City Wlan

poruka: 5
|
čitano: 1.649
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
City Wlan

Namjeravam pokreniti wireless mrežu na području manjeg grada. Sve je još u stadiju ideje, i najprije bih volio istražiti sve opcije i detalje prije nego krenem s radom.

Stoga molim nekog s iskustvom da mi pomogne.

Dakle, krenimo od početka... tj od glavnog huba i servera.

Za takvu vezu, je li bolje u centru svega imati nekakav router ili koristiti linux mašinu kao router?

Od tu bi kretao sav signal, dakle treba jača antena i pristojan AP. Za sad recimo da imam ovaj Dlink

te jedan simensov gigaset se555 AP i jednu 2.4 GHz Pacific Wireless 19dBi Antenu.

Od toga "huba" signal bi usmjerio na 2 ili 3 smjera takvim jačim antenama. I svakako ostavio jedan AP da šalje signal oko samog huba, al to sad nije važno.

Repeateri bi bili na udaljenosti od 500 do 1000m, uglavnom bi postojala optička vidljivost između. Te koristili bi neke bad ass antene poput one u centru, za recive. Te bi slali signal okolo sebe slabijim kružnim (u nedostatku boljeg izraza) antenama  da se ljudi mogu spajat i pomoću usb adaptera.

E sad, ima tu još jedna ideja... ali sumnjam u isplativost. Čitao sam negdje da po zagrebu postoje veze preko laserskih ili infrared optičkih uređaja.

No nisam ništa više čuo o tome. Ima li netko više informacija? Npr cijenu te opreme i performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: City Wlan

- od početka? Registriraj se kao udruga grđana.. . Za postavljanje antena moraš dobiti suglasnost svih.. (stanari..)

Hardware je kraj postavljanja, ne početak. Ako uspješno riješiš ovo gore dalje je lako. Izlanuo se

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
RE: City Wlan

nemoj mi tako, udruga postoji, svi su suglasni.

Pitao sam pomoć oko tehnikalija, možeš li mi dati koristan savjet?

17 godina
neaktivan
City Wlan

Za router je najbolji Mikrotik OS.

http://www.mikrotik.com/

Za detalje najbolje pogledati i pitati ovdje: www.zgwireless.net

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 15:26 (macak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
City Wlan

Nitko nije odgovorio sa zgwirelessa.

Nema veze, našao sam sve što me je zanimalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice