LCD ili CRT

poruka: 63
|
čitano: 9.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Mislim kupiti novi monitor i neznam da kupim LCD ili CRT monitor.J sam za CRT jer je jači od LCD-a ali drugi mi govore da kupim LCD

pa me zbunjivaju.

Pomozite mi!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LCD ili CRT
Druga tema s istim nazivom, ili gotovo istim.

Sve mi smrdi na spam. lol
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

pocetnik sam (TEK SAM SE DANAS PRIJAVIO NA FORUM) i oprostite na mijoj pogresci

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

zavisi koje para daješ, današnji LCD-ovi su po kvaliteti boli od CRT-ova po prikazu u filmovima i igrama, pa do poslovnih potreba, ali opet kolko para imaš i koju veličinu tražiš.

AMD 6000+ 3,1 GHz ATI Club 3D3850 512 ddr3 WD 640 GB , Maxtor 80 GB Chieftec 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line monitor LG FLATRON ez T710BH 17" (crt)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Svakako lcd, ne znam jel danas gdje uopće i ima crt za kupiti.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Ma nema frke, samo prijavi onu svoju drugu poruku pa da ju moderator obriše.

CRT je u svakom slučaju prošlost i definitivno ne trebaš kupovati CRT.

Imaš u novom BUGu dobar test monitora, pa si pogledaj malo tamo.

Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

mozete li mi odgovorit jel se isplati ovaj crt monitor kupovati  http://www.njuskalo.hr/oglas326848

0 0 hvala 0
16 godina
LCD ili CRT

Ne

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics - Even if you win you´re still retarded. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Prevelika cijena

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

onda molim vas navedite mi LCD mnitore koji imaju 120 Hz osvježavanja like

0 0 hvala 0
17 godina
Joka kaže...

Svakako lcd, ne znam jel danas gdje uopće i ima crt za kupiti.

Da, zaista, zar više uopće ima crt za kupit, osim možda nekih zalutalih ili zaostalih 17" modela...
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Lijepo se registriraj na njuškalo.hr i pitaj ovog oglašivača da ti da točan model ovog CRT-a.

Edit: Baš gledam po netu cijene svih modela u toj skupini, i ovo je fakat skupo.

ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 9:42 (neven1992).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

rađe ču ga nazvati

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ivan262 kaže...

zavisi koje para daješ, današnji LCD-ovi su po kvaliteti boli od CRT-ova po prikazu u filmovima i igrama, pa do poslovnih potreba, ali opet kolko para imaš i koju veličinu tražiš.

ovo nikako ne drži vodu, mogu se uspoređivati jedino monitori sa ips matricom, ali i oni padaju u vodu u usporedbi sa crt-ovima, a kamo li tn matrice koje su zatrpale tržište.

možeš naći dobar polovan monitor, recimo susjed je uzeo dell 19" za 200 kn, odličan monitor, a ako možeš naći samsung 959 nf, to ti je odličan monitor, odlični su ti bili i sony sa triniton cijevima.

prednost ti je lcd-a jedino u maloj potrošnji i to što su malih dimenzija i možeš ih strpat gdje hoćeš, solidan monitor ti je samsung t220, dođe 1600 kn i 22" je
17 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Ako tražiš LCD monitor koji se može mirit sa CRT-om onda ništa manje od Lenova L220X.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 11:52 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bara kaže...

Ako tražiš LCD monitor koji se može mirit sa CRT-om onda ništa manje od Lenova L220X.

potpisujem, lcd monitori napredovali su samo u izgledu nista drugo i opce losiji od crt monitora naravno osim potrosnje ( opcenito mislim na TN lcd )! S time da su 5 puta skupljiji
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
17 godina
neaktivan
CRT je odradio svoje, uzmi lcd definitvno
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

LCD rađe uzmi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

LCD svakako osim ako ti je buđet do 250kn..

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tako je, LCD, vec za cca 500 kn mozes kupit dobar 19" polovni LCD... mozda i sa garancijom...
...grafička 15 dana na servisu :-( ... 30 dana do zamjene... :-)
17 godina
protjeran
LCD ili CRT

LCD - jer su noviji, praktičniji i u većim rezolucijama.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LCD ili CRT

daj sta vam je, zar ne vidite da vas lik zeza... hellou Izlanuo se

Bolje ispasti budala nego iz aviona.

0 0 hvala 0
17 godina
LCD ili CRT

Ovako...

LCD monitori do cca 3000 kn svi po redu imaju TN matricu (ja bar nisam našao ni jedan koji nema). SVI LCD-ovi s TN matricom su slabiji od CRT-ova (uspoređujemo iste cijene).

120Hz na LCD-u nema smisla jer oni imaju drugačiju tehnilogiju prikazivanja slike. Oni ne titraju, prema tome 60Hz ti je više nego dovoljno. CRT-ovi imaju nedostatak što zauzimaju više mjesta i troše više znatno više. Osim toga, ne znam gdje bi ih više kupio.

Spomenuo si da si početnik. Ako se nećeš baviti nečim gdje je kvaliteta slike od iznimne važnosti (dizajn, fotoobrada i sl.), neko surfat i igrat igre kupi si nešto veliko i lijepi LCD i ne brini se oko ničega.

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

ja imam crt monitor samsung syncmaster i zadovoljan sam.

ali imam  pitanje: postoji li nešto što crt ne  može a lcd  može? :)

Manus manum lavat.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

LCD manje zrači, grije i zauzima prostora

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

LCD manje zrači, grije i zauzima prostora

i za ozbiljnije radnje je očajan ako nećeš dat bar 3800kn.
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Ako ti je vazan kut gledanja tj. hoces gledati u monitor s kreveta(da pogledas film) onda uzmi CRT jer LCD-ovi koji kostaju manje od 3000 kn jedino dobro prikazuju sliku kad ih gledas pod pravim kutem. Veliki izbor CRT-ova nema vise na trzistu tako da nit nebres puno birati.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD ili CRT

Noviji su dobri od 2500, no neće valjda raditi obradu fotografije; ali ako bude neka ga kalibrira

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Noli turbare circulos meos! And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Ovako...

LCD monitori do cca 3000 kn svi po redu imaju TN matricu (ja bar nisam našao ni jedan koji nema). SVI LCD-ovi s TN matricom su slabiji od CRT-ova (uspoređujemo iste cijene).

120Hz na LCD-u nema smisla jer oni imaju drugačiju tehnilogiju prikazivanja slike. Oni ne titraju, prema tome 60Hz ti je više nego dovoljno. CRT-ovi imaju nedostatak što zauzimaju više mjesta i troše više znatno više. Osim toga, ne znam gdje bi ih više kupio.

Spomenuo si da si početnik. Ako se nećeš baviti nečim gdje je kvaliteta slike od iznimne važnosti (dizajn, fotoobrada i sl.), neko surfat i igrat igre kupi si nešto veliko i lijepi LCD i ne brini se oko ničega.

Ti si valjda jedini koji je ovdje nešto korisno rekao. Svi bubaju napamet tipa: "Uzmi LCD, samo budale imaju CRT." "Vrijeme ga pregazilo." itd.

Uspoređivati low-end LCD sa kvalitetnim CRTom je kao da uspoređuješ one stare masivne ormare ili radne stolove od punog drveta sa ovim novim šperploča-sranjima i kažeš "Wow, kako je ovo novo elegantno, moram to uzeti."
ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Noviji su dobri od 2500, no neće valjda raditi obradu fotografije; ali ako bude neka ga kalibrira

Ajde navedi nekog dobrog od 2500kn. Ja bi stvarno volija znat nekog sa IPS ili VA matricom za tu cijenu i da je po mogućnosti 24'' ili bar 22''.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice