Monitor se gasi

poruka: 7
|
čitano: 3.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Monitor se gasi

Pozz. Komp je I5 3470, 6 gb ram dd3, ATI RADEON HD 7850. Monitor je Acer 24 incha samo to znam :( ( model NO AL2412W - to sam sada procitao iza )

Imam sljedeci problem... Radio je komp sve extra do prije par dana kada se monitor pri paljenju racunara nije htio upaliti. Gori lampica ali crna slika. Kada ga istekam iz struje i ponovo ustekam, ( i PC i monitor ) onda radi minutu taman dok se digne windows i opet se ugasi. Evo danas nece ni tu minutu, samo se upali komp pokaze ono na pocetku ( logo ) i ugasi se.

Znam da je do monitora jer evo pisem sa racunara, ukljucio sam stari svoj monitor koji sam sreca ostavio na regalu.

Zna li neko u cemu je problem? Nemam rezervne kablove da probam, imam onaj konektor tako da sam spajao monitor na oba ulaza  VGA i DVI. Na VGA je radio malo duze, minutu i pol mozda i opet se ugasi.

Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Monitor se gasi

možda.. previsok refresh/Hz.. lcd je normalno na 60Hz.. dok je crt išao 75-85hz.. (i više). Podesi opciju u driveru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Monitor se gasi

Mada tvrdiš da je do monitora ja bih isto izvadio AMDovu grafičku i pokušao s Intelovom integrušom.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paolo Maldini kaže...

Mada tvrdiš da je do monitora ja bih isto izvadio AMDovu grafičku i pokušao s Intelovom integrušom.

Evo pisem sa istog kompa gdje sam prikopcao svoj stari samsung monitor od 17 incha.... Tako da vjerovatno nije do graficke

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

možda.. previsok refresh/Hz.. lcd je normalno na 60Hz.. dok je crt išao 75-85hz.. (i više). Podesi opciju u driveru.

Skoro je radjen updejt grafickih drajvera... mozda je sta poremetio... Gdje da nađem refresh taj? 

8 godina
protjeran
Anderson8 kaže...
ihush kaže...

Skoro je radjen updejt grafickih drajvera... mozda je sta poremetio... Gdje da nađem refresh taj? 

16 godina

postvak ekrana/driver ili CCC za radeonke (kao dodatna app između drivera i usera).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice