Program za podešavanje boja monitora

poruka: 12
|
čitano: 10.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima!

Nabavio sam novi monitor (Samsung T260HD) i moram priznati da sam se skroz razočarao u prikaz boja na njemu (boje mi djeluju nekako "izaprano" i vuku na plavkastu boju). Pokušavao sam da podesim boje preko softwarea koji sam dobio uz monitor (Magic Tune) ali i dalje nisam zadovoljan bojama.... Eh sada, zanima me da li postoji možda neki program preko kojeg bi mogao malo bolje podesiti boje ili nešto sl.? Znam da postoje neka hardware-ska rešenja za podešavanje boje ali to ne bih sada kupovao. Pa eto ako ima neko da mi preporuči kakav programčić bio bi mu zahvalan! Pozdrav

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Probaj ovdje, tip opisuje na engleskom kako je rijesio problem s bojama na 226BW, nadam se da ce pomoci

http://www.tomshardware.com/forum/236573-28-samsung-226bw-panel-panel-panel

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Si pogledao da li ti podešavanje u driverima grafičke šta pomaže?

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jesi probao namjestit boje prek monitora?

Ja na Samsungovom imam ovakve postavke: R - 22, G - 27, B - 27.

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za podešavanje boja monitora
zoka kaže...

Pozdrav svima!

Nabavio sam novi monitor (Samsung T260HD) i moram priznati da sam se skroz razočarao u prikaz boja na njemu (boje mi djeluju nekako "izaprano" i vuku na plavkastu boju). Pokušavao sam da podesim boje preko softwarea koji sam dobio uz monitor (Magic Tune) ali i dalje nisam zadovoljan bojama.... Eh sada, zanima me da li postoji možda neki program preko kojeg bi mogao malo bolje podesiti boje ili nešto sl.? Znam da postoje neka hardware-ska rešenja za podešavanje boje ali to ne bih sada kupovao. Pa eto ako ima neko da mi preporuči kakav programčić bio bi mu zahvalan! Pozdrav

Pa kaj si drugo očekivo od TN matrice, koja isključivo dolazi sa 6bit lut. Znam taj osjećaj, kad sam prije godinu dana isto kupio samsunga TN, boje su također bile srednja žalost. U roku od 5 dana sam ga prodo i reko nikad više TN pa bio on i 26".
BTW. Bolje da si za tih 5 tisuča kuna uzeo 24" S-PVA,  ima dosta u ponudi po toj cijeni. Boje super, kut super, sve 5.
Napomena
Pokušavo sam i ja na TN tih 5 dana podesit boje, ali nemoš podesit nešto što je "isprano".
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2008 11:29 (drago7).
17 godina
neaktivan

Jesi probo s onim gumbicima s desne stranice monitora?Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina

Znači ovako. Prije ovog monitora imao sam 22" Samsung 226BW i moram priznati da sam se pokajao što sam ga prodao i kupio ovo sranje od monitora. Kvalitet prikaza slike na 226 je mnogo bolji nego na ovom monitoru. Na njemu je sve izgledalo odlično ono "out of the box" znači bez ikakavih podešavanja. Eh izgleda sam stvarno bacio 5k kuna. Pokušavao sam na tri načina da ga podesim, znači preko onog samsungovog softwarea, preko catalysta i direktno preko monitora ali nikako ne mogu da ga uštimam. Pokušću da ga vratim ili da zamjenim za 3x226bw.

0 0 hvala 0
17 godina

Taj monitor kojeg si kupio sigurno nije sranje samo ga ocito treba porihtat, za pocetak stavi preko Magicbright na monitoru Internet mod pa onda istekaj Magicolor u izborniku na monitoru i i postavi Colourtone na Custom te Colourcontrol gdje stavi sve na 50% a Gamma stavi na Mode1 vidi onda kako je a taj Magictune ti ne treba!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Powercolor Radeon HD 3650 512mb ddr3
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2008 16:30 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za podešavanje boja monitora
rambox kaže...

Taj monitor kojeg si kupio sigurno nije sranje samo ga ocito treba porihtat, za pocetak stavi preko Magicbright na monitoru Internet mod pa onda istekaj Magicolor u izborniku na monitoru i i postavi Colourtone na Custom te Colourcontrol gdje stavi sve na 50% a Gamma stavi na Mode1 vidi onda kako je a taj Magictune ti ne treba!Cool

Svi TN monitori preko 22" imaju jako izražen problem promjene slike pri najmanjem pomicanju glave ali i sa bojama, pa ako si prije toga bio na CRTu ili LCD-u sa PVA matricom, nikako se nemožeš naviknuti na činjnicu da boje djeluju isprano.
17 godina

Ma znam ja za taj problem, ali moj problem je što boje djeluju isprano i kada direktno gledam u monitor.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja na svojem samsungu 2232BW nemam problema sa ispranim bojama boje su super to je kod mene nepoznat pojam a vidljivi kutovi nisu nikakav problem, kaj se tice ispranih boja kod samsunga to se dogadja kod onih koji nemaju samsung sa originalnim panelom pa imaju problema sa porihtavanjem slike koja se u stvari ne moze poboljsati vec je takva kakva je a ima i ljudi koji se zaigraju sa podesavanjem monitora pa poslije neznaju narihtati sliku kak treba no to je vec druga stvar, ko ima 22 monitor treba biti udaljen minimalno 50cm od ekran znaci glava-ekran!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Powercolor Radeon HD 3650 512mb ddr3
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2008 14:42 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo samo da kažem da sam nakon 10 dana pokušaja da uštimam sliku odustao od svega, prodao Samsunga, izgubio 80 eura na njemu i kupio sebi Dell 2408WFP i šta da kažem , razlika je kao nebo i zemlja, boje su super odmah out of the box , lijep dizajn , pivot, velik ugao gledanja itd...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice