nešto ovakvo.
Ili ovakvo nešto.
Ova druga ima 5ghz dali ovo utječe na nešto?
Dali je zračenje ovakvih antena štetno, jer bi se vjerovatno mogao uhvatiti signal i iz kolegine sobe bez vanjskog izvođenja tp-linkova adaptera :)
I misljenje hoću li gubiti na kvaliteti signala zbog kablova naime kod kolege bi trebalo iči oko 8-10m usb kabla za tp-linkov adapter koji če biti postavljen vani
i kod mene ce biti oko 5-7m kabla od PC do vanjske WiFi antene.
Ako postoji neka slična tema moje isprike, ali žuri mi se i trebao bih ovo obaviti što prije. Unaprijed hvala na savjetima.