Mislim kupiti novi monitor i neznam da kupim LCD ili CRT monitor.J sam za CRT jer je jači od LCD-a ali drugi mi govore da kupim LCD
pa me zbunjivaju.
Pomozite mi!!!
Mislim kupiti novi monitor i neznam da kupim LCD ili CRT monitor.J sam za CRT jer je jači od LCD-a ali drugi mi govore da kupim LCD
pa me zbunjivaju.
Pomozite mi!!!
pocetnik sam (TEK SAM SE DANAS PRIJAVIO NA FORUM) i oprostite na mijoj pogresci
zavisi koje para daješ, današnji LCD-ovi su po kvaliteti boli od CRT-ova po prikazu u filmovima i igrama, pa do poslovnih potreba, ali opet kolko para imaš i koju veličinu tražiš.
Svakako lcd, ne znam jel danas gdje uopće i ima crt za kupiti.
Ma nema frke, samo prijavi onu svoju drugu poruku pa da ju moderator obriše.
CRT je u svakom slučaju prošlost i definitivno ne trebaš kupovati CRT.
Imaš u novom BUGu dobar test monitora, pa si pogledaj malo tamo.
mozete li mi odgovorit jel se isplati ovaj crt monitor kupovati http://www.njuskalo.hr/oglas326848
Ne
Prevelika cijena
onda molim vas navedite mi LCD mnitore koji imaju 120 Hz osvježavanja like
Svakako lcd, ne znam jel danas gdje uopće i ima crt za kupiti.
Lijepo se registriraj na njuškalo.hr i pitaj ovog oglašivača da ti da točan model ovog CRT-a.
Edit: Baš gledam po netu cijene svih modela u toj skupini, i ovo je fakat skupo.
rađe ču ga nazvati
zavisi koje para daješ, današnji LCD-ovi su po kvaliteti boli od CRT-ova po prikazu u filmovima i igrama, pa do poslovnih potreba, ali opet kolko para imaš i koju veličinu tražiš.
Ako tražiš LCD monitor koji se može mirit sa CRT-om onda ništa manje od Lenova L220X.
Ako tražiš LCD monitor koji se može mirit sa CRT-om onda ništa manje od Lenova L220X.
LCD rađe uzmi
LCD svakako osim ako ti je buđet do 250kn..
LCD - jer su noviji, praktičniji i u većim rezolucijama.
daj sta vam je, zar ne vidite da vas lik zeza... hellou
Ovako...
LCD monitori do cca 3000 kn svi po redu imaju TN matricu (ja bar nisam našao ni jedan koji nema). SVI LCD-ovi s TN matricom su slabiji od CRT-ova (uspoređujemo iste cijene).
120Hz na LCD-u nema smisla jer oni imaju drugačiju tehnilogiju prikazivanja slike. Oni ne titraju, prema tome 60Hz ti je više nego dovoljno. CRT-ovi imaju nedostatak što zauzimaju više mjesta i troše više znatno više. Osim toga, ne znam gdje bi ih više kupio.
Spomenuo si da si početnik. Ako se nećeš baviti nečim gdje je kvaliteta slike od iznimne važnosti (dizajn, fotoobrada i sl.), neko surfat i igrat igre kupi si nešto veliko i lijepi LCD i ne brini se oko ničega.
ja imam crt monitor samsung syncmaster i zadovoljan sam.
ali imam pitanje: postoji li nešto što crt ne može a lcd može? :)
LCD manje zrači, grije i zauzima prostora
LCD manje zrači, grije i zauzima prostora
Ako ti je vazan kut gledanja tj. hoces gledati u monitor s kreveta(da pogledas film) onda uzmi CRT jer LCD-ovi koji kostaju manje od 3000 kn jedino dobro prikazuju sliku kad ih gledas pod pravim kutem. Veliki izbor CRT-ova nema vise na trzistu tako da nit nebres puno birati.
Noviji su dobri od 2500, no neće valjda raditi obradu fotografije; ali ako bude neka ga kalibrira
Ovako...
LCD monitori do cca 3000 kn svi po redu imaju TN matricu (ja bar nisam našao ni jedan koji nema). SVI LCD-ovi s TN matricom su slabiji od CRT-ova (uspoređujemo iste cijene).
120Hz na LCD-u nema smisla jer oni imaju drugačiju tehnilogiju prikazivanja slike. Oni ne titraju, prema tome 60Hz ti je više nego dovoljno. CRT-ovi imaju nedostatak što zauzimaju više mjesta i troše više znatno više. Osim toga, ne znam gdje bi ih više kupio.
Spomenuo si da si početnik. Ako se nećeš baviti nečim gdje je kvaliteta slike od iznimne važnosti (dizajn, fotoobrada i sl.), neko surfat i igrat igre kupi si nešto veliko i lijepi LCD i ne brini se oko ničega.
Noviji su dobri od 2500, no neće valjda raditi obradu fotografije; ali ako bude neka ga kalibrira