Preporuka za kupnju vlastito router

poruka: 9
|
čitano: 3.785
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
T-com optika - preporuka za kupnju vlastito router

Upravo su mi uključili optiku doma i imam 200/100 mbps. ALI, samo preko žice. Router je neko smeće ZTE i na njemu mi ide samo 60/10. Malo sam se neugodno iznenadio ali eto, šta je tu je. Pitao jel se može dobiti drugi router, kaže nemre i da mi je najbolje da si kupim svoj router i koristim njega.

Imam dva laptopa Asus G771JW, oni u sebi imaju Intel Dual Band AC-7260 karticu, što mislim da podržava 200/100 mbps(ispravite me ako sam u krivu).

Da li mi može netko preporučiti neki router koji bi mi dopustio da wireless radi punim brzinama(200/100 mbps)? Po mogućnosti da podržava 5 Ghz jer sam prije na Bnetu imao problema koristeći 2.4Ghz, tona wireless mreža u blizini, nakon uključenja 5Ghz sve radilo super.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-com optika - preporuka za kupnju vlastito ro

Ima sam isti problem. Ali imam 100/20. Zahtjevao sam promjenu na speedport i sad radi punom brzinom. Iako me čudi da su dali ZTE koji ima 100mbit portove na 200/100. Speedport ima 1Gbit portove. Samo ih nazoveš i kažeš da u suprotnom raskidaš ugovor. Meni je sat vremena nakon poziva tehničar donio drugi ruter.

Who dares, wins!
10 godina
neaktivan
Re: T-com optika - preporuka za kupnju vlastito ro
reezon kaže...

Ima sam isti problem. Ali imam 100/20. Zahtjevao sam promjenu na speedport i sad radi punom brzinom. Iako me čudi da su dali ZTE koji ima 100mbit portove na 200/100. Speedport ima 1Gbit portove. Samo ih nazoveš i kažeš da u suprotnom raskidaš ugovor. Meni je sat vremena nakon poziva tehničar donio drugi ruter.

Sada sam ih opet zvao i student koji se javio tvrdi da ZTE može ali da su Speedport-ovi znali imati problema. Nešto je kao prčkao, vratio tvornički reset, prebacio kanal na routeru i sada mi je na wifi 6mbps download. lol

Rekao sam mu da mi zamijene inače raskidam i prijavio je tehničarima kvar i do nedjelje će se problem riješiti. Inzistirao sam na 5Ghz router inače ću ih svaki dan morati zvati zbog pucanja veze...budemo vidjeli. Ne znam sam što mi je ovaj što je instalirao router tvrdio da na wifi ne može preko toga. Vidim ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478 da speedport ide do 300 mbps i ima 5Ghz. Svašta. Super prvi dan povratka t-comu.

14 godina
Re: Preporuka za kupnju vlastito router
Speedportovi su znali imati problema al rijeseno sa novim firmwareom. Javi kako je proslo.
Who dares, wins!
10 godina
neaktivan
reezon kaže...
Speedportovi su znali imati problema al rijeseno sa novim firmwareom. Javi kako je proslo.

Danas mi dolazi sa Speedport router-om, ali opet tvrdi da na wifi ne može ići ta propusnost...kaže 50,60 mbps maks. WTF. Fakat ću popizditi. Ne kužim zašto ne bi išlo. Javim kad mi ga instaliraju.

16 godina

wifi-wlan, a/b/g/n ac-n.. čitaj oznake, npr g=54Mbps, n=1-6 x g = do 300Mbps/600 (ovosno i o samom uređaju-par/duplex itd). Primo-predajnik (obje strane moraju podržavati standard), tako da starija wlan oprema ako nema n ne može preko recimo 54, dok za n ovisi na kojoj brzini X.. u ostalom svaka wlan brzina-connect će padati na nižu-stabilnu u slučaju smetnji itd.. dakle, to su max-moguće ne garantirane brzine.

-uređaj koji se dobije bi morao podržavati ono što prodaju kao paket, to je logika.. ali bug-greška ili stara roba, previd i moguće da uređaj nešto ne podržava (npr treba novi firmware-soft). Za drugu stranu, tvoj wlan adapter operater ne odgovara, uređaj je njegova odgovornost ne dalje. Da spojiš lan kablom (žicom) mogao bi dobiti npr 100Mmps(Fast) ili 1000Mbps(gbe) ovisno o tvojoj mreži, switchu, pa čak i mrežnom kablu. Komunikacija uvjek ide po ograničenju uskog grla, niža brzina.

kraće, ako uređaj ne isporučuje ugovorenu brzinu (paket) tad operater mora zamijeniti uređaj odgovarajućim koji tu uslugu može pružiti. Dali ćeš se spojiti takvom brzinom nije garantirano, ali tad je moguće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 12:35 (ihush).
10 godina
neaktivan

Upravo su mi donjeli novi router koji je opet - govno. Preko LAN-a 200/100, čak i više, wifi 30-40/10...katastrofa. Gledao sam u postavkama routera, ne mogu pustiti 5Ghz, a od standarda podržava a/b/g/n i odabrao sam samo N i opet isto. Užas. I ovaj drugi "tehničar" što mi je donjeo drugi router kaže preko wifi da ne ide 60 što mi je smiješno. Ne znam šta da im radim više...svaki put nazoveš i dobiješ drugog tehničara, pa sve ispočetka pričaj, objašnjavaj, itd. Katastrofa. 

S moje strane i LAN i WLAN adapter mogu bez problema zadovoljiti 200/100 ali ovaj njihov router je veliko smeće kad dođe do wifi. Čini mi se da mi je jedino riješenje kupiti svoj router. :-/

10 godina
neaktivan
Preporuka za kupnju vlastito router

Hvala na pomoći svima

[IMG]http://i.imgur.com/cKpmgcb.png[/IMG]

Kupio sam drugi router(Asus RT-AC1200G+) i spojio ga direktno bez Speedporta i sve sad leti.

Info sa pcekspert foruma; evo jedan laički step-by-step za nekog budućeg nesretnika, u pravilu vrlo jednostavno, prateći ove slike. 

[url]https://dl.dropboxusercontent.com/u/74799253/Asus_RT-N66U_WAN.jpg[/url]
[url]https://dl.dropboxusercontent.com/u/74799253/Asus_RT-N66U_LAN.jpg[/url]
[url]https://s17.postimg.io/nirr0w1nj/Izrezak.png[/url]

1. Ethernet kabel iz zida u Asus(što bi značilo direktno spajanje u ONT).
2. Drugi ethernet iz Asusa u PC, što pokreće Asus-ov Wizard
3. Preskočiti cijeli setup i otići u Manual configuration
4. Pod WAN connection type izabrati PPPOE, ukucati username(onaj što završava na @htnet-dsl) i password(ako ga ne znaš na 08009000 govorni automat ga može promjeniti
5. Pod LAN DHCP server, ukucati gateway 192.168.1.1
6. Pod LAN IPTV, izabrati ISP Profile i staviti Manual Setting te pod VID staviti 100

I sve proradilo. Ostale postavke nisam ni dirao, jedino uključio 5Ghz, jer je sve poletilo.

0 0 hvala 1
16 godina

dopuna..: (jer su pravila univerzalna, za sve 'normalne' routere).

- nema 'direkt' nego u WAN port. Standardno ISPov modem je linija, u bridge mod, routanje obavlja kupljen router (i postane pravi šef mreže, bez ograničenja, resetova s druge strane itd.)

- GW je ugl nepotrebno, autoamtika tj potrebno kad postoji više mreža/routera-GWja.. zparavo kod većine je default/autokonfiguracija (i promjena subneta ako je potrebno-duplić) OK, wizard je opcija. To je velika razlika između kupljenog uređaja i onog ISPovog (koji ima svoj ograničen software).. sva tajna je upravo taj soft-firmware (i mogućnosti + fizički portovi).

- zbog razlike kao iptv/tel i ovisnosti o ISPu/kupljenom uređaju, taj dio može obavljati njihov uređaj (ne treba tražiti ovakav model, mada je vjerojatno vrlo kvalitetno rješenje.. svejedno). Tak da ostali mogu birati ovisno o ponudi neke trgovine ili proći jeftinije. Za ovaj primjer je jedina propustnost-standardi koje uređaj (stvarno) podržava bitno, npr router s gigabitnim swichem/lan je dvostruko skuplji od 100tice, dok je wlan odvojen-neovisan (kao i svaka dodatna funkcija u 'kutiji' koju nazivamo router), pripaziti kod kupnje upravo na te brzine kao swich+wlan, odnosno oni koji su ispod 100mbps paketa to mogu ignorirati.

- vjerojatno je cijena iznad 1.000kn.. to vam vjerojatno govori kakva je ovo 'zvjer' od uređaja :) u odnosu na prosječne 150-300kn..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice