Molim pomoć oko izbora između ova dva modela. Pogotovo ako netko ima iskustva sa radom na jednom od ova dva monitora, ili oba. Uvijek su iskustva iz prve ruke vjerodostojnija nego sintetički testovi. Uglavnom najviše me brine AOC-ov nedostatak DVI konektora zbog toga sto sam imao loših iskustava sa spajanjem
monitora sa HDMI prikljuckom, tipa crni okvir oko slike pa overscan iskljucim pa jako razmuljavanje, pa nepotpuni range 16-235 nakraju zamjenio za model sa DVI prikljuckom. Znam da postoje programi koji to rjesavaju u driverima grafičke ali ne rade uvijek kako treba (nvidia) i pitanje kako pod linuxom. Inače AOC i2757fh je
vrhunski monitor osim toga po meni velikog propusta. Sa druge strane BENQ GW2750 golemi kontrast, DVI prikljucak, crne stvarno crne, nemože imati ips glow, prema testovima sa tft central-a praktički nema ghostinga tj u istom rangu sa AOC-om i drugim modelima zasnovanim na AH-IPS matrici sa overdriveom i vrlo niski
input lag. Nikako da odlučim pa zato molim iskustva i savjete, pogotovo onih iskusnijih koji su radili na matricama obje tehnologije. Monitor bi bio korišten prvenstveno za filmove, igre i tv sa usb dvb sticka. Malo mi je preriskantno uzet jedan od ova dva naslijepo pa ako bude problema da zaglavim sa monitorom koji mi ne
odgovara. Hvala unaprijed.
Linkovi tft central BENQ GW2750HM
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2750hm.htm
AOC i2757Fh