najjeftiniji 4k 120hz je oko 600€
gigabyte m28 je super,koristi moj klinac zadovoljan je kako radi
Ma nedam toliko novaca... trebam za CoD, a tu mi netreba def. 4k.
Moze li preporuka monitora,malo je glup zahtjev, jer nemam strogo definiran budzet i nisam sto posto siguran sto trazim, dakle treba mi onako i subjektivno misljenje ako je netko koristio neke slicne setupe..
Dakle monitor je iskljucivo za posao(development), dakle Hz nisu prebitni, ali fina slika bi bila pozeljna i spajao bi se na Mac. U uredu imam 2x 27" FullHD i to mi je cak okej, ali se doma dvoumim ili 2x 27" ili tipa jedan 32/34 ali onda da ide 2k ili 4k? Mislim cak i ove 27" na poslu da su makar 2k bile bi odlicne.. Sve preko 32/34 mislim da je preskupo.
Zasto nemam strogo odredjen budzet, jer uopce ne znam koliko bi me neki best buy setup kostao, jasno nemam neogranicen budzet, ali nekako mislim da mi je nepotrebno ici preko cca 500-600 eura, jer ne radim strogo remote..
A najvise me muci to sto nisam imao prilike ni isprobati ni vidjeti 32 ili 34 ni ultra-wide ekrane opcenito i ne znam kako bi izgledali, malo me strah da bi bilo malo povrsine sad kad sam navikao na ovo na poslu, ali opet, veca rezolucija, pa bi se to nekako izjednacilo...
Hvala
Nitko mu nije ni rekao da je to 4k 120hz ekran no monitor je baš kompatibilan za ps5 i isporučit će mu preko hdmi za ps5 120Hz 2k VRR
Nitko mu nije ni rekao da je to 4k 120hz ekran no monitor je baš kompatibilan za ps5 i isporučit će mu preko hdmi za ps5 120Hz 2k VRR
To mi je čak sasvim OK.
Druga opcija je uzet VR2, koliko je to pametno pa s tim igrat CoD makar nije za VR.
Više neznam šta da na kraju radim ili kupim.
Nekako bi više monitor, nije da mi se igraju VR igre.
Uzet cu ovaj na kraju.
usporedba sa Gigabyte....imaš u review
The Gigabyte M27Q (rev. 2.0) and the Dell G2724D are both budget-friendly gaming monitors, with a few differences. The Dell is better for gaming because it has a faster response time at any refresh rate, and it also supports HDMI Forum VRR, so its VRR support works with the PS5, which the Gigabyte doesn't support. The Dell also gets brighter and has better reflection handling, making it the better choice for use in well-lit rooms. On the other hand, the Gigabyte has a few more features for productivity, like a KVM switch and USB-C port, making it easier to multitask.
Da, čitao sam malo pa sam skužio da je taj na kraju najbolja opcija dobivenog/uloženog.
Hvala!
Pretpostavljam da ovaj HDMI kabel uzmem?
https://www.adm.hr/kabel-hdmi-15m-hdmi-21-8k60hz-4k120hz-hdr-119386/79288/product
Može i ovaj jeftiniji? Trebam bar 4m.
https://www.adm.hr/kabel-hdmi-19m19m-21-4m-4k120hz-8k60hz-club-3d/71823/product/
P.s.
Kupio upravo ovaj monitor: Dell G2724D Gaming Monitor - 27-Inch QHD (2560x1440) 165Hz 1Ms Display, AMD FreeSync + NVIDIA G-SYNC Compatible, DP/HDMI 2.1, VRR, Connectivity, Height/Pivot/Swivel/Tilt Adjustability – Black
Sad još moram kabel nać HDMI bar 5 metara i da je 2.1...
Pozdrav društvo, neko mišljenje o ovom monitoru Acer Nitro za 200 eura?
Da li je dobar deal?
EDIT: Ili možda ovaj: LG
Ovaj Lg. je 50e više jel....nisam vidio niti jednog u živo, ako ti nije žurba pričekaj kolege, vjerujem da netko ima tog LG. ili po recenzijama odluči, no mislim kako je svakako bolji od tog Acera, a monitor ne kupuješ svakih godinu dana, tako da bi između ta 2 ja odabrao LG
Ovaj Lg. je 50e više jel....nisam vidio niti jednog u živo, ako ti nije žurba pričekaj kolege, vjerujem da netko ima tog LG. ili po recenzijama odluči, no mislim kako je svakako bolji od tog Acera, a monitor ne kupuješ svakih godinu dana, tako da bi između ta 2 ja odabrao LG
Oke kolega pošto vidim da se razumiješ kako da procijenim koji ima najmanji ghosting jer sam primjetio da mi to užasno smeta, da li je sigurnije ići sa IPS panelom kada je to u pitanju?
Pa svakako je manje izražen nego na Va panelima, no novi Va paneli su podosta brzi i u globalu su jako dobri, nekčije oči su osjetljivije na to, nečije ne, no svakako prouči malo recenzije, njih par pa procjeni na temelju toga. Ulogu ti igra i sam monitor hočeš li ravan ekran ili zaobljen...
Na žalost ima dosta i sreće u kupovini monitora kakav će te panel strefiti tako da je preporuka kupovati u provjerenim dućanima koji ne pitaju za razlog povrata unutar 14 dana.
Mislim da za 250e je taj Lg koji si naveo sasvim ok. Ako se hočeš igrati sa amazonom imaaš dobrih 24 monitora i 27 za ne prevelike novce no iskreno ne znam kako ide postupak reklamacije i vračanja nazad ako ti se ne svidi.....inače ta 2 su preporuka svih poznatijih blogera i tech entuzijasta i slove kao pravo osvježenje i iznenađenje u svijetu monitora.
Sigurno na 100% je, no staviš 125 ili 150 i ok je....ne znam kako je na 2k 24 no znam na 27 4k.....sitno na sa scale na 125 i više je ok
Koja je svrha takvog monitora onda ako skaliraš?
Pa i uz skaliranje ipak je bolje nego što može biti na 1080p 24 inch, a prikaz u igrama/fotografijama i videu je nebo i zemlja na 1080p i 2k 24"
S obzirom da nemam iskustva sa 27" 2K i 32" 4K
Da li je potrebno skalirati na tim veličinama ili je nativna rezolucija OK za korištenje?
Cilj mi je i dobiti što više prostora... U principu morat ću u neki shop gdje imaju izložene te monitore da vidim kak to izgleda.
2k na 27" ne treba nikakvo skaliranje, šta pričaš ti
Ne znam o kakvom skaliranju pričate za 1440P rezoluciju na 27" (koja daj naučite nije 2K! btw).
Na 100% prikaza u Windowsima, to je najsavršeniji omjer rezolucije i dijagonale.
108,79 PPI - jednostavno da ne može bit jednostavnije.
meni nije užas.
Dok si imao onaj AOC 32" 2K pjevao si drugu pjesmu!
Naravno da je na 27" bolji PPI , ali evo imam 32"LG850B i nisam primjetio ni najmanji problem sa oštrinom ni u jednom scenariju , tako i u oštrini teksta. Ne vjerujem da ne bi primjetio takvo nesto i da mi ne bi zasmetalo ... ili ovisi od monitora do monitora ne znam ????
Također, 32" 1440p ppi isti kao na 24" 1080p koje smo svi imali...i nije nam ništa smetalo, dapače.
Kolega ima 32 nekog Dell i 2k i sve je ok, skaliranje od toliko i toliko ili ne ovisi i o vidu Ja na 4k i 48" držim na 150% 125% mi je presitno jer sam udaljeniji od njega.
Svatko si namjesti kako ga volja i bira monitor po svom ukusu te ga i postavlja tako. Uzevši u obzir da se prodaju i 32 inch 1080p modeli rekao bih da je 32 i 2k sasvim u redu.
gledam u njega sa normalne daljine , ajmo reć nekih 80 cm (tj . malo dalje nego na 23ˇsto sam prije imao )" , kao i većina ljudi .. what`s the point ??? sa koliko treba gledati da bude problema , sa 2.5 m ili `ući unutra` ko dječačić sa sela prvi put u internet klubu ?
Mogu se slozit da 27` i fullHD nije ok , ali za ovo ne baš :)