Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.064
|
čitano: 5.140.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji monitor kupiti

Malo ga pretjeruješ jer na 27 inch pogotovo nije takva razlika, i sam sam donedavno koristio za benchne konfe Philipsa 4k 27 i sada klincima uzeo 2k na 27 pa nije baš tolika razlika....a oledi da nisu dovoljno svijetli za isporučit pravilni HDR....hmmm??!!

No vjerujem kako je monitor ti jako dobar, jeli panel glossy ili mat finish??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji monitor kupiti
lllnuclearlll kaže...
Dajsikeks kaže...

Netko ima ovdje iskustva sa LG 27GR83Q/LG 27GR83Q-B (IPS, QHD, 240Hz, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync, VRR)

LG za razliku od Dell-a ima 10bit FRC, Dell je 8bit... ne znam koliko je to bolje i opravdava li višu cijenu... Mene smeta što niti jedan nema u bijelom kućištu. Tražim bijele monitore, al uparit dobre specifikacije sa dizajnom je lutrija... Znam da zvučim ko kakva pus*y, al ne uklapa mi se crna u novo uređeno potkrovlje 

I Dell i LG imaju 8 bit + FRC.

Jel danas postoje uopće 8 bit monitori bez FRC-a?

Doduše, kad u današnje vrijeme postoje TN monitori...

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
16 godina
lomba100 kaže...

I Dell i LG imaju 8 bit + FRC.

Jel danas postoje uopće 8 bit monitori bez FRC-a?

Doduše, kad u današnje vrijeme postoje TN monitori...

Za Dell ne piše da ima na Display Specifications webu... Piše samo 8-bit i za FRC piše NO

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2023 11:01 (lllnuclearlll).
14 mjeseci
neaktivan
I ja sam mislio da razlika nije velika na 27 inch ali meni je ogromna razlika, toliko velika da bi rađe koristio 4k 27 ips nego 2k 27 oled. Imao sam osjecaj da doslovno gledam u screen door effekt, sve je mutnije i jako lose naspram 4k. Matte finnish je da, naravno da nije kao glossy oled. Glossy 4k 27 ili 32 oled je moj iduci monitor. Ali u 2023 godini sa 7900xtx da idem na 2k ne hvala. Imao sam kratko i lg c2 ali mi je bio prevelik. Naravno da mini led ima svoje mane isto kao i oled a to je blooming. Ali po meni miniled je bolji ako monitor ima dovoljno dimming zona za PC nego oled trenutno, dok nedođu 4k qd-oled modeli pa cemo vidjeti.

Po meni trenutno najbolji best buy monitor je M28U kojeg sam koristio godinu dana. Imao sam i LG 27GN950 koji je skuplji ali M28U je bolji ima manje ips glowa i backlight bleeda i bolji kontrast. Lg modeli su ocajni sto se tice toga a Gigabyte me pozitivno iznenadio.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2023 11:31 (TherionXDA).
16 godina
Koji monitor kupiti

Gigabyte ima odlične monitore, po svuda su mešu top 5.....modeli M32qc sa va panelom je mrak, M27q ips odličan također....M28u bomba, zbilja su jako dobri

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...
 Za Dell ne piše da ima na Display Specifications webu... Piše samo 8-bit i za FRC piše NO

Vjeruj svojim očima na rtings ;-)

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
7 godina
Ko proizvodi monitore za gigabyte čiji je to rebrand?
6 godina
neaktivan
dejo74 kaže...
Ko proizvodi monitore za gigabyte čiji je to rebrand?

IPS panele LG, kao i ostalih 99,9% IPS panela za sve moguce monitore

VA Samsung i AU Optronics

INTEL ne AMD ne NVIDIA ne INTEL ne AMD ne NVIDIA
16 godina
Trazim si nesto za posao, 27" 2k i da ima power delivery preko usb-c. Do 300 evrića. Što uzeti u tom rangu?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dell s2722dc. stigao mi nekidan, nemam zamjerke

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
4 godine
Koji monitor kupiti

32" 1440p, IPS i mora imati AMD freesync, i postolje koje se podize, 60-165hz nebitno totalno! HITNO

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ajmooo

maximum effort
4 godine
metallic kaže...

Ajmooo

KupljenoTx

16 godina
Koji monitor kupiti

Daj javi kada ga isprobaš dojmove, bio mi je na piku ali bilo je dosta oprečnih recenzija za taj model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...
metallic kaže...

Ajmooo

KupljenoTx

Boris grozni  To je to!

edit: Wiz3m4n ,takve su upravo recenzije za svaki monitor ikad ako dovoljno detaljno odradiš istragu.

Baš zato poludim svaki put kad kupujem monitor.

2x LG, 2X DELL i sad ASUS

maximum effort
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2023 18:34 (metallic).
12 godina
Koji monitor kupiti

Šta mislite o Xiaomi 30'' monitor

Da li je neko imao priliku isprobati ili koristi ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Da, zanima me baš no na kraju sam uzeo 27 zbog veličine i lijepšeg prikaza nego u 32incha

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kuzim, jer sam trenutno na 28" 4K.  alternativno sam bio na 4K 43" samsung VRR144hz gn90b.

maximum effort
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2023 20:00 (metallic).
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Daj javi kada ga isprobaš dojmove, bio mi je na piku ali bilo je dosta oprečnih recenzija za taj model.

Nisam nasao niti jednu oprecnu recenziju, monitor je odlican koliko to neki Ips moze biti u svojim prednostima i manama.

Ima sve sto sam trazio štoviše i više za super lovu s obzirom da sam rijesio stari monitor za više od polovice novog.

Input lag mu je oko 2.6ms, invertghosting na normalnom presetu prakticki nepostojeci, uniformiranost fantasticna za ips. Boje po defaultu su takoder odlicne gdje su mu mjerenja u delti ispod 1 sudeci po više recenzija koje sam nasao sto mi je primarno jer patim na boje ne na brzinu.

3g garancija, super dell pixel polica osiguranja no nadam se da nebude problema s tim pa da moram vracati.

Mane: ips  kontrast i moguce pretjerano pozadinsko izbijanje.

Sutra idem po njega pa javim dojmove. 

Inace prvi monitor u zivotu mi je bio Dell 24" ultra sharp nadam se da ovo nije zadnji.😂 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2023 22:47 (Boris grozni).
16 godina
Koji monitor kupiti

Ti si mi sad prenio recenzije sa neta  Znam ih napamet, zanima me tvoj dojam, okači kada ga doživiš da znamo, tnx

btw, ja takve stvari uzimam preko neta da ih mogu vratit bez brige ukoliko mi nešto ne paše....

Meni je prvi bio neki crt 15 kojeg pamtim, a kojeg ne pamtim bio je neki sa c64  mali predpostavljam, možda 13???

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2023 7:42 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Ha ha, ma htio sam reci prvi lcd😁 inace moj bas prvi je bio crt Belinea 14"
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Lijep pozdrav,

Kupujem novi PC pa bi mi trebala preporuka za monitor. Trenutno imam 27'' 2k 60hz monitor, a sada bi si uzeo još jedan 27'' 2k 144-250hz ili čak 4k ovisno o cijeni.

PC koji kupujem:

1 * AMD CPU Desktop Ryzen 9 12C/24T 7900X (4.7/5.0GHz Boost,76MB,170W,AM5) box, with Radeon Graphics
Šifra: 100-100000589WOF

1 * Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB Crna ACFRE00101A
Šifra: 0001255305

1 * Asrock AMD AM5 B650 PG LIGHTNING
Šifra: ASR-B650 PG LIGHT

1 * Kingston 64GB 6000MT/s DDR5 CL40 DIMM (Kit of 2) FURY Beast RGB XMP, EAN: 740617331868
Šifra: KF560C40BBAK2-64

1 * XFX AMD Video Card RX-7900XTX Speedster MERC310 BLACK 24GB GDDR6 384bit, 2615 MHz / Gbps, 3 x DP, 1 x HDMI, 3 fan, 2 slot
Šifra: RX-79XMERCB9

1 * SSD 2TB KIN KC3000 PCIe 4.0 M.2 2280 NVMe SKC3000D/2048G
Šifra: 0001256915

1 * NZXT C850W 80+ GOLD, modularno napajanje PA-8G1BB-EU
Šifra: nzx-nap-c850-gold

1 * Phanteks Eclipse G300A DBK02 Tempered Glass, ARGB, 3 fans - black
Šifra: GEPH-164

Hvala unaprijed.

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2023 11:30 (Juraj994).

1 0 hvala 0
13 godina
Juraj994 kaže...

Lijep pozdrav,

Kupujem novi PC pa bi mi trebala preporuka za monitor. Trenutno imam 27'' 2k 60hz monitor, a sada bi si uzeo još jedan 27'' 2k 144-250hz ili čak 4k ovisno o cijeni.

Hvala unaprijed.

Pozz

Nisi naveo budžet ali evo par preporka za prvu ruku.

Svakako posjeti rtings.com i informiraj se i prijedlozima.

https://www.nabava.net/monitori/lg-ultragear-27gp850p-b-monitor-cijena-ips-27-16-9-502974821

Ovaj ti ne bih preporučio ako radiš od doma i provodiš puno vremena  u Wordu i sl. Odličan je za gaming i vjerojatno best buy 1440p monitor kod nas za čisti gaming. Monitor nema klasični RGB subpixel layout već ima BGR layout pa tekst izgleda "lošije". Nažalost ga nisam uspio pronaći nigdje izloženog u Zagrebu.

https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-m27q-monitor-cijena-ips-27-16-9-156325271

Nešto skuplja i brža opcija:
https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/dell-alienware-27-aw2723df-monitor-68-58-cm-27-qhd-ips-240-280hz-210-bfii?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

9 godina
Ja sam nedavno uzeo taj LG 27GP850B i mogu ga samo nahvaliti. Ide odlično uz PS5

1 0 hvala 0
9 godina

Pozz,

Hvala puno na preporukama. Zaboravio sam napisat budžet ali takav i je oko 500 eur. 

Mislim da ću onda ovaj Alienware uzet. Hvala još jednom!

Lp

16 godina

evo da ti uštedim 100e 

alienware

ili čak 250e, a razliku teško da budeš vidio

dell

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2023 16:54 (Wiz3m4n).
4 godine
Koji monitor kupiti

Stigao Dell 32", prvo sto sam primjetio je da je skoro za 10cm nizi od starog, dakle odma minus jer ja imam 2m i volim da mi ekran stoji visoko!
Slika je ok(boje) samo nakon 4k ovo izgleda nazubljeno da te bog sacuva, uf nisam mislio da bude ovako loše, iako sam prije 4k imao 32" i 1440p valjda cu se naviknuti ako ne ici ce u prodaju!
Plastika po rubovima je isto katastrofa naspram Philipsa, em je lose obradena em se savija na sve strane, znam da monitor nije od 500+€ no mislio sam da to bude bolje ili barem na nivou Philipsa P serije!
Kontrole na ekranu takoder uzasne. Ulazi za kablove s donje strane takoder da te bog sacuva nista ne vidis doslovno moras poleci cijeli monitor, znaci katastrofalno! Od ulaza i izlaza takoder 0 bodova.
Tekst u windowsima za ispovracat se! Polu proizvod iz Della

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2023 20:26 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wiz3m4n kaže...

evo da ti uštedim 100e 

alienware

ili čak 250e, a razliku teško da budeš vidio

dell

Pošto vidim da često postavljate IPS monitore da li je to slučajno ili izbjegavate VA i ostalo ;)

16 godina

Ma današnji VA paneli su skroz ok...tko voli zakrivlljeno ni nema drugog baš izbora, večina zakrivljenih panela jesu VA, IPS je svestran, danas imaju puno manje ips glowa nego nekadašnji, brzi su i boje su im više no korektne, kutevi gledanja su odlični pa mogu poslužiti i za gledanje filmova i sl. gdje gleda više ljudi i od sastrane. Kod IPS.a kontrast je malen...oko 1000:1 u  mraku je preporuka koristiti dobro pozadinsko svijetlo i onda je to manje izraženo ....VA pak ima dobar kontrast tipa 4000:1, lijepu crnu boju, dosta su i brži naspram starijih VA, boje su im isto izražene.... stvar je preferencije....dobar Va lagano zakrivljen panel u 32/34inch i 4k/3k rezolucija sa 144hz bi mi bio odličan ako ću mijenjati oled cx...

Nekako je u zadnje vrijeme dosta izbačeno dobrih a povoljnih ips 27 2k modela koji su nekako mainstream postali pa možda i od tuda toliko preporuka ka njima.

12 godina
Boris grozni kaže...

Stigao Dell 32", prvo sto sam primjetio je da je skoro za 10cm nizi od starog, dakle odma minus jer ja imam 2m i volim da mi ekran stoji visoko!
Slika je ok samo nakon 4k ovo izgleda nazubljeno da te bog sacuva, uf nisam mislio da bude ovako loše, iako sam prije 4k imao 32" i 1440p valjda cu se naviknuti ako ne ici ce u prodaju!
Plastika po rubovima je isto katastrofa naspram Philipsa, em je lose obradena em se savija na sve strane, znam da monitor nije od 500+e no mislio sm da to bude bolje ili barem na nivou Philipsa P serije!
Kontrole na ekranu takoder uzasne. Ulazi za kablove s donje strane takoder da te bog sacuva nista ne vidis doslovno moras poleci cijeli monitor, znaci katastrofalno!
Tekst u windowsima za ispovracat se!

Koji je monitor u pitanju?

Vjerujem da se nećeš navići jer se nisam ni ja navikao na lošiji PPI..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice