Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 286.340
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Xiaomi MI3W - review
Neke stvari još nisu implemetirane u MIUI 6,a bile su u MIUI V5.
No MIUI je još uvijek u beta verziji,te sutra izlazi tek open beta tj developer ROM.

Sve će kasnije implementirati i poznavajući Xiaomi bit će još bolje i ispeglanije
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Evo napravio update na 4.8.29 tj. na V6. Vidi se da ima još puno prostora za poboljšanja, no ono što me konkretno zanima je kako ću napraviti novi update kad bude raspoloživ? Jer u opcijama pod "about phone" nema tipke "check for updates"?

0 0 hvala 0
14 godina
Pa nema toga,ali imaš updater.
Ovo ti je bio samo link do updatera.
Ja čekam verziju sa Xiaomi.eu zbog play storea,tako da ga ja nemoram ručno ubacivati
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Pa nema toga,ali imaš updater.
Ovo ti je bio samo link do updatera.
Ja čekam verziju sa Xiaomi.eu zbog play storea,tako da ga ja nemoram ručno ubacivati

Aha, sad vidim. Ja sam samo napravio update tako da je google play ostao...  Vidim da na V6 gps (jos) ne radi?

EDIT: OPET sam očito nešto obrisao što nisam smio i zato ne radi.. Reflash... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 13:26 (Wuchko).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Danas il sjutra bih trebao da napisem na miui forumu temu o "miui v6 vs miui v5". Posto imam dva MI3 telefona, jedan sam updejtovao a drugi ne pa tako cu da vidim koji je bolji.

Sad za sad Miuiv6 baca manje bodova na Antutu, camera je bolja V6 nego na V5 bar u osvetljenu, al ipak malo bolja itd... Pokusacu da budem sto detaljniji i kacicu sto vise slika jer ipak slika govori vise od rijeci. Zao mi je sto smo kako mi se cini dobili Miuiv6 BETA verziju jer ipak nema mnogo toga. Camera je mnogo siromasna, nema panoramu, nema dodatke kao sto je imao V5, a ja se nadao sa jos vise modova nesto slicno kao na kameri Samsung S5 itd... Ocekivao sam vise al to je to kako vidim...

P.S. Evo vidim da su na Antutu dobili 41 000 a ja 34 000 :/... u cemu j fora? Ja sam updejtova ono preko mobilnog.

P.S2. Sada su mi odgovorili da instaliram Atutu 5 i da cu dobiti taj rezultat.... Sada cu to pokusati ali objasnite mi zasto onda Atuut 5 daje bolje rezultate nego 4??? Dal ce i na Miui v5 Antutu 5 dati bolje rezultate nego sto su bili???

kiki
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 14:57 (wave90).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Pozz,

Kad mi je stigao mob odmah sam napravio fastboot na 4.8.15

I update ROMa.

Sad kada bi htio napraviti update na 4.8.22 (fastboot), da li je procedura ista... Znaci mob u fastboot i onda flashati file sa 4.8.22 (DEV) pa onda opet update ROMa.

Ako to napravim bez ciscenja cachea i ostalog da li je to ok ili bi bilo bolje cistiti mob od svega pa onda fastboot 4.8.22??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

ni antutu ni jedan drugi benchmark nisu bas vjerodostojni, takodjer postoje scripte i hackovi da se dobi cim veci antutu scor, sjecam se jos na mom starom galaxy fit neko provalio foru na xda sta da se napravi i odjednom galaxy fit daje duplo veci antutu score od uobicajenog.

morat ces odokativno procjenit koj je fluidniji al opet i to pada u vodu kad recimo zagasis sve animacije. :D

0 0 hvala 0
14 godina
Pa ovo i je beta,tj developer verzija.
Ona nije ni namijenjena za sve ljude
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review
Jel zna netko mozda zasto mi je antutu score ovako los ? Probao sam i na miui 5 i 6 ali uvijek ovo 36000...

Btw. ovo je antutu v5 sa performance modom ukljucenim

0 2 hvala 0
14 godina
Probaj ga rebootat i onda testiraj
robimarko@gmail.com
14 godina
makzy621 kaže...
Jel zna netko mozda zasto mi je antutu score ovako los ? Probao sam i na miui 5 i 6 ali uvijek ovo 36000...

Btw. ovo je antutu v5 sa performance modom ukljucenim

Bože Sveti s čim se ti zamaraš!! Pa el je bitno dal piše 25 ili 100000, ako radi kak se spada, brzo i fluidno??

14 godina
Imam osjećaj kao da je MIUI 6 malo manje fluidan za sada,ali morao bih obrisati cache i rebootati.
No sviđa mi se sve osim toga što još nemogu mijenjati tilesi.
No to će vjerujem uskoro biti
robimarko@gmail.com
15 godina
Xiaomi MI3W - review

Zar postoji itko da se opterečuje Antututututom?
Meni koristi samo kada se pred 5000+ kn Samsung/HTC ofcama brane boje ispod 2500 kn mobitela {#}

A V6 je po mom osobnom mišljenju kud i kamo fluidniji od V5.
A da ne pričam koliko sam zadovoljniji s RAM-om i optimizacijom. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 23:13 (sudy_freak).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Antutu je bzvz, tipa usporedba, N5 i S5, S5 po Antutu-u ima puno bolji rez al radi 10 puta gore
14 godina
Definitivno će biti super,ali ima još stvari na kojima se mora raditi,ali će ih Xiaomi ako nastavi kao do sada sigurno ispeglati.

Najdraže mi je kada moj Mi3 u Antutu 5 ima score od 43600,te je tako bolji od HTC One(M8),te jako blizu S5 i sličnim uređajima koji su skuplji za preko 300 eura.
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
Xiaomi MI3W - review

Nema potrebe za vrijeđanjem "ovci" kao ja. Imam M8 koji sam platio znatno više nego Mi3, bome se za istu cijenu mogu kupiti 2-3 Mi3. Ali, M8 mi jednostavno nudi više, nikako ne bih mogao kupiti plastični mob, živo zlo, znatno bolji zvučnici na M8 nego na bilo kojem drugom mobu (eventualno Z2 se može usporediti jer isto ima naprijed), kompletniji softver na M8 nego na Mi3 i drugim uređajima (Mi3 ima još dobar softver, ali što Zmazung radi to je živo zlo), bolja podrška, M8 a zagarantirani Android L 90 dana nakon izlaska na Nexus uređaje, garancija u Hrvatskoj (iako mi to i nije neka utjeha s obzirom kakvi papci su ovi hrvatski "serviseri"), duža garancija, bolja podrška na XDA Developers (ne nužno, pogotovo zato jer je Mi3 jako popularan uređaj, ali tu ne mogu diskutirati jer nisam uspoređivao podršku Mi3 i M8, iako znam da Zmazung ima najbolju već godinama, zbog stock softvera koji ne valja pol ku*ca). 

Iako ništa od ovoga ne opravdava razliku od nekoliko tisuća kuna, ali na kraju krajeva, to je moj odabir što ću ja kupiti ;) 

4 0 hvala 1
15 godina
Deawood kaže...

Nema potrebe za vrijeđanjem "ovci" kao ja. Imam M8 koji sam platio znatno više nego Mi3, bome se za istu cijenu mogu kupiti 2-3 Mi3. Ali, M8 mi jednostavno nudi više, nikako ne bih mogao kupiti plastični mob, živo zlo, znatno bolji zvučnici na M8 nego na bilo kojem drugom mobu (eventualno Z2 se može usporediti jer isto ima naprijed), kompletniji softver na M8 nego na Mi3 i drugim uređajima (Mi3 ima još dobar softver, ali što Zmazung radi to je živo zlo), bolja podrška, M8 a zagarantirani Android L 90 dana nakon izlaska na Nexus uređaje, garancija u Hrvatskoj (iako mi to i nije neka utjeha s obzirom kakvi papci su ovi hrvatski "serviseri"), duža garancija, bolja podrška na XDA Developers (ne nužno, pogotovo zato jer je Mi3 jako popularan uređaj, ali tu ne mogu diskutirati jer nisam uspoređivao podršku Mi3 i M8, iako znam da Zmazung ima najbolju već godinama, zbog stock softvera koji ne valja pol ku*ca). 

Iako ništa od ovoga ne opravdava razliku od nekoliko tisuća kuna, ali na kraju krajeva, to je moj odabir što ću ja kupiti ;) 

Bez uvrede.
Banalno sam generalizirao, ali mislim da si trebao razumijeti moj post u pravom smislu.
Na mi svaki vlasnik M8-a, S5 ili Z2 navede ove razloge, ne bi riječi rekao, ali kad kažu "Pa bolji je zato što više košta." -  ne'š ti razloga.

S druge strane, nije moje da se petaljam u izbor tuđih mobitela, no isto tako dolazimo do toga da se netko petlja zato što imam "kineza". 

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Nisam ni znao da postoji tako nesto, ali procitao sam temu na Xiaomi forumu da Mi3 ima takvu bateriju i sitem da punjenje prekonoci ne moze da mu naskodi na bateriju. Kazu da to sad imaju svi telefoni. To je stvarno super, ako je istina :)

Ne bih da se mjesam al svako kupuje prema "znanju". Ljudi danas kupuju telefon vise radi nekih sitnica, a ne radi onog najbitnijeg, radi POTREBE.  Sve sto moze M8 moze i Mi3 i slabiji neki model. Ko hoce moze da kupi i da radi sta god hoce to je privatna stvar. 

kiki
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
robimarko kaže...
Najdraže mi je kada moj Mi3 u Antutu 5 ima score od 43600,te je tako bolji od HTC One(M8),te jako blizu S5 i sličnim uređajima koji su skuplji za preko 300 eura.

Da ipak je score u benchmarcima najvaznijia stvar. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
Ma nije to ni blizu najbitnijeg,ali mi idu na jetru s pljuvanjem po kinezima,a pojma nemaju što je Xiaomi
robimarko@gmail.com
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Da,One ima bolje zvucnike i metalno kuciste...vrijedi li to tolike razlike u cijeni?to je na onome ko kupuje da  procjeni..

Mi3 ima bolju bateriju,kameru,fluidnije sucelje,MIUI je po meni ispred musicavog Sense sucelja,a da na spominjemo i nadogradnje na tjednoj i mjesecnoj bazi...

Dakle Mi3 se bez problema nosi sa svakim razvikanim brandom,jos nema "ime", ali s obzirom da postoje tek 4 god. dobro im ide...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mi3 je u rangu sa svakim flagshipom danas, bez problema se nosi u svakom segmentu, jos je i dosta jeftiniji, da ga ima kupiti kod nas odma bi ga uzeo, al neda mi se naruciti i cekati, jos ako se pokvari slati ga negdje, zato sam radje uzeo neki kod nas, makar polovno
14 godina
vepar kaže...

Da,One ima bolje zvucnike i metalno kuciste...vrijedi li to tolike razlike u cijeni?to je na onome ko kupuje da  procjeni..

Mi3 ima bolju bateriju,kameru,fluidnije sucelje,MIUI je po meni ispred musicavog Sense sucelja,a da na spominjemo i nadogradnje na tjednoj i mjesecnoj bazi...

Dakle Mi3 se bez problema nosi sa svakim razvikanim brandom,jos nema "ime", ali s obzirom da postoje tek 4 god. dobro im ide...

HTC je 2013. prodao 22.6 milijuna uređaja(svih modela ukupno),a Xiaomi prošle godine 19 milijuna

I da ne kažem da su do sada samo poduplavali prodaju svake godine.

Jednostavno im se nitko nemože suprotstaviti u software dijelu,a i cijeni,te kvaliteti

robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Definitivno će biti super,ali ima još stvari na kojima se mora raditi,ali će ih Xiaomi ako nastavi kao do sada sigurno ispeglati.

Naravno da moraju. Nikako mi nije jasno jedno - ukoliko si imao vrlo stabilan i fluidan OS, kao što je V5, zašto, POBOGU ZAŠTO izbacuješ betu V6 kojoj nedostaju određene sitnice koje korisnika iritiraju i ometaju u svakodnevnom radu. A te sitnice su savršeno funkcionirale u V5. Neke od njih koje sam primjetio u zadnjih 2 dana:

- neki widgeti (konkretno, vrijeme) koji nakon resetiranja telefona ne rade pa ih treba ponovno podesiti. Ajd s ovim mogu živjeti jer telefon ionako ne gasim posebno često.

- nedostaje ikona da je podešen alarm/budilica. Iako će se nekome činiti banalno, ovo me prilično smeta jer ne znam je li alarm podešen ili ne dok ne uđem u samu aplikaciju. Zašto izostaviti nešto što je savršeno radilo u prošloj verziji?

- nedostaje toggle za paljenje/gašenje GPS-a u notification bar-u. Isto pitanje kao i za alarm.

- mutav i glup način odbijanja i odgovaranja na pozive swipa-njem prema gore. E na ovo se nikako ne mogu naviknut. Ma koji drek su kosooki iz Šaomija morali bit posebni pa napraviti ovakav iritantan sistem javljanja na pozive? Posebno nakon što se "cijeli svijet" naviknuo na V5 "normalno" javljanje? 

- mušićava sinkronizacija s nekim aplikacijama (konretno, fb messenger, gmail znaju zaštekati pa poruke iskoče tek ulaskom u aplikaciju ili osvježavanjem iste)

Nekome će ovo biti smiješno, mene živcira no svejedno ove sitnice ne umanjuju vrijednost ovog uređaja i siguran sam da će se u budućnosti ispraviti. Smeta me samo što nisu implementirane odmah budući da su u pitanju osnovne stvari. Kao da je netko od programera zaboravio da treba dodati te sitnice koje čine život lakšim {#}.  Da ne ispadne da samo pljujem po novoj verziji MIUI-a, ono pozitivno što sam ja osobno primjetio je puuuuno bolji RAM management, barem kod mene. Na V5 mi nakon nekog vremena ostane 300-400mb slobodno, ovdje je gotovo uvijek 800ak.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 16:21 (Wuchko).
14 godina
Pa tko te tjera da ideš na V6?
On je trenutno samo u developer romu i to prvoj verziji.
Instaliraj stable i onda ćeš dobiti V6 kada bude u potpunosti sređen.
Ovako će svaki tjedan srediti dosta stvari
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Pa tko te tjera da ideš na V6?
On je trenutno samo u developer romu i to prvoj verziji.
Instaliraj stable i onda ćeš dobiti V6 kada bude u potpunosti sređen.
Ovako će svaki tjedan srediti dosta stvari

Nitko me ne tjera, i gore sam to već napisao. Smatram da je za kompaniju koja iza sebe ima jako solidan OS pomalo neozbiljno neubacivanje nekih elementarih postavki. Pa makar to bila i prva beta i dev ROM. I opravdanje za to sigurno nije "tko te tjera". Pa ovo im nije prvi OS pa da se "uče" još.. Kao što sam napisao, bez tih sitnica mogu preživjeti. Da je iritantno - jeste. No ako moram birati između fluidnijeg OS-a i iritantnosti, biram ovo prvo. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 16:25 (Wuchko).
15 godina
odjavljen
Pa covjece to je developer verzija, mora imati gresaka, stavi stable i cekaj stable, dobro ti covjek govori
12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Pa covjece to je developer verzija, mora imati gresaka, stavi stable i cekaj stable, dobro ti covjek govori

Evo još jednoga. Ajd fino gore sve pročitati ponovno. 

15 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

evo i ja procito tvoj post 5 puta i opet se slazem s ljudima sta ti govore da je to beta. mislim da ti neznas sta je beta verzija zapravo . da znas nebi napiso to sto jesi, kakvo umanjivanje vrijednosti?? 

u beti se pise sta je bug di je bug, stavljas logcat kad dobis neku gresku i pomazes developerima, a ne da pises kako te nerviraju bugovi i dodane sitnice

0 1 hvala 0
15 godina
Xiaomi MI3W - review

Da ne idemo u daljnji flejm i sve što povlači. Moj osvrt.
Jel tebi jasno zašto Xiaomi koji nezaustavljivo na istoku raste, objavljuje već 6. zaredom BETA verziju kao public da ju što više ljudi svojevoljno testira i prijavi potencijalne bugove?

Jesi ti svjestan da je V6 (otkako je predstavljen) vani 2 tjedna - 14 dana?

Jesi li probao BETA verziju V4 ili ne daj Bože V5? - pretpostavljam da nisi.
V6 BETA je gotovo daily use OS s hrpom pogrešno pisanih riječi, nešto featuresa koji nedostaju, ali nipošto ne pun bugova.
Jer, V6 je u 2 tjedna postigao (zahvuljujući 1.000+ beta ranih testera) ono što je s V5 trebalo mjeseci.
Jesi svjestan da je u V5 prije koji tjedan ispravljen bug koji FC-a tipkovnicu svaki put kad odabereš ponuđenu riječ?

A to je u V6 sređeno.

V6 je do sada najstabilniji BETA ROM koji sam ikada probao. To su činjenice.
I znaš da ćeš tjedno dobivati update (a ja na dnevnoj bazi jer sam V& BETA Team).

Ništa osobno, NHF, ali pazi što pišeš. 

Moj PC  
3 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice