BenQ GW2750HM (AMVA) vs AOC i2757Fh(AH-IPS) Dilema

poruka: 9
|
čitano: 5.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Molim pomoć oko izbora između ova dva modela.   Pogotovo ako netko ima iskustva sa radom na jednom od ova dva monitora, ili oba. Uvijek su iskustva iz prve ruke vjerodostojnija nego sintetički testovi. Uglavnom najviše me brine AOC-ov nedostatak DVI konektora zbog toga sto sam imao loših iskustava sa spajanjem

monitora sa HDMI prikljuckom, tipa crni okvir oko slike pa overscan iskljucim pa jako razmuljavanje, pa nepotpuni range 16-235 nakraju zamjenio za model sa DVI prikljuckom. Znam da postoje programi koji to rjesavaju u driverima grafičke ali ne rade uvijek kako treba (nvidia) i pitanje kako pod linuxom. Inače AOC i2757fh je

vrhunski monitor osim toga po meni velikog propusta. Sa druge strane BENQ GW2750 golemi kontrast, DVI prikljucak, crne stvarno crne, nemože imati ips glow, prema testovima sa tft central-a praktički nema ghostinga tj u istom rangu sa AOC-om i drugim modelima zasnovanim na AH-IPS matrici sa overdriveom i vrlo niski

input lag. Nikako da odlučim pa zato molim iskustva i savjete, pogotovo onih iskusnijih koji su radili na matricama obje tehnologije. Monitor bi bio korišten prvenstveno za filmove, igre i tv sa usb dvb sticka. Malo mi je preriskantno uzet jedan od ova dva naslijepo pa ako bude problema da zaglavim sa monitorom koji mi ne

odgovara. Hvala unaprijed.

Linkovi tft central BENQ GW2750HM

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2750hm.htm

AOC i2757Fh

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/aoc_i2757fm.htm

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: BenQ GW2750HM (AMVA) vs AOC i2757Fh(AH-IPS) Di

Osobno bih uzeo AOC-a zbog dužeg jamstva, te kvalitetne IPS matrice.

Te naravno, dizajn je predivan, ne igleda kao "All day" svakodnevni LCD.

A problem sa overscanom je do ATI/AMD drivera, ništa više.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
Ja pocetkom godine kupujem bas taj od AOC. Ako do tada ne kupis ja ti javim kakv je. Ali po meni tu uopce nema dileme kupi ovaj AOC!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

BENQ-u nemre ni ući u usporedbu s Aoc-om kad je TN-ac.

Pored AOC-ovog FH modela imaš i ljepši i jeftiniji FM model, a razlika je naravno u boji i nedostatku MHL konektora što je po meni potpuno nebitno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 23:18 (zober).

0 0 hvala 0
17 godina
zober kaže...

BENQ-u nemre ni ući u usporedbu s Aoc-om kad je TN-ac.

Pored AOC-ovog FH modela imaš i ljepši i jeftiniji FM model, a razlika je naravno u boji i nedostatku MHL konektora što je po meni potpuno nebitno.

Taj BENQ nema TN nego MVA LCD matricu, no opet je AOC IPS bolji izbor to sigurno jer ima trogodišnju garanciju i znatno bolje postolje koje nije Glossy smeče normalno.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 0:04 (rambox).
12 godina
neaktivan

At Don   Stvarno izgleda vrhunski oko toga nema dileme, ali ti problemi sa overscanom i opsegom boja preko HDMI-a koje grafa salje umjesto 0-255 ide 16-235 kao za tv, ti su problemi poznati nvidiji godinama. Golem broj korisnika im je prijavio problem pa svejedno ništa nisu ucinili. Mora se koristiti vanjski alat koji nekad ne

radi a nekad radi a pod linuxom stvarno nevjerujem da ima tako nešto, sad nemogu tvrdit da je to slucaj i kod ovog monitora ali velikom broju slucajeva se događaju problemi. Osobno sam to iskusio na drugom monitoru sa samo hdmi prikljuckom i prije nekog konkretnog infa ne bi to ponavljo. Unatoc prekopanom netu nasao

sam samo polu-rjesenja od kojih mi je slika pri kretanju bila razmuljana. Svejedno monitor je jedan od najljepsih na trzistu plus ima vrhunsku sliku tako da samo mali detalj kvari ono sto je ovaj monitor mogao biti da ima DVI ili display port. Bio bih spreman platiti dodatnih 100-150kn samo da nisu stedili na konektorima.

at Hrci Ako koristis samo Win i imas grafu od nvidie moze se to rijesiti imas link na review pa tamo ima link na program koji to rijesava tj evo link

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/content/aoc_i2757fm.htm#default

da nebi bilo da kupis pa se zeznes a ono umjesto crne sivo crna, a ako si na amd-u kaze lik sa tft centrala da ima opcija u driverima   za prebacivanje range-a.

Ostaje ti i opcija d-sub al to bi trebalo izbjegavat.

Ja jos dvojim, jel ipak vanjski alat sigurno ne radi na linuxu koji koristim uz win7.

at Zober     Ovaj BENQ je AMVA ,a ne tn s tim da su sad valjda uspjeli rjesit boljke ghostinga   i nekih drugih sitnih boljki te tehnologije. Treba uzet u obzir da je sa mva matricom contrast 2,5 do tri puta visi i crna je stvarno ultra crna. To je sve na na papiru tako da me zanimaju iskustva korisnika,   ali ovo su dosta mladi monitori na nasem trzistu tako da iskustava bas i nema previse.   Vani na forumima na sva usta hvale taj BENQ

0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...
Nekaj se zbrčkalo fučkaj ga treba obrisat poruku i nema frke.Izlanuo se{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 0:06 (rambox).
14 godina
Imao sam priliku koristiti na kratko vrijeme monitor konkretno neki Philips novijeg datuma sa AMWA matricom i mogu reči da sam bio ugodno iznenađen slikom na ekranu,boje su prirodne i kontrastne a crna boja je nešto što če te prevagnuti da kupuiš njega,nikakav TN,IPS,eIPS mu nisu ravni što se mojeg subjetivnog mišljenja oko crne boje a ghosting uopče nije primjetan "sličan"kao na mojem Dell U2312HM.No naravno ni sa AH IPS AOC monitorom nečeš pogrješiti no presudi sam što ti je bolje,osobno bih išao na Bengo AMWA monitor.
12 godina
neaktivan

At 3n3m1 Hvala za info, i mene vise sad vuce benq jer koliko vidim na stranim forumima posebno ga hvale za filmove i multimediju zbog kontrasta i duboke crne a ghostinga bas i nema. Jedino sto izgleda loše ta glossy plastika i ružno postolje al valjda se negdje moralo uštedit, uostalom ja nemislim kupovat monitor zbog

izgleda nego zbog kvalitete u filmovima i multimediji. To vrijedi čak i kad monitor izgleda super kao AOC, da ima DVI ili display port bio bi vrh ovako nisam siguran. Dok se netko ne javi tko ga ima i kaže jel ima problema sa priključivanjem putem HDMI-a ne bih se odvažio ga kupiti.

EDIT

Ipak recenzije nisu rekle sve za BENQ, gledao po forumima i naletio na hardforum temu o ovoj seriji monitora prvih par stranica svi ga hvale a onda kaos. Navodno ima dvije revizije firmwera sa tim da ih ima jako puno prve revizije u cirkulaciji, koji se kvare nakon nekog vremena i ama(BENQ overdrive) otkazuje uzrokujuci golemi ghosting.

link na temu

http://hardforum.com/showthread.php?s=58d130fbe6c537643db3e8a74b208c5b&t=1698102

Isto tako izgleda da je kupnja ovog modela lutrija neki dobiju dobar primjerak a neki užas tj paneli nisu ujednačenih karakteristika. Review-i ovih monitora su uglavnom vrlo pozitivni ultra duboka crna, golemi kontrast, super boje itd. Ipak kad nesto izgleda predobro da bi bilo istinito to uglavnom i je. Uglavnom pričekat cu novi

model koji uskoro izlazi 2760hs jer koliko sam vidio po slikama na forumu slika je stvarno vrhunska na ovom tipu panela, ako riješe ove probleme u driverima monitor ce biti best buy.  A ako ga i kupim biti ce putem kupnje na daljinu da citiram nase zakonodavce, tako da ga mogu šutirat nazad unutar 7 dana ako je i dalje očaj. Hvala svima za info i savjete.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 20:24 (nikidr).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice