Dobar dan!
Nov sam na forumu i ispricavam se ako ova tema postoji!
Ovo je moj problem. Imam Samsung Syncmaster 206bw monitor i na njemu svijetli jedan piksel onako zeleno. Kad monitor radi slika bjezi po ekranu i trese se gore dolje te se preljevaju boje. Monitor je prikljucen sa vga kabelom. Problem sugurno nisu driveri jer imam spojen drugi monitor i on radi perfektno.
Ako je bitno moja konfiguracija je maticna ASRock a770 CrossFire, procesor AMD Athlon 5000+ 2.8Ghz, 2x4Gb DDR2 ram, ATI Radeon HD 5770 DDR5 1Gb, Windows 7 Ultimate 64 bit
Hvala unaprijed!
Bjezi slika po monitoru
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.361
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj prvo provjeriti kabel kojim se spaja monitor na PC, nije li možda oštećen, te konektore na oba kraja kabela i na samom monitoru (možda je neki pin savijen ili slomljen). Ako nije u tom problem, monitor će biti potrebno servisirati.
Dobar dan!
Nov sam na forumu i ispricavam se ako ova tema postoji!
Ovo je moj problem. Imam Samsung Syncmaster 206bw monitor i na njemu svijetli jedan piksel onako zeleno. Kad monitor radi slika bjezi po ekranu i trese se gore dolje te se preljevaju boje. Monitor je prikljucen sa vga kabelom. Problem sugurno nisu driveri jer imam spojen drugi monitor i on radi perfektno.
Ako je bitno moja konfiguracija je maticna ASRock a770 CrossFire, procesor AMD Athlon 5000+ 2.8Ghz, 2x4Gb DDR2 ram, ATI Radeon HD 5770 DDR5 1Gb, Windows 7 Ultimate 64 bit
Hvala unaprijed!
Oštećen ti je najvjerojatnije kabl.
Ja mislim da kabel nije ostecen jer mi je s istim kabelom spojen monitor na kojem trenutno radim ali i monitor je prije bio kod ujaka i njemu je isto s drugim kabelom bilo isto
Ja mislim da kabel nije ostecen jer mi je s istim kabelom spojen monitor na kojem trenutno radim ali i monitor je prije bio kod ujaka i njemu je isto s drugim kabelom bilo isto
Izgleda da je problem u monitoru,kažeš da se i boje prelijevaju i slika se trese.
Možda koji kondenzator ,trebalo bi ga otvorit.
Ako nisi stručan,daj nekom to odnesi tko se bavi time.
i mislio sam si da su mozda kondenzatori ima ih 3 ja mislim. Sad kad mi dođe projatelj reci cu mu da mi donese svoj kabel pa da probamo, ako ce biti isti problem promijenit cu kondenzatore. Imam 15 godina ali znam zadit s lemilicom i tim stvarima, samo me zanima gdje mogu kupiti kondenzatore i po kolko im se krece cijena
i mislio sam si da su mozda kondenzatori ima ih 3 ja mislim. Sad kad mi dođe projatelj reci cu mu da mi donese svoj kabel pa da probamo, ako ce biti isti problem promijenit cu kondenzatore. Imam 15 godina ali znam zadit s lemilicom i tim stvarima, samo me zanima gdje mogu kupiti kondenzatore i po kolko im se krece cijena
Kondenzatore imaš u Chipoteki i jeftini su.
Ali pazi,nemoj mjenjat kondenzatore ako nisu napuhani .
Ako je sve u redu s njima,daj to nekom stručnijem da pogleda.
Možeš probat i postavke malo petljat,pa vidit oće to što pomoć.
Vidjet cu onda ako mi kabel nece pomoc...Chipoteka mi je blizu skole tak da mogu otic
kabel nije. Kondenzatori su ispravni jer sam gledo s multimetrom imam onu opciju za pronalazenja kontakta i sve je u redu
Ako si sve provjerio i nije kabal onda mora biti inverter nema sta drugo u monitoru zezat...
koliko bi onda popravak kostao?
Gledam na ebayu dali imaju te invertere ne nadjem nista, kod nas isto ne nadjem inverter za taj model...Ako nadjes neki sa razbijenim ekranom kupis elektroniku i slicno...