Eksterni disk u THOMSON TG782 Router

poruka: 9
|
čitano: 8.859
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Jedno čisto laičko pitanje jer o ovom stvarno ništa ne znam...

Zanima me može li se u USB port ovog T-Šrotovog Routera spojiti eksterni HDD? Na netu sam nailazio i na pozitivne i na negativne odgovore, a oni pozitivni navode da za to Disk moga biti formatiran u FAT32 formatu (što moj nije).

I još nešto. Ako bi se HDD i mogao spojiti preko Routerovog USB-a, gdje bih ja onda mogao gledati njegov sadržaj? Na PC-u ili i na TV-u? Jer ovo me zanima iz razloga što imam dosta filmova na eksternom HDD-u, a htio bih ih gledati na TV-u bez nekih pustih razvlačenja kablova.

Budući da nas većina ima dotični T-Šrotov Router, nadam se da je još netko pokušao isto.

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 21:00 (bjede).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Eksterni disk u THOMSON TG782 Router
bjede kaže...

Zanima me može li se u USB port ovog T-Šrotovog Routera spojiti eksterni HDD? Na netu sam nailazio i na pozitivne i na negativne odgovore, a oni pozitivni navode da za to Disk moga biti formatiran u FAT32 formatu (što moj nije).

I još nešto. Ako bi se HDD i mogao spojiti preko Routerovog USB-a, gdje bih ja onda mogao gledati njegov sadržaj? Na PC-u ili i na TV-u? Jer ovo me zanima iz razloga što imam dosta filmova na eksternom HDD-u, a htio bih ih gledati na TV-u bez nekih pustih razvlačenja kablova.

Budući da nas većina ima dotični T-Šrotov Router, nadam se da je još netko pokušao isto.

Ništa od toga, taj utor je inaće za voip. Imaš t-comov modem/router Siemens sx763 koji isto ima USB utor, ali njegov služi za spajanje externog hdd ili usb memorije na njega. Moraju bit formatirani u FAT32.

Kad to spojiš tako sva računala spojena na modem/router imaju pristup hdd ili usb memoriji ako to tako podesiš.

Valentin
17 godina
Valentin17 kaže...
bjede kaže...

Ništa od toga, taj utor je inaće za voip. Imaš t-comov modem/router Siemens sx763 koji isto ima USB utor, ali njegov služi za spajanje externog hdd ili usb memorije na njega. Moraju bit formatirani u FAT32.

Kad to spojiš tako sva računala spojena na modem/router imaju pristup hdd ili usb memoriji ako to tako podesiš.

Znam da je za VOIP, ali sam pročitao da se mogu spojiti i drugi uređaji formatirani u FAT32{#}, sad ne znam da li je to točno, probat ću.

Reci mi još, pod uvjetom da Router podžava eksterni HDD, mogu li ja njegov sadržaj reproducirat na TV-u, pomoću PC-a ili bez pristupa PC-u uopće?

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
14 godina

Ako to i radi tako, makar 90% da ne radi, jer dosta ljudi uzima siemens sx763 baš zbog toga (file server), radilo bi samo na računalu, odnosno na onom što se može povezat na uređaj (modem).

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Ako to i radi tako, makar 90% da ne radi, jer dosta ljudi uzima siemens sx763 baš zbog toga (file server), radilo bi samo na računalu, odnosno na onom što se može povezat na uređaj (modem).

E jbg, a kud T-Šrot da baš ovaj router...{#} Jel se može od njih zatražiti promjena routera? Vjerojatno ne...{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 19:39 (bjede).
17 godina

Pročitao sam da je File Transfer preko USB porta na ovom routeru moguće navodno uključiti updateom firmwarea. Pa bih želio potvrdu ako je netko to probao?

I da li je netko uopće našao novi firmware na netu? Jer koliko čitam, to je malo teža misija. Pa kud baš T-Šrotovci uvale ovaj šrot?{#}

Postoji li možda mogućnost konfiguriranja routerovog user.ini filea kojim bi se omogućio FTP na USB portu?

EDIT:

Pokušao sam ići po uputama iz User Guidea (koji je za TG782 verziju routera, pa se očito ponešto razlikuje od (i) verzije), međutim nekih opcija uopće nemam. Evo kako user guide sugerira (označio sam opcije koje u Gateway GUI-ju mog routera nemam):
http://img651.imageshack.us/img651/5118/ug1d.th.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/308/ug2q.th.jpg

A ovako izgleda moj Gateway GUI za spomenute opcije:
http://img59.imageshack.us/img59/5094/toolboxn.th.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/185/gaas.th.jpg

Ja u listi pod "Game & Application Sharing" imam "FTP Server". Pa sad ne znam da li je to ono što cijelo vrijeme tražim? I mogu li preko toga staviti USB u funkciju i kako?
http://img593.imageshack.us/img593/3010/dgaa.th.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 13:39 (bjede).
17 godina

Vidim, nitko ništa ne odgovovara, ali više nije ni bitno.

Definitivno sam saznao da su sve ove opcije omogućene samo na verziji routera TG782, dok na ovoj koju ja imam, TG782(i), nažalost nisu.

Tako da je sav moj trud bio uzaludan.{#}

Eto, pa ako nekoga bude zanimalo isto pitanje, odgovor je da na ovaj router NIJE moguće spojiti vanjske uređaje preko USB-a (osim VOIP slušalica).

Može lock na temu.

14 godina
bjede kaže...

Vidim, nitko ništa ne odgovovara, ali više nije ni bitno.

Definitivno sam saznao da su sve ove opcije omogućene samo na verziji routera TG782, dok na ovoj koju ja imam, TG782(i), nažalost nisu.

Tako da je sav moj trud bio uzaludan.{#}

Eto, pa ako nekoga bude zanimalo isto pitanje, odgovor je da na ovaj router NIJE moguće spojiti vanjske uređaje preko USB-a (osim VOIP slušalica).

Može lock na temu.

A jesam ti rekao da ne može. Kaj misliš da se to nebi već znalo da može.

Valentin
17 godina
Valentin17 kaže...

A jesam ti rekao da ne može. Kaj misliš da se to nebi već znalo da može.

Bravo ti!

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice