Lego HTPC case

poruka: 2
|
čitano: 1.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lego HTPC case

S obzirom da nabavljam nove komponente ove stare cu pretvorit u HTPC (ploca je savrsena za to).

Komponente su:

Asus M4A78-HTPC/RC

Athlon II X2 260 @3,2 GHz

2x1GB Kingmax MARS DDR2

Neki PSU koji uspijem nac

Neki HDD koji uspijem nac. 

Caseovi su skupi, a s obzirom da je brat iz nekog razloga pokupio doma sve legice (ukljucujuci i one od rodjaka) odlucio sam ga sam napravit.

Za sad ga tek dizajniram, krenut cu u izgradnju vjerojatno krajem sljedeceg tjedna kad u komp stavim nove djelove a ove iscupam van.

Ovo je osnovna ideja u Lego Digital Designeru.

Sve je na mjeru, ukljucujuci otvore za I/O shield i PSU. Optiku necu ni stavljat. Jedino jos moram odlucit kojeg bocnog invadera cu zrtvovat za jedan 80mm vent da se ne prekuhaju komponente. Mislio sam preko ebaya uzet klasicni ATX power switch i ukomponirat ga u prednju stijenku. S obzirom da invaderi imaju 1x1 oci a switch dolazi s ledicama vidjet cu da li ih mogu nekako ubacit u oci srednjem bez da ga busim.

Uz malo srece gotov sam do pocetka 3. mj. {#}

Apsolutno sve ideje su dobrodosle, ovo mi je prvi self-build projekt a za elektroniku sam tukac (znam slozit komp, ali lemljenje i precizno rezanje 0 bodova) tako da ce vjerojatno bit porodjajnih muka.

Vigilo confido
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lego HTPC case

Vodi računa da, koliko se sjećam kao klinac, legaći znaju onako 'škripati'

i uvijati se par milimetara kad je u pitanju nekakva struktura poput tvoje,

ukoliko su u pitanju oni tanji moduli (kockice s jednim redom).

Oni debeli bastardi s dva ili više redova na koje nagaziš i odeš na kirurgiju

bi ti bili po mom puno bolja opcija zbog (ovo sam uvijek htio reći u kontekstu) strukturnog integriteta {#}

GL & HF in any case {#}

Out of the blue and into the black.
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice