trazim monitor
dali se ovaj isplati, ima li tko iskustava
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=7597
hvala!
edit
koristio bih ga za igre naravno, prvenstveno sc2
pa me zanima i misljenje je li 24 previse ili premalo ?
sada imam 19-inchni benq
Monitor, 24inch
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.969
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
trazim monitor
dali se ovaj isplati, ima li tko iskustava
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=7597
hvala!
edit
koristio bih ga za igre naravno, prvenstveno sc2
pa me zanima i misljenje je li 24 previse ili premalo ?
sada imam 19-inchni benq
24 monitor je taman, a ne prevelik nema tu problema plati i nosi dobar izbor bez dileme.
Cu jedina velika razlika između toga gore i ovoga je sto AOC ima "Speakers, 80 mm Height Adjustment, 360 degree Swivel"
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8235
AOC ima veći kontrast ali zato nema DVI konektor, samo HDMI i D-SUB.
Nadan se da ima veci pravi kontras zbog bolje matrice i osvijetljena a ne Dynamic Bullshit contrast koji neznaci ama bas nista nego je nacin kako prevarit kupca.
Nadan se da ima veci pravi kontras zbog bolje matrice i osvijetljena a ne Dynamic Bullshit contrast koji neznaci ama bas nista nego je nacin kako prevarit kupca.
Pravi kontrast oba dva monitora je 1000 ili malo vise do 1500, vise sigurno ne a onaj Dinamic Contrast je marketing kaj drugo 50 000 to je bezveze. Ovaj moj Samsung ima isti takav pravi kontrast mislim da je 1200, a onaj Dinamic Contrast je 3000 kaj je zapravo i tocno no iz tog bi neko neiskusan procital da to nist ne valaj. No zapravo nema nikave razlike baš, između te oznake 3000 ili 50 000 za Dinamic Contrast. To su iste vrjednosti u praksi, lako je nabacit neku brojku bezveze onak da je impresivno za oko ipak je to TN matrica i nema tu napretka vise. Najbolji TN monitor prije dvije godine ili jedan od najboljih, i danasnji najbolji TN modeli su potpuno isti samo pakiraju drukciji oklop i izgled to je tak. Ne moš nikak iz TN kvalitete preskocit u IPS matricu i njezinu kvalitetu a da još uvjek ostanes u TN matrici.
Pravi kontrast oba dva monitora je 1000 ili malo vise do 1500, vise sigurno ne a onaj Dinamic Contrast je marketing kaj drugo 50 000 to je bezveze. Ovaj moj Samsung ima isti takav pravi kontrast mislim da je 1200, a onaj Dinamic Contrast je 3000 kaj je zapravo i tocno no iz tog bi neko neiskusan procital da to nist ne valaj. No zapravo nema nikave razlike baš, između te oznake 3000 ili 50 000 za Dinamic Contrast. To su iste vrjednosti u praksi, lako je nabacit neku brojku bezveze onak da je impresivno za oko ipak je to TN matrica i nema tu napretka vise. Najbolji TN monitor prije dvije godine ili jedan od najboljih, i danasnji najbolji TN modeli su potpuno isti samo pakiraju drukciji oklop i izgled to je tak. Ne moš nikak iz TN kvalitete preskocit u IPS matricu i njezinu kvalitetu a da još uvjek ostanes u TN matrici.
Evo slusajte covjeka.
Ukratko, svi monitori koji nisu IPS su ista fora drugo pakovanje. Doso li on 2000 kuna il 1500 kuna dode ti na isto jedina razlika su fore ko HDMi DVI zvucini touch buttons i sta ja znam sta...
trebam li onda uzeti taj ips ?
Ne uzmi taj AOC 24 ili LG ak oces imat i DVI prikljucak i gotovo.
Ako imas 3~4 tisuce kuna naravno!
jel bolje uzet monitor s ugrađenim tunerom ili vanjski tuner?